Stranica: 3/8.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 11 tra 2019, 19:32
Postao/la malamaja
:nesvist kupila srdelice za sutra...i dvije pastrve za svaki slučaj :lol to bu za subotu. zelenjave ima dosta za prilog.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 07:31
Postao/la Hajdi
Dali ste mi ideju da danas odem na tržnicu po ribu. Tržnica mi je blizu novog posla ali još se nisam navikla da odem bar ponekad.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 09:29
Postao/la latica
ja sam jutros otišla na tržnicu, raspametila sam se. svega sam uzela, svega, na kraju sam otišla doma i stavila sve u hladnjak, umjesto da teglim u ured pa poslije doma. blaženi mali gradovi :lol

danas pečemo kuglof za školu je je sutra prodaja kolača. ja uvijek radim solein mramorni kuglof, jer trebao bi neki njemački kolač ;) za svoje ću onda napravit muffine čokoladne.
danas ćemo tjesteninu s tunjevinom, cherry rajčicama i kaparima, sutra pileća juha i vjerojatno rižoto od šparoga.
nedjelja klasik - pečeni domaći picek i povrće iz rerne - krumpir, bata, celer, pastrnjak i cikla, zelena salata uz to.

ponedjeljak i utorak ostatci od vikenda, dakle reciklirani picek i to je to do Uskrsa, jer ja idem tri dana u Ljubljanu a klinci kod bake ;)

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 11:12
Postao/la Adorabla
ja bi se kod tebe Latice jako dobro najela :zivili
nedelju ću i ja tako nešto samo razmišljam dal da se zafrkavam s otkoštavanjem pa onda na tavici ili da šubnem u rernu. Piletina na tavici mi je puno bolja radi kože kako ju fino ispeće a povrće mi bolje u rerni :dunno
smišljam smišljam sljedeći tjedan jelovnik i nisam se baš proslavila :nata

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 12:05
Postao/la mrava
Adorabla, ja ti pečem pile na 230 ° pa se fino zahrskavi kožica

Latica ima super meni, mljac

I ja sam odlučila danas isprziti filete oslića i krumpir salatu

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 12:14
Postao/la Adorabla
ma je Mrava al kad pečeš u tavici onda korica skoro a pa nestane. Ja ne volim tu pečenu koricu jer mi bude masna a na tavici ona skoro pa nestane nego samo ostane fino mekano meso ispod. Probaj. Skroz je drugacije

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 12:36
Postao/la Hajdi
Izvještaj s tržnice: maslačak, mladi špinat, peršin, celer, poriluk, mladi luk. Na ribarnici se nisam mogla odlučiti :ajme

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 12 tra 2019, 13:36
Postao/la JiA
I meni je piletina bolja s tavice.
Danas lignje iz dostave.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 13 tra 2019, 22:48
Postao/la malamaja
sutra homemade burgeri uz sve moguće priloge uključujući i prženu slaninicu i umak od luka i čips od batata. mesožderka bu zadovoljna, a i ja nemam ništa protiv. za ponedjeljak bu nekaj sa žlicom, grah ili zelje...ili skupa.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 14 tra 2019, 11:27
Postao/la mrava
Goveđa juha s povrćem, pire krumpir, pečena prasetina, zelena salata, od mame orehnjaca i makovnjaca

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 15 tra 2019, 08:45
Postao/la Adorabla
kod nas danas saag paneer (indijsko jelo sa špinatom i kockicama sira, s garam masalom, djumbirom, češnjakom, kajenskim, malo paradajza bla bla...) Inače sam ga radila s tofuom a sad sam u Veronici kupila nekakav sir za roštilj i s njim napravila i moram priznati da sam jako zadovoljna. MIslim da cu ga redovno uzimati za na naglo u tavici isprziti.

Sutra cu nadbtke i batke iz tavice. Jucer sam ih otkostila, a na kraju su moji odlucili da bi radje pola piceka u rerni pa smo pekli na resetki.
Ostalo mi je (kako nakon svakog odkostavljanja cuvam koske) hrpa pilecih kosti tako da cu morati ovaj tjedan ili pilecu juhu sto moji mrze ili ramen ili samo napraviti pileci temeljac :dunno

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 15 tra 2019, 09:42
Postao/la mrava
Pire krumpir, špinat i jaja

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 15 tra 2019, 12:53
Postao/la Hajdi
Petak za večeru salata od maslačka s jajima i krumpirom.
Subota ručak pileći ražnjići, maslačak s krumpirom.
Nedjelja juha od raznog povrća, kuskus s mladim špinatom, maslačak s pancetom i pršutom, pileći ražnjići.
Ponedjeljak jedem na poslu fritaja s divljim šparogama.

