Sada je: 02 kol 2026, 18:05.

Ide netko u Trst po špežu?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Ide netko u Trst po špežu?

PostPostao/la thalia » 11 sij 2009, 21:24

ako idete, gdje idete i jel se isplati? nama se to već mota po glavi kao ideja jer smo načuli da bi nam to bilo dosta jeftinije/kvalitetnije, ali ne znamo kamo i jel to stvarno tako.

šoping-iskusnjare (a mogli bismo u nedjelju, coop radi vidim :mrgreen: ) jel imate iskustva?
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

Re: Ide netko u Trst po špežu?

PostPostao/la sonja05 » 11 sij 2009, 21:44

imam kumu koja živi u istri i redovno ide u špežu. mogu je pitati pa ti javim. ona sigurno zna di sta ima jeftinog i dobrog.
sonja05
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la corazon » 11 sij 2009, 21:53

i moja kuma ide svaki mjesec...neznam točno gdje, van trsta...i kaže da im se isplati
ovdje iz pule puno ljudi kupuje u trstu hranu... ako ideš u bolje dućane (coop, interspar, famila) ne vjerujem da ćeš nešto uštediti. mi smo par puta bili pa na kraju nakupovali i šta treba i netreba... a ima svega dobroga.
a npr. ako odeš u manje poznate dućane npr. eurospin, kupit ćeš brdooo toga za male novce...al zaboravi na barillu, dash i slične markice
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la thalia » 11 sij 2009, 22:35

sonja05 je napisao/la:imam kumu koja živi u istri i redovno ide u špežu. mogu je pitati pa ti javim. ona sigurno zna di sta ima jeftinog i dobrog.

super, ajde je pitaj ako ti nije problem. i jel kupuje mlijeko i meso? (to MM pita, spopale ga neke priče da se to ne smije pa pitam)
thalia
Von Trapp

PostPostao/la thinkPINK » 11 sij 2009, 22:56

Ja mislim da ne mozes meso ili mozda ima neko ogranicenje. Cula sam opet za taj trend kupovine "preko" al osim kave (koja se definitivno isplati) i mozda jos pokoje stvari ne bi isla u takav shoping. Ne znam, ja recimo nikad ne bi kupila litru maslinovog ulja za 10 kuna, bubam sto se mozda moze i nac. Pazim da ipak bude neka kvaliteta hrane.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 11 sij 2009, 23:19

meso kontroliranog porijekla vani je skuplje. riba također. to se u italiji ne isplati.

prosječno su sa cijenama tu negdje kao mi, možda malo skuplji, no redovito imaju na akciji raznorazne merendine za sitne pare. npr prije tjedan dana kupila sam paket od 10 kinder delice za 2,5 eura.
eli
Sveta krava

PostPostao/la filipovamama » 11 sij 2009, 23:33

thalia je napisao/la:ako idete, gdje idete i jel se isplati? nama se to već mota po glavi kao ideja jer smo načuli da bi nam to bilo dosta jeftinije/kvalitetnije, ali ne znamo kamo i jel to stvarno tako.

šoping-iskusnjare (a mogli bismo u nedjelju, coop radi vidim :mrgreen: ) jel imate iskustva?

heheheh :mrgreen:
Da sam bliže mogle bi zajedno ko dva ratna druga nakon rata :lol

U raid :lol
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 11 sij 2009, 23:59

filipovamama je napisao/la:
thalia je napisao/la:ako idete, gdje idete i jel se isplati? nama se to već mota po glavi kao ideja jer smo načuli da bi nam to bilo dosta jeftinije/kvalitetnije, ali ne znamo kamo i jel to stvarno tako.

heheheh :mrgreen:
Da sam bliže mogle bi zajedno ko dva ratna druga nakon rata :lol

U raid :lol

možemo se organizirat. sve za više ciljeve :naughty :salut

ma što se tiče mesa toga ne jedemo puno, tako da stvarno kupim nešto kontrolirano, odlično :klanja

ali stalno dobivam različite informacije (naime, i na rodi sam stavila topic). nakon jednog "da, da, super" slijedi "ma ne isplati se" odgovor.
mislim da ćemo morat metodom vlastite kože isprobat :mrgreen:
thalia
Von Trapp

