Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Ljetne mame i bebe (1. dio)

23 vel 2016, 13:19

Hej cure :mase
Ja danas nosila urin za urinokulturu i išla kod hematologice da mi pogleda nalaze koagulacije zbog heparina ali doktorica odsutna i vraća se tek 08.03. U utorak idem kod ginekologa, vjerojatno će mi dati da ponovnovadim kks i koa gulogram da imam friške nalaze za hematologa. Moram priznati dami je m alo dosadilo stalno vaditi krv i obilaziti bolnicu. Bar jednom mjesečno vadim krv na dva različita mjesta, nosim urin za urinokulturu na treće mjesto i idem svako 15-ak dana na ginekologiju po injekcije heparina. Ali nema veze, sve što treba za bebicu.
Ja nemam ništa za bebu i ne mislim još ništa kupovati, nekako mi se čini još rano. A i već vidim da će kad se približi porod svi oko mene htjeti kupiti nešto posebno i s moje i s mm, - ove strane , a ja se neću buniti samo ću im natuknuti što nam je najpotrebnije ;)
Kod nas jutros rano kiša, a sad baš lijepo vrijeme iako mislim da to neće potrajati.

23 vel 2016, 23:06

Prijavljujemo se :zivili
i odmah najavljujem škrto pisanje zbog silnih obaveza...
dakle, 5-i bebac, cekamo ekspertski UZV za nekih 7 dana.
imamo 2 seke i 2 brata i sad cemo vidjeti ko ce odnijeti prevagu.

pozdravcic za sve mame i bebe uz zelju da imamo ultra dosadne trudnoce i da sve skupa udjemo u zdravo i sretno finale!

24 vel 2016, 00:18

Oljaaaaaa :kiss
Kad sam vidila da si ti postala na ovu temu morala sam škicniti ;)
Čestitke od srca i sve naj naj! :luv :kiss

24 vel 2016, 10:16

Olja dobrodošla među ljetnice, čestitam ti na velikoj obitelji to je baš lijepo :luv

24 vel 2016, 10:36

olja, pa dobro nam došla :luv :luv
stvarno je lijepo na generacijskom imat mamu s uskoro petero djece :zivili nadam se da ćeš nam ipač češće pisat!

24 vel 2016, 12:02

Olja2208, dobrodošla :srca

Mrvica2403, nadam se urednim nalazima i što rijeđem odlasku na raznorazne pretrage.

Ja još danas na GO, pa se vraćam u radne pobjede.
Uopće se nisam odmorila doma, dapače, naradila se, tako da jedva čekam povratak na posao.

Uživajte u suncu, ako ga imate, ja odo malo prošetati :)

24 vel 2016, 15:21

olja, svaka čast :buket
nisi napisala termin pa sam ti prema tickeru upisala 13.07.
je l to ok?

24 vel 2016, 16:58

hvala, cure!
V&M :kiss
IIna :kiss
dok kaze 7.7. ali jos je to klimava procjena s obzirom da nisam sigurna kad je bila ZM. Dojim najmladjeg pa sam samo jednu mengu imala u oktobru ali ne znam datum. Doktor je termin odredio prema veličini bebe.

25 vel 2016, 13:32

Ok, draga, promijenim na 7.7.

25 vel 2016, 23:08

mi bili na uzv, bebac je dobar, sve sto se vidi je ok :luv
radicu 4D 17.3.
i dobicemo jos jednog brata. :)

26 vel 2016, 09:50

olja2208, čestitam na momčini :joy

Ja sam danas ušla službeno u 18.tt i još uvijek ništa ne osjetim :(
Na uzv neću prije 10.3.
Pa valjda je sve ok..
E da jel još koju zna probosti bol, onako kao da će dobiti?
To mi se događa zadnja dva dana...onako me zna presjeći skroz dolje...

