bokić, evo i moje iskustvo sa carskog...
rodila sam 01.04. hitnim carskim, nikad nisam ni mislila da bi išla na carski sve je bilo ok, beba bila okrenuta odavno glavicom dolje...
međutim puknuo mi je vodenjak u noći i slabe trudove sam imala... na hitnoj je doktor vidio da nešto nije ok sreća naša da je bio stručnjak koji zna očitavati color doppler inače ne znam kaj bi bilo... došlo je do odvajanja posteljice i maternice i samim tim krvarenje zato je sve išlo hitno... niti klizmu nisam stigla dobiti, ali ne žalim
prije uspavljivanja zadnje kaj sam čula je plač bebe koja se tek rodila i tada sam utonula u snovilend
operacija je trajala sve skupa oko sat vremena s tim da sam primila i dvije doze krvi, buđenje iz anestezije se sjećam kako me zazivao imenom i rekao rodili ste sinčića gdje sam im se samo zahvalila na svemu toga se sjećam...
tresla sam se ko šiba i prije operacije, ai kasnije...na intenzivnoj sam bila od 9:30-16:00 jer nije bilo nikoga na odjelu tko bi pazio na mene inače se ide na odjel nakon 2 sata...
brzo sam došla k sebi od anestezije, ali na odjelu s kateterom i infuzijom sam se družila puna 3 dana, 4 dan su mi sve maknuli da ne kažem koje olakšanje. prvo dizanje je bilo odmah drugo jutro bez ičije pomoći, boljelo je kao da će mi sve ispasti van, ali svako sljedeće je bilo bolje i bolje samo se treba prisliliti jer ležanje u krevetu ništa neće donijeti dobro...kašljanje i smijanje čega meni nije manjkalo s obzirom na predobru cimericu je teško i bolno... jedino što mi nije tada, a ni sada jasno da niti jednom nitko nije pogledao rez odkad su stavili flaster pa do skidanja konaca zadnji 7 dan....