Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.
Odgovori

Re: Ta "vražja" večera!

01 tra 2010, 10:31

Evo, jučer smo radili palentu sa sirom i vrhnjem (i šećerom :mrgreen , ali jedino tako hoće svjži sir, pa im dam da si malo pošećere - ajd bar je smeđi šećer ;) )
Palentu nisam već dugo radila jer ju nisu voljeli jesti kad su bili mani, sad im je ok.

01 tra 2010, 14:31

teutonija je napisao/la:Mi često iza vrtića odemo nekud, nekad su gladne nekad ne ,npr imaju užinu oko 14 i 30 pa ak je to jogurt onda su gladne :lol i već kad idemo doma viču da su gladne pa svratimo jesti doma,( nama je vrtić u susjedstvu :mrgreen ), ak je pizza il lepinje il palačinke onda nisu pa često produžimo dalje il se ostanu igrati vani.
Doma idu iza 15 tj doma smo oko 15 i 30.

Teutonija, kaj one u vrticu dobivaju pizzu, lepinje i palacinke? kod nas toga nema na jelovniku. zacudilo me i to da je to za uzinu, nasa je uvijek poprilicno lagana - banana, jogurt (sam ili s pecivom), domaci integralni keks i sl.

02 tra 2010, 09:04

da da ponekad je i to,no obično je jogurt s pahuljicama,puding il neki kolač tipa s višnjama ,mak kocke ,pita od sira.....

Oni ručaju prije 12 mislim da već u 11 i 30 i ručak je većinom neko varivo ,s mesom il bez,dosta raznoliko i fino, tak da zažmirim na užinu ,a nemam baš ni izbora. Al da ima lepinja,pizza ,palačinki ima.

Ja im jučer spohala mozzarellu za večeru i sve su smazale ,jako im je bilo fino.

Nego curke ,netko je pisao mislim da poha svježi kravlji sir .pa me zanima kak?

02 tra 2010, 22:31

mi imamo varijacije na temu, tim vise sto jedan jede mlijecn, al ne jede meso, a drugi, pogadjate, obrnuto.
pa tako imamo: palacinke vulgaris, palacinke s naribanim jabukama unutra varijacija na jabuke u slafroku, palacinke tzv. mamine sto je, u stvari, omlet s brasnom, mlijekom i jajem jednim na jednu "palacinku" /proklet ce me neka jednog dana kad cuje niko ne pece palacinke ko moja mama :lol /
imamo sendvice tople, sendvice hladne, kruh s namazima sirnim, kruh sa zrnatim sirom, tvrdo kuhana jaja
pa onda spagete s nekim umakom, rizu s graskom, palentu sa ili bez vrhnja
pa ostatke snicli od rucka uz brzinski pecen krumpir
ostatke rucka opcenito, tipa juha i sl.
pa pecene kockice krumpira s mrkvom i graskom plus salatu
pa kruh prepecen na maslacu uz dodatak sunke i sira
pizzu od domaceg tijesta i svatko stavi sto najvise voli na nju
strukle jede mali, kao i knedle od kravljeg sira i gris knedle. sw ne.
Kruh s nutelom, naravno, zicaju, ali rijetko dobiju.
U pravilu izbjegavam hrenovke i pastete, ako bas mora, napravim domacu od tunjevine, a hrenovke dobiju jednom u par mjeseci.
nemam osjecaj da jednolicno jedu :dunno

03 tra 2010, 09:19

nase vecere su uglavnom dosta mlijecne - najcesce corn flakes, muesli, K voli cokoladne kuglice, integralni keksi s mlijekom, gris... Jogurt svi jako volimo u svim kominacijama - sa pahuljicama najcesce. Ana i ja volimo kiselo mlijeko. K jako voli cokolino i palacinke. Kruh pokusavamo izbjeci za veceru...a ako ne :lol onda je to obicno mlijecni ili cirni namaz ili snita sira i purecih prsa. Ili jogurt naravno.
Ponekad za veceru uzmemo ono sto ostane od rucka.

05 tra 2010, 20:33

Neki dan im napravila i knedle od sira ,gotovo za čas, a fino i zdravo.
Sve sam potrpala od oka ,najviše svježeg kr.sira dodala malo soli ,griza ,brašna i jaje ,promješala uvaljala u brašno jer je bilo mekano i ljepilo mi se za ruke ,skuhala dok ne ispliva i onda zapekla u pečnici s vrhnjem. ispalo mi puno pa sam pola nekuhanih knedli smrzla pa imam za još jednom.
Mljac ,sve su smazale.

danas su na rođendanu jele red šunke, red šlaga s kolača, red domaćih kobasica. :roll

05 tra 2010, 20:40

swenova mama je napisao/la: palacinke tzv. mamine sto je, u stvari, omlet s brasnom, mlijekom i jajem jednim na jednu "palacinku" /proklet ce me neka jednog dana kad cuje niko ne pece palacinke ko moja mama :lol /

dopadne li koji mojim kćerima, neće te prokleti - identične palačinke radi MM :mrgreen

14 tra 2010, 14:36

Eto pokupit ću neke ideje, kod nas je često na repertoaru prosena kaša, ječmena kaša , kus - kus sve s kefirom ili vrhnjem.

14 tra 2010, 15:39

Ovo je naša vječna muka. Zapravo, klopa nam je i inače muka :dunno
kad se nešto skuha nikad se ne zna da li će to jesti i koliko će pojesti. Ima par "ziherica" koje prolaze uvijek, ali ja sam jako žalosna jer unatoč priličnom trudu, ima hrane koju ne žele pojesti ni u ludilu, iako svako malo probam: palenta/žganci, griz, riža na mlijeku, sir i vrhnje itd. isl.

Mi kao Kris2 - kuhamo "ručkovečeru" pa je nama to ručak a njima večera. Mi jede u školi i uvijek, ali uvijek dolazi gladna doma (čak je učiteljici izjavila da gladuje u školi :lol), bez obzira je li joj meni odgovarao ili ne. Ma jede relativno kasno, oko 2 ili pol 3, tako da su spremni za klopu oko pola 7 navečer.

A kako će proći npr. današnje prisiljeno zelje - samo nebo zna...

Inače, idu palačinke (Ivana - i ja bih recept za te sa puno sira, pliiiz), kruh i putar + kakao, Mi neki sendvič + kakao, štrukli, ponekad paradajz-juha, apšmalcane mahune (+ vrhnje).
Kad nema inspiracije, bacaju se na muesli (Mi) i čokoladne kuglice (Ma) - što inače jedu za doručak, a meni je to nemilo jer mi se pred spavanje napucaju šećerom...

Ma - s tom klopom nikak na zelenu granu...

15 tra 2010, 20:51

pohani kruh
rižoto s mladom blitvom
nadrobljeni kruh i jogurt

špagete sa sirom

topli sendviči

američke palačinke
Odgovori