26 vel 2016, 10:01

olja, čestitam na još jednom sinku :buket šta kaže ostala ekipa, pretpostavljam da su bila dva tabora?

svenegali, meni je ginekologica znala reći da je takva vrst boli koja se javi ponekad normalna jer se maternica rasteže i namješta i tome slično. nadam se da ćeš uskoro osjetiti bebicu.
evo ja sad zadnjih dana osjetim svaki dan, nekad čak onako dugo osjetim da lupa, a prije par dana maltene još nijšta se nije osjetilo, to se začas okrene. ne brini se, sve je sigurno u redu samo je beba tako smještena da je se slabije osjeti :hug sad će ona za koji dan :luv

ja imam dojam da kod nas u kući najviše ova mala od 2.5 godine doživljava da ćemo dobit bebu :lol dobro, ona to jedina još nije prošla :lol mi ostali smo nekako svi u svom filmu, jedino se ona stalno sjeti bebicu pomazit, pa zagrlit i sl., a sad je počela i bebu prozivat kad se igra vrtića. kaže beba? ja ništa, mislim svoje proziva, a ona strogo: beba u pupi? mama digni ruku i reci: tu! :lol

išla sam jučer u bonicu vadit krv za one dodatne pretrage - sifilis i tako još nešto, nosim uputnicu već mjesec dana sigurno. nije bila gužva, odmah sam bila gotova i sad po nalaze za tjedan dana!

26 vel 2016, 11:48

Moj stariji sin ima za koji dan 11 godina i sav je u iščekivanju sestre :srca
Čudo jedno, totalno je sav u tome.

latice, pa zar ima još nekakvih krvnih pretraga osim one za krvnu grupu i rh faktor, te čini mi se hepatitis ili nešto slično?!

26 vel 2016, 12:06

ma to je to - hepatitis i sifilis, dvije epruvete mi je uzela, valjda je to onda to. Rh faktor i krvnu grupu imam od ranije.

joj ja sam prije planirala porod u vodi pa sam išla i za HIv se testirat :ajme e to je bilo iskustvo :lol

26 vel 2016, 12:07

olja čestitam na dečkiću :srca
svenegali ništa ti ne brini za udarce, početi će oni uskoro. Ja sam moju curu počela rano osjećati ali dosta slabo i rijetko. Sad je već osjećam svaki dan i sve jače. Svaka beba je individualna, ima žena koje nisu ništa osjetile do 20tt. Te krvne pretrage uključuju rh faktor, combosov test, sifilis i hepatitis (ako sam dobro zapamtila). I one se upisuju u trudničku knjižnicu.
Ja poslije idem preuzeti nalaz urinokulture, nadam se da će biti uredan, jer se dobro osjećam. Kako se vi osjećate? Raste li trbuščić? Kod mene se već dosta vidi, baš pravi trudnički oblik ima. Već sam nabavila trudničke tajice i u njima mi je najudobnije

26 vel 2016, 14:01

Pih, ja nosim trudničke tajice i hlače skoro 2 mj:(
Meni se baš vidi, ali ne ide mi u špic ko sa sinom, nekako je obli.

Te sam testove odradila.

Cure iz Zagreba, u kojoj bolnici namjeravate roditi?

26 vel 2016, 14:49

latice, ekipa je po redu zeljela seku, curice jer su im braca, a posebno stariji, izuzetno nestasna, i cesto sijevaju varnice, a brat - stariji bi seku jer su mu "ove dosadile" :)

Najmladji je jos mali - 19 mj., on pojma nema sta se desava :)

ali sad su se privikli na vijest.

