Sada je: 04 kol 2026, 03:06.

beograd

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

beograd

PostPostao/la lara72 » 31 ožu 2010, 21:40

Putujem slijedeći tjedan pa bih trebala par informacija o Beogradu. Jel imamo beograđanki na forumu :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: beograd

PostPostao/la Stefanova_mama » 31 ožu 2010, 22:08

:mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 31 ožu 2010, 22:09

Pitaj sta te zanima, s tim da sam ja odavno otisla iz Beograda i mozda necu znati sve najnovije informacije.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la lara72 » 31 ožu 2010, 22:46

Šaljem pp :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 tra 2010, 00:14

Nisam uspela pomoci, Beogradjanke javite se.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Sunshine » 01 tra 2010, 15:52

A šta ti konkretno treba?
Pitaj .... ;)
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 01 tra 2010, 16:54

Sunshine je napisao/la:A šta ti konkretno treba?
Pitaj .... ;)

:mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la lara72 » 01 tra 2010, 22:29

Vidi se da starim, pa kud sam tebe Sun zaboravila :p
Većinu toga sam uspjela saznati al evo budući da idemo na par dana (a pola od tih dana nas nitko ne dadilja) molim preporuku za dobre rock klubove i restorane/splavi (po mogućnosti gdje nema žestokih narodnjaka). Što vidjeti, što nikako ne propustiti i koja mjesta eventualno izbjegavati. Svaki savjet i info je dobrodošao :kiss
Olja :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sunshine » 02 tra 2010, 12:33

Danas sam ti u koma gužvi pa ne stignem detaljno napisati koliko bih htjela :mrgreen
Uglavnom, što vidjeti?
Kavica u Knez Mihajlovoj obavezno (može se i shoppingirati), odite do Kalemegdana (to je sve centar), ne znam koliko ćete imati vremena za kazališta, ali definitivno super predstave u Jugoslavenskom dramskom pozorištu i predobri mjuzikli u Pozorištu na Terazijama.
Za kavice je meni najdraža (i jedna od najljepših bg-skih ulica) Njegoševa, puno dobrih birceva ima i u Strahinjića bana (iliti Silikonskoj dolini).
Ada Cigalija je meni isto predivna (nešto tipa naš Jarun, ali puuuno veća, s puno više sadržaja).

Ne bi ti bilo loše pogledati na internetu kakav je repertoar događanja u BG u periodu kad ste tamo jer se toooliko toga uvijek događa: koncerti, izložbe, manifestacije ....ja sam sada malo out što se toga tiče.

Restorani.
Na Skadarliji imaš Šešir moj, Dva jelena, Dva bela goluba ...svira starogradska muzika uživo.
Šaran u Zemunu.
Na splavovima Žabar, Reka.
Jedan od fensi i skupljih (ali predobar) je i restoran Franš (kod Autoputa).

Klubovi.
Svakako otići u Iguanu, elegantan restoran klub na Savskom pristaništu. Služe se najbolja vina, svira najbolji jazz koji uživo izvode članovi orkestra nacionalne televizije. Ovdje dosta ljudi voli preko dana ako je lijepo vrijeme doći, sjediti uz Savu i ručati.
Odmah do Iguane je Frida (meni najdraži klub), rezervacija obavezna, muzika uživo pre-do-bra, hrana izvrsna.
Mi smo znali prvo otići u Iguanu kao "zagrijavanje", a onda bismo se preselili u Fridu. Ako nećete tamo navečer, odite preko dana na ručak.
Od splavova H2O (taj je najpoznatiji), Red shoes (dobra muzika).
Ulica Strahinjića bana: otići u Dorian Grej ili Stefan Braun (tamo su i cijene nešto više).

Obavzno probati Moskovske šnite u hotelu Moskva, kavicu u Caffe&Factory.
Shoppingirati možeš po cijelom gradu, na Bulevaru kralja Aleksandra (puuuuuno duža verzija naše Ilice), meni najdraži je Shopping centar Ušće, Delta city ti je predaleko.

Izbjegavaj gradski prijevoz (buseve, trolejbuse, tramvaje), koristi taxi (njih par ti je 20% jeftinije ako ih pozoveš telefonom).

Ako se još nečega sjetim, dopišem.

