andream je napisao/la:MI smo za MORANU
Moja imenjakinja

Božica smrti, ledenjaka... Imat će barem za pričati o svome imenu koliko ima priča, mitologija...

Ako je sada cura onda nam je za sada nekako zapelo ime EVA... ali još smo u razmatranju

Sada je: 18 tra 2026, 20:08.
Moderator/ica: Diami
andream je napisao/la:MI smo za MORANU

Crteži

mahima je napisao/la:
A gdje si pronašla da je Mara indijska božica?
Mara dolazi iz hebrejskog i znači "gorka"...
Indijska je božica razaranja Kali - i ja sam s ponosom djetetu dala to ime u varijanti Kala
![]()
za curu dok nismo pogledali značenje. Ne znam, negdje u dubini duše vjerujem u "Nomen est omen!". Gledano s te strane, "Mare" koje mi je trenutno naj za curu, znači "kobila" na engleskom, pa sam opet nigdje. Ah... 

filipovamama je napisao/la:Kosjenka mi je prekrasno ime

Crteži
mama mi se zove Politima, ja Mercedes, teta Lena, sestricna Sofija, druga sestrična Filimena..imamo Anastasiju u obitelji, jednu Olju, Elizabeta, Katja.. svog anđelića sam nazvala Lucija, a inače mi se sviđaju imena: iva, matija, saša, leda, zoja.. i nikad kraja.. 

)

jelika je napisao/la:za tjedan dana trebam roditi curicu i još nemogu odlučiti o imenu, koj evam se više sviđa Tesa, Tara, Gita ili Maris?

Bellatrix je napisao/la:Tesa mi je najbolje od ponuđenih. Svojevremeno je bila u užem izboru ali smo se odlučili za Vitu
moj sin je Vito, a sad radimo na bebi i da je curica zvala bi se Eva 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.