Stranica: 4/5.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 10:07
Postao/la Adorabla
lasagne, ostaci od nedjelje. Jucer smo meso na saft. Ma ovaj tjedan mi je bas nezgodan jer svako jelo trebam skuhati jedan dan ranije, a naviknuta sam ujutro kuhati. Pa onda to sve nesto tak, bez povrca izgleda. Od sutra je i dijete doma po moze i ono nekaj napraviti.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 10:55
Postao/la Mirci
u subotu je bila pizza, u nedjelju juha od teletine, pečeno pile sa basmati rižom, brokula na pari, zelena salata, navečer sam još pekla vafle.
jučer ostaci od nedjelje.
Danas domaći hamburgeri, poslije opet vafli.
Sutra buncek sa kiselom repom.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 10:57
Postao/la dunja
mi smo jučer imali rižoto od lignji i salatu, danas francuski krumpir i salatu
za sutra još nemam pojma kaj ću
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 10:59
Postao/la Ina66
MM i ja cemo arambasice, curama cu gusto varivo od grahorica
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 11:10
Postao/la fancy
Krem corba od karfiola,pohovana piletina - bijelo meso i zob sa jabukama i cimetom.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 12:30
Postao/la TanjaMT
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 13:20
Postao/la Potica
nisam imala lazanje u nedjelju ali samo zato što smo imali musaku u subotu.
nedjeljini ručak klasika - govedska juha, pečeni picek, mlinci, pečeni šampinjoni, slatko zelje na salatu i čokoladni kolač za desert.
ponedjeljak - sarma iz škrinje
utorak - juha, svinjetina na saft i tjestenina
srijeda ako se ne predomislim dok dođem doma - mahune čušpajz
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 13:30
Postao/la TanjaMT
TanjaMT je napisao/la:Izgleda da nas je puno imalo lazanje u nedelju
. Uz to je bila juha od pastrnjaka s curryjem, i zimske zelene salate, koje su meni pregorke i pretvrde pa ih nerado jedem.
Jucer je ostalo toga nesto za rucak za klince, a za veceru sam radila potatoe wedges od obicnog i batata, uz to sir iz pecnice, onako kao raclette i par laganijih umaka tipa tsasiki, grcki jogurt s pestom i cocktail
Editirala autokorekturu
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 24 sij 2017, 21:16
Postao/la mrava
Danas sam došla s posla a mm mi spremio rođendansko iznenađenje pa skuhao domaću juhu od junetine, pire, ispekao vratinu pod pekom
Za desert smo se sladili jaffa kolačem koji sam jučer ispekla.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 25 sij 2017, 10:20
Postao/la Margot
Oooo, predivno od mužeka!
Ja danas radim puretinu u bijelom umaku s tagliatellama.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 25 sij 2017, 10:29
Postao/la latica
o blago ti se mrava
meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio
ja danas pravim rođendanski ručak, ali ne ono što bi se kao meni jelo, jer zovem svekije koji skoro ništa od toga ne jedu, nego eto - ono što bi oni jeli, a da nije baš samo pohano meso. tak da pravim juhu, piletinu Kijev od solee, uz to prokulice, male mrkvice i krumpir u rerni i zelenu salatu.
za desert imamo pravu rođendansku toru, e to je po mom guštu, svake si godine napravim neku finu tortu i to onak - s biskvitom, ne samo nešto zamuti i ohladi
pravim chococheese tortu od boysmame. pečem i mutim od jučer popodne
nego, u ponedjeljak sam pravila brzinski ručak - ostalo mi je od subote domaće kuhane kokoši i onda sam nasjeckala jedan poriluk i dugo ga dinstala, stavila nasjeckano to meso i malo slanine i zalila domaćim slatkim vrhnjem i naravno malo kurkume u to. e kak je to bilo fino. jeli smo uz tijesto. moj mali kojem nikad nije do hrane je kad smo vadili rekao: mogu ti reć da ovo jako dobro miriši
i onda kad je probao kaže: mislim da ću ja pojest još jednu porciju ovog
e to nisam mislim da još nisam čula
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 25 sij 2017, 11:16
Postao/la Margot
latica je napisao/la:o blago ti se mrava
meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio
Čestitam, Latice! Uživaj u današnjem danu!
sve ti najbolje želim!
A mužeku... hmmm... ah, dobro, ja mu ipak NE BIH izlila kavu u krilo, nakon što sam mu je ja skuhala...
Sutra namjeravam napraviti brandade, ili provansalski zapečeni bakalar.
Brandade - recept za 6 osoba
- 850 g bakalara
- 650 g krumpira
- 4 češnja češnjaka
-150 ml maslinovog ulja
-150 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
- timijan, lovor, peršin
Staviti bakalar u hladnu vodu s timijanom i lovorovim listom da se marinira sat vremena.
Ocijedite ga i kuhajte, dok voda ne zakipi. Iskašite ga.
Istovremeno, stavite kuhati krumpir, narezati i iskašiti također.
Stavite 150 ml ulja (zvuči puno, ali to je to!) U veliki lonac (onaj koja je korišten za pripremu ribe), dodati iskašen bakalar, popržiti kratko na ulju.
Vrhnje za kuhanje zagrijati.
Dodati protisnuti češnjak i iskašen krumpir, te zagrijano vrhnje za kuhanje, izmutiti, uz dodatak soli i papra.
Dodati svježe sjeckani peršin.
Brandade staviti u vatrostalnu posudu, izgrebati površinu vilicom i izliti malo maslinovog ulja u utore.
Peći na 210 stupnjeva ca. 20 minuta.
Poslužiti odmah i uživajte uz salatu po želji!
