Sada je: 27 srp 2026, 21:36.

Zimske mame i bebe (3. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Zimske mame i bebe (3. dio)

PostPostao/la jopica » 09 pro 2015, 16:50

Bokic curke,kako ste.ja evo čekam moje dečke da dodu doma.mene vam muči niski tlak,baš me zna zaljuljati.baš mi nebude dobro.danas sam ispekla suhe zvjezdice ,sutra ću ih nafilati složit u kutiju i u frizder.hoću si to nekako rasporediti ove god da mi nije sve na horuk.usput si polako čistim kuhinju,e sta to mrzim.sve kak tak al kad moram kuhinju uzas,to bi najrađe da se samo počisti.danas mi je malisa jako nisko i koma mi.oprala sam prvu rundu vesa za mog bebača,laganini ću i to jer u 1mj imamo i ročkas i bojim se hoću li stic sve.jer ročkas slavimo na triput jer ne stanu svi odjednom
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 09 pro 2015, 22:08

marijask bas gledam koje cemo kolace raditi...svakako neke s kojima mi L moze pomoci, ukrašavati... Javim kada se odlučim! I L ce dobiti ploču pod bor, sada za Sv. Nikolu je dobio vodene bojice pa bojamo i super mu je to.
adry super za kilazu i nalaze!
jopica popiješ kavu da ti malo digne tlak? Meni je isto u ovoj trudnoci nizak pa su mi rekli neka popijem kavu, grickam nekaj slano.
Ja sam danas bila na depilaciji napokon i zaletila se do Muellera kupiti poklone za Bozic za klince, imamo ih 10-ak najbližih (kumovi, rodbina...)..
Pregled imam u utorak i jedva cekam vidjeti moju curicu...
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la IINA » 10 pro 2015, 09:39

Drage trudnice, u tijeku je naša tradicionalna humanitarna akcija kojom prikupljamo sredstva kako bi uljepšali blagdane djeci naše prerano preminule članice kao i djeci članica koje su trenutno u teškoj situaciji.
Sudjelovati je lako, možete kupiti neki predmet koji vam treba ili ponuditi nešto svoje na prodaju u dobrotvorne svrhe.
Možete uljepšati svoj avatar (vidi mooooj) ili priuštiti svome djetetu originalno pismo djeda Božičnjaka...
Virnite na podforum:
viewforum.php?f=111

:xmaspresents1
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jopica » 10 pro 2015, 10:13

Sunčeko ja sam ti i colu pila i slano jela,kavu pijem svako jutro,nekad i popodne,ništa to meni ne pomaže.kad me počne ljuljat ljulja me i crne točkice su mi pred očima i moram lec.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 10 pro 2015, 18:27

jopica je napisao/la:Sunčeko ja sam ti i colu pila i slano jela,kavu pijem svako jutro,nekad i popodne,ništa to meni ne pomaže.kad me počne ljuljat ljulja me i crne točkice su mi pred očima i moram lec.

Samo ti legni onda....uskoro ce sve to biti iz nas kada cemo imati svoje bebice u naručju :srca
Mi smo danas cijeli dan na igranju kod mojih, bas nas maze i paze.... L obozava tu biti, upravo se igra s ujakom :luv
Ja cu fakat poluditi s hemicima, pocela ih mazati s nekim biljnim čudima i nadam se da ce mi skoro biti bolje.
Sutra je bozicni domjenak moje firme na koji cu se zaletiti nakratko, nije mi do festanja, bas me sve ovo izbacilo iz takta.... Nadam se da cemo uskoro opusteno poceti uzivati u predblagdanskom raspoloženju...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Maruška » 10 pro 2015, 21:51

Helou!
Moram vam se požaliti da sam u ponedjeljak bila na hitnoj. :(
Sve je u redu, da ne brinete. :)