29 vel 2016, 10:10

Cure kako ste provele vikend? Meni baš brzo prošao, mami mi je rođendan sutra pa smo ja i sestra bike u potrazi za poklonom, jučer smo proslavili malo unaprijed jer smo udaljeni cca sat vremena a sestra i više. U petak sam išla po nalaz urinokulture, nalaz uredan :-)
sutra popodne mi je pregled, jedva čekam da doktor malo pogleda moju mrvicu. Kaže mm da je noćas sanjao da on i beba idu negdje na put i da se ona ukakila a on je ne zna presvući, kaže kad se rodi moram mu pokazati da mu se to slučajno ne dogodi.
svenegali i ja imam već pravi trudnički trbuščić(zapravo više nije baš trbuščić), i baš je okrugli. Kod mene su se potvrdile babske priče okrugli trbuh i raste guza znači cura ;-)

29 vel 2016, 15:11

Napišem dugački post i nije mi htio primiti...aaaa..
Dakle, ukratko, čini mi se da sam ovaj vikend osjetila svoju curku, pa mi je utoliko prošao ljepše :joy
Inače me ova kišurina i tmurno vrijeme baca u depru.

Drago mi je Mrvica 2403 za dobre nalaze urinokulture, briga manje.

Jel ste sve prošle anomaly scan uzv u 20 tt?
Mene to uskoro čeka, već sam jako nestrpljiva, dugo nisam bila :nokti

29 vel 2016, 18:25

Ja sam bila na anomaly scanu sa 19+4tt, sve je bilo super :-)

01 ožu 2016, 10:53

eto svengali, rekla sam ti da će za koji dan cura počet udarat :luv
mrvice super za urinokulturu :luv

ja sam isto jučer pisala pa mi se obrisalo. mi smo imali super ispunjen vikend i baš smo se lijepo podružili obiteljski.

ja ću na pregled sljedeći tjedan jer tjedan nakon toga idem na Cipar par dana poslom, a onda ću vjerojatno prije Uskrsa uzet zadnjih par dana GO i bit s klincima od svojih u ZG. pa bi voljela obavit taj pregled prije puta da budem mirna.

jučer sam išla na masažu, ajme preporodila sam se, ali me zato danas doslovno sve boli, imam upalu mišića kako me zdrobila :lol

01 ožu 2016, 11:06

Ma sramežljivo se ona javlja :kima

Latice ti si nešto sitno prije mene, nije ti to prerano za anomaly scan?!
Meni je rekla ne prije 20-22 tt
A već sam prilično nestrpljiva da ju vidim :srca

01 ožu 2016, 11:17

ja sam zapamtila da se radi između 18 i 20 tjedna? još si brijem da mi je to možda kasno? budem poslije progooglala...

01 ožu 2016, 12:23

hehe...
a vidim da je i Mrvica2403 isto radila u 19 tt :dada
Ne znam koji je vrag onda mojoj da mi je to rekla...
Ja bi išla ranije :bis

02 ožu 2016, 09:39

Ja bila jučer na pregledu, skroz zatvorena (što je obzirom na prethodne trudnoće super), beba lijepo napreduje. Međutim kaže doktor da je posteljica još malo nisko, ali da mu se čini da se diže i da ima još vremena da se digne, ali da ipak pripazim malo da ne dižem ništa teško. Doktor mi nije djelovao zabrinut, ali mene ipak malo strah, znate li vi išta o tome? Kolika je vjerovatnost da će se dignuti u ovim tjednima trudnoće? Najvažnije je da ne prelazi preko ušća, je li tako? Čudno mi kako mi doktor kod kojeg sam išla privatno na anomaly scan nije ništa rekao, a sve je stvarno detaljno pogledao. :dunno pogledala sam nalaz anomaly scana i piše posteljica sprijeda, ništa drugo.. Počeli me mučiti i hemoroidi, jučer mi pukli krvi dosta, a sad i peče :ajme ali bar sam se riješila zatvora :yess
svenegali bitno da se beba počela javljati, uskoro će početi i češće i snažnije. Moja je ko nogometašica ponekad :srca pitam se kako bi bilo da je posteljica straga, jer kao kad je sprijeda trebala bi je slabije osjećati.

