Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: Imena za CURE

25 lip 2009, 23:20

andream je napisao/la:MI smo za MORANU

Moja imenjakinja :)

Božica smrti, ledenjaka... Imat će barem za pričati o svome imenu koliko ima priča, mitologija... ;)

Ako je sada cura onda nam je za sada nekako zapelo ime EVA... ali još smo u razmatranju :)

26 lip 2009, 14:42

Mi ćemo dobiti malu Loru!! :srca

27 lip 2009, 07:53

Ja nekak patim da mi ime ima neko lijepo značenje ili porijeklo. Tak da mi zasada vode Vita-božica ljubavi i Leda-izuzetno lijepa žena.
Koje je vama ljepše od ova dva imena? :srca

27 lip 2009, 09:04

Leda mi je prekrasno!!!!i vita je ok,al Leda posebnije!!

27 lip 2009, 09:09

Meni je Vita ljepše :)

27 lip 2009, 09:12

Tajra

27 lip 2009, 09:14

Ja da dobim još jednu curu bila bi Melisa ili Viktorija :)

29 lip 2009, 14:06

mahima je napisao/la:
A gdje si pronašla da je Mara indijska božica?
Mara dolazi iz hebrejskog i znači "gorka"...

Indijska je božica razaranja Kali - i ja sam s ponosom djetetu dala to ime u varijanti Kala

:lol
:mrgreen:

Evo što kaže Wikipedia pod "Mara":
"Culture
Mara (goddess), from Latvian mythology
Mara (folklore), a specter or wraith-like creature in Germanic and particularly Scandinavian folklore, thought to cause nightmares. Also called spirit of confusion.
Mara, also Marena and Morana, in Slavic peoples mythology, the goddess of darkness, death, winter, the Moon and horror
Naomi (Bible), self-named Mara, meaning "bitterness", after she suffered the deaths of her husband and her two sons
Mara, a Sanskrit and Pali word meaning death-bringing or the destroying
Mara (Hindu goddess), the goddess of death according to Hindu mythology

Mara (demon), a "demon" of the Buddhist cosmology, the personification of Temptation
Sri Mara or Mara Varma, an honorific title of the Pandya kings of south India
In Hindu mythology, a mantra told to Valmiki to chant"
Jako mi se sviđa Mara, i dok još nismo znali da čekamo dečka bilo nam je to :1 za curu dok nismo pogledali značenje. Ne znam, negdje u dubini duše vjerujem u "Nomen est omen!". Gledano s te strane, "Mare" koje mi je trenutno naj za curu, znači "kobila" na engleskom, pa sam opet nigdje. Ah... :bonk

30 lip 2009, 22:04

filipovamama je napisao/la:Kosjenka mi je prekrasno ime :srca

U moje doba, a bilo je to davno :mrgreen: , imali smo jednu Kosjenku i zvali smo je kosilica! :nata

23 srp 2009, 11:06

Nama se sviđa Eva i Ida... ;)

23 srp 2009, 12:02

pravo mjesto za hvalit se oviteljskim imenima.. :lol mama mi se zove Politima, ja Mercedes, teta Lena, sestricna Sofija, druga sestrična Filimena..imamo Anastasiju u obitelji, jednu Olju, Elizabeta, Katja.. svog anđelića sam nazvala Lucija, a inače mi se sviđaju imena: iva, matija, saša, leda, zoja.. i nikad kraja.. :mrgreen:

23 srp 2009, 12:42

ja bi još dvi cure..................GITA i MAŠA!!!!!!!!!!!!
JEDAV ČEKA:...

31 srp 2009, 22:53

Ja imam Gabrielu.....i trebam roditi drugu djevojčicu svaki čas, a nemam još ime :-( u uži izbor dolaze Paola ili Karla :dunno

01 kol 2009, 00:27

ja cekam curicu.. zvat ce se Evelin :)

03 kol 2009, 15:27

Meni su divna: Mila, Sara, Amalija, Vanja, Saša
A moj mužić je zapeo za Miu i ne pušta...(Mia na talijanskom znači moja i to mu je super, tako da će vjerojatno biti Mia)
:)
Naravno ako uspijemo ostati trudni...a ja znam da hoćemo!
:srca

03 kol 2009, 15:29

Ja sam htjela da ako budem imala curicu da se zove Sara,al saznali smo spol,nosim dečkića tako da će Sara još malo sačekati.)

04 kol 2009, 20:20

Meni se sviđa Lora,Sunčica i Marta....ali mm je izabrao ovo zadnje...tako da očekujemo malu Marticu! :srca

09 kol 2009, 01:55

ja imam Noru ( 4 godine) i očekujem još jednu bebicu pa ako će biti cura dvoumimo se oko Isa ili Divna , a ako će biti dečkić onda bude Rio- neobično,kratko,slatko :D
inače mi se još sviđaju: Jana, Lena, Asja, Ornela..
Buga mi je isto predivno, starohrvatsko.. Isto mi se jako dopada Lejla, ali nekako mi nije to za Hr.
za dečka imam samo to jedno..
kaj mislite? :mrgreen:

09 kol 2009, 09:20

Ja imam Lamiu i Lanu, sad cekamo trecu curku i mm je odlucio da ce se zvat Leila. Starija je htjela Leona ili Lea, ali mm zapeo sa Leilom, pa ce tako i biti.

14 kol 2009, 17:13

Djeni, meni je Lejla bas krasno ime.

Meni se svidja Kaja. Ali MM-u ne, mozda ga jos nagovorim...

14 kol 2009, 17:16

Djeni i meni se svidja izbor tvog muza. :5

vedi, onda ce joj momci pod prozorima pjevati "Kaja ove noci, Kaja sklopi oci...necu ti se vratiti" :D
dobar je i tvoj izbor...pokusaj nagovoriti muza. :kiss

14 kol 2009, 17:57

meni je isto favorit Kaja (i imam vremena za nagovaranje ;) )

14 kol 2009, 22:38

meni su osobno favoriti čudna i ne baš svakidašnja imena...ANTEA,AMANITA,AZRA,....

zato je baš čudno da su moje cure: KARLA I PETRA!!!! ziheraški

14 kol 2009, 22:48

za tjedan dana trebam roditi curicu i još nemogu odlučiti o imenu, koj evam se više sviđa Tesa, Tara, Gita ili Maris?

14 kol 2009, 22:50

Tara definitivno, od moje se seke cure zovu Sara i Lara pa sam zato ja otpisala Tara :lol

15 kol 2009, 07:54

Vedi, Kaja je :srca

15 kol 2009, 09:23

Nama će se uskoro roditi Tamara.

16 kol 2009, 18:29

jelika je napisao/la:za tjedan dana trebam roditi curicu i još nemogu odlučiti o imenu, koj evam se više sviđa Tesa, Tara, Gita ili Maris?

Tesa mi je najbolje od ponuđenih. Svojevremeno je bila u užem izboru ali smo se odlučili za Vitu :srca

16 kol 2009, 19:32

Bellatrix je napisao/la:Tesa mi je najbolje od ponuđenih. Svojevremeno je bila u užem izboru ali smo se odlučili za Vitu

:zivili moj sin je Vito, a sad radimo na bebi i da je curica zvala bi se Eva :joy

16 kol 2009, 20:43

Eva je bio moj prvi izbor, ali onda je suprug predložio Lada i način na koji je to izgovorio... Tako toplo i ženstveno, umiljato... Odmah sam pristala i - ostala je Lada.
Odgovori