Sada je: 29 srp 2026, 15:50.
Moderator/ica: Diami
skorpionka je napisao/la:Iako, vjerujem da na subjektivni dozivljaj boli utjece jako puno i duljina vremena kou smo tu bol trpili. Nekako mi se cini da cure koje su relativno brzo rodile obicno kasnije tu bol trudova svsrtavaju u podnosljiviju nego one koje su se mučile po 24 do 48 sati.

. a dotad sam se kvrcila prvi i drugi dan doma. nisam mogla ic nikud, ni u skolu...
sa glavicama 30 i 32 cm.. jaojao.. kidam ja odavde jer se nevolem sjecat bolova...

Trini je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Iako, vjerujem da na subjektivni dozivljaj boli utjece jako puno i duljina vremena kou smo tu bol trpili. Nekako mi se cini da cure koje su relativno brzo rodile obicno kasnije tu bol trudova svsrtavaju u podnosljiviju nego one koje su se mučile po 24 do 48 sati.
To je to!

boljeli tak da nisam bas sve radila onak kak mi je babica govorila (”disi, pa nemoj disat; stavi bradu na prsa; ne dizi guzicu sa stola” - ja sam sve radila obratno , jer me bolilo, i nisam se mogla skoncentrirat)

,bilo mi je došlo da lupam glavom od zid,i tako 6 sati.A tiskanje mi je bilo pravo olakšanje premda je trajalo skoro 1 sat.Na svako moje tiskanje bol je potpuno nestala(ili mi se činilo u tim trenutcima)watani je napisao/la:Trini je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Iako, vjerujem da na subjektivni dozivljaj boli utjece jako puno i duljina vremena kou smo tu bol trpili. Nekako mi se cini da cure koje su relativno brzo rodile obicno kasnije tu bol trudova svsrtavaju u podnosljiviju nego one koje su se mučile po 24 do 48 sati.
To je to!
upravo sam to i ja zakljucila, citajuci postove i razmisljajuci o svojim iskustvima.
jer evo kak je bilo kod mene:
prvi porod ppoceo tak da je puknuo vodenjak i pocela curiti plodna voda. prve kontrakcije sam osjetila nakon 1 sat, bolilo me manje nego kad imam mengu (inace, imam jake bolove kad imam m; znala sam nekad i ppovracat). kad sam dosla u bolnicu, nakon 2h, i dalje podnosljivo. ne sjecam se koliko sam dugo hodala po predradjaoni-mozda 1h. otisla u radjaonu, nakon 1h zasarafili me “oni pravi“, i u nrkih 5-6 trudova rodila.
drugi porod je bio jos brzi. isto pprvo procurila voda. nakon 2h osjetila neke kontrakcije, onak “uz puno maste“; skoro pa ko neko skakljanje. odveli me u radjaonu, gledam na ctg-u ide do 40, a meni i dalje sve to podnosljivo. i onda su mi stavili drip. tek sam tad osjetila pravu bol po prvi put. i onda jos jednom, da bi nakon toga dosla babica: “ajmo, tiskaj!“, i slijedece cega se sjecam je kak gledam bebinu glavu. sve to u nekoliko trudova.
jesu ti trudovi boljeli u tom trenutku, boljeli tak da nisam bas sve radila onak kak mi je babica govorila (”disi, pa nemoj disat; stavi bradu na prsa; ne dizi guzicu sa stola” - ja sam sve radila obratno , jer me bolilo, i nisam se mogla skoncentrirat), ali drugi dan sam vec sve zaboravila. prvi put me vise gnjavio rez od epiz - 3tjedna me bolilo. i svima sam govorila da je to veca gnjavaza i bol od samog poroda.
a sad nakon drugog puta osjecam se ko da nisam ni rodila! sve je bilo gotovo za 5 sati, s time da su trudovi - oni bolni, s kojima beba izlazi van - ttrajali mozda 15min. a uz to nema epiz, i ja sam se vec drugi dan osjecala spremna za pretrcati maraton ;-)
da ne bole svi trudovi jednako tj. da sve žene nemaju jednako bolan porod
meni bi bilo dovoljno da me se pusti da se njišem četveronoške i tiho psujem i kukam, da me se ne tjera "slušati" babicu ili doktora, ne čačka i sl. nevjerojatno kako se intenzitet boli mijenja sa položajem.

Nadam se da se sad nesto promijenilo po tom pitanju u toj bolnici!

ko neka bol od menge , bezveze , spomena nije vrijedno, bol od carskog mi je jos manje spomena vrijedna kao i kod crazy deisi
mislim boli rez , i nemres se pomaknut udahnut ,al meni to nije zbilja bilo nis posebno , jer dok se ne mrdas ne boli nis ni mrvicuovo potpisujem, ovaj dio o boli nakon carskog. Premda ne iz opce, vec iz spinalne, al isti drek. Boli za poludit.
recimo sad me trenutno boli grlo i to jako jako , i u odnosu na carski mislim da bih odabrala ipak carski umjesto ove boli

recimo sad me trenutno boli grlo i to jako jako , i u odnosu na carski mislim da bih odabrala ipak carski umjesto ove boli

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.