Sada je: 27 srp 2026, 15:35.

Carski - iskustva i savjeti

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Carski - iskustva i savjeti

PostPostao/la Nerica » 13 srp 2012, 00:02

i ja sam rodila na carski, zato što se moj sin nije htip spustiti dole i prošlo je već previše vremena od kad je pukla voda. imala sam epiduralnu pa su mi napravili ovo što kaže elagsparagus, pojčali to u leđima i nisam niš osjetila, malo kao pod rebrima neko mrdanje al niš strašno. Mateja sam vidjela na sekundu i donesli su mi ga na intezivnu nakon 4 sata. odmah sam ga prikopčala na cicu i krenuo je kolostrum. teško mi se bilo okretat na lijevi bok još par dana, ali jesam nekako. tu noć, me jako bolilo, imala sam te kontrakcije, valda se maternica vraćala il rez il što ja znam, al sam preživila, bolilo me prvo dizanje odmah ujutro, jer sam imala filing da će mi se trbuh otvoriti :lol ali uz neke lijekove, ne sjećam se više što su mi davali korz 2-3 dana sam preživjela. niš strašno. mlijeko je odmah dojurilo i to u tolikoj mjeri da sam morala izdajati i proljevati ga jer ga je bilo zbilja previše. mogla sam sjediti i doma sam išla nakon 5 dana, mali je bio uz mene, samo jednom sam zamolila sestre da ga uzmu po noći na 3 sata da odspavam jer sam bila umorna.

da mogu, sad za par dana idem opet roditi kao što vidite, ja bi opet carski, meni to nije bio problem uopće.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lela32 » 20 lis 2012, 14:32

mene je malo strah ja moram a carski jer su mi blizanci na zadak oboje
slika
slika
Lela32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lanazoranivana » 27 stu 2012, 15:33

ja bi imala jedno pitanjce za vas,, posto sam prvi put rodila na carski zbog tlaka koji je skocio u toku poroda iii iskreno od velike traume i straha ne vidim da drugo dijete rodim pripodnim putem nego carskim,,, zanima me jeli se moze u svog ginica trazit carski ili kako to ide,,, nebi tila provavat pa sta bude ... eto,,, iz splita sam
lanazoranivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la black_lady » 11 tra 2013, 09:01

I ja sam rodila na carski, beba je ostala u vodoravnom položaju kad je pukla plodna voda. Krenula izlazit prvo nogica :shock, a i inače je skoro cilu trudnoću bila na zadak pa smo carski i očekivali.
Carski ko carski nije nešto strašno, boli rez, ali sve to lagano prođe, jedino šta treba više dok dođeš sebi zbog anestezije, ali inače sve ok.

Sestra me odma došla dignit da idem na wc, malo posli šta sam došla u sobu sa intezivne. Imala sam osjećaj da ne mogu disat i je bolilo je. Jedino šta su meni zaboravili dat neku inekciju za bolove dva dana pa treći nisam mogla bebu u ruke uzet. Nisam znala da je moram dobivat, kad su mi rekli išla sam tražit da mi je daju, posli sve išlo na bolje, u jedan dan sam već bila na nogama ko curica.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la milkyway » 11 tra 2013, 09:18

lanazoranivana je napisao/la:ja bi imala jedno pitanjce za vas,, posto sam prvi put rodila na carski zbog tlaka koji je skocio u toku poroda iii iskreno od velike traume i straha ne vidim da drugo dijete rodim pripodnim putem nego carskim,,, zanima me jeli se moze u svog ginica trazit carski ili kako to ide,,, nebi tila provavat pa sta bude ... eto,,, iz splita sam

vidi sa doktorom, morali bi imati neko rješenje, (možda razgovor sa psihologom, ili psiho testovi). panični napad na porodu nije tako bezazlen...
slika
slika
milkyway
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 11 tra 2013, 09:23

iz vlastitog iskustva preporucujem ti prirodni porod, sa epiduralnom.
neces imati bolove, a prirodan porođaj punoooo je laski od carskog.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la tinky1984 » 15 tra 2013, 11:10

bokić, evo i moje iskustvo sa carskog...
rodila sam 01.04. hitnim carskim, nikad nisam ni mislila da bi išla na carski sve je bilo ok, beba bila okrenuta odavno glavicom dolje...
međutim puknuo mi je vodenjak u noći i slabe trudove sam imala... na hitnoj je doktor vidio da nešto nije ok sreća naša da je bio stručnjak koji zna očitavati color doppler inače ne znam kaj bi bilo... došlo je do odvajanja posteljice i maternice i samim tim krvarenje zato je sve išlo hitno... niti klizmu nisam stigla dobiti, ali ne žalim :p

prije uspavljivanja zadnje kaj sam čula je plač bebe koja se tek rodila i tada sam utonula u snovilend :lebdi
operacija je trajala sve skupa oko sat vremena s tim da sam primila i dvije doze krvi, buđenje iz anestezije se sjećam kako me zazivao imenom i rekao rodili ste sinčića gdje sam im se samo zahvalila na svemu toga se sjećam...
tresla sam se ko šiba i prije operacije, ai kasnije...na intenzivnoj sam bila od 9:30-16:00 jer nije bilo nikoga na odjelu tko bi pazio na mene inače se ide na odjel nakon 2 sata...
brzo sam došla k sebi od anestezije, ali na odjelu s kateterom i infuzijom sam se družila puna 3 dana, 4 dan su mi sve maknuli da ne kažem koje olakšanje. prvo dizanje je bilo odmah drugo jutro bez ičije pomoći, boljelo je kao da će mi sve ispasti van, ali svako sljedeće je bilo bolje i bolje samo se treba prisliliti jer ležanje u krevetu ništa neće donijeti dobro...kašljanje i smijanje čega meni nije manjkalo s obzirom na predobru cimericu je teško i bolno... jedino što mi nije tada, a ni sada jasno da niti jednom nitko nije pogledao rez odkad su stavili flaster pa do skidanja konaca zadnji 7 dan....
slika
01.04.2013. VITO ljubav naša
tinky1984
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.