Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (1. dio)

14 ruj 2015, 18:18

Tak je mene presjeklo prošli tj ; na ljevom jajniku i morala sam se vratit na leđa.pitat ću baš dr sutra al mislim da je to normalno

14 ruj 2015, 19:17

Javi što ti je dr rekla!
I mi imamo taj sirup, nama moja mama radila, pa pijemo zajedno, a za nos Sinomarin, inhalator i fo!
Sad imam i temp

15 ruj 2015, 10:47

naravno da ču se javiti.danas sam po mom mobu ušla u 19 tj,čovječe već sam na pol.baš me zanima kaj če vaga pokazat,moja još uvijek miruje i po tom nisam niš dobila.,al se užasnobojim iako baš pazim
jučer sam ponorela uđem u špajzu i nekaj šumi,pogledam teglice s breskvama i poželim u zemlju propast.one kipe bar polovica.e da se bar nisam trudila ,pasterizirala full dugo ,baš sam jadna :place :place :place

15 ruj 2015, 10:54

curke jeste bolje danas? Šaljem vam puse ozdravilice!
Ja jedem sve (pazim i trudim se jesti zdravo no isto tako jedem i slatko i junk ponekada) i po vaganju kod mojih sam dobila kojih 3,5 - 4kg. Ne uzrujavam se nimalo jer sam tako u ovim tjednima dobila i s L, a do kraja sve skupa 11,5kg. Na porodu je otišlo 9kg, a ovaj ostatak se istopio brzopotezno dojenjem.
Idući tjedan planiram kod frizera :yess i na depilaciju..

15 ruj 2015, 11:40

onako ne boli me grlo više,al sam bez glasa i nos mi se cjedi za poludt ,žuto-zeleno ko kad imam alergiju,sinoć kad sam legla suhi kašalj me napao veli m ok kaj ti je sad.joj ja sam s ivanom dobila 28kg i zato stalno strahujem i pazim sve živo koliko mogu ,imam međuobroke doručak nikako ne preskačem,ručak kad moji stignu i možda red čokolade ali jednom u tjedan dana ,tamanima voće kojeg sad ima itekako po dvorištu,pa usput uvijek nešto uzmem

15 ruj 2015, 12:44

a da ipak odeš doktoru? - žuto-zeleno je obično bakterija i ne prolazi samo od čaja i meda.... ja doručkujem plus popijem jogurt, ručam na poslu (upravo pojela faširance, špinat i pire, mljac!), popodne neko voće i navečer se trudim ne jesti previše no obično sam baš gladna pa napravim sendvič ili tak nekaj sa salatom. Čokoladu u ovoj trudnoći jedem dosta, sa L nisam mogla primirisati slatkom, a sada mi baš jako paše.

15 ruj 2015, 22:31

Pozz,eto me.bila na pregledual nije radila uzv :( dobila sam po njihovoj vagi 3kg i SAD sam u bedu :( tlak mi je dosta niži 105/70 sutra moram zvat sv duh da me naruče za uzv.inače je sve OK.baš sam danas vledala trudničku s Ivanom i u ovo vrijeme sam već bila na +9kg ,i bas Velim dr i ona me spota da bzvz SAD panicarim da je ovo ovako savršeno.za ono probadanje mi je rekla da uzmem magnezij,al niša. Kupila u ljekarni već u dmu za nekih 16kn i odmA preuzela paket za trudnice.jeste uzele to

16 ruj 2015, 10:07

Mg za ono probadanje u jajniku?
Ja sam uzela to za trudnice, super mi je torba, Jakov ju nosi kada idemo u trgovinu pa si je sav važan :mrgreen
Mažem se i kremom iako mi je bademovo ulje bolje, ali kada već imam ovu, potrošiti ću ju!

Daj se ne živciraj oko kila, to je sasvim dobro, ako nastaviš tim tempom nećeš dobiti puno do kraja i nećeš imati problema sa skidanjem onog malo što ostane nakon poroda ;)

Zašto moraš u Petrovu na uzv?