Edit: evo zgodan link
http://www.nadlanu.com/Dynamic/ChannelHome,intLangID,2,intCategoryID,20.html
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara72 » 02 tra 2010, 14:32

Hvala Sun. Nemam sad vremena pisati jer putujem. Vraćam se u ponedjeljak pa se pišemo :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara72 » 15 tra 2010, 15:43

Hvala Sun na preporukama i pomoći. :dada
Moram priznati da me je Beograd osvojio, iako sam imala puno predrasuda. I moram napisati kako je noćni život i zabava u Beogradu izvrsna. Veliki izbor klubova, restorana, splavi.... Zagreb se može posramiti, nažalost.
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 27 tra 2010, 09:07

Napiši još koju(i ja imam predrasuda ;) ),ali uvijek čujem oduševljenje onih koji su bili tamo , i noćnim životom i zabavom uopće.Čitam u novinama da je ona glumica iz Najboljih godina Katarina....išla u neki Plastik klub ;)
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la MALICA » 04 tra 2011, 09:16

planiramo 4 dana u bg za uskršnje praznika,
pa bih molila link za solidan smještaj,
ako neko zna.
2 odraslih i 2 djece.
parking poželjan.
hvala unaprijed :mah
MALICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pulse » 04 tra 2011, 09:45

Za solidan smještaj, gdje za najmanje para dobiješ najveći konfor, imaš privatnih stanova koji se izdaju na dan(e) preko agencija. Evo ti linkovi:

http://www.rentastan.com/
http://www.rentbeo.com/srp/index.php
http://www.beoapartman.com/

I da preporučim toplu čokoladu i tufahije kor Ruskog cara.
pulse
atletičarka

PostPostao/la MALICA » 04 tra 2011, 20:00

hvala,idem gledati :mah
MALICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mao » 25 vel 2014, 15:26

Sunshine je napisao/la:Danas sam ti u koma gužvi pa ne stignem detaljno napisati koliko bih htjela :mrgreen
Uglavnom, što vidjeti?
Kavica u Knez Mihajlovoj obavezno (može se i shoppingirati), odite do Kalemegdana (to je sve centar), ne znam koliko ćete imati vremena za kazališta, ali definitivno super predstave u Jugoslavenskom dramskom pozorištu i predobri mjuzikli u Pozorištu na Terazijama.
Za kavice je meni najdraža (i jedna od najljepših bg-skih ulica) Njegoševa, puno dobrih birceva ima i u Strahinjića bana (iliti Silikonskoj dolini).
Ada Cigalija je meni isto predivna (nešto tipa naš Jarun, ali puuuno veća, s puno više sadržaja).

Ne bi ti bilo loše pogledati na internetu kakav je repertoar događanja u BG u periodu kad ste tamo jer se toooliko toga uvijek događa: koncerti, izložbe, manifestacije ....ja sam sada malo out što se toga tiče.

Restorani.
Na Skadarliji imaš Šešir moj, Dva jelena, Dva bela goluba ...svira starogradska muzika uživo.
Šaran u Zemunu.
Na splavovima Žabar, Reka.
Jedan od fensi i skupljih (ali predobar) je i restoran Franš (kod Autoputa).

Klubovi.
Svakako otići u Iguanu, elegantan restoran klub na Savskom pristaništu. Služe se najbolja vina, svira najbolji jazz koji uživo izvode članovi orkestra nacionalne televizije. Ovdje dosta ljudi voli preko dana ako je lijepo vrijeme doći, sjediti uz Savu i ručati.
Odmah do Iguane je Frida (meni najdraži klub), rezervacija obavezna, muzika uživo pre-do-bra, hrana izvrsna.
Mi smo znali prvo otići u Iguanu kao "zagrijavanje", a onda bismo se preselili u Fridu. Ako nećete tamo navečer, odite preko dana na ručak.
Od splavova H2O (taj je najpoznatiji), Red shoes (dobra muzika).
Ulica Strahinjića bana: otići u Dorian Grej ili Stefan Braun (tamo su i cijene nešto više).

Obavzno probati Moskovske šnite u hotelu Moskva, kavicu u Caffe&Factory.
Shoppingirati možeš po cijelom gradu, na Bulevaru kralja Aleksandra (puuuuuno duža verzija naše Ilice), meni najdraži je Shopping centar Ušće, Delta city ti je predaleko.

