Sada je: 11 kol 2026, 09:01.

Ta "vražja" večera!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Ta "vražja" večera!

PostPostao/la Kris2 » 01 tra 2010, 10:31

Evo, jučer smo radili palentu sa sirom i vrhnjem (i šećerom :mrgreen , ali jedino tako hoće svjži sir, pa im dam da si malo pošećere - ajd bar je smeđi šećer ;) )
Palentu nisam već dugo radila jer ju nisu voljeli jesti kad su bili mani, sad im je ok.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Sreca najveca » 01 tra 2010, 14:31

teutonija je napisao/la:Mi često iza vrtića odemo nekud, nekad su gladne nekad ne ,npr imaju užinu oko 14 i 30 pa ak je to jogurt onda su gladne :lol i već kad idemo doma viču da su gladne pa svratimo jesti doma,( nama je vrtić u susjedstvu :mrgreen ), ak je pizza il lepinje il palačinke onda nisu pa često produžimo dalje il se ostanu igrati vani.
Doma idu iza 15 tj doma smo oko 15 i 30.

Teutonija, kaj one u vrticu dobivaju pizzu, lepinje i palacinke? kod nas toga nema na jelovniku. zacudilo me i to da je to za uzinu, nasa je uvijek poprilicno lagana - banana, jogurt (sam ili s pecivom), domaci integralni keks i sl.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la teutonija » 02 tra 2010, 09:04

da da ponekad je i to,no obično je jogurt s pahuljicama,puding il neki kolač tipa s višnjama ,mak kocke ,pita od sira.....

Oni ručaju prije 12 mislim da već u 11 i 30 i ručak je većinom neko varivo ,s mesom il bez,dosta raznoliko i fino, tak da zažmirim na užinu ,a nemam baš ni izbora. Al da ima lepinja,pizza ,palačinki ima.

Ja im jučer spohala mozzarellu za večeru i sve su smazale ,jako im je bilo fino.

Nego curke ,netko je pisao mislim da poha svježi kravlji sir .pa me zanima kak?
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la swenova mama » 02 tra 2010, 22:31

mi imamo varijacije na temu, tim vise sto jedan jede mlijecn, al ne jede meso, a drugi, pogadjate, obrnuto.
pa tako imamo: palacinke vulgaris, palacinke s naribanim jabukama unutra varijacija na jabuke u slafroku, palacinke tzv. mamine sto je, u stvari, omlet s brasnom, mlijekom i jajem jednim na jednu "palacinku" /proklet ce me neka jednog dana kad cuje niko ne pece palacinke ko moja mama :lol /
imamo sendvice tople, sendvice hladne, kruh s namazima sirnim, kruh sa zrnatim sirom, tvrdo kuhana jaja
pa onda spagete s nekim umakom, rizu s graskom, palentu sa ili bez vrhnja
pa ostatke snicli od rucka uz brzinski pecen krumpir
ostatke rucka opcenito, tipa juha i sl.
pa pecene kockice krumpira s mrkvom i graskom plus salatu
pa kruh prepecen na maslacu uz dodatak sunke i sira
pizzu od domaceg tijesta i svatko stavi sto najvise voli na nju
strukle jede mali, kao i knedle od kravljeg sira i gris knedle. sw ne.
Kruh s nutelom, naravno, zicaju, ali rijetko dobiju.
U pravilu izbjegavam hrenovke i pastete, ako bas mora, napravim domacu od tunjevine, a hrenovke dobiju jednom u par mjeseci.
nemam osjecaj da jednolicno jedu :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kruska » 03 tra 2010, 09:19

nase vecere su uglavnom dosta mlijecne - najcesce corn flakes, muesli, K voli cokoladne kuglice, integralni keksi s mlijekom, gris... Jogurt svi jako volimo u svim kominacijama - sa pahuljicama najcesce. Ana i ja volimo kiselo mlijeko. K jako voli cokolino i palacinke. Kruh pokusavamo izbjeci za veceru...a ako ne :lol onda je to obicno mlijecni ili cirni namaz ili snita sira i purecih prsa. Ili jogurt naravno.
Ponekad za veceru uzmemo ono sto ostane od rucka.
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 05 tra 2010, 20:33

Neki dan im napravila i knedle od sira ,gotovo za čas, a fino i zdravo.
Sve sam potrpala od oka ,najviše svježeg kr.sira dodala malo soli ,griza ,brašna i jaje ,promješala uvaljala u brašno jer je bilo mekano i ljepilo mi se za ruke ,skuhala dok ne ispliva i onda zapekla u pečnici s vrhnjem. ispalo mi puno pa sam pola nekuhanih knedli smrzla pa imam za još jednom.
Mljac ,sve su smazale.

danas su na rođendanu jele red šunke, red šlaga s kolača, red domaćih kobasica. :roll
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Ina66 » 05 tra 2010, 20:40

swenova mama je napisao/la: palacinke tzv. mamine sto je, u stvari, omlet s brasnom, mlijekom i jajem jednim na jednu "palacinku" /proklet ce me neka jednog dana kad cuje niko ne pece palacinke ko moja mama :lol /

dopadne li koji mojim kćerima, neće te prokleti - identične palačinke radi MM :mrgreen
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la sretnamama » 14 tra 2010, 14:36

Eto pokupit ću neke ideje, kod nas je često na repertoaru prosena kaša, ječmena kaša , kus - kus sve s kefirom ili vrhnjem.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 14 tra 2010, 15:39

Ovo je naša vječna muka. Zapravo, klopa nam je i inače muka :dunno
kad se nešto skuha nikad se ne zna da li će to jesti i koliko će pojesti. Ima par "ziherica" koje prolaze uvijek, ali ja sam jako žalosna jer unatoč priličnom trudu, ima hrane koju ne žele pojesti ni u ludilu, iako svako malo probam: palenta/žganci, griz, riža na mlijeku, sir i vrhnje itd. isl.

Mi kao Kris2 - kuhamo "ručkovečeru" pa je nama to ručak a njima večera. Mi jede u školi i uvijek, ali uvijek dolazi gladna doma (čak je učiteljici izjavila da gladuje u školi :lol), bez obzira je li joj meni odgovarao ili ne. Ma jede relativno kasno, oko 2 ili pol 3, tako da su spremni za klopu oko pola 7 navečer.

A kako će proći npr. današnje prisiljeno zelje - samo nebo zna...

Inače, idu palačinke (Ivana - i ja bih recept za te sa puno sira, pliiiz), kruh i putar + kakao, Mi neki sendvič + kakao, štrukli, ponekad paradajz-juha, apšmalcane mahune (+ vrhnje).
Kad nema inspiracije, bacaju se na muesli (Mi) i čokoladne kuglice (Ma) - što inače jedu za doručak, a meni je to nemilo jer mi se pred spavanje napucaju šećerom...

Ma - s tom klopom nikak na zelenu granu...
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la ronin » 15 tra 2010, 20:51

pohani kruh
rižoto s mladom blitvom
nadrobljeni kruh i jogurt

špagete sa sirom

topli sendviči

američke palačinke
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.