Već sam pisala kako su me ovaj vikend primile grozne i česte kontrakcije, dobila i proljev.
U ponedjeljak sam s mužem išla u dućan i krenuli mi užasni menstrualni bolovi, rasplakala sam se što od straha, što od bolova. Mislila sam da će mi utroba ispasti van, jako sam se preplašila. :shock
Zvala sam svog mpo gina koji mi je rekao da odmah odem u Vg na treći kat dežurnom ginu na pregled (bio je Bolanča kojega znam s postupaka, zna i on mene).
Stavili su me na moj prvi ctg, mali bio aktivan, lupkao po sondi, ali su se stalno očitavale kontrakcije.
Pogledao me vaginalno, zatvorena sam, vag uzv cerviks 4,5, uzv bejbija sve super.
S obzirom da je bio okrenut poprečno, a sada mu je glava dolje gin je zaključio da se mali okretao i razvlačio mi sve ligamente, možda i koju priraslicu u maternici, uglavnom ništa nije ostavilo posljedice.
Dobila sam tabletice Cordipin r za kontrakcije i tlak koji mi je povišen u zadnje vrijeme.
Sve u svemu, zabetonirana sam i niskorizična za prerani porod. Bebač je dobro, turbo aktivan. Imam osjećaj da se stalno okreće unutra.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 10 pro 2015, 22:42

maruska hb da je sve ok, mogu misliti kako si se prestrašila :hug
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 10 pro 2015, 22:58

Bitno da je sve ok, imaš samo jednog vrlo aktivnog dečka :hug
Bolanča je meni napravio carski, odličan je on, pristupačan i pametan!

Mi smo jučer bili na adventu u Zg, prekrasno je, stvarno čarobno, moramo barem još jednom prije kraja! :bdrvce :xmassnješko
Leđa su me boljela lagano od hodanja, ali vrijedilo je!

Sljedeći tjedan i ja idem na pregled u Vinogradsku, pa ću dogovoriti još jedno ležanje za profil, mislim da mi neće biti zadnje, jer ide jednom mjesečno, a ja imam još 2mj do kraja! Tlak mi je odličan, čak bude i niži, ali na mene ne utječe jer je meni to normalno!
Bitno mi je samo da ne naotičem, nešto sitno noge navečer, kada dugo stojim taj dan, ali to je zanemarivo!
Lice i ruke su potpuno normalne, a to je bitno kod preeklampsije! Tješi me što sam nekoliko puta pročitala da je ona češća u prvoj trudnoći, pa me ovaj puta možda preskoči! :roll

Tata nam se sutra vraća s terena i do daljnjeg radi blizu kuće pa J i ja nećemo biti sami neko vrijeme, barem do kraja godine :mrgreen ali nama je i malo dovoljno!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 11 pro 2015, 11:51

Maruška
uff baš te ulovilo,bitno da je sve uredu i kako treba,al vjerujem da si se jako prepala i ja bi iako mi je druga trudnoća.
mi nismo bili na dventu zagrebu,možda bi mogli sutra svratiti kad idemo od mame s ročkasa.skupit če se nas 4 djece jednog brata neče biti jer je u jako lošim odnosima s mamom,to se zove ono dam ti sve pomognem ti a ti mi zabiješ nož u leđa.ah svaka familija ima crnu ovcu,duga je to priča.s tim da moja mam ni nezna da čemo mi doć.sad ču ijoj ić kolač napraviti al neznam što bi joj kupila.a danas idem kumčetu na ročkas,kupili smo joj jučer školsku torbu pošto na jesen kreće u prvi razred htjeli smo da bude nešto korisno,platili smo 340kn sa dvije pernice od tog je jedna na kat i puna je,mislim da to nije prevelika svota a nešto je stvarno od koristi a i pomogli smo njenima.još smo uzeli torticu i super
jučer sam se našla sa šeficom popodne,naručivala je prek mog muža neke salame domaće od vepra pa smo joj to nosili.dobit ču božičnicu u obliku 400kn bon u konzumu i 100kn na račun.bolje mi je bilo prošle godine svih 500kn na račun i bok.al dobro bude i ovo dobro bilo,poklonu se ipak ne gleda u zube i sretna sam i zbog toga :yess

moram se pohvvaliti da me zadnjih 3 dana kosti ne bole,fino spavam ko topina al je zato mali aktivan sve u 16.
u ovoj trudnoći mi noge još ni jednom nisu otekle al zato sam bila u prvoj ko balon.veli mi šefica pa ti bi stalno trebala bit trudna ,kao jako sam joj lijepa.aja ono joj daj sutra buš već na poslu pričala kak sam ko tenk,
ajmeee sad gledam pa ja sam prva na listi za rodit,nećuuuuu :znoj :strah
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 11 pro 2015, 12:43

