Sada je: 09 kol 2026, 23:30.

auto-prostrano zadnje sjedalo

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

auto-prostrano zadnje sjedalo

PostPostao/la sunnyapril » 17 ožu 2009, 08:26

Tražimo novi auto s prostranim zadnjim sjedalom- u smislu da stane autosjedalica i dva tinejdžera (to su bi trebalo biti dosta veliko stražnje sjedalao.... :oops: ), sve mi se čini da uz autosjedalicu ne mogu udobno sjediti dvije osobe.sad, nije baš da su ogromni i nije baš da se vozimo svaki dan do besvjesti, ali ipak
mislila sa na
škodu octavija combi
megane grandtour
pugeot 307/308 sw-vidjela sam da taj ima 3 sjedala odozada
seat altea

xsara picasso mi se jako sviđa, ali ne će biti moguće iz sad nebitnih razloga
ideje?
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: auto-prostrano zadnje sjedalo

PostPostao/la Ciara » 17 ožu 2009, 08:48

peugeoti ti imaju jako malo stražnje sjedalo, mi imamo 206 karavana i jednu sjedalicu i taman ima mjesta za još jednog čovjeka, mislim stisnu se dva ali nije to to
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamainana » 17 ožu 2009, 09:08

jedino za što sto posto znam da stanu troje veće djece (od kojih je jedan u busteru, a drugo u autosjedalici) je FIAT CROMA, imaju kumovi i igrom slučaja sam s klincima išla na izlet u njihovom autu, mjesta koliko hoćeš, a i gepek nije zanemariv

inaće mi imamo auto u kojem sve stane, ali rijetkima je Multipla opcija
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 09:42

Ja imam novi Peugeot 308 i s njima nema problema
Ima mjesta za poluditi. Moj brat se oduševio, a on je visok 2m sa svojih cca 110 kg

Obični 308 ima više nego dovoljno mjesta, a sw također
Ne znam hoće li mi prihvatiti link, pa se skrolaj do str 9 da vidiš kako stražnja sjedala izgledaju u sw-u i koliko je to mjesta
http://www.peugeot.hr/media/deliacms/me ... 8bcde8.pdf
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 17 ožu 2009, 10:03

Megane ima daleko najviše mjesta.
Ja imam Sedana i nakon Peugeota cure se pogube otraga :lol
I Xara Picasso je jako prostrana otraga.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ema emily » 17 ožu 2009, 10:09

mi imamo škodu octaviu karavana.Pretpostavljam da si na nju i mislila (napisala si škoda octavia combi).
Ima dosta mjesta. Kako je s dvije sjedalice vidjeti ću vrlo skoro, a trenutno je jedna sjedalica i pored nje stanu još dvije osobe. Meni je super stvar ogroooomni prtljažnik kod karavana :5
Najbolje je da odeš u nekoliko auto salona sa djecom i da probaju sjesti otraga. To je gnjavaža ali zašto ne, pa ne kupuje se auto svaki dan, ipak je to velika investicija i treba se dobro informirati da će odgovarati vašim potrebama.
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 10:10

100 ljudi 100 ukusa
Moj brat npr nije uopće zadovoljan veličinom Picassa
A prijatelji mi imaju Megan grandtour i jedva im stani dvije sjedalice, s tim što stariji sin ima onu sjedalicu samo dolje jer je već veći. Nema govora o trećoj osobi odozada :dunno
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pulse » 17 ožu 2009, 10:27

Da,da, Renaultova vozila, ja konkretno znam za Megane i Lagunu da imaju dosta prostora.
pulse
atletičarka

PostPostao/la MaminMacak » 17 ožu 2009, 10:33

Iz iskustva znam da Paugeot 307 SW otraga ima 3 sjedala i mada je srednje sjedalo nesto uze, mislim da bi stali sa 2 tinejdjera, ali treba probati. Mazda 6 je katastrofa otraga, ne bi vjerovala da ju nismo imali. A sad imamo Renault Espace i tu je genijalno sto se zadnji sicevi mogu i naginjati, gurati naprijed nazad, svaki za sebe, a srednji sic je identicne velicine kao i ova 2 postrani, no ako rijetko putujete svi skupa, nije vam to nuzno jer je nezgodan za po gradu.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 17 ožu 2009, 10:34

alkemičar, kakvih ukusa :conf
Prostor je prostor :dunno
U Megan stanu komotno tri sjedalice ili dvije sjedalice i jedna podeblja osoba :mase
edit:tipf.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamainana » 17 ožu 2009, 10:40

onda se odlučite za Multiplu :lol nema šanse da nema mjesta odostraga, a svako dijete ima svoj podešavajući sic (nije klupa) :lol
al takav auto rijetko kome sjedne (još ja imam onaj stari tip koji je izložen u Muzeju moderne umjetnosti kao stalni eksponat :cool )

