Sada je: 27 srp 2026, 02:39.

testirnje lh trakicama - nedoumica! pomoć molim!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

testirnje lh trakicama - nedoumica! pomoć molim!

PostPostao/la amanda20 » 22 lis 2012, 15:43

Bok svima! Nova sam i imam jedno pitanje u vezi testiranja sa LH trakicama...
naručila sam ih preko interneta.
ovako, ja i moj dragi pokušavamo dobit bebu od prošle godine od 3.mjeseca
ali nikako da uspijemo. Ja sam prije nekoliko mjeseci naručila te lh trakice i svaki mjesec
iskoristim po 3-4 trakice, mensturacija mi je uglavnom točna - 28 dana, a zna se desit
da dođe i dan/dva prije :( ... znaći ja počnem testirat tri dana prije nego bi morala imat
ovulaciju. Jučer sam napravila test i na trakici se pojavila i druga crtica, no nije bila
niti iste boje kao kontrolna, niti tamnija, nego svijetlija, ali znaći bila je
..e sad napravila sam i danas test i druge crtice uopće nije bilo, a ovulacija "po kalendaru" bi mi trebala bit sutra. :conf
Kako je to moguće, znaći li to da s mojom ovulacijom nešto ne štima?
U biti to mi se svaki ciklus kad testiram dešava, ali nikad ni do
sada od kad testiram ta druga crtica nije bila boje kao kontrolna niti tamnija, uvijek svijetlija...

Ako je u međuvremenu, nakon što ja taj prvi dan testiram, meni možda nastupila ovulacija
mada trakica pokaže svijetliju boju, da onda drugi dan ako je ovulacija bila da li zato više nema na testu druge crtice?? ili? ustvari hoću pitati da li je lh test nakon nastupa ovulacije, ako se tada napravi negativan ili kako to ustvari funkcionira? :conf

Nismo još zbog toga posjećivali doktore, no već me sad po malo hvata panika zašto
ne možemo dobit bebicu i da je vrijeme da se pokrenemo na pretrage...
nismo u braku, no htijeli bi bebu dobit i stvarno se trudimo da "ne fulamo" plodne dane,
ali ništa :( :(
amanda20
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: testirnje lh trakicama - nedoumica! pomoć molim!

PostPostao/la Izzy Lo » 25 lis 2012, 11:34

pozdrav.. jesi li bila u tih godinu i pol kod ginekologa?

ja sam isto ovaj mj koristila te trakice i potrosila ih 10 tako da mislim da sam usvojila kako to ide..
ocito imas ranije ovulaciju, test bi trebala raditi svaki dan u isto vrijeme poslje 11 ujutro.. jer se ujutro tek pocne lh koncentrirati u mokraci..
ta druga crtica mora biti tamnija od kontrolne.. ili ista..
meni je 3 dana bila svjetilija i onda tamnija i drugi dan opet svjetlija..
dakle kad crtica pocne bljediti i nestajati prosla je ovulacija.. nemoze se to sve desiti izmedju dva testiranja i mene je to brinulo.. to ti je u kratko vezano uz trakice..

e sad ako nije tajna koliko ste stari? svakako odite kod ljecnika cisto da budete mirniji i znate sto je problem..
Bebe su nešto kao travke tanane,
a liče i na zvijezdu visoku.
One su umilne pjesme lagane
i najsjajnije sunce u maminom oku.
Izzy Lo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zvrka » 25 lis 2012, 12:14

Draga amanda20, ja diplomirala, magistrirala i doktorirala na lh trakicama...
Prije nego se osvrnem na njih htjela bih ti reći da bi stvarno bilo dobro da odeš ginekologu na obradu, a partner da napravi spermiogram jer tek onda ćete znati na čemu ste i od kuda krenuti. Ovako je lako moguće da ćeš se izluditi testirajući se, a ne znaš zapravo u čemu je stvar. Možda nije u ničemu, možda je u nečemu, štogod bilo, kad znaš konkretnu situaciju onda znaš i što ti je činiti.
Što se tiče trakica, crtica MORA BITI JEDNAKE ILI TAMNIJE BOJE OD KONTROLNE CRTICE. Kad to vidiš prvi put, onda ovulacija nastupa 24 do 36 sati nakon toga. Ako ti je crtica svjetlija onda : ili još nije bila ovulacija ili si kasno radila test pa je već prošla. Probaj raditi test još ranije, ne mora ona biti 14.dan ciklusa, možda je tebi 10.dan. Probaj jedan ciklus pratiti recimo od osmog dana nadalje pa ćeš vidjeti.
Želim ti uspjeh i da bebica dođe što prije :) , a ako ti bilo što treba ovdje možeš stvarno saznati svašta i dobiti puno korisnih savjeta i puno podrške!
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la cleo31 » 06 vel 2013, 17:21

Bok!
Ja sam kupila trakice za ovulaciju Prima Time. Obje crtice su istog intenziteta boje ali obje su svijetle!
Što to znači?? Hvala!
cleo31
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvrka » 07 vel 2013, 10:45

to znači da ti ovulacija nastupa u roku 24 do 36 sati, daklem to znači - u akciju :hopcup ;)
To što su svijetle nema nikakve veze, intenzitet boje nije bitan, bitno je da su iste.
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la renka2008 » 08 vel 2013, 19:08

eto i ja bih se nadovezala na temu.trakice koristila 2 mjeseca ,čitaj drugi mjesec ostala trudna.imala sam redivite menstruacije i ovulacije mi je biila 14 dan.međutim ja sam se testirala od 10 dana i to uvijek navečer oko 8 sati kad bi se otuširala.dakle pošnula trakicu,ostavila da izreagira za to vrijeme se taman otuširala i vidjela što je s trakicim.na kraju ispalo da mi je ovulacija bila 12 dan.
04.01.2008 L.
07.11.2012.
slika
slika
renka2008
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la travka » 07 ožu 2013, 01:10

Kod mene se pokazalo (ili sam bar ja tako zaključila) da 2 mj. nisam uspjela "ulovit" ovulaciju trakicama jer sam pila (to razrjeđuje urin). Kad sam se testirala poslije ručka i "žedna", bilo je jasno ko dan!
Sretno s trakicama :buket
travka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.