16 ruj 2015, 10:44

kaže da je to moguće jer se preskače kao ovulacije jer je sad nemam.a meni se to javi jednom mj i to lagano bocne par puta i prođe a ono probadanje što me ulovilo jedno jutro dok sam se pokušavala okrenut kad me stislo pa sam se morala vrattiti u prijašnji položaj i pustilo me.veli da mg nemože naštetiti samo može opustiti mišiće tj nebude trbuh jako napet.e pošto je u ljekarni onaj mg oko 100 i neš kn ja sam uzela u dmu.ja se mažem niveinim uljem za jako suhu kožu u koji sam pomješala maslinovo ulje,sad ču kombinirati malo kremu malo ulje.
valjda u bolnici imaju bolji uzv tak sam i sa ivanom išla,nije ga sad htjela radit jer kao ne valja baš prečesto a bila sam prije 2 i pol tj.inače nalaz od tripla je odličan neznam jel sam već rekla
s ivanom sam u ovom periodu već bila na +9 ,bojim se jer nemam ja baš tako malo kila :ajme

16 ruj 2015, 11:50

i ja sam prije trudnoće trebala skinuti oko 10kg, ali se nisam zamarala jer sam znala da me opet čeka trudnoća!
Plan mi je smršaviti i vježbati nakon ove, naravno kada dođem sebi i beba poraste!
Nema smisla 2 puta se mučiti, bolje jednom :mrgreen
Iako bi ja voljela i treće dijete, no to neću ovako brzo, barem mislim :lebdi

16 ruj 2015, 12:07

e super da si me podsjetila za poklon u DM-u, nisam ga još uzela... Ja se mažem s njihovom kremom za trudnice - ima maslinovo ulje, bademovo ulje i shea butter i super mi je - 50kn i duugo traje jer je poveća boca na pumpicu.
Btw. to su ti super kile - ja imam feeling da sam dobila oko 4kg do sada, tako sam i sa L.
Mg sam ja uzimala za zglobove u prvoj trudnoći koji su mi se kasnije počeli ko kočiti pa za opuštanje - uzimala sam onaj Mg direkt granule i bile su mi super.

16 ruj 2015, 12:09

ja sam zatrudnila s isto kila ko u prvoj trudnoći... s L sam stalno bila u movingu, kilometarskim šetnjama, dojila godinu dana i kile se istopile. Dapače bila sam i mršavija nego prije trudnoće. Na godišnjem kada se curka primila sam jela ful, dobila valjda 2, 3kg i došla na kilažu ko kako sam ostala trudna s L - 59kg.

16 ruj 2015, 12:17

marijask je napisao/la:i ja sam prije trudnoće trebala skinuti oko 10kg, ali se nisam zamarala jer sam znala da me opet čeka trudnoća!
Plan mi je smršaviti i vježbati nakon ove, naravno kada dođem sebi i beba poraste!
Nema smisla 2 puta se mučiti, bolje jednom :mrgreen
Iako bi ja voljela i treće dijete, no to neću ovako brzo, barem mislim :lebdi

Tak sam i ja trebala još bar 10kg al nisam bila na dijeti dobrih 5g,SAD se trudim paziti ali nede mi uvijek,suzdrzavam se koliko mogu od slatkog i grickalica.zalomi mi se jedan dan krokici s i al zato drugih dva dana ih nema i bok.mislim ja da njima tam vaga ni dobra jer meni moja i dalje pokazuje da nisam Niš dobila :D meni je mg super i kad nisam trudna znam da sam ga pila i nakon poroda.nemre nam naškoditi.

16 ruj 2015, 12:18

sunceko29 je napisao/la:e super da si me podsjetila za poklon u DM-u, nisam ga još uzela... Ja se mažem s njihovom kremom za trudnice - ima maslinovo ulje, bademovo ulje i shea butter i super mi je - 50kn i duugo traje jer je poveća boca na pumpicu.
Btw. to su ti super kile - ja imam feeling da sam dobila oko 4kg do sada, tako sam i sa L.
Mg sam ja uzimala za zglobove u prvoj trudnoći koji su mi se kasnije počeli ko kočiti pa za opuštanje - uzimala sam onaj Mg direkt granule i bile su mi super.
koliko su miligrama te granule ,jel jesu oko 100kn 30kom

16 ruj 2015, 12:18

Ja nisam ni znala za to u dm-u. Baš super da ste rekle, morat ću pogledati.
Ja pijem Mivelu za Mg i to mi je super plus vitamine za trudnice. Ja sma neke 3 kg dobila do sad tako da mi je to OK. I sa Lenom sam bila dobila nekih 7 kg.