stvarno najbolji savjet je da sa svim klincima obiđete salone i sjednete u vozila s tim da obratite pozornost na cijenu i što je u tu cijenu uključeno, pogotovo što su sada fantastične akcije
probajte i fiat cromu, iznenadit ćete se (kumovi su je uzeli iako nisu fanovi fiata jer je on 2,06, a ona 1,85 i kad on narihta naprijed sic za sebe ona može sjesti i još joj ostaje mjesta za noge, a dotad su vozili Audi 6 i nitko nikad nije moga sjediti iza njih) mislim jedino da su oni na auto show uspjeli isprobati većinu automobila koji su im dolazili u obzir)
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 17 ožu 2009, 10:44

znam da nebi picassa, ali NIJE zadovoljan veličinom picassa?!?ne kužim, na zadni sic u nas, probali nekidan, stane booster na isofix, cabriofix na easyfix i oveća odrasla osoba. :dada
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 17 ožu 2009, 10:49

:dada
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 17 ožu 2009, 10:53

najbolje da uzmete caddya putničkog
mi smo ga gledali i oduševljni smo
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la iris » 17 ožu 2009, 10:56

Renault Scenic - stanu dvije sjedalice i velika odrasla osoba, super je što nema ono povišenje u sredini i zaista ima dosta prostora
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 14:02

IINA je napisao/la:alkemičar, kakvih ukusa :conf
Prostor je prostor :dunno

:lol
a sorry, vidim da sam napisala ukusa prema onoj izreci :bonk

htjedoh reći, tko bi sve zadovoljio
ono što je nekome malo, drugome je veliko i obratno

obzirom mi brat isto traži prostran auto za kupiti, to je bio njegov komentar :dunno
Ja nemam iskustva s Picassom, a za Megane grandtour mi se čini da ima mjesta, al eto, prijatelji bi još prostranije :dunno
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 14:03

iris je napisao/la:Renault Scenic - stanu dvije sjedalice i velika odrasla osoba, super je što nema ono povišenje u sredini i zaista ima dosta prostora

Moj vjenčani kum ga ima i zadovoljava potrebe za 3 djece odozada :dada
samo kaže da je ipak preskup i da bi dvaput promislio sljedeći put prije kupovine
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 17 ožu 2009, 14:09

E, a Megane je još 12 cm širi od Senica i pun kufer dulji.
Tak da stekneš dojam koliki je :D
IINA
Sveta krava

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 14:13

imam ja dojam koliki je, ne trebam ga stjecati ;) :belji
i meni se čini sasvim ok
al eto, nekima ne

najbolje lijepo jedan dan odvojiti i prošetati po autosalonima sa sjedalicomi 2 tinejdžera i posjesti ih u svaki od auta pa gdje kažu da im je najudobnije :naughty
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunnyapril » 17 ožu 2009, 14:16

baš smo bili s dijelom djece u škodinom salonu i probali octaviu karavan (koja se zove combi, ali nije kombi-iako je to ono što nam treba :D ),hm,čini mi se da je iza jako velik onaj središnji greben na podu.svakako moram doći sa sjedalicom, zasad je ocjena nekih 3-4

megan ima jako puno mjesta odozada, ali mislim da veliku ulogu može imati i to kako su profilirana sjedala, može biti i mrvicu anej mjesta, ali da ne padaš prema sjedalici.naime kod "običnih" pretpostavljam da bi sjedalica trebala biti na sredini , jer većem djetetu je nezgodno onda i to jako ako je sjedalica sa strane.
a to ne mora biti slučaj u slučaju peugeota 308sw :D za kojeg gledam da prtljažnik ima prostor od 674 litre ( toj 570 po nekoj drugoj klasifikaciji?) a škoda karavan 580 (po nepoznatoj klasifikaciji)
živo me zanima taj auto, moram namrdati mm da ga idemo vidjeti ;)

najbolji bi bili picasso, scenic i to, ali kao što sam rekla, mislim da ništa od toga :(
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 17 ožu 2009, 14:23

vozila sam megane i bili smo na krasnim putovanjima, sve okudoban i meni sofistiraniji od škode
ali, došla sjedalica :joy

a gledajte ovo http://www.autoklub.hr/novi_modeli/novi ... ,4927.auto
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 17 ožu 2009, 15:12

nebi se složila, mahima ima megane karavan, novi i otraga je skučeno, kad gledam iz perspektive moje picasse (ja imam xsaru, ne C4), bebeča i srednja sjedalica i poprilično mršava mahima i to jeeeeeedva. :dunno. A noge skučene isto. S time da to auto nije lako za vozit, po meni, ima guzicu veliku, a jako je nisko.
može se ona javit da potvrdi.