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 25 sij 2017, 12:03
Postao/la Adorabla
meni je danas rođendan i nije mi muž ni kavu napravio
ne želi biti običan i predvidljiv
i vjerojatno se boji da ne pogriješi kad to tebi tako dobro ide
Sretan ti rođendan
ostalo mi je od subote domaće kuhane kokoši i onda sam nasjeckala jedan poriluk i dugo ga dinstala, stavila nasjeckano to meso i malo slanine i zalila domaćim slatkim vrhnjem i naravno malo kurkume u to. e kak je to bilo fino. jeli smo uz tijesto. moj mali kojem nikad nije do hrane je kad smo vadili rekao: mogu ti reć da ovo jako dobro miriši
i onda kad je probao kaže: mislim da ću ja pojest još jednu porciju ovog
e to nisam mislim da još nisam čula
ovo ti vjerujem jer ja slično radim curry varivo s porilukom i to je postalo omiljeno, daleko najomiljenije jelo mojih cura. Dinstam celer i curry pastu, dodam poriluk i na kraju zalijem miješano s vodom i vrhnjem. Napravim smjesu za faširance ali manje smjese nego inače i ne dodajem više uopće krušne mrvice nego dodam crvenu papriku, napravim majušne loptice kao da su jetrene knedle, prepržim na gril tavi nabrzaka i onda serviram s tim kuglicama to varivo. Kuglice ostanu onako hrskave pa je super kombinacija.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 26 sij 2017, 10:56
Postao/la latica
hvala cure
adorabla, ovo s curryem moram probat jer mislim da će moji ono - odlijepit na mesne kuglice u takvom umaku
margot, ovo tvoje isto pravim, možda već ovaj petak - samo pitanje - to je svjež/smrznuti bakalar ili se misli na dimljeni?
inače, piletina Kijev je odlična. mislila sam prvo da to i nije neka baš posebna stvar, neš ti - pohana piletina s maslacem, ali stvarno vrijedi truda.
solea, recept je odličan! uz to su bile prokulice, krumpir i mini mrkvice u rerni s malinovim uljem i posuto prženim lukom kasnije. i zelena salata, e prste smo oblizivali
srećom piletine i juhe imamo i za danas, pa samo neki prilog popodne
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 26 sij 2017, 11:12
Postao/la Margot
latica je napisao/la:margot, ovo tvoje isto pravim, možda već ovaj petak - samo pitanje - to je svjež/smrznuti bakalar ili se misli na dimljeni?
http://www.lacuisinedebernard.com/2011/ ... ndade.htmlMože i jedno i drugo, prema navodu iz linka "ako ćete rabiti dimljeni bakalar, prethodno ga morate ostaviti u hladnoj vodi da se desalinizira 12 sati, a vodu morate mijenjati."
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 26 sij 2017, 12:27
Postao/la TanjaMT
Ja sam u subotu radila nesto vrlo slicno ovom receptu od Margot, sa svjezim, finim bakalarom.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 26 sij 2017, 12:35
Postao/la Ana2010
Jucer pecena janjetina, broskva s krumpirom. Danas pasta i salsa (domaca od prislog ljeta), zelena salata s naribanom crnom rotkvom.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 26 sij 2017, 19:03
Postao/la mrava
Juneća juha, riža, saft, kiseli krastavci i paprika
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 09:53
Postao/la Adorabla
burek i sirnica i... prije toga juha od brokule, ubitačna kombinacija
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 09:55
Postao/la Hajdi
Jučerašnja večera, pečeni krumpir u pećnici, cijeli, sa suhom kobasicom zapečenom. Uz to crveni radić na salatu.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 10:36
Postao/la Ina66
Margot
Jutros sam izvadila bakalar (suhi, namoceni, skuhani) i mislila ga napraviti bianco, ali ovo mi se svidja. Jako
Latice, tako i ja znam od ostataka svasta izmisliti, ali bude tesko ponoviti
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 11:25
Postao/la Margot
Ina, to sam probala u ovom bistrou -
https://web.facebook.com/Alegria-548995 ... NE&fref=nf pa kako mi je bilo fino, pronašla receptić i -voilà!
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 16:07
Postao/la Ina66
Brandade je ispao odlicno, svima se svidio :yes
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 16:15
Postao/la mrava
Ostaci od jučer
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 16:26
Postao/la Mala Bornica
Rucak samo za mene, jako mi je ukusan: grah, peceni batat, matovilac, sezam.
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 17:07
Postao/la Margot
Ina66 je napisao/la:Brandade je ispao odlicno, svima se svidio :yes
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 27 sij 2017, 21:32
Postao/la mamamana
U našoj kući uglavnom kuha sveki, dakle meni je to jedna briga manje i zbilja mi puno značI. Zanima me - kada vi kuhate kada vam je radni dan? Skuhate dan ranije ili se ujutro probudite ranije ili kuhate navečer?
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 28 sij 2017, 08:13
Postao/la MalaSirena
Jučer sam radila Tikka masala piletinu (koja je bila ljuuuuuuta, ali fina), uz to riža i svježe zelje na salatu uz obilno zalijevanje pivom i kefirom (kako tko
)
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 28 sij 2017, 10:17
Postao/la fancy
Juce sam skuhala pasulj za dva dana
Re: Kuhamo u siječnju
Postano: 28 sij 2017, 20:09
Postao/la Solea
sretan rođendan našim slavljenicama, s malim zakašnjenjem
latica je napisao/la:inače, piletina Kijev je odlična. mislila sam prvo da to i nije neka baš posebna stvar, neš ti - pohana piletina s maslacem, ali stvarno vrijedi truda.
solea, recept je odličan! uz to su bile prokulice, krumpir i mini mrkvice u rerni s malinovim uljem i posuto prženim lukom kasnije. i zelena salata, e prste smo oblizivali
srećom piletine i juhe imamo i za danas, pa samo neki prilog popodne
o, da!