desert iz vagabonda;
krupni plan:
sjetila sam se još nečeg - ako se nađete u Loparu na Rabu, preporučujem konobu Feral, sasvim korektna klopa, lokalne namirnice... s ceste se ne može skužiti da bi restoran mogao biti ok, sasvim je neugledan, ali mm ga je skužio jer mu je zamirisala peka
. kasnije su nam neki ljudi koji godinama ljetuju na nekakvim otočićima kod raba rekli da samo zbog tog restorana dolaze u lopar.
u "kapetanovoj" sam jela crni rižoto od sipe - ogromna je porcija, to je kao predjelo, ne znam tko nakon toga može još išta jesti, osobito nakon couverta - riblja pašteta na domaćem kruhu
.
a u košari s domaćim kruhom bile su i slavne kiflice s dukatovog plavog vrhnja - mljac!
stonska torta od makarula me nije oduševila, bilo mi je premalo nadjeva. ona inače izgleda ovako (ovo nije moja fotka, moj komad torte nije bio tako sočan, na žalost).