PostPostao/la thinkPINK » 12 sij 2009, 00:40

Ma da ja sam isto dobila oprecne informacije. Ovisi sto kupujes. Mi svaki put kad idemo usput kupimo kave za espreso i to nam se bas isplati, ostalo ne bas. Javit ces ti nama sto je bilo... :)
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 12 sij 2009, 09:03

javit ću se s granice. plačući. ako će me htjet ocarinit :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Daphne » 12 sij 2009, 09:12

svakako se isplati, pasta, pasirana rajcica, ulje( govorim o obicnom, ali i maslinovom), prah, opcenito speza, osim mesa. a i mislim da se ne smije prenositi preko granice, tj ne bi se smjelo. al ljudi prenose. ja osobno ne, osim eventualno prsuta, salamina pancete i sireva.
al je jos uvijek jeftinije nego tu.
Daphne

PostPostao/la thalia » 12 sij 2009, 09:13

Daphne, a gdje točno ideš? mislim, u Trst ili negdje drugdje? i u koji dućan?
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Daphne » 12 sij 2009, 09:21

u trst uglavnom.
eurospin. famila i coop bas kad nis drugo ne radi a ja hitno trebam neznam 10 kg paste ( :D )
a po trstu ne idem nikad u velike soping centre jer mi je skupo. kako za robu tako i za spezu.
Daphne

PostPostao/la eli » 12 sij 2009, 10:31

nemoj kupovati meso. ne znam točno, ali ako se ne varam, kvalitetno meso je preko 20 eura. talijani švercaju meso iz hr.

stvari koje su inače jeftinije da bi se isplatilo potegnuti stotinjak kilometra su one no-name tipa lidl i tu stvarno moraš znati što uzimaš, ne na blef.
posebno ne mesne proizvode, tko zna odakle je sirovna jer ima proizvoda koji su višestruko jeftiniji nego oni sa oznakom doc.
eli
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 12 sij 2009, 11:45

stvari koje su inače jeftinije da bi se isplatilo potegnuti stotinjak kilometra su one no-name tipa lidl

Tako se i meni cini :dunno
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 13 sij 2009, 12:47

ovdje iz pule puno ljudi kupuje u trstu hranu... ako ideš u bolje dućane (coop, interspar, famila) ne vjerujem da ćeš nešto uštediti. mi smo par puta bili pa na kraju nakupovali i šta treba i netreba... a ima svega dobroga.
a npr. ako odeš u manje poznate dućane npr. eurospin, kupit ćeš brdooo toga za male novce...al zaboravi na barillu, dash i slične markice

nažalost, mislim da su u zadnje vrijeme i bolje trgovine jeftinije od naših
u eurospinu ima super no name stvari za malo para.ipak se rijetko tamo zaustavim...
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la sonja05 » 14 sij 2009, 20:18

evo kasnim sa odgovorom ali moj izvor informacija kaže: Na granici u eurospin, to ti je isto kao lidl kod nas. :mah
sonja05
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rachica » 14 sij 2009, 21:05

uredno kupujemo tamo nutellu :mrgreen: , parmigiano reggiano kojeg obožavamo, tunu, pasatu i barilla paštu - isplati se definitivno.
čak i robica za malog u iani nas je došla skoro pa duplo jeftinije nego tu.

edit: i ulje
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nerica » 14 sij 2009, 21:37

ja kupujem nutellu, dash, nekad i omekšivače, mozzarellu, paštu ako nemam doma, pesto genovese, slatkiše neke, salsu u boci...možda da se zaletiš u onog GiGija u Opicini, tamo se trošilo i trošilo prije. ne znam dal radi više, al bilo je sve jeftinije, i sir i salame, ma sve
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kandy » 17 sij 2009, 23:16