Marušk M jVžnijw da si ti nama dobro :hug
Ja sam danas nešto slomljena, Lena je noćas imala temperaturu pa ne znam koliko sam puta istala da ju pogledam a još je i mm danas na putu i vraća se kasno navečer. Sad je super, nema jutros nikako ali jedva čekam da ručamo i da obje legnemo na spavanjac.
Mene je preksinoć neki kašalj uhvatio i nisam mogla da se zaustavim, baš me bilo strah a i trbuh me bolio od kašljanja. Sad imam osjećaj da je beba skroz nisko ali ne znam jel umišljam.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 12 pro 2015, 13:36

adry jeste tvoja curica i ti bolje?
jopicanas dvije startamo prve! Na generacijskom od L sam rodila zadnja, svi su nas čekali s tim da sam jos prenijela 8 dana :lol
marijask drzim fige na rukama i nogama da te ovaj puta preeklampsija preskoči!
Ja sam jucer bila na božićnom domjenku od firme, curka i ja se isplesale malo :) ... Stvarno mi se nije dalo ici i nisam bila od volje no na kraju mi je jako drago da sam otisla, vidjela drage ljude, podružila se, nasmijala.
Danas ujutro smo doma, ja sam pocela prati robicu za curku, dosla nam mala sestricna na igranje. L pojeo tonu pirea, špinata i mesa za rucak i spava. Popodne planiramo malo prosetati po gradu da vidimo kak je ukrašeno. Ove godine je Zagreb preeeeedivan :srca :xmasfamily
:xmashappy
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 12 pro 2015, 21:20

adry kako je Lena?

Ja sam danas sve prozore oprala na kući, počistila i oprala kupaonicu, oprala jedan i posložila drugi veš, još par stvari i kuća je čista za rođendan i Božić, jučer smo obavili kupnju svega što mi treba za kolače i ostalo tako da sam većinu toga riješila i sada mogu lagano peći kolače i pripremati ukrase za rođendan! najbolji dio svega :luv

J je počeo curiti nos, zasada samo to, ali sam ga odmah inhalirala i špricala nos Sinomarinom, jer imam fobije od prošle godine kada se razbolio 2 dana prije rođendana :ajme sutra ćemo sve ponoviti i nadati da se najboljem

Ja se inače super osjećam, baš razmišljam kako mi je ova trudnoća lakša od prve, psihički i fizički...u prvoj sam stalno nešto čitala, proučavala, razmišljala, sada niti imam potrebu za time niti imam vremena...i definitivno mi prebrzo prolazi, još samo 8tj do poroda, pa kada već, jučer su mi se dvije crtice pokazale na testu i još su bile slabe pa nisam bila sigurna dok nisam napravila onaj Clearblue koji je digitalni pa je pokazao plus kao kuća velik!!! :luv i sada me jedna mala curka gura, jedva čekam da ju upoznam, opet želim da vrijeme uspori da ga još malo Jakov i ja sami provedemo
Danas sam neka emotivna jer moj mali dečko, moja beba postaje veliki, zadnji tjedan je službeno beba :mrgreen
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 12 pro 2015, 21:36

Hej cure, Lenuška dobro. Hvala ♡♥
Imala je temp samo tu večer ali je ostala doma u petak. Bilo joj žao jer je petak bio zadnji dan škole klizanja i što je to propustila.
Meni fakat vrijeme sporo prolazi, imam osjećaj da sam 2 god doma i da imam još 2 da izguram trudna.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 13 pro 2015, 14:31