Izbjegavaj gradski prijevoz (buseve, trolejbuse, tramvaje), koristi taxi (njih par ti je 20% jeftinije ako ih pozoveš telefonom).

Ako se još nečega sjetim, dopišem.

Edit: evo zgodan link
http://www.nadlanu.com/Dynamic/ChannelHome,intLangID,2,intCategoryID,20.html

Ima li neka dobra duša koja bi mi malo ažurirala ove preporuke?
Ne razumijem ovo boldano: vrijedi li još uvijek? (idemo s našim automobilom, kako stoje stvari s parkiranjem u centru (cijena, sigurnost).
Kamo odvesti dijete od 8,5 godina (osim na Kalemegdan i u Zoo)? I shoppingiranje za nj (igračke, naravno, i knjige)?

Hvala.
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 vel 2014, 15:53

U centru je jako tesko za parkiranje, naci mesto, osim u podzemnim garazama (najbliza centru u ul. Dragoslava Jovanovića br. 2), je skoro nemoguce. Za ulicno parking mesto placa se mobilnim SMS-om, uputstvo na koji broj stoji na tablama obicno na raskrscima (I zona je strogi centar, II siri, III jos siri).

Shopping centar Usce i Delta city su vredni obilaska tipa shopping. Ima povremeno i decijih sadrzaja.

Knjige za decu se mogu kupiti u Knez Mihailovoj, knjizara preko puta bele fontane (zaboravila sam naziv) i u Laguninim knjizarama njih ima na vise mesta.

Za gradski prevoz ne znam. Treba na kiosku kupiti karticu bus plus i napuniti je sa par stotina dinara (jedna voznja je cca.72din) i prisloniti je na aparat u vozilu. Taksisti koliko znam ne daju vise popust na poziv, ali su jos uvek jeftini.

Od decijih sadrzaja pozoristance Puz (Branko Kockica) mi pada na pamet i ima puno igraonica svuda, treba samo malo proguglati, zavisi od dela grada u kome cete biti. Igracaka ima i u shopping centrima (svi imaju podzemne garaze) i na Terazijama i u Knez Mihailovoj (najbolji izbor je u Dexyco i Pertini prodavnicama)...
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 25 vel 2014, 16:07

Mogla bi mu se svideti igraonica Space u Uscu, ona je za malo vecu decu i Mini city (http://www.minicity.rs/) u Beogradjanci.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mao » 26 vel 2014, 12:49

Hvala Stefanova majko. (opet sam uletila u gužvu, pa tek sad)

Pogledala sam malo po muzejima, čine mi se u redu Prirodnjački i Muzej nauke i tehnike (oni imaju postav namjenjen djeci), griješim li?

(Mi iz provincije volimo se voziti tramvajima i trolejbusima baš kao i šetati po muzejima i zoološkim vrtovima, toga kod nas nema :) , šoping centri su posvuda isti, rađe biramo manje trgovine sa robom koja u šoping centar obično ne zaluta).
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 26 vel 2014, 13:17

Mao za muzeje ne znam, nisam bila godinama.

Isli smo na Kalimegdanu u Vojni muzej pre par godina, tu je vazda nekog arhaicnog oruzja (topovi, tenkovi) na otvorenom, a moj S. je bio u fazi da ga je to zanimalo, sa nekih 6 godina, pa se pentrao i zagledao.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mao » 26 vel 2014, 16:02

Ok, hvala.
mao
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirbi » 23 ruj 2014, 12:57

Putujem za vikend u BG. Info koje sam dobila uglavnom se poklapa sa ovim što ga je napisala Sunshine.

Ima li kakvih novosti? :mrgreen
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 ruj 2014, 14:11

Za klince na Kalemegdanskoj tvrdjavi je otvorena izlozba o Dinosaurusima (modeli dinosaurusa u prirodnoj velicini).

Sta te konkretno zanima?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mirbi » 23 ruj 2014, 14:22

Sama sam. :)

Zanima me 'must see' u užem centru. Ono što mogu pješke.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Cathy » 23 ruj 2014, 18:48

Stefanova_mama je napisao/la:Za klince na Kalemegdanskoj tvrdjavi je otvorena izlozba o Dinosaurusima (modeli dinosaurusa u prirodnoj velicini).

Fotke na internetu izgledaju super. :)
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.