Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
29 sij 2011, 22:58
Koliko je beba bila mala kad ste poceli zajedno spavati u krevetu?
Naime, moja najmanja spava mirno jedino ako je u mom krevetu i ja s njom. U protivnom, znali smo i do 4 ujutro docekati budni. A tako me strah da ju ne zdrobim. Mislim, sa svima sam ja spavala u krevetu, ali bili su veci, sad me bas strah.
29 sij 2011, 23:01
Od dolaska iz rodilišta
29 sij 2011, 23:01
od prvog dana spava s nama. krenulo je iz čiste komocije zbog dojenja i eto traje već preko dvije godine
29 sij 2011, 23:05
silki je napisao/la:od prvog dana spava s nama. krenulo je iz čiste komocije zbog dojenja
I kod nas traje nešto manje od dvije godine.
29 sij 2011, 23:13
skorpionka je napisao/la:Od dolaska iz rodilišta

isto.
29 sij 2011, 23:14
isto. sa prvim od rodilista do dolaska druge bebe, koja jos spava sa mnom.
29 sij 2011, 23:14
trenutno se više bojim pada s kreveta.
29 sij 2011, 23:32
jos u rodiliste smo spavali zajedno i evo vec 18 mjeseci tako.
30 sij 2011, 00:48
Od rodilišta s prvim djetetom do njegove 2 god. s nama u krevetu uz ciku naravno,
onda smo ga preselili u njegov krevet jer je dolazila druga beba, ali sam ja do njegove
6g. zaspala navečer na njegovom krevetu s njim pa se vraćala u svoj (ne uvijek ali većinom).
Nikako nije želio zaspati sam.
A druga bebačica nije željela u naš krevet ona je u kindaću od rođenja do
svoje 3g. dok nije skužila da legnemo s bracom onda je i ona počela tražiti svoje
pravo.
U pravilu ne dolaze u naš krevet nego zaspimo s njima u njihovim, pa se mi po noći selimo.
Iako sad manje više grle jedan drugoga.
30 sij 2011, 04:13
prvo dijete od nekih 2 tjedna starosti pa do dan danas... ne mogu reci da mi je to super, nikad nije bilo i jedva cekam da to prestane. mozda ruzno zvuci al... prije godinu dana preselili smo u kucu, dobila je sobu koju smo nekako bas lijepo sredili u nadi da ce vise tu boraviti al ona se neda. muce ju neki strahovi, ne zeli sama na gornji kat ma niti kad ju posaljem da mi nesto donese. zacudo i hoce spavati u svom krevetu al obavezno mora netko od nas s njom dok ne zaspi sto je ponekad tesko izvedivo ako svo 2 idu u isto vrijeme spavati pa mm i ja moramo biti s deckima. ako se nocu probudi odmah leti k nama. kad su se decki rodili probali smo to nekako takticki izvesti da ne ispadne kako mi sad nju tjeramo iz sobe al njen bi komentar cesto bio dobro kad vam ja smetam... i tu smo se morali povuci i moliti je da spava s nama

a zaista mi je ponekad za ispaliti. velika je i prilicno nemirno spava pa kad jos i njih dvojica imaju ludu noc

s blizancima je drugacije. tu smo stvarno ustrajali na kinderbetima i pazili da nijednom ne zavrse s nama osim par puta kad su bili jako bolesni pa eto da im malo olaksamo i da ih mogu stalno kontrolirati.
teorija je izgleda jedno a praksa drugo. uvjerila sam se u to sto puta kod male djece...
30 sij 2011, 09:16
Ajde, malo mi je lakše.
Pri čemu je dodatna komplikacija to što su stariji naučili da sam s njima u krevetu, a sad kako je došla beba, više nisam. Pa mi se lijepo u po noći dosele u krevet i to mi je dodatni strah da na nju ne legnu. Obično ih čujem kad dođu, ali što ako ne? Zato spavam s bebom skroz do zida, a ja do nje, tako da ovi padobranci imaju drugi dio kreveta. Tata je najblaženiji u našoj kući - ima svoj krevet i svoju sobi i mirno spava (OK i njemu se klinci znaju doseliti ali u usporedbi prema meni, ipak rjeđe)
30 sij 2011, 09:21
Vidiš, to s klincima je opasnije nego s odraslima i ne preporuča se da su u istom krevetu s bebom, oni čvrsto spavaju, jako se vrte i nemaju osjećaj da je tu i beba koju mogu prignječiti. Ja taj dio preveniram svakako, iako i moji stariji vole dolaziti k nama u krevet. Preveniram na način da MM ode onda kod njih u krevet, kad oni dođu k nama, samo zajedno se vrate natrag. Ujutro mogu doći svi u krevet, noću zbog bebe nikako.
30 sij 2011, 09:41
Krumpirić je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Od dolaska iz rodilišta