02 ožu 2016, 12:30

Mrvica2403, o tome stvarno ne znam ništa, nisam imala problema s posteljicom.
No, vjerujem da bi ti doktori rekli da je nešto kritično, pokušaj brigu svesti na minimum :srca
Ja idem na pregled tek za 2 tjedna, a uzv vjerojatno i kasnije, već sva uznevjerena.
Vi koje ste išle na 3D ili 4D uzv, jeste li išle samo jednom ili više puta?
Razmišljam da onda taj anomaly scan tražim u toj malo boljoj verziji.

A joj mila moja, već su krenuli hemoreoidi?!
Ja ih se užasavam, u prošloj su me mučili pred kraj i dosta poslije poroda.
Neponovilo se!

Moja je jako sramežljiva, javi mi se tek ovlaš da znam da je tu :le

02 ožu 2016, 12:49

bome moj bebinjo udara sve jače i jače :lol evo i sad, cijelo vrijeme. možda zato što ja stalno nešto jedem :lol

mrvice, ja sad ne znam kad su kod tebe u ranijim trudnoćama nastajali problemi -tijekom trudnoće ili kasnije, ali vidim da se jako brineš. ja koliko sam tu na ovom forumu i ovim temama mogu reći da sam puno puta čula da jedan dr kaže nešto, a drugi ne kaže ništa ili suprotno. i to i o posteljici i o razvoju bebe i o koječemu drugome. zašto i kako je to moguće ne znam. isto tako ne znam puno ili gotovo ništa o posteljici, osim da ne bi smjela ići preko ušća. zato mislim da se ti ne trebaš puno brinuti, a ako nemaš mira i dalje, najbolje odi po drugo mišljenje. ili jednostavno odluči kome ćeš više vjerovat i toj strani daj prednost - jel "bolji" odnosno iskusniji liječnik, ili ima bolji aparat, detaljnije obavio pregled, ti odvagni ali ako ovaj nije ništa rekao na anomalyu, mislim da se možeš opustit, posebno jer je i ovaj drugi vjerojatno to spomenuo usput, rekla si i sama da on nije bio zabrinut zbog toga :hug drži se, samo hrabro dalje :luv

svengali ja sam jednom obično išla na taj 3D ultrazvuk, nakon 20. tjedna trudnoće, možda i sad odem ako budem u Zg onaj tjedan prije Uskrsa. vidjet ću još kako ću se organizirati.

02 ožu 2016, 14:15

Ja dosada nisam imala problema s posteljicom, ali znam daje bit no da ne prelazi ušće. Malo sam se bila zabrinula, ali nekako razmišljam doktor mi nije djelovao zabrinut i rekao mi je da dođem na pregled tek za 4tj a inačeje poznato da je on malo paničar. S druge strane ovaj privatnik je navodno odličan uzv dijagnostičar, tako da vjerujem da bi mi rekao da je nešto ozbiljno, odlučila sam malo pripaziti (iako i inače pazim) i misliti pozitivno jer ako oni nisu zabrinuti, a znaju moju anamnezu, onda vjerojatno ni ja ne moram biti.
svenegali ja idem češće na 4D, ali u nerizičnim trudnoćama znam da se preporučuje napraviti jedan 3D(4D) od 18-20tt. Iako ako ti želiš ne vidim razloga zašto ne bi pošla još bar jednom osim tada, možda da pitaš kad budeš radila anomaly da bi htjela napraviti još jedan takav uzv prije kraja pa da ti kažu kad je najbolje

02 ožu 2016, 15:17

Tako bi onda i mogla napraviti..
Sad kad ću ići na taj anomaly scan u 20.tt tražiti ću 4D uzv.

Jel vas boli kad beba udara da na tren zaboli ili je to nježno?

02 ožu 2016, 17:47

Mene moja zna nekad lupati skroz nisko da me zaboli, preksinoć nisam mogla zaspati koliko me lupkala na nezgodno mjesto...
Tema je zaključana