Sada je: 30 tra 2026, 01:40.

Problemi u vožnji

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Problemi u vožnji

PostPostao/la orchid » 04 svi 2011, 12:05

Neki dan sam se susrela sa novim problemom sa mojim sinom (14 mjeseci). Dakle, za prvi maj smo išli na vikendicu koja je udaljena oko 2 sata vožnje od naše kuće, i dosad nije bilo problema kad smo išli sa njim prošle godine, doduše bio je manji a i ovo nam je prvi put ove godine da odemo. Uglavnom, u nedelju je poslije sat vremena vožnje počeo jako plakati i povratio nakon toga te je zaspao, pa sam mislila da mu je muka pa zato plače u vožnji. No, kad smo se sutradan vraćali kući, odmah je zaspao, probudio se poslije sat vremena i počeo plakati i plakao ostatak puta do kuće (oko pola sata). Nema šta nisam pokušala da ga smirim, igračke, video, muzika, pjevanje, kreveljenje, ne znam šta sam još mogla uraditi. Također smo i stali, malo se smirio, no čim sam ga ponovo zavezala u sjedalicu opet je počeo plakati. :(
Kakva su vaša iskustva sa tako malim bebama i vožnjom? Ima li lijeka za plakanje, čime ih zabavljate? Prestanu li plakati ikad? sad me strah ponovo ići na vikendicu, a tako volim tamo otići, a i za njega je to super :oops:
Smije li se jednogodišnjim bebama dati nešto za mučninu?
Trenutno sam u situaciji da uopšte ne znam šta da radim sa vožnjom, kako će biti kad budemo krenuli na more, 5 sati vožnje, uopšte mi se ne sjeda u auto kad pomislim na silno plakanje i vrištanje. Help!
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Problemi u vožnji

PostPostao/la Duga » 04 svi 2011, 15:00

Orchid, identičan problem i mi imamo ( krenulo je s 2 godine starosti, a sad će skoro 6).
Tu je i topic koji sam svojevremeno otvorila na istu temu:
viewtopic.php?f=45&t=45447&p=1498349&hilit=mu%C4%8Dnina+vo%C5%BEnja#p1498349
viewtopic.php?f=49&t=50180&p=1727970&hilit=mu%C4%8Dnina+vo%C5%BEnja#p1727970

Znam kako ti je. Meni je i dan danas muka pri pomisli na neku vožnju za koju se Dramine "ne isplati" dati ( tvoj je premali za Dramine ).
U kući imam i one homeopatske tabletice koje se stave pod jezik za tako neke vožnje od 1-1,5h.
U svom autu sam npr. skinula naslon za glavu sa suvozačevog mjesta kako bi mala mogla gledati neometano ispred sebe. Problem je bio drugi auto u kojem zbog visine naprosto nije imala preglednost, kao u kutiji je i to joj je sigurno još samo pojačavalo osjećaj mučnine. Tekućinu izbjegavaj prije puta ( da se nalijeva mlijekom , sokom...)
Dan-danas sjedim s njom odozada :loce da mogu reagirati u slučaju povraćanja da ju izvučem iz sjedalice. Neki dan sam mužu rekla da ću na putu ubuduće ja popiti Dramine :lol jer mi je prestresan odlazak na bilo kakav odmor.
Nekako mi se ipak čini da se to kod nas malo smirilo ( ima veze sa sazrijevanjem nekog centra u mozgu, da se sad ne zamaramo :lol s detaljima).
"Za utjehu" par scena:
- u gradskoj vožnji sam par puta palila sva 4 svjetla i izlijetala van da ju izvučem iz sjedalice jer smo bile same, a mala krenula povraćati
- odlazak na more s 3 godine - nekoliko puta smo silazili s auto-puta zbog vriskanja, povraćanja i opće histerije u autu
-odlazak na more s 4 ili 5 godina - stajemo nasred auto-puta na zaustavnom traku i mala nastavlja povraćati u kukuruzištu...taj puta sam joj dala Dramine prekasno :oops: pa je i njih izbljuvala, onda nisam znala šta raditi :loce

Uglavnom, najbolje je planirati tako da spavajući provedu što veći dio puta.
Imaš te narukvice ( nemamo iskustva s njima)
http://coner.hr/ljekarne/?izdvojeno=12
uvijek mu drži malo prozor otvoren da struji svježi zrak, ne pregrijavati auto, miris limuna godi...)

Ima li lijeka za plakanje, čime ih zabavljate?

Plače zbog nelagode ( vjerojatno mu krenu mučnine), a moguće da mu i vezanje u stolici to samo pogoršava ( ali tu ne odstupaj, dijete mora biti u sjedalici, da si s par vađenja iz nje ne natovariš dodatni problem, a to je da ti neće više nikako u sjedalicu).

Mi imamo dvd-player, ali da nije grogi od Dramina to nikako ne bi bilo dobro rješenje ( zabavljati ga na razne načine, pjesmice i sl., ali to se može kad su kraća putovanja :|...)
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la orchid » 04 svi 2011, 17:11

Nisam baš za homeopatske kuglice, mislim da je još mali, a nije loša ideja skinuti naslon za glavu sa suvozačkog mjesta, možda će to pomoći, i možda taj DVD, u slučaju da plače od dosade, hvala na sugestijama :kiss
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 04 svi 2011, 18:23

swenova mama je napisao/la:
Imaš li iskustva iz prve ruke (imaju li efekta

djeluju do dva sata, moj klinac manji povraca nakon dva zavoja, ovo je drzalo tocno oko dva sata po svim zavojima do mora. Al zeznula sam se jer sam kupila te kuglice koje su oko 25 kn, a trebala sam prah koji je klincima laksi za davat, i moze im se stavit u sok koji kosta oko 85 kn. To su inace kuglice i prah od umeboschi sljiva.
Akupresurne narukvice nam uopce nisu pomagale. Nimalo.

