poriluk je prefin na salatu -svjezi. mozes ga i smiksat pa s malo vrhnja imas gustu juhu ko juha od brokula opcenito u te guste juhe uvaljam sve povrce koje kakti neko ne voli i prodajem pod juhu od brokule koju svi vole
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 08 lis 2017, 13:14
Postao/la Ina66
juha, pečena patka, chutney od šljiva, salata pareno povrće desert - fuzija švapske štrudle i kolača od rogača
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 08 lis 2017, 14:33
Postao/la mrava
Ručak kod bake: juneca juha, pečena vratina, pileci medaljoni za djecu, riža, zelena mlada salata i kupus salata, a desert imamo kekse s kokosom koje smo djeca i ja ispekli za Dane kruha u školi
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 08 lis 2017, 16:42
Postao/la MalaSirena
Bundeve su bile na akciji pa opet imam juhe za pol tjedna . Glavno jelo je bila pečena ruža s krumpirima, zelena salata uz to, a za desert pužići s rogačem i pužići s makom.
Sutra će biti ostaci, a prilog bude moguće kelj s krumpirima lešo.
Spremila sam još jednu zdjelu na kocke narezanih bundeva pa tražim neku ideju za pripremiti ih .
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 08 lis 2017, 19:14
Postao/la malamaja
janjeći kotleti, marinirani s mentom i ružmarinom i pečeni na gril tavici, "štrudla" od gljiva(smeđi šampinjoni, bukovače, crne trube i vrganji), brokula sa sezamom, miješana salata, batat iz pečnice sa origanom i maslinovim uljem. cheescake od čokolade i lješnjaka i pita od jabuka i dunja s "kapom" od bijelanjaka i šećera. ubili smo se. štrudla je bila pun pogodak. začinila sam ju s paprom, kuminom i muškatnim....gosti oblizali prstiće
ovo je više meni kao njoke, puno posla iako nesumnjivo fino Ja obično radim tako da naribam krumpir, iscijedim vodu i dodam sve napisane začine samo što špek i luk prije toga prodinstam da izgube masnoću/jačinu
Kod nas jučer tacosi u zadnji čas. Nisam znala da plac ne radi tako da smo ostali bez planiranih ručkova pa smo se morali snalaziti s onim što smo našli u lokalnoj trgovini. Danas rižoto sa šparogama i mozzarellom, i rižoto s gljivama pa ko šta voli
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 09 lis 2017, 20:11
Postao/la mrava
Hope, tnx
Mi smo imali juhu, pečeno pile i krumpire, zelenu salatu
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 08:21
Postao/la malamaja
janjeći gulaš i tjestenina, zelena salata. doručak vrganji s jajima
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 08:54
Postao/la dunja
imam i ja gulaš, skuhan sinoć, ostavila ga vani preko noći da se ohladi i jutros ga stavljam u frižider, nemam pojma kako ali nekako mi je ispalo iz ruke, i pola gulaša se prolije i dok sam otišla po papir da to nekako skupim u vrećicu, merica je već očistila sve, samo sam obrisala pod
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 09:28
Postao/la Mirci
Ajme, dunja
Mmajo, gdje si kotlete nabavila?
Jučer je bio lovački plus zlevanka navečer, danas punjenje paprike i pire. Morala sam još jedne skuhati
Kelj varivo i popodne ću napraviti malo friskih cvaraka
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 10:43
Postao/la Hope77
Mirci, hvala
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 11:47
Postao/la Solea
Dunja lako tako kad imaš pomoćnicu
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 12:10
Postao/la Ina66
žao mi gulaša, ali Merica je profitirala
mi ćemo danas špinat na mlijeku i što tko voli uz to - solo jaja ili omlet s gljivama
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 10 lis 2017, 23:14
Postao/la malamaja
Mirci, na Dolcu mi je mesar narezal....eh sad kak se zove mesnica, moram ići tražiti račun (ak ga nisam bacila) ali znam da je velika mesnica sa crvenim slovima na natpisu i u drugom je redu koji ide u smjeru istok zapad, na zapadnoj strani.... hebu me imena...al sve detalje znam čak i da su bila dva mlađa i jedan stariji mesar. mene je ofkors poslužival onaj od 60+ i kad me pital hoću li mozak ili jezik (ono kad mora dodati iznutrica od janjeta jer se to tak stavlja) mrtva hladna sam mu rekla da jezičinu imam al da mi uvijek fali mozga
bravo za mericu. ona je barem pristojna pa uzme s poda....moji love u letu
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 05:47
Postao/la MalaSirena
Dunja
Jučer smo jeli juhu od bundeve (treći dan; a MM je izjavio da od onih bundeva napravim opet juhu, da mu je super ), turbo-kelj i ciklu.
Danas će biti ostaci, a za sutra radim saft od svinjetine.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 09:13
Postao/la Adorabla
turbo-kelj
hm meni je svaki kelj turbo kelj, ali nekako mislim da nisi ti imala to na pameti
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 09:35
Postao/la folne
I mene zanima kakav je to turbo kelj.
Kod nas govedska juha, kelj lešo s krumpirom i piletina na naglo.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 10:53
Postao/la latica
joj ja ne znam šta ćemo danas, baš sam onak bez ideja, a ne stignem ni na plac. ovaj tjedan mi je koma jer cijeli tjedan zapravo imam i popodne posla pa ne dođem doma kad i djeca, nego ima moram ostavit nešto. pa sam pravila u nedjelju gulaš od junetine i povrća, dio sam odvojila i od ostatka napravila rižoto, a ostalo smo drugi dan uz tjesteninu. jedan dan je mm naručio klopu. sutra sam mislila odmrznut grah, a danas ću zapravo jedini dan završit ranije pa imamo juhu za zakuhat i sad ne znam šta bi j oš uz to, totalno sam blank u glavi
pravili smo za vikend soleine medenjake, i pojeli doduše i pravili smo neke prefine zobene kekse s jabukom, e to su mi najbolji zobeni ikad!
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 11:06
Postao/la Crazy Daisy
mi ćemo danas sarmu drugi dan. prva ovogodišnja, iznenađujuće fin kupus.
hvala na ideji za zlevanku, to ćemo za dane kruha. super, super
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 11:41
Postao/la Mala Bornica
nesto mi je turbo kelj poznat... kao nesto s mljevenim mesom pa u pecnici...
ja sam se jucer igrala s tikvom, dio ispekla, dio skuhala, napravila pire. malo u skrinju, malo ce u juhu, malo je islo u palacinke (mljac) a malo u kolac. svasta nesto od jedne tikve, a nije bila ni jako velika . to zato jer je skoro sve samo za mene
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 11:56
Postao/la Mirci
i ja sam zapela za turbo kelj
kod mene wok sa piletinom i rizini rezanci.
Re: Kuhamo u listopadu
Postano: 11 lis 2017, 13:49
Postao/la lara72
Jučer maneštra od slanutka i bundeve, danas pirjane mahune i mrkva sa pljeskavicama. Za sutra Ikein losos u pećnici sa umakom od limuna i lešo krompir.