Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
11 ožu 2009, 10:58
kak se krasno nas dvije nadopisujemo, divota.
11 ožu 2009, 11:35
Ja imam Miele usisivač cat and dog,ovaj me skroz oduševio,vuče ko lud,a u kući pored dvoje dice je ponekad više za usisat nego kad imaš životinju
11 ožu 2009, 12:10
ajoj, sad ste mi opet poljuljale nadu u ovaj vodeni. ah...
11 ožu 2009, 12:11
ajme, sreca, pa nece te valjda lena ljenguza sprijeciti u tome da ti je kuca blistavo cista i bez trunka prasine samo zato sto njoj treba 20 minuta da napravi nesto za sto normalnom celjadetu treba 5?
11 ožu 2009, 15:09
shnito, nece, nece. ali to s tim skidanjem filtera i izvlacenjem dlaka van - fuj fuj fuj
ode ja njega sutra vidjet pa cemo vidjet (a je mi recenica).
11 ožu 2009, 15:11
nista ne izvlacis, rekoh ti da ne slusas lenu
taj filter je komad plastike, slican, a ne znam cemu, recimo nekakvom propeleru
to stavis pod tus, ispod toga neku kantu iznad koje ces to cudo otusirati i bacis to iz kante u wc. nikakav problem.
ne znam, ja sam zena koja se zna dobro organizirati
11 ožu 2009, 15:48
nije mi vrag dao mira pa sam zvala striceka da ga pitam za taj filter.
kaze on da je to neki perivi filter (trajni - jedino ak ga mehanicki ostetis, moras ga mijenjati), ali ne treba ga prati svaki put, vec nakon nekoliko usisavanja ga pocistis, eventualno operes i to je to. uh, sad mi je opet srce na mjestu

vec sam se vidjela kak u rukavicama izvlacim mokre slijepljene dlake
12 ožu 2009, 09:58
Evo, konačno sam pronašla, to bi bilo to. Ne znam koliko košta, idem guglat.
12 ožu 2009, 10:35
zvala ja u ecos, imaju dva modela, jedan je 1900 kn, a drugi 2100. dosta. inace, moja kolegica ima taj i kaze da joj je mrak, da ga ne bi dala za nista na svijetu.
joj, ti usisavaci...
12 ožu 2009, 10:46
ti jarca, sad sam opet na početku
jel' taj ili onaj od Bagatela ?
12 ožu 2009, 11:01
tu je navodno neko objašnjenje /test/ zašto ne vodeni flter a da "suhi" filter, ali ja ne znam njemački, pa ako netko ima volje u par kratkih crta reći što tu piše, bila bi zahvalna