Moja piccaso ima otraga mjesta da SASVIM KOMODNO stane nebašmala odrasla osoba i 2 sjedalice (na isofix, dakle da nisu na isofix bilo bi još više mjesta sa strane svake prema vratima, jer isofix ograničava da sjedalica MORA biti na sred sjedala, ni mm lijevo-desno). I pored toga je jaaaaaaako lagano auto za vozit, visoko i pregledno, bez dupeta

inače, picassa je jako povoljno auto.
Ko je, uz sve to, ne želi, ja bi mu savjetovala toyotu corrolu verso, skuplja, al diiiiiiivna.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 15:26

Evo samo info radi širina auta (bez retrovizora)

Peugeot 308- 1815
Megane Grandtour- 1777
Xsara Picasso- 1751

Sve su to male razlike, al možda neki pokazatelj
Kao što je već netko rekao, bitno je i kako sic leži itd itd

MM i ja stvarno puno putujemo i bila nam je važna zapremnina gepeka i da ima dovoljno mjesta kad je auto pun da jedni drugima ne smetamo
Najbolje je otići u nekoliko salona i pogledati iz prve ruke
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 17 ožu 2009, 15:38

ma da, nije poanta samo u širini auta, kad stavljaš sjedalicu oblik siceva je presudan.picasso ima zadnje sjedalo baš za takve svrhe :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 17 ožu 2009, 15:48

Mislim da sirina ne igra nista jer vecina auta pa čak i jako prostrani karavan Toyota avensis kakvog mi koristimo ima straga zapravo dva prava sjedala a u sredini je onaj poviseni dio na koji niti se dobro montira sjedalica nit je ugodan za sjedenje za treceg putnika straga.

Mislim da i nova Octavia combi, iako je karavan, ima takav raspored siceva koliko se sjecam auta od frendova.

Mislim da ce prije monovolumeni imati takva prava tri sjedala straga nego limuzine i karavani. Vidjala sam ih kod Xsare Picasso; renault Scenica, Toyote Corrole Verso, kazem uglavnom monovolumenska izvedba auta.

Uglavnom stvar je jednostavna, tko treba straga tri konkretna sjedala mora traziti auto koji je tako izveden straga a ne ove koji imaju dva plus ono uzvisenje koje i nije predvidjeno da se na njemu sjedi nego da se tu spusti onaj naslov debeli za ruke i da sjede dvije osobe straga. A ta razlika se vidi na oko., tj imas ili tri naslona za glavu straga uz ziceve ili samo dva (vecina).
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la saptacica » 17 ožu 2009, 15:54

skorpionka je napisao/la:Uglavnom stvar je jednostavna, tko treba straga tri konkretna sjedala mora traziti auto koji je tako izveden straga a ne ove koji imaju dva plus ono uzvisenje koje i nije predvidjeno da se na njemu sjedi nego da se tu spusti onaj naslov debeli za ruke i da sjede dvije osobe straga. A ta razlika se vidi na oko., tj imas ili tri naslona za glavu straga uz ziceve ili samo dva (vecina).

Točno tak. Nema udobnosti bez ovoga.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 18:58

Zadnja izmjena: alkemicar; 17 ožu 2009, 19:12; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 17 ožu 2009, 19:01

nisam uspjela kopirati sliku
lijevo na udobnost pa na sjedala
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la REBECCA » 17 ožu 2009, 19:07

saptacica je napisao/la:
skorpionka je napisao/la:Uglavnom stvar je jednostavna, tko treba straga tri konkretna sjedala mora traziti auto koji je tako izveden straga a ne ove koji imaju dva plus ono uzvisenje koje i nije predvidjeno da se na njemu sjedi nego da se tu spusti onaj naslov debeli za ruke i da sjede dvije osobe straga. A ta razlika se vidi na oko., tj imas ili tri naslona za glavu straga uz ziceve ili samo dva (vecina).

Točno tak. Nema udobnosti bez ovoga.

X
Imali smo škodu octaviu karavan, tad je bila samo jedna sjedalica (9-18), pored te sjedalice dvije osobe nisu mogle komotno sjediti, bolje reći da su se jedva ugurale. Sad imamo lagunu karavan, dvije su sjedalice 0-13 i 9-18, jedva se uguram između njih dvije, nema šanse na neki duži put da se uputim sjedeći na stražnjem sjedalu.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunnyapril » 17 ožu 2009, 23:12

Alkemičar, ne znam je l ti radiš za peugeot, ako ne , onda si valjda mala.stvarno sam se popalila na ta tri sjedala, došli u salon, a ono ta sjedala živa koma, meni na 160cm visine dođu doslovce do pola natkoljenice. tvrda i neudobna.uglavnom koma.
postoji i mogućnost da ta stražnja klupa bude normalna, tad je udobnija.inače, oprema je bolja nego kod octavije, kao i ergonomija za vozača, ali držimo se prvog zahtjeva-udobnost na stražnjoj klupi.u oba salona ću na probnu vožnju sa sjedalicom, pa ćemo vidjeti.
još ću pogledati megana, a ond arazmisliti kakao da se domognem xsare picasso.
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.