Stranica: 1/5.
Kuhamo u listopadu
Postano:
01 lis 2017, 16:03
Postao/la mrava
Kreću jesenske čarolije
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
01 lis 2017, 17:09
Postao/la Mirci
Danas juha od vrganja, roštilj, pomfrit, zapečena brokula sa mozzarellom, matovilac salata, desert su kremšnite.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
01 lis 2017, 20:10
Postao/la mrava
Ajngemaht juha s jetrenim noklicama, roštilj, pire krumpir, zelena salata, kolač s orasima i čokoladom
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
01 lis 2017, 22:05
Postao/la Hope77
rostilj kobasice, pomfrit, jaja, salata, moja peciva i desert cokoladni kolac
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
02 lis 2017, 15:24
Postao/la Hope77
rucak - Shepherd’s Pie
desert - cokoladni kuglof sa jogurtom
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
02 lis 2017, 15:35
Postao/la Ina66
Lazanje
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
02 lis 2017, 15:37
Postao/la Mirci
Roštilj od jučer i blitva s krumpirima na leso, za desert ima još kremsnita.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
02 lis 2017, 19:28
Postao/la Hajdi
Kuham kestene
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 09:25
Postao/la latica
da se vratim kuhinji
jučer smo jeli svašta nešta što nam je moja mama spakirala - juha, pohana piletina, riža s povrćem, mlinci i pečena guska, kupus salata i pita krumpiruša. još namje ispekla jedan divni kolač od rogača i medenjake koje klinci sad tamane.
danas imamo srdele - jutros išla u konzum po mlijeko za kavu za ured i vidim friške stigle, odmah sam uzela za popodne - srećom imam mali hladnjak u uredu
još ću popodne dok idem na jedan sastanak preko tržnice pa da uhvatim kakvu blitvu i super
sutra ćemo rižoto s budnevom i graškom, ono - smeđa riža, amarant i kvinoja i uz to zelena salata. napravit ću i juhu od bundeve sutra.
a četvrtak i petak ćemo grah jer ja ostajem popodne dulje na poslu pa da imaju što jesto dok ja dođem.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 10:11
Postao/la Mirci
kod mene danas rižoto sa vrganjima i pohani šnicli, paradajz salata.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 11:02
Postao/la Ina66
I mene iznenadile srdele pa sam jos uzela brokulu I tikvice, sto tko voli
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 12:30
Postao/la mrava
Punjena paprika, pire krumpir
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 13:39
Postao/la malamaja
čušpajz od poriluka...ali sa slanutkom i svinjetinom&junetinom.
za sutra ću nešto iz pečnice...lazanje npr. uz rikolu salatu
a dunje ću s jabukama utopiti u finoj piti
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 16:23
Postao/la Ina66
Uuuu, mogla bih I ja ovaj cuspajz, nismo od proljeca
Sutra ce mi mama donijeti spinat, moram smisliti prilog
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 16:26
Postao/la Mirci
Upravo sam kupila poriluk za cuspajz sutra
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
03 lis 2017, 20:38
Postao/la MalaSirena
Mi smo jeli ostatke dinstanih mahuna od jučer, ali sam zato za večeru napravila spring rolice, samo ih nisam pržila u ulju, nego pekla u pećnici. Prvi put sam ih radila i baš su nam bile fine!
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 12:45
Postao/la malamaja
počinje sezona finog i mirišljavog poriluka
varivo je super. stavila sam list lovora, mljeveni kumin, malo slatke crvene paprike...
lazanje su ostale za neki drugi dan, danas je po narudžbi rižoto s piletinom i graškom, endivija i rikola. dunje još čekaju svoju pitu
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 12:49
Postao/la Mirci
kod mene su jučer bili jos za desert/veceru i čoko mafini sa maslinovim uljem, al su sve pojeli pa je danas samo cuspajz od poriluka sa piletinom.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 12:51
Postao/la Ina66
Mi cemo blitvu, purecu jetricu I frigane lignjune
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 13:02
Postao/la Adorabla
MalaSirena je napisao/la:Mi smo jeli ostatke dinstanih mahuna od jučer, ali sam zato za večeru napravila spring rolice, samo ih nisam pržila u ulju, nego pekla u pećnici. Prvi put sam ih radila i baš su nam bile fine!
je i ja sam odusevljena s onim rizinim gotovim tijestom i isto pečem u rerni i bolje mi nego u ulju
Jedino se ponekada pitam zakaj se mučim kad ima toliko gotovijh verzija za kupiti
Mi smo već počeli dobro lupati po poriluku. Lupamo i po bundevama koje su mi ove godine odlične. Neki dan sam radila špecle s pečenom bundevom, gljivama i špekom. Malo čudna kombinacija ali je meni bila ok. Odnosno podijelili smo se doma.
Nekima je bila preslatka kombinacija.
E i nije bila loša kombinacija celera i bundeve kao pire. Dodala sam naravno i malo parmezana i muškatnog o. i stvarno je bila odlična kombinacija uz meso na naglo.
Danas stampot i kobasice sa snizenja iz Spara
Ja se najvise radujem salati od crvenog kupusa uz to
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 13:10
Postao/la folne
Što radite od poriluka osim variva? Quiche isto kod nas nije jelo.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 15:39
Postao/la malamaja
.
Neki dan sam radila špecle s pečenom bundevom, gljivama i špekom. Malo čudna kombinacija ali je meni bila ok.
jao, kak se nisam sjetila dok je bilo vrganja
a imam i bundevi...a i špecle su bile na akciji u lidlu
kukulele a meni bi to bila super kombinacija
folne, poriluk možeš i pohati
kod nas je uglavnom varivo....sa žitaricama tipa proso ili ječam...eh, da orzoto od ječma i poriluka...ili riže, svejedno. to je isto jako fino...gusta krem juha od poriluka..i tak, super taj poriluk
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 15:50
Postao/la Adorabla
o da gusta juha s ketchupom je delicija, umak za tjesteninu (s mascarponeom), stavljamo obavezno u proljetne rolice (kad sam ih vec spomenula),u sva wok jela, u sve juhe ih stavljam (posebno je obožavana juha s curryem, porilukom i celerom), paše jako dobro s ribom i naravno rižoto (s bundevom ili samostalno ili sa slanutkom ili u pilavu ili..... Nama je to jedno od omiljenog povrća i stvarno je nevjerojatno zahvalno i fino povrće. Ljudi koji ne vole poriluk vjerojatno ga ne znaju spremiti.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
04 lis 2017, 16:02
Postao/la Ina66
ja ga stavljam u sve što bih inače radila s kapulom, divno se raskuha i zagusti svako jelo
juha od poriluka i bundeve nam je
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
05 lis 2017, 06:23
Postao/la MalaSirena
Adorabla je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:Mi smo jeli ostatke dinstanih mahuna od jučer, ali sam zato za večeru napravila spring rolice, samo ih nisam pržila u ulju, nego pekla u pećnici. Prvi put sam ih radila i baš su nam bile fine!
je i ja sam odusevljena s onim rizinim gotovim tijestom i isto pečem u rerni i bolje mi nego u ulju
Jedino se ponekada pitam zakaj se mučim kad ima toliko gotovijh verzija za kupiti
Imala sam par kupovnih debljih kora za štrudle (one s placa) pa sam njih stavila da se potroši, a u punjenje sam dodala malo harisse i currya tak da je baš fino bockalo po jeziku. Znam da to nisu original spring-role, nismo imali ni u što potočati kad doma nemam soja sos, ali su se ukućani oduševili (čak i sin koji je ispočetka samouvjereno tvrdio da to sigurno bude odvratno i da to ne bude jeo, a na kraju nije mogao stati
).
Ja nemam pojma da ih ima gotovih za kupiti, uopće nisam nigdje primijetila (doduše, nisam niti tražila
), ali s obzirom da je to tak jednostavno za napraviti i barem znaš što si unutra stavila i prilagodiš ih vlastitom ukusu, ne bih ih niti kupovala.
Daklem, jučer smo imali varivo od poriluka za ručak i budući je bilo bezmesno, za večeru su bile palačinke.
Danas još ima malo ostataka koji su dostatni za pola osobe pa će glavno jelo biti tortelini sa sirom u umaku od špinata i salata od rajčica, luka i bosiljka.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
05 lis 2017, 12:26
Postao/la mrava
Grah sa slaninom i kobasicama
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
05 lis 2017, 12:39
Postao/la Ana2010
Danas imamo skuse na rostilju, kelj s krumpirom.
Jucer je bila pecena janjetina i teletina, krumpir, tikvice i patlidzan, salata i riga.
Prekjucer frigane srdele, fazoleti, palenta, salata i riga.
U pon pasta i salsa (za mene pasta od crvene lece, za ostale obicna), salata, riga, crvena paprika.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
05 lis 2017, 12:43
Postao/la Mirci
kod mene danas dosadni bolonjez.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
05 lis 2017, 14:02
Postao/la Ina66
Ubili smo se u spinatu, ja dodatno jer sam ga jela dok sam prala - mladi, prva berba
Za prilog pureci cevapi
Re: Kuhamo u listopadu
Postano:
06 lis 2017, 11:28
Postao/la malamaja
ja mladi špinat radim na salatu, uopće sam ga prestala kuhati..osim, kad bude već starijji i tvrdi list. mladi špinat, matovilac, sjeckani orasi i jabučni ocat&bučino ulje kao dressing.
danas lovački. ulovila sam kolutiće lignje, panirane, na akciji
frknut ću ih u pećnicu i napraviti brdo pomfrija i zelene salate. umak po izboru
sutra bolonjez.
u nedjelju imam goste na ručku. nadam se da ću naloviti dovoljno janjećih kotleta ...ono u mesnicama me blijedo gledaju kad pitam da li imaju janjeće kotlete ...
a da pri tome ne moram kupiti pola janjca
uglavnom razmišljam o prilogu između ovih špecli od obožavane sa tikvom i gljivama ili savijači od gljiva...za krumpiroljubce će biti njoki. uz kotlete ću staviti onaj moj chutney od šljiva.
još kuham ideje u glavi.