Sada je: 28 srp 2026, 04:16.

Moram na operaciju a dojim

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Moram na operaciju a dojim

PostPostao/la mrava » 24 ožu 2011, 13:09

Otkrili su mi žučne kamence nakon nekoliko napadaja povraćanja i grčeva u želucu i boli u leđima. Moram još obaviti gastroskopiju pa na operaciju. Koliko čujem, ostaje se 3-4 dana. Ja dojim, imam bebu staru 2,5 mj. Što da radim? Jel da izdajam pa da stalno netko dolazi po izdojeno mlijeko dok sam u bolnici ili da totalno pređemo na umjetno mlijeko pa da pokušam opet dojiti kad dođem kući?
Nakon što sam rodila starije dijete, 3 tjedna od poroda sam isto završila u bolnici zbog pijelonefritisa, bila sam 5 dana. Izdajala sam se, a mlijeka je bilo sve manje, moja mama je nosila sinu izdojeno mlijeko, ostatak dana/noći je jeo umj. mlijeko. Kad sam se vratila kući, on nije htio ni primirisati dojku. Navikao se na bočicu.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

Re: Moram na operaciju a dojim

PostPostao/la ciccobella » 24 ožu 2011, 13:29

Kod laserske operacije žućnog kamenca ostaje se 3 dana u bolnici ako oporavak ide svojim tokom ....
Ja bi na tvom mjestu, ako ćeš uskoro na operaciju već počela pomalo izdajti pa u zamrzivač i bebač će imati dovoljno tvog mlijeka dok se ne vratiš :daj5
A ti se u bolnici izdajaj, koliko to bude moguće jer iako je to laserska operacija, oporavak nakon operacije zna biti bolan... ta prva 2-3 dana.
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 24 ožu 2011, 13:32

jel se možeš dogovorit da ti ga nose na dojenje ili da bude s tobom u bolnici? negdje daju da dijete, ako se doji bude s tobom.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Stefanova_mama » 24 ožu 2011, 13:36

Ako budes imala mogucnosti izdajaj, ako ne budes imala mogucnosti to je situacija koja je jednostavno visa sila i dobro je da su izmislili ad kao zamensku opciju.

Obrati lekarima paznju na to da dojis i pitaj ih za savet (u vezi anestezije, drugih lekova).

Mozda bude srece i prebrodite sve izdajanjem, drzimo palceve.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la snowwhite » 24 ožu 2011, 13:46

Kako sada stojis s mlijekom? Da se pocnes izdajati i spremati u zamrzivac da malena ima dok te nema. I već se sada raspitaj kada ćeš moći početi dojiti.
Ja nakon operacije nisam smjela dojiti 14 dana. Al ja sam operirala dojku pa je to specificno. Jedna nasa jesenjakica ti je operirala nešto sa zuci isto tako brzo nakon poroda. Ak se ne sjetis koja javi na pp pa te podsjetim :)
drži se :hug
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la beammama » 24 ožu 2011, 15:38

Ja sam išla na laproskopsku operaciju žuči. Došla u srijedu ujutro, operirane negdje iza podneva (dr. je imao ambulantu do 12), navečer već šetala po bolnici s mm-om i u petak ujutro išla kući. Jedino što nakon operacije moraš jedno vrijeme paziti da ne dižeš ništa teško jer ti zašiju ranu samo iz vana pa rupicama (3 ili 4) treba vremena da zarastu.
Ja bih se počela izdajati ranije i zamrznula mlijeko i naravno koliko možeš u bolnici da zadržiš laktaciju. Najbolje ti je da se konzultiraš s kirurgom kada ponovno možeš dojiti.
Da, i računaj da si mjesec dana na žučnoj dijeti.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la ivana7997 » 24 ožu 2011, 16:06

beammama je napisao/la:Ja sam išla na laproskopsku operaciju žuči. Došla u srijedu ujutro, operirane negdje iza podneva (dr. je imao ambulantu do 12), navečer već šetala po bolnici s mm-om i u petak ujutro išla kući. Jedino što nakon operacije moraš jedno vrijeme paziti da ne dižeš ništa teško jer ti zašiju ranu samo iz vana pa rupicama (3 ili 4) treba vremena da zarastu.
Ja bih se počela izdajati ranije i zamrznula mlijeko i naravno koliko možeš u bolnici da zadržiš laktaciju. Najbolje ti je da se konzultiraš s kirurgom kada ponovno možeš dojiti.
Da, i računaj da si mjesec dana na žučnoj dijeti.

mjesec dana? pih, moja je sveki vec tri godine na toj dijeti. i strogo