Mi danas napunili 31 tjedan, službeno odbrojavamo jednoznamenkasti broj tjedana do kraja. :joy
Ja se nadam da moj malac neće požuriti s obzirom koliko me dolje sve steže i boli, a i broj kontrakcija nije zanemariv. :gace
Nekako mi 35tt predstavlja granicu nakon koje bih se mogla dobro osjećati.
Puno mirujem, ležim, čim krenem hodati ili sjediti sve ne reže kod jajnika. :baja
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 13 pro 2015, 23:52

marijask znam feeling kako sam bila emotivna kada je L slavio 2.rockas! Iskreno kada gledam svog brata od 28 godina koji je frajer samo takav na van, a doma je mama i dalje centar svemira sam presretna sto imam sina :luv
maruska samo polako i odmaraj, lezi sto vise. Srećom je vani hladno pa se lijepo zavuci pod dekicu, čitaj knjige, gledaj filmove...vrijeme leti.... :hug
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 14 pro 2015, 13:34

Naravno da mi je riknula pećnica 6 dana prije rođendana i to u sub navečer kada ništa ne radi da kupimo novi dio koji je otišao, tako da niti sam ispekla ona 2 kolača koje sam planirala da ne moram ovaj tjedan sve u zadnji tren niti ne znam hoće se to moći popraviti, a ja "samo" moram ispeći tortu i sarmu za ručak, barem je tako planirano! :strah :nesvist

Barem sam kuću počistila do zadnjeg, pa to ne moram kasnije, čak sam napravila i par ukrasa za rođendan, još ću večeras izrezati slova za natpis Sretan rođendan i neke zastavice koje ću objesiti na prolaz u boravku! Jedva čekam sub ujutro da vidim njegovu facu kada vidi sve te balone, ukrase, salvete s minionsima, zviždaljke, tortu i poklone! :rodj :luv
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 14 pro 2015, 14:12

marijask uf, bas timing za riknuti pecnica :gaah Drzim fige da to brzo popravite i stignes sve! Ja sam turbo u akciji od ranog jutra. L budan od 7, ja nabrzinu oprala kosu ujutro. Stavila kuhati rucak, posaugala s onim saugerom turbo super za grinje, oprala wc, obrisala prasinu. L i ja otisli u ducan po sve za kolace pa se zaletili do parka. Dosli doma, on rucao i spava. Ja legla na par minuta pa idem ocistiti kupaonicu. Popodne cemo opet malo van, sunce je i super vrijeme! Kada se smraci pocinjemo raditi kolace....
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 14 pro 2015, 15:48

Sunce je kod vas??? wow i ja bi sunce, ovdje je užasna magla, pa smo u kući od jutra, malo je sunce provirilo, nestala magla pa sam htjela s njim van da udahne svježeg zraka, dok smo se mi spremili, otišlo sunce i vratila se magla! I J sada spava, ali mislim da se magla neće maknuti pa opet ne možemo nikuda!

Kada se mm vrati s posla ja ću s svojim curama na kavu, kupiti još neke sitnice...kada već ne mogu kolače peći, jer mi je mm javio da se taj dio koji nama treba čeka 2tj :lebdi
Ovo je neki stari štednjak jer nova kuhinja i sve što s njom ide još nisu došli na red, pa ćemo mi sebi lijepo kupiti novi štednjak umjesto da popravljamo ovaj, ali to možemo tek sutra!
A kolače ću već nekako ispeći, manje bitno, bitno da mom mišu bude lijepo s njegovim najbitnijima za rođendan i Božić! :joy :rodj
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 14 pro 2015, 17:59

Gorenje ti sad ima nekakve rasprodaje pa si pogledaj. :dada

http://www.gorenje.hr/prodaja/akcije-i- ... le-tehnike
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 14 pro 2015, 23:13

pozz curke,eto i nas malo,napokon,baš ste falile al jednostavno nisam stigla.u petak išli kumčetu na ročkas i bilo je nikako al to ču vam sutra tipkati zašto,u sub bili mojoj mami na ročkasu ib ilo je ok sve osim par stvari zbog kojih sam ljuta na najstarijeg brata i sestru.jučer bili kod mm vjenčanog kuma.muž mi je opet na slo danima i ziher bu doma do božića,nemaju opet posla al dobro plača ostaje netaknuta.ivan mi od sub šmrkav i počeo je i kašljat,sad sam ga inhalirala bisolvonom al opet nije baš naj naj.prije točno godinu dana je bio bolestan uho-grlo-nos,od slj tj če bit doma pa do 11.1 jer u vrtiću su dežurstva a tad vlada opći kaos pa če biti doma
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 15 pro 2015, 11:52