;
Staubsauger: Wasser oder Papier
test 01/2002
Filtern Staubsauger mit Wasserfiltertechnik besser als Geräte mit herkömmlichen Papiertüten?
Das suggerieren viele Anbieter, besonders diejenigen, die ihre Produkte nicht über den Handel vertreiben, sondern direkt an der Haustür. Sie argumentieren: In der Natur wäscht der Regen die Luft und im Staubsauger wäscht das Wasser im Filter die Raumluft. Das ist nur die halbe Wahrheit. Wenn es draußen regnet, wird der Staub durch die hohe Luftfeuchtigkeit von allen Seiten benetzt und direkt von den Regentropfen umspült. Das kann Stunden und Tage dauern.
Dagegen werden im Wasserfilter des Staubsaugers nicht alle Staubpartikel benetzt, weil die Luft mit hoher Geschwindigkeit durchpustet. Die Kontaktzeit zwischen Wasser und Staub ist deshalb viel kürzer als in der Natur und das "Waschergebnis" demzufolge lange nicht so effektiv. Wie gut Staubsauger filtern, hängt vielmehr von den eingesetzten Abluftfiltern ab. Wenn Geräte mit Wasserfiltertechnik den Staub sehr gut zurückhalten, dann liegt das genauso wie bei Staubsaugern mit Papierfilter meistens an speziellen Schwebstofffiltern, auch Hepa- oder S-Klasse-Filter genannt
16 ožu 2009, 18:28
Ja od subote imam svog favorita, al trebat će mi opak dobitak na lotu.
Candy hoover steamway....čisti na paru, usisava i pere na vodu, čisti parkete i dodatak je profesionalno parno glačalo.
Sve me je strah koliko bi to čudo koštalo, pa ako koja ima hrabrije ruke i jače srce
01/6176242.
U članku ne piše web adresa, pa pretpostavljam da je nemaju..
16 ožu 2009, 22:48
Nakon dubokoumnih razgovora i razglabanja o tim testovima (preveo mi je kolega na poslu), kupila sam si taj LG kompressor i jaako sam zadovoljna - dobro to je nakon jednog sauganja, ali zbilja mi se sviđa kako vuče, mrak.
Fino sabija prašinu i ima te perive filtere koji su lako dostupni.
16 ožu 2009, 23:13
Da ne otvaram novu temu sad dok ste tražile usisivače jeste vidjele univerzalnu rotirajuću četku? U frigu vidjela od bosha i cijena joj je bila nekih 500 kn to mi je too much. Imam usisavač na vodu i ima ta četka ali... trebam novu. I potpisujem shnitu - nikad više usisavač koji nije vodeni!
21 srp 2010, 11:30
i ja sam u sto briga,nemam pojma što je to hepa filter,koju jačinu treba imati da dobro vuće
na izgled,ja stalno biram po izgledu sam odabrala ovaj,molim vas,pomozite,jel valja taj?
http://www.gorenje.hr/mali_kucanski_apa ... i?c=199036 tu su još podaci o njemu
http://www.bravo24.com/kucanski-aparati ... 2203r.html i ovo o dvostrukom hepa filteru koji imaju
http://www.gorenje.hr/mali_kucanski_apa ... inkovitost
21 srp 2010, 12:21
Lena koje je marke tvoj vodeni jer čini mi se ko da pričaš o mom plavom Classe-u (oko 800 kn je koštao).
Mrzim ga iz dna duše i nakon šta sve očistim (stvarno super čisti) zase** cilu kupaonu čisteći njega a da ne govorim da mi se diže želudac. Čula sam da ima raznih filtera pa ti
Shnito možda imaš neku bolju verziju. Ja imam spužvasti dio kojeg trebam oprati i to mi je još ok a gadljiv mi je plastični koji ima gusto sito i prljavština i dlake se tako zapetljaju da nema šanse da to tuš potjera nego redovno moram to rukama otpetljavati. jednom sam u sveki usisaval pseće dlake i skoro se ispovraćala dok sam ih otpetljala. toliko je gadljivo da pazim što usisavam

jer znam da posli moram vadit i čupat prstima. nakon toga moram oprat kadu i čitavu kupaonu jer mi se sve gadi nakon toga.
što se tiče neispiranja nakon svakog pranja probala i