isto.
Ovako.
30 sij 2011, 11:37
p. je prvih mj dana spavao samnom ali ne zato što je njemu tako odgovaralo nego zato što je meni bilo lakše, ali nam je krevet dosta mali i morala sam ga prebacit... povremeno sam ga stavljala samo kod sebe kad je baš jako plakao...
sinoć smo isprobali uspavljivanje bez nošenja i prijavljujem veliki uspjeh i puuuno je bolje spavao nego inače!!!!
30 sij 2011, 12:10
meni je L na početku spavala u kindaču (nekoliko mjeseci, mene je bilo strah da je tak mala s nama, jer smo i ja i mm divlji spavači

) ali čim je malo porasla ja sam je zbog svog komfora prebacila k nama, zbilja mi ju je bilo teško dizati 10tak puta tokom noći. a od kad je s nama ja prespavljujem noć, ona se sama posluži cicama
i mi svi troje jako uživamo u tome, imamo veliki krevet i svi se skupa valjuškamo po njemu i mazimo. a tek buđenja ujutro

barem pola sata ona nas mazi i ljubi

da nas probudi. ma, ja bi pristala na zauvijek
30 sij 2011, 12:37
Stefanova_mama je napisao/la:Krumpirić je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Od dolaska iz rodilišta

isto.
Ovako.
doduše, mi smo i u rodilištu spavale zajedno, zaboravih taj dio
30 sij 2011, 15:35
I mi.

Nadovezem se opet (sramim se sto se nadovezujem). S. je u udubljenju izmedju mog vrata i ramena proveo 3 dana i 3 noci (ja sam spavala na onom krevetu sa podignutim uzglavljem, polusedeci). Nikad necu zaboraviti predivan, fenomenalan miris, miris moje bebe.

Da ne ureknem i ne zgnjavim na spavanju vec sutra svoje dete, puj, puj i daleko bilo, nekako sam bila sigurna da i spavajuci cu ih osetiti i da ih necu zgnjeciti.
30 sij 2011, 22:12
moji ne. oni su oboje spavali u svom kreveticu od rodjenja i meni je tako bilo draze. spavam ko top i jednom dok je spavao sa nama, sinko mi se popeo na glavu, presao preko nje i ljosnuo sa kreveta. ja sam sve prespavala

imao je faza kad bi usred naoci prelazio kod nas, pa opet nije i tako...
naravno, oboje kad-tad skuze da kod mame i tate ima vise mjesta, pa su oboje sa oko godinu presli kod nas u krevet. sa tim nemam problema, uzivamo, ljubica je sad u svojoj sobi, a on sa nama u krevetu.
al lako sada, veliki je vec decko
30 sij 2011, 22:19
od prvog dana.
tako i s prvo dvoje, poslije sam ih se jedva riješila, i sada bi mi stalno dolazili ali im ne dam baš zato što su nemirni i vrte se i ne želim da nagnječe bebu.
meni je puno lakše ovako, manje brinem i više spavam
31 sij 2011, 12:10
Ma mala mi divno spava sa mnom u krevetu, a i ja se bolje naspavam. Samo strah ostaje. I od mene i od ovih starijih da mi se ne usele u krevet a da ja to ne primjetim.
31 sij 2011, 12:23
Ponukani iskustvom od prije kad smo kupovali krevete u kuci kupili smo jedan 2mx2m i nadodali jedan od 90cmx2m i svi spavamo na njima s time da je taj od 90cmx2m odmaknut malo od ovog velikog i na njemu spavamo bebac i ja. I s prijesnjim bebacem je bila ista stvar, a on si je na kraju nasao mjesto blizu tate pa se otvorilo novo mjesto pored mene i sad se uvalio malecki

. Ne bojim se da cu ga zgnjeciti jer sam primjetila da kako zaspim da se u istom polozaju i probudim i ponekad me bas bole ramena jer mi je ruka u istom polozaju vec nekoliko sati.