Definitivno eurospin. Jeftine stvari,a dobre kvalitete. Naravno,no name,ali zato i jesu jeftine. Tamo kupujemo salsu,pastu,nutellu,imaju jako dobre kekse,sireve razne,deterdente za robu...ma imaš toga dosta kvalitetnog.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kimama1 » 18 sij 2009, 00:17

ja preporučam dječju odjeću iz samoposluge u famili -zna se naći odličnih stvari
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la corazon » 18 sij 2009, 10:39

upravo primila paket:
2 kg špageta
2 kg tortigliona
2 kg penna... sve barilla
3 l tekućeg dasha
2 sgrasatora (sredstva za čišćenje svega i svačega)
ceh 20 eura
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Novamama » 18 sij 2009, 22:17

moja mama ide jednom do dva puta mjesečno. ne kupi ništa posebno, ali meni je sve što donese bolje (i jeftinije) nego tu.
barilla umak - basilico je ispod eura, kod nas je 16 kn - do 23 oni kao neki malo posebniji.
pašta razno razna, barilla ili del ceccho isto je oko eur kilo.
i berliolli maslinovo oko 5 eur litra.
to je samo dio, ali samo zbog toga se isplati ići (ok ne iz zg, ali ako je blizu i ako ima čovjek vremena).
da ne govorim da nutella ima skroz drugačiji okus od 'naše' nutelle.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Beppa Joseph » 19 sij 2009, 11:17

Dok smo živjeli u Poreču češće smo odlazili u Trst po špeceraj.
Sad smo u Vodnjanu i više nam se ne da toliko voziti i zaključili smo da više potrošimo kad kupujemo na veliko. Za nas je bolja dnevna baza. Zato što vikende kvalitetno provodimo....u krevetu (izležavajući se, da netko ne bi imao zločeste misli :mrgreen: ), i na izletima (ponekad).
Ipak, kad bolje razmislim to je zbog MM koji ne podnosi bilo kakve kupovine, a ja ne želim ići sama, a rado bih otišla do Trsta (pa me imajte u vidu ako želite društvo :mah ).
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la srećice » 20 sij 2009, 12:19

Baš jutros onako nježno polako kažem mm da bi mogli do Famile po kavu i tunu i začudo oduševljen :conf
Mi idemo po kavu espreso (uvijek bude neka akcija pa napravimo zalihu), tunu, nutelu, Barilu i mojoj mami Dash. Moj K i ja svašta bi još nabacali al nekako se učimo kontroli.
Prije smo odlazili skoro pa jednom mjesečno i sada nam je gušt onako dva, tri puta godišnje skoknut preko granice po špežu.
K 01.02.2005.
J 08.01.2008.-09.07.2008.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tolkien » 19 ožu 2009, 13:56

Ja iz Rijeke idem barem jednom mjesečno.Najviše se isplati onda kada je u Sloveniji nešto jeftiniji benzin,pa tankanjem u Sl već vratim troškove puta,a sve stvari koje kupim su čista ušteda.
tolkien
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mika-nikola » 25 kol 2009, 11:17

Evo mi smo bili prošli mjesec u Ilirskoj Bistrici samo što je prva namjena bila ići do pošte po paket pa smo onda usput obavili kupovinu hrane u Haler-u (Aldi) samo ga oni zovu Haler i kupili smo maslinovo ulje koje je bilo litra 25-28 kn, piva 0,5 l 2-3 kn, čokolada za kuhanje velika (neka njihova marka) isto tako oko 10 kn i stvarno je dobra i za jesti ovako i za kolače i debela je čokolada pa se teško lomi, tuna, pašta i još neke sitnice uglavno puno jeftinije je nego kod nas. Salame i sir nismo kupili jer je ista cijena kao i kod nas.
Nismo išli u Interšpar, možda drugi put.

E sad mene zanima Eurospin gdje se točno nalazi? I kakva je ponuda namirnica i ostalog u Gigi-u u Opicini i ima li još koja trgovina ili trgovački centar u Opicini da ima dobru i jeftinu ponudu?

Htjeli smo i tankati auto u Slo ali cijena goriva eurosuper 95 je bila 8 kn i nešto za litru (na OMV-u) tako da smo odustali od toga. E sad jeli šta pojeftinilo to gorivo u međuvremenu ili je u Italiji jeftinije?
JA sek. amenoreja i anovulacija
MM ok
2005/06
3 cilj. = 0
4 AIH = 0

1.03.10' laparo/driling,hsg

I taj dan je došao 18.11.2010 !!!!!!
mika-nikola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži