Sada je: 28 srp 2026, 10:38.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Nema pravila kad i zbog čega... Ne znam više, kao ima blagi oblik dermatitisa. 

rusulica je napisao/la:Majko mila samo ću ti kratko napisati jer sad nemam vremena. Tvoja pitanja su dosta općenita i ne postoji striktan odgovor. Sa alergijama sve može biti i ovako i onako nema pravila. Postoje samo jače alergene namirnice
znam, previše općenita.

Krumpirić je napisao/la:a moj savjet i savjet svih stručnjaka je jesti sve, OSIM ako neki problem povežeš s nekom namirnicom
iako jesu mlijeko, kikiriki, jaja, jagode NAJČEŠĆI problemi, ko zna šta može naše dijete snać.
svo to ekstra ograničavanje žene je još jedna otežavajuća okolnost dojenju, nastala u mraku dojenja
ove promjene vremena me ubijaju.
a moj savjet i savjet svih stručnjaka je jesti sve, OSIM ako neki problem povežeš s nekom namirnicom
Za vrijeme isključivog dojenja nisu reagirali ni na što što sam ja jela, iako je moj sin alergičan na štošta no to smo tek utvrdili kasnije, blizu prvog rođendana, tad je počeo reagirati na određene namirnice kada smo ih uvodili u dohranu. Na količine koje je dobivao preko mog mlijeka nije reagirao.

tanjabb je napisao/la:Ja sam 3 mjeseca jako pazila na to sta jedem i ne mogu reci da mi je prehrana bila jednolicna, daleko od toga. A sve u vidu da izbjegnem moguce grceve (i jesam, oba puta - e sad je li to zbog moje prehrane ili su mi decki bili neosjetljivi ne znam). A nagledah se zena koje su pod parolom "jedem sve sto i inace" jele i namirnice koje napuhavaju pa mi onda iduci dan kukale kako nisu uopce spavale tu noc jer se beba cijelu noc napinjala i prdila.
sam dvaput čula da je prnula 
If you notice that your baby reacts badly after you have eaten something, it may be best to leave that food out of your diet for a while.

xKrumpirić je napisao/la:Moj stav je da se od dojenja tako samo pravi neki bauk, kao žena koja doji je neki fenomen, treba jesti juhice i ne smije na sunce ni vjetar, ne smije vježbat i mora jest ko automat za hranjenje(karikiram), i da je to još jedan od razloga zašto žene odustaju, jer je dojenje nešto strašno puno odricanja
Da dodam-meni se ovaj psihološki aspekt čini jako važnim.
Krumpirić je napisao/la:Moj stav je da se od dojenja tako samo pravi neki bauk, kao žena koja doji je neki fenomen, treba jesti juhice i ne smije na sunce ni vjetar, ne smije vježbat i mora jest ko automat za hranjenje(karikiram), i da je to još jedan od razloga zašto žene odustaju, jer je dojenje nešto strašno puno odricanja

boysmama je napisao/la:krumpi, stoji to što si napisala, alergičare treba odvojiti od djece s grčevima, ipak su oni druga kategorija, ali ih, nažalost ima sve više danas... ali kad jedeš sve, kako ćeš znati što djetetu škodi i pojačava grčeve, puno je lakše to ocjeniti kad uvodiš postupno namirnice jednu po jednu po metodi APP, zar ne (tipa kao s dohranom)
Jela sam jednako (otprilike).
)Krumpirić je napisao/la:ali već napisah, kolko znam dojenačke kolike dokazano nemaju prevelike veze s prehranom nego s nezrelošću probave,
moždaKrumpirić je napisao/la:ili s količinom nošenja djeteta-i da zato djeca u Africi, Indiji-nemaju kolike (a možda su njima samo skloniji europeidi)

rusulica je napisao/la:Krumpirić je napisao/la:ali već napisah, kolko znam dojenačke kolike dokazano nemaju prevelike veze s prehranom nego s nezrelošću probave,
Ali krumpi ovo je usko vezano i može se interpretirati na više načina. Jedan od njih, po meni najlogični, je da nezrela probava teško prerađuje teške namirnice pa stoga dolazi do kem procesa koji izazivaju plinove a time i grčeve. Ovo ne dokazuje niti da hrana utječe a niti da ne utječe na stvaranje poteškoća u probavi.
Moj stav je da se od dojenja tako samo pravi neki bauk, kao žena koja doji je neki fenomen, treba jesti juhice i ne smije na sunce ni vjetar, ne smije vježbat i mora jest ko automat za hranjenje(karikiram), i da je to još jedan od razloga zašto žene odustaju, jer je dojenje nešto strašno puno odricanja
Da dodam-meni se ovaj psihološki aspekt čini jako važnim.

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.