U svakom slucaju, nadam se da cemo naci uskoro nacina da se barem jedan (na tatu naravno ne mislim) iseli iz kreveta jer postaje gusto.
31 sij 2011, 16:00
A mi smo prije ove bebe taman imali uhodani raspored: svake noci - jedno dijete spava s mamom, ali svi smo bili u istoj sobi i svi zadovoljni. I sad kako sam se ja "iselila" i nisam s njima, falim im i dolaze mi u krevet u gluho doba noci.
Sad nagovaram muza da on bude s njima, ali on na to nije navikao, a on je i "zlocesti policajac" - pa on njima spavanje i gotovo. A moji mekusci nisu navikli. I bas smo jucer imali razgovor o tome pa me MM lijepo pita da hocu li dok se ne pozene ili poudaju biti s njima u krevetu. OK, ima argument...
Ali zato meni najstariji kad navecer dodje dati pusu meni i bebi sapne u uho (zna da radi bebifon): "Mama, ja ti dodjem kasnije." I onda mene srce boli kad mu kazem da spava u svom krevetu...
31 sij 2011, 16:10
adea u istoj smo situaciji, ja sam prije bila s njima, tj. imali smo dvije sobe ali sobe imaju vrata između koja su uglavnom bila otvorena, pa smo maltene u jednoj sobi bili, sad sam se ja iselila s bebom u drugu sobu a moji su ostali tamo i stalno mole da dođu k meni a stvarno nema mjesta, bude mi žao jer znam da su navikli a moram ih odbiti
31 sij 2011, 17:23
Da, bas tako. Ali se oni meni po noci usuljaju, a ja onako u pola sna ih stavim do sebe u krevet tako da sam ja izmedju bebe i djeteta. Nije sretno rjesesnje, znam, i moram raditi na tome da spavaju u svom krevetu, u svojoj sobi, sami. A bas mi ih dodje zao.
31 sij 2011, 17:51
adea je napisao/la: pa me MM lijepo pita da hocu li dok se ne pozene ili poudaju biti s njima u krevetu. OK, ima argument...
Nije mu bas neki argument, ali ima pravo na razlicit stav od nas koji volimo da spavamo sa decom. Ha demokratije
MM i ja smo slozni u stavu, do zenidbe ako treba.

, ali S. nas je izneverio i sa 6 se sam iselio (mi mu namestili sobu odavno i jednog dana on izjavi "ja cu nocas spavati u mojoj sobi"). Odonda stalno hvali kako mu je udobno i lepo i nema ga u poseti. A meni fali i sve se strecam da ne dobije temperaturu ili se otkrije, a ja da se ne probudim, jer ga ne cujem. Ipak mi je ok jer je sam resio.
31 sij 2011, 17:56
i u rodilištu smo znale zaspati, ali doma zaspe u krevetiću, pa je uzmem na podoj i onda ostane do jutra - a nekad je i vratim u kinder... (kinder je do kreveta spojen)
kad je stavimo u sredinu prvo vrijeme smo stavljali onaj banana jastuk pokraj mm, a s moje strane mali s kojim je podbocim da mi bude na boku za podoj...
tako nama lakse, a i njoj vjerujem paše
31 sij 2011, 19:34
kolko ih spava s roditeljima, a još nijednog pred ženidbu ne znam
osim onog u reklami za neku stambenu
01 vel 2011, 12:13
Stefanova mama, moj najstariji skoro 8, a najljepse je kod mame. Unatoc tome sto ga vec dvije godine pripremam da je uskoro ipak malo preveliki da spavamo zajedno. Evo, nocas je stigao oko 5 ujutro, malo je zakasnio, obicno dodje ranije

.
01 vel 2011, 13:11
Nek je ziv i zdrav, jeste, kod mame je najlepse.
02 vel 2011, 07:51
I mi još od rodilišta spavamo skupa i sad me malo strah kako će to ispasti s bebom. Imamo krevet 1,80m i na to spojen (bez ograde) kindač od 70cm širine. On u pravilu zaspi na našem uz mene i onda kad ja idem spavati prebacim ga u kindač gdje odspava noć uz prebacivanje kako kad kojeg dijela tijela k meni, a nekad se i cijeli zalijepi za mene...
Pa sad mozgam gdje bi bebicu, vjerojatno između mm i mene.
Inače smo mu namjestili sobicu, ali ne želi ni čuti o spavanju tamo, čak ni za podnevno spavanje. Al u biti to me ne čudi, ipak je sa svoje 2g još mali ustvari...

Sve u svemu, uskoro će postati usko...