Orchid, identičan problem i mi imamo ( krenulo je s 2 godine starosti, a sad će skoro 6).
Tu je i topic koji sam svojevremeno otvorila na istu temu:
viewtopic.php?f=45&t=45447&p=1498349&hilit=mu%C4%8Dnina+vo%C5%BEnja#p1498349viewtopic.php?f=49&t=50180&p=1727970&hilit=mu%C4%8Dnina+vo%C5%BEnja#p1727970Znam kako ti je. Meni je i dan danas muka pri pomisli na neku vožnju za koju se Dramine "ne isplati" dati (
tvoj je premali za Dramine ).
U kući imam i one homeopatske tabletice koje se stave pod jezik za tako neke vožnje od 1-1,5h.
U svom autu sam npr. skinula naslon za glavu sa suvozačevog mjesta kako bi mala mogla gledati neometano ispred sebe. Problem je bio drugi auto u kojem zbog visine naprosto nije imala preglednost, kao u kutiji je i to joj je sigurno još samo pojačavalo osjećaj mučnine. Tekućinu izbjegavaj prije puta ( da se nalijeva mlijekom , sokom...)
Dan-danas sjedim s njom odozada

da mogu reagirati u slučaju povraćanja da ju izvučem iz sjedalice. Neki dan sam mužu rekla da ću na putu ubuduće ja popiti Dramine

jer mi je prestresan odlazak na bilo kakav odmor.
Nekako mi se ipak čini da se to kod nas malo smirilo ( ima veze sa sazrijevanjem nekog centra u mozgu, da se sad ne zamaramo

s detaljima).
"Za utjehu" par scena:
- u gradskoj vožnji sam par puta palila sva 4 svjetla i izlijetala van da ju izvučem iz sjedalice jer smo bile same, a mala krenula povraćati
- odlazak na more s 3 godine - nekoliko puta smo silazili s auto-puta zbog vriskanja, povraćanja i opće histerije u autu
-odlazak na more s 4 ili 5 godina - stajemo nasred auto-puta na zaustavnom traku i mala nastavlja povraćati u kukuruzištu...taj puta sam joj dala Dramine prekasno

pa je i njih izbljuvala, onda nisam znala šta raditi

Uglavnom, najbolje je planirati tako da spavajući provedu što veći dio puta.
Imaš te narukvice ( nemamo iskustva s njima)
http://coner.hr/ljekarne/?izdvojeno=12uvijek mu drži malo prozor otvoren da struji svježi zrak, ne pregrijavati auto, miris limuna godi...)
Ima li lijeka za plakanje, čime ih zabavljate?
Plače zbog nelagode ( vjerojatno mu krenu mučnine), a moguće da mu i vezanje u stolici to samo pogoršava ( ali tu ne odstupaj, dijete mora biti u sjedalici, da si s par vađenja iz nje ne natovariš dodatni problem, a to je da ti neće više nikako u sjedalicu).
Mi imamo dvd-player, ali da nije grogi od Dramina to nikako ne bi bilo dobro rješenje ( zabavljati ga na razne načine, pjesmice i sl., ali to se može kad su kraća putovanja

...)