to je tako smrdilo da sam se skoro ispovraćala. onda je još taj miris ušao u plastiku i ne mogu ga se riješiti pa smrdi cila kuća kad ga uljučim, čak sam kapala i esencijalna ulja al bezuspješno. bljak.
sebi sam kupila novi obični a ovi vodeni odnila na selo za usisati auto i dubinski čistiti sobe. tamo ga bar mogu prati u vrtu. dvaput godišnje ga donesem doma pa usisam madrace, kauče itd da izvučem eventualne grinje
21 srp 2010, 13:29
Imala vodeni grozni su mi.
Sad ima bolje rješenje, a to su
ovi bez vrečica i baruštine, samo plastična kutija,
koju isprazniš.
21 srp 2010, 13:32
Materina prija ima oni vodeni što se prvi reklamirao po televiziji. Ona kaže da on nema nikakav filter (osim same vode), kaže samo ga iskrene u wc i to je to. E to bi ja.
Sad mi pade na pamet da jednostavno izvadim plastični filter iz svog. Što može biti? Ionako ne znam kojeg vraga to služi a čini mi se da ne bi smetalo ničem da ga izvadim.
24 srp 2010, 21:30
Vidim da tražite usisavače pa da vas pitam da li je netko od vas čuo za Rainbow? Je da je skup ali ima puno kombinacija za na rate a i odlična je stvar.nema ga po novinama jer se reklamiraju samo putem prezentacija i kao nagradu dobiješ dubinsko čišćenje madraca. ako nekog zanima čisto da pogleda i dobi čišćenje madraca neka mi se javi na pp pa ću vam dati broj osobe koja to radi. inače on ima puno funkcija...
24 srp 2010, 22:19
ja imam ovaj
http://www.philips.hr/c/usisavaci/perfo ... 74_01/prd/http://www.philips.hr/c/usisavaci/perfo ... ificationskad sam ga kupovala taj je imao najveću usisnu snagu- 500w. To mi je bilo jako bitno (da ne idem 10 puta po jednom mjestu kad usisavam).
Isprva smo mislili uzeti neki na vodu, al čišćenje posude, sušenje posude, smrad na vlagu posude...a i sami prodavači su rekli da nema neke razlike smo više zahebancije s vodenima.
Zadovoljna sam ovim svojim,ima nekoliko nastavaka i ima neku četku koja se vrti kod usisavanja pa iskopa iz tepiha svašta
03 kol 2010, 06:35
Laurini je napisao/la:Vidim da tražite usisavače pa da vas pitam da li je netko od vas čuo za Rainbow? Je da je skup ali ima puno kombinacija za na rate a i odlična je stvar.nema ga po novinama jer se reklamiraju samo putem prezentacija i kao nagradu dobiješ dubinsko čišćenje madraca. ako nekog zanima čisto da pogleda i dobi čišćenje madraca neka mi se javi na pp pa ću vam dati broj osobe koja to radi. inače on ima puno funkcija...
Bio kod nas čovjek na prezentaciji, MM se opako zapalio kad je vidio kako elegantno može očistiti prašinu iz njegovog kompa, oprati tepihe, očistiti prašinu iz radijatora i sl., ali ga je cijena od 25.000 kn dobro ohladila (već sam se pobojala da će ga kupiti

).
03 kol 2010, 10:25
MalaSirena je napisao/la:ali ga je cijena od 25.000 kn dobro ohladila
Ma daj, molim te. Nema tog saugera koji vrijedi ni blizu toliko. Pa sve da je u njemu robotic koji sam lunja kucom i sauga.
03 kol 2010, 13:57
LiKmama je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:ali ga je cijena od 25.000 kn dobro ohladila
Ma daj, molim te. Nema tog saugera koji vrijedi ni blizu toliko. Pa sve da je u njemu robotic koji sam lunja kucom i sauga.
Pa naravno... za te novce mogu platiti čistilicu da mi čisti par godina, a ne da iskeširam pa moram još i sama čistiti
03 kol 2010, 14:56
Mozda s njim dodje u kompletu i dozivotna usluga tete saugacice.
08 kol 2010, 11:58
Treba mi hitno usisavač..ovaj mi je u komi!!
Imala sam nedavno doma prezentaciju tog Rainbowa, i sjajno to sve izgleda, al 20 000 je malo tumač. Poslije sam gledala ocjene na netu i kritika bas i nisu na njegovoj strani..
Navodno Karcher ima izuzetne usisavace, na tragu tog Rainbowa samo za 10 puta nizu cijenu. Jel ima tko iskustva???
02 ruj 2010, 11:12
podižem opet ovu temu, riknuo nam usisavać i jučer gledali negdje u technomarketu, ima 30-tak modela od nekih 5-6 različitih proizvođaća i cijene od 500 do 2000 kn, izgubih se u svemu tome. Jedino što znam da se snaga naplačuje, tipa nije isto 1800 i 2000 w, razlika je 200 kn. To mi je jasno. Ali kako izabrati u odnosu na ostalo-filteti, vrećice... Ima netko preporuku?????
02 ruj 2010, 15:09
Ne gledaj snagu motora nego usisnu snagu.
Ako kupuješ sauger koji stoji (kako li se to već zove kod vas), pazi da ima barem 100 w, a ako je onaj s cilindrom, onda min 200 w. Ako ima HEPA filter, trebao bi imati i više.
Aha, oznaka koju tražiš je "Airwatts".
Iz osobnog iskustva, za sauger se zbilja isplati pljunuti koliko možeš.