16 ruj 2015, 12:27

ne sjećam se koliko je došao - ovaj sam pila http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/189/

16 ruj 2015, 12:45

Ovaj moj je 400mg a pije se jednom dnevno.inače moj bebac je sve više aktivan.sve se više i više javlja zadnjih tj dana

16 ruj 2015, 15:30

i moja curka je ful aktivna :luv

16 ruj 2015, 16:25

Hej, cure!
Pustili me danas iz bolnice, bila točno tjedan dana. :yess
U pitanju je bio neki upalni proces u tijelu, vjerojatno nešto s jetrom jer je crp bio visok, a urinokultura je bila uredna. :shock
Ugl, crp pada pa sam puštena kući.
Jučer sam trebala ići na uzv privatno, bila sam naručena, pa sada moram vidjeti kada bih otišla.
Radili su mi uzv u bolnici kada sam došla, na točno 17+3, bebica je bila super, ali uzete su samo mjere trbuha, nogice i glavice. Nije gledana detaljno kao što to rade privatno. :gaah
Htjela bih da to još obavim pa da budem mirna.
Vidim da je kilaža na tapeti, ja sam i dalje u minusu s kilicama, ne opterećujem se jer je bebili za ove tjedne taman onakav kakav treba biti. :luv
Samo je u škembici nešto malo napredniji za 4 dana. Ljubav moja mala. :le

16 ruj 2015, 21:45

Maruška dobro nam došla,kažeš moja kučica moja slobodica.do kraja ti želim školsku trudnocu sa što manje ovakvih problema tj pardon bez problema

16 ruj 2015, 22:51

Maruška neka si ti nama ozdravila, lijepo je to za čuti!!

Cure mislite li da je čudno što ja još ne osjetim bebicu? Barem mislim da ne osjetim... Par puta mi se učinilo da je to to, ali nekako nisam sigurna, po par dana ne osjetim ništa, a baš se koncentriram na to, pa ne bi valjda fulala...
Svi spominju nekakvo škakljanje, ja to ni s J nisam osjetila! :dunno

17 ruj 2015, 08:17

Ja ju isto još uvijek ne osjetim... :(
Iako mi je gin rekao da bih sad uskoro trebala osjetiti bebicu. :luv
U iščekivanju sam toga, vidjet ćemo. Ja sam prvorotkinja pa tko zna kada ću biti sigurna da je to zaista bebili.

17 ruj 2015, 08:35

Evo cure moje ja u Petrovoj, ostavili me u dnevnoj bolnici. Došla sam u trudničku amb pa su me prebacili. Ostajem najmanje do sutra pa bu vidjeli.

17 ruj 2015, 09:30

Adry, pa što se dogodilo? :conf
Nadam se da nije ozbiljno. Mislimo na tebe i javi nam se kada uspiješ. :hug

17 ruj 2015, 09:39

Ma sve super cure. Ja sam inače dijabetičar pa sam i u prvoj trudnoći dolazila jednom mjesečno. Danas sam ostala iznenada pa sad čekam da mi mm donese stvari.

17 ruj 2015, 09:53

Nažalost, znam kako je to kad te iznenada ostave u bolnici. :strah
Tamo si pod kontrolom i tako je najbolje.
Bitno da ste ti i bebica dobro.

17 ruj 2015, 10:26

adry :hug Najbitnije da ste bebica i ti dobro!
maruška suuuper da si doma! Neka više nemaš ni jedan jedini problemčić do kraja! L sam u prvoj trudnoći osjetila tek s oko 20 tjedana s tim da uopće nisam na prvu kužila jel to to ili nije...
marijask normalno je, kod nekoga prije kod nekoga kasnije... probaj leći na lijevi bok i smiriti se, prije toga pojedi nekaj slatko i popij vode....tada se obično jave :srca
Moj L je prehlađen, baš ga nosić muči.... usisavamo i kapamo fiziološkom...

17 ruj 2015, 11:35

adry to i mene čeka za 2-3tj! :hug

sunčeko mi smo evo J izvukli čuda na usisavač, sada je onako gusto, pa ga muči za disanje, kašalje se puno smanjio, sirup od borovih iglica radi čuda! Kada ga grlo boli sam nas traži da mu ga damo, sunce moje malo :luv

17 ruj 2015, 11:56

Jedva čekam da zahladi, otišla sam do H&M i sva se preznojila. :ajme
Kuham ručak, odmaram, uskoro planiram i ubit oko.
Peseku sam očito nedostajala jer ne prestaje gledati u mene otkad sam došla kući. :le

17 ruj 2015, 12:01

Joj i ja sam gladna. Sinoć nafilala paprike, to mi je jedno od omiljenih jela a tko zna što budem dobila ovdje. No dobro.
I ja sam bila sinoć po cco i govorim mm-u da mi treba uredna pidžama jer će me sigurno ostaviti slj tjedan u bolnici i ne kupim ništa. Eto sad
Tema je zaključana