Evo mene s pregleda, sve je super, curka ima oko 1800g :joy Ja sam zabetonirana :yess i mogu piciti i dalje... Vadila krv, dobila uputnice za Transfuzijsku medicinu u Petrovoj, za moju kontrolu štitnjače u Vinogradskoj. Btw. ovo mi je zadnji pregled kod mog ginica prije trudničkih ambulanti u Vinogradskoj :shock Fakat mi leti ova trudnoca prebrzo! Uskoro cu se zaletiti kupiti stvari za trudničku torbu tak da mjesec dana prije termina sve bude spremno.
Idem sada polako prosetati do grada, pojesti kobasu i lagano prema doma. L cuva svekrva tak da dodjem doma prije njegovog rucka i spavanja....
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 15 pro 2015, 12:15

Vau sunceko, sjajno ♥♥
Uh kako bi ja voljela prošetati ali dobro budem. Rekla sam si da ću za 2 mj ići van ako ne budem u bolnici.
Nego sam vas htjela pitati jel vama krenulo iz cica? Meni ponekad budu onako skorene male točkice a kad pritisnem onda malo curi.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 15 pro 2015, 13:21

i kod nas se inhalira, pije sirup od borovih iglica i ide na bolje,on je super volje, sada spava, ja nam kuham pileću juhu s noklicama, baš mi se jela danas, a J ju obožava s puuuuno mrkve!

Adry meni curi već par tjedana, kolostrum, vidi se baš, ali ja sam do nedavno još dojila J, tako da sam skužila promjenu u boji, nekako mi je lijepo to, ona će to uskoro papati :luv
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 15 pro 2015, 18:12

Meni ništa nije krenulo. :lebdi
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 15 pro 2015, 20:28

Maruška nije ni meni u prvoj do samog kraja, još ja rodila na carski bez i jednog truda, a cice bile pune za dan i pol, tako da nemaš brige, ima vremena! :hug :dada
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 15 pro 2015, 22:22

A zašto si završila na carskom?
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 15 pro 2015, 22:23

Nisu ni meni u prvoj trudnoci. Sad ko da se skori malo, nisam jos proucavala jel curi kaj no sada sigurno budem :lol
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 15 pro 2015, 23:49

Maruška visok tlak tj preeklampsija! u sri bila na kontroli, sve 5, drugi dan 200/100 :roll

Ja sam danas ispekla 2 kolača, linzere i londoner štangice, u svojoj novoj pećnici :luv sada mi je srce na mjestu

J još malo kašlje, sirup pomaže dosta, nos je bolje, samo mu je sada gusto pa teško ide van, čak i na usisavač, ali bitno je da je on super volje, 100/h je i veseli
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 16 pro 2015, 11:48

Uf, marija, to je stvarno visoki tlak!
Jesi ga doma mjerila pa otišla u bolnicu ili ti je pozlilo?
Kako se sve to odigralo?
Ja stalno imam mrvu povišen tlak, mjerim jednom-dvaput dnevno. Moram paziti.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 16 pro 2015, 14:16

Ja ovu trudnocu imam niski tlak tak da mi je to cudno kak ujutro ne profunkcioniram dok ne popijem kavu. Inace mi nije tak.
Jucer sam oprala zavjese, jos moram danas zavrsiti detaljno kupaonicu. Kuhinja mi ostaje za kraj jer svaki dan radimo L i ja kolace. Ujutro skuhala prefini grah s rebarcima, speglala prvu turu robice za curku, stavila prati drugu turu, L i ja bili u parku. On sada spava, a ja se malo ispruzila. Popodne cu raditi brownie s bijelom cokoladom pa nam dodju frendovi na druzenje..
Bas obozavam biti doma, sve stignem, sve mi je cisto, igram se puno s L :luv
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.