Jel se vidi da sam puno maslačka donijela s tržnice ;)

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 15 tra 2019, 14:25
Postao/la Ina66
Orzoto od gljiva i šparoga, danas.
Jučer - pečena patka i pečeno povrće (ljutika, mrkva, cikla, batat narančasti i bijeli) i hrpa zelene salate.
U subotu špinat i fish fingers.

Adorabla - MM uvijek kosture iskoristi za temeljac ;)

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 15 tra 2019, 22:06
Postao/la sgrafaha
došla sam prijavit najnoviji eksperiment koji je bio pravi hit(dvodnevni) čak: komad teletine od prsa i rebara(nisam čak sigurna da je domaće meso bilo,kupila u supermarketu(bila u žurbi i posljedično nisam bila izbirljiva,a i cijena bila privlačna ;) ),u subotu sam dio bez kosti dinstala uz dodatak na kraju ajvara i pasate uz puru,a u nedelju ovaj dio s kostima zacinjen samo soli i biber i tanko premazan senfom sam pekla u glinenom pekaču bez imalo masnoće na temperaturi od 80 stupnjeva i na kraju zapekla da dobije boju sa gornjim grijačem-kako je bilo sočno i meko i ukusno,čak i hladno,a evo i danas isti okus , a tek koliko je soka bilo od pečenja...Preporucujem kad imate komadinu mesa i ne žuri vam se ......

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 16 tra 2019, 07:46
Postao/la mrava
Super zvuči, sgrafaha :liza Volim sve što se sporo peče i kupa u svojim sokovima :gig
Jučer mi je mama poslala po tati mladi špinat i mladu salatu pa sam si špinat blanširala i spremila u zamrzivač.
Danas ću napraviti krpice s mladim kupusom :liza , pečene vratne krmenadle i mladu salatu :yess

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 16 tra 2019, 08:50
Postao/la Adorabla
Sgrafaha i meni je to sporo kuhanje totalno otkriće kako fino meso bude, a u glinenom loncu mogu si misliti :klopa Sad mi vec sline cure

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 16 tra 2019, 18:18
Postao/la malamaja
ja dosta stvari pečem do 100 C ...patka je odlična, "oznoji se" i bude prefina, carsko isto (u komadu) ….ostavim na par sati u pečnici :lol pa kaj bude.
danas orzoto s porilukom i zelena salata. ima još i grahričeta i kobasica.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 17 tra 2019, 10:16
Postao/la mrava
Mahune varivo

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 17 tra 2019, 22:07
Postao/la malamaja
sutra ću poniti pileće filete šparogama ….bar je takva ideja. nabrala danas fini naramak :mrgreen skuhat ću i malo pileće juhice...riža i salata prilog.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 18 tra 2019, 08:48
Postao/la Adorabla
mi ko pravi vjernici :nata i danas i sutra postimo. Zapravo se nadam da ce se sutra svevisnji smilovati i pustiti nas ranije s posla da kupim spinat i jaja djeci za rucak.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 18 tra 2019, 12:26
Postao/la Hajdi
Jučer za večeru grilani losos, integralna riža i matovilac.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 18 tra 2019, 12:42
Postao/la mrava
Špageti bolognese, hrpa mlade salate

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 18 tra 2019, 16:25
Postao/la sgrafaha
Pa danas nije post, već zeljavi četvrtak, a zelje je posebno:divlje(mišancija) plus prasa, raštika, blitva, spanak, gerslo kuhano na suhom mesu i obavezno crno vino.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 08:47
Postao/la mrava
I dalje jedemo ostatke hrane od Uskrsa, uz dodatak juhe

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 11:57
Postao/la sgrafaha
Da, i kod mene specijalitet "jazuki" danas,a sutra njoki ala gorgonzola-odmaranje od mesa.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 12:55
Postao/la Hajdi
Tjestenine carbonara, da potrošimo šunku ;)

Moj ručak danas na poslu: dvije pisanice, tri kivija, komad savijače.

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 13:26
Postao/la Ina66
integralni linguini s umakom od tikvica (ma, što da vas muljam - tikvice naribane i bačene na malo maslinjaka i češnjaka :lol), zelena miješana salata

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 18:32
Postao/la malamaja
eeee tako su i najbolje :lol može ić koja poma al ne nužno....mi smo na ostacima...bit ćemo sljedećih mjesec dana :lol šunku još nisam niti počela reciklirati a već nam je dosta. danas je bio dodatak juhe od gljiva uz ostatke. sutra ću malo zelja na paradajzu uz ostatke mesa (patke, šunke, svinje... )

Re: Proljetna kuharica

PostPostano: 23 tra 2019, 23:02
Postao/la Adorabla
Ne poma nego par kapi limuna. A moze i 1 protisnuti cesnjak. I mi tako tjesteninu volimo.
Kod nas losos, komorač s narančom i narom i za ugljikohidrataste pole.