24 srp 2008, 12:49
ako odredim neki rok u kojem se treba pojesti, i opet nista s tim ne dobivam, jer onda ce vrlo malo pojesti.
ako kazem da necemo stici van, u park, na bicikl, sto god, njega to ne dira. samo mi kaze da on ni ne zeli ici. (makar i zelio).
par puta smo i otisli bez njega Z. i ja, mm i on su ostali doma. nista to njega ne tangira.
ako priprijetim zabranom crtica - nula bodova.
njemu je sve ravno do srijema. naci ce si on nesto drugo za zabavu.
mogu samo sjesti i plakati.
24 srp 2008, 13:09

24 srp 2008, 13:13
dobra mi kazna

ali onda znam da namjerno odugovlači...
24 srp 2008, 13:20
sjetila sam se da je postojala majica sa natpisom otprilike: ne bojim te se, imam djecu
24 srp 2008, 13:21
sjetila sam se da je postojala majica sa natpisom otprilike: ne bojim te se, imam djecu
24 srp 2008, 13:30

nakon toga tko nije pojeo cisti stol...
i to opet otvara novi prostor za raspravu i koješta još... 
itekako dobro razumijem.jer se svaki dan sve više udaljujem od nje. u nastojanju da je razumijem, da pokušam na sto različitih načina-pogubila sam se
24 srp 2008, 13:44
kod moje bi odgovor bio da neće i to opet otvara novi prostor za raspravu i koješta još...

reda mora biti, mora se znati kad kako kome se nesto smije, a sto se ne smije... nisam ja nikakva baba roga, samo si ne dozvoljavam da mi djeca skacu po glavi, ni moja, a bogme niti tudja
u puno stvari imaju mogucnost izbora, mozemo cak i diskutirati (ako je argumentirano) ali kad preraste u bla bla, onda odrezem i gotovo. ako ne poslusaju, brojim 1-2-3, no oko nekih stvari UOPCE nema razgovora, neke se stvari moraju i oni se cak niti ne bune, to im dodje kao nesto normalno
24 srp 2008, 14:00
iz moje perspektive to izgleda kao vrlo snažna metoda skretanja pažnje na sebe... ona ne razumije opravdanost tolike zaokupljenosti sa A
24 srp 2008, 14:01
TmamaKiN2 je napisao/la:TI si ta koja to treba prekinuti. jednostavno odredi nekoo razumno doba za veceru, nakon toga tko nije pojeo cisti stol...
24 srp 2008, 14:06
pa to niti nije kazna, to je bila samo prirodna posljedica jer mu se nije dalo brze spremiti ....
kazna sluzi kad nesto ruzno napravi onda dobije kaznu, ovo ili ono, a ovo ja zovem prirodnom posljedicom i na taj nacin itekako uce o stvarnom zivotu. nece ih svi uvijek stititi i maziti i paziti kao mi, tu i tamo im ne skode ovakve "lekcije"
zapravo, ako ovako pogledam, onda on kazne ni ne dobije (jer mi ga je na kraju uvijek zao pa nekako postignem kompromis). mozda bi trebao.
on bi bio u stanju 3 sata rucak jesti. em ode, em se zaigra/zamisli pa ne uzima u usta. pa mu dojadi pa hoce da ga ja hranim (sto je, kuc kuc kuc, sve rijedje, moram priznat), pa mora otic po autic, pa ide nesto pogledat, pa ga kian maltretira i izaziva 
24 srp 2008, 14:28
24 srp 2008, 14:36
24 srp 2008, 16:05
LiKmama je napisao/la:kako bi riješila situaciju u kojoj dijete ne želi ići se prati pa na spavanje. brojanje do deset ne pomaže, ne pomaže ni urlanje, ni odvođenje za ruku (jer se objema čvrsto drži za kauč, a ako je uspijem istrgnuti opet bježi), ni prijetnje... bilo je dana kada ni raspravljanje nije pomoglo, već samo najobičnija fizička sila
to mi imamo skoro svaku vecer. nece se ici popiskiti, nece se tusirati, nece ici spavati.... pa nakon sto mi bjezi po kuci, rasplace se, pa opet bjezi i otima se i mi ga pokusavamo smiriti.... na kraju ga pustim da se par minuta dernja pa kad se napol vec smiri, krenem s pricom, vrlo ozbiljno, ali bez vikanja - da se tusirati mora, da ce inace biti zmazan, smrdit ce mu nogice i guza i mozda se i razboliti od toga, pa mora na spavanje jer je vec kasno, tijelo se mora odmoriti, nogice moraju spavati (pa mu recimo skakljam nogice pritom) bla bla, pa sta nas sutra ceka, da se mora odmoriti da bi imao snage za sta vec.... u medjuvremenu se nekako primiri pa ga i operem uz pricu....
nekad ga podmitim (prekjucer smo imali "ako se brzo skines i ne zezas za vrijeme tusiranja" (jer jednom kad je unutra - igra se i nece van), imat cu vremena napravit ti palacinke za veceru). bio je gol u roku keks.
jucer sam mu dala da "pobijedi" pa je kian isao prvi na tusiranje, a mi smo ostali jos malo u vrtu i onda je bilo malo lakse, ali dijelom i zato sto sam mu rekla da takav blatan ne moze na kauc, ne moze za stol itd., pa bas i nije imao izbora nego da se opere.
al da je lagano - nije, no on je, da i opet ponovim, meni "lakse" dijete. sta ce bit s kianom za par godina, bojim se i pomisliti.
24 srp 2008, 16:46
... kod moje djece provjereno pali metoda glupiranja. Na silu nema šanse.
24 srp 2008, 17:00
Kako je moguće
1. uopće ne ući u raspravu (jer dijete te u nju uvlači, ponekad ni ne skužim, samo se nađem kako raspravljam s njom!)
2. Ako se već raspravljamo, kako prekinuti?
24 srp 2008, 17:45
24 srp 2008, 20:35
25 srp 2008, 08:37
U principu vecina onih koji urlaju na prvu loptu i dizu buku su jako veliki manipulanti jer u tom momentu skrecu paznju na sebe i samo su oni bitni.
iskomuniciram i oni imaju sluzbu koja dodje uzme djete i da mu drugu majku koja ce mu vise odgovarati. Zato molim te
jer, ovo mi je ono "brigo moja, predji na drugoga", a djetetu pruza nesigurnost da ga se roditelj zeli/moze rijesiti kad pozeli.. ja to jako izbjegavam i ne govorim svojoj djeci na taj nacin, da ih netko drugi moze uzeti ako su zlocesti i sl... mislim da je uloga roditelja da rijesi problem, ako ne zna sam da se posavjetuje, ali nikako ne prebaciti krivicu na dijete, jer oni su samo ogledalo nasih postupaka i (ne)odgojnih metoda
25 srp 2008, 09:18
25 srp 2008, 09:26
25 srp 2008, 09:29
25 srp 2008, 09:32
25 srp 2008, 10:06

Sunce malo grlio me i ljubio cijelu večer...25 srp 2008, 10:21
E na to sam pukla ko kokica. Izurlala se, teka je skoro završila u smeću
25 srp 2008, 10:41
Buhtlica je napisao/la:joj sto ne volem ta plasenja kojecim.
sjecam se iz djetinjstva nekih prica tipa odvest ce te cigani i slicno...
tocno sam to ja dosla reci. 25 srp 2008, 10:51
Natasa36 je napisao/la:Zastrašivanje... kad moji cendraju oko pranja zuba, samo im kažem ok, nema frke. Al kad vam karijes poklopa zube pa nećete moći jesti sladoled, palačinke bla bla, biti će vam prekasno.
Za 10 sekundi su u kupaoni.
E sad, je l' to zastrašivanje
25 srp 2008, 11:21
reda mora biti, mora se znati kad kako kome se nesto smije, a sto se ne smije... nisam ja nikakva baba roga, samo si ne dozvoljavam da mi djeca skacu po glavi, ni moja, a bogme niti tudja
u puno stvari imaju mogucnost izbora, mozemo cak i diskutirati (ako je argumentirano) ali kad preraste u bla bla, onda odrezem i gotovo. ako ne poslusaju, brojim 1-2-3, no oko nekih stvari UOPCE nema razgovora, neke se stvari moraju i oni se cak niti ne bune, to im dodje kao nesto normalno
25 srp 2008, 11:42
Mozda sam u krivu, neka me netko ispravi
25 srp 2008, 11:56
. 25 srp 2008, 12:30