Raspisala sam se o našem iskustvu i našoj "kućnoj apoteci", naravno da je za kuglice premali, ali na linkovima se piše i o prahu ( evo sam ti izdvojila taj dio).
Nekima su te narukvice pomagale :dunno. Ako mu je muka, gledanje crtića će mu samo pogoršati stanje.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Trini » 11 svi 2011, 08:57

Dok jos nije bio otvoren Sveti Rok, nama je najkriticniji put do Zadra bio onaj prepun serpentina. A ja ne podnosim voznju, sjedim otraga s djetetom kojem je isto bilo muka .... :/

To smo rjesavali tako da samo na put kretali uvijek oko 22 h uvecer. MM na svu srecu nije imao problema s nocnom voznjom, deckima je bilo vrijeme za spavanje i zaspali bi jos u Zagrebu, prespavali put (iz tog doba nam jos datima obicaj da MM i ja u autu sutimo ko zaliveni, jedino svira tiha muzika, kako se ne bi tko slucajno probudio prije serpentina :lol ).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la swenova mama » 12 svi 2011, 22:02

ha cuj.. nema ti tu previse lijeka.
Umeboshi prah pomaze, pomaze i dramina koju sam po savjetu peda dala kad je imao 2 godine, sad ima skoro pet, naucen je na to da kaze da mu nije dobro, onda se malo stane, otvori prozor, vozi jako polako po zavojima.
Isti kraval koji opisujes smo i mi imali s urlanjem, protestom protiv sjedalice itd. to je sve bila svakodnevica ukljucujuci i povracanje cak i na kracim rutama, od primjerice Bocarskog do centra ili od centra do Jaruna. Mislim i ja bih protestirala da imam iskustvo da mi nije dobro tu gdje me kane opet zavezati.
ako ti je tako lakse, sto je dijete vece, to ce bolje (ne i dobro) podnositi voznju.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la plavooka12 » 18 svi 2011, 13:34

ma vjerojatno se izbljuvao od silnog plača!
a jel se vozi u sjedalici prema naprijed ili unatrag (0-13 kg), jeste li nedavno mijenjali sjedalicu i smjer vožnje?
možda ga nešto žulja, možda mu je vruće...
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 25 svi 2011, 08:42

Dvd, dvd i samo dvd.

Bruno je u toj dobi postao nemoguc za voznju, iako do tada je voznju najnormalnije podnosio. Dramina je posluzila taj put za povratak s mora, i po povratku smo kupili dvd za auto. Nikad vise prolema, ne znamo da je u autu. Isplatila se svaka kuna.

P.s. Mozda bi prodala nas telkac, kupili smo nedavno vec treci, a drugi stoji u ormaru. Ak kog zanima, dalje na pp.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 25 svi 2011, 08:50

Mojima je slabo od dvd-a u autu (na stropu je montiran). Ostali kako-tako podnose vožnju ali G je imao razdoblje kad je urlao i plakao i tako je mogao satima - zaustavljanje, zabavljanje, ništa nije pomagalo. Sad je malo malo bolje. N koja je već velika i ide na najstrašnije atrakcije u Gardalandu (Raptor i slično) povraća u autu ako sjedi u trećem redu sjedala (imamo monovolumen). Dramina pomaže ovim većima, G mi do sada nije povraćao. One narukvice akupresurne su bačen novac.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la ivanaibruno » 25 svi 2011, 14:46

Nama je dvd doslovno spasio zivot (i brak :) )
Prvo putovanje u njemacku je pet puta za redom odgledao nemu. Sto je to lijepo bilo... Niko ne urla, niko ne vice, nema nervoze...

Ma ja sam tu samo da samu sebe podsjetim kak nam je lijepo na putovanjima... :ajme
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la orchid » 25 svi 2011, 16:18

Hvala vam svima na odgovorima, sad u subotu opet idemo na vikendicu pa ćemo vidjeti, neke od savjeta ćemo primjeniti, možda i bude sve ok, a ipak ćemo ponijeti odjeću za presvlačenje ;)
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretna mama23 » 25 svi 2011, 16:22

mi redovito povraćamo od zagreba do zagorja...
nema ništa od ljekića za tak male,ima samo ona narukvica...ne mislim je kupovat.
Ja sam se bi u trudnoći kupila,kako je jedna mama gore rekla-wasted money.
Ne plače u vožnji,priča,gleda,kometira(25mj)...ali obavezno mora povratit...
i to samo dok mama vozi :ajme
a dobro,par puta se i tati znalo desit :roll
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la plavooka12 » 26 svi 2011, 11:10

Hajdi je napisao/la: N koja je već velika i ide na najstrašnije atrakcije u Gardalandu (Raptor i slično) povraća u autu ako sjedi u trećem redu sjedala (imamo monovolumen).

meni je zlo ako se vozim otraga makar i samo 100 metara!
mi smo imali onaj Aviomarine u pretincu od auta u slučaju da u nekom trenutku moram sjesti iza, ali hdB, mala bolje podnosi vožnju nego ja, pa mi nikad nije niti zatrebao!

orchid, sretno na putu :mase
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama njonji » 20 lis 2011, 13:11

podižem
M. (prvašić) sutra ide busom na terensku nastavu i učiteljica je savjetovala neka djeca sklona povraćanju popiju lijek protiv mučnine.
Njemu u autu u autosjedalici nikad nije zlo ali par puta koliko se vozio u busu (zadnje sa vrtićem) mu je bilo koma, samo što mu tad nisam dala ništa.
Koje tablete kupiti za tu dob a da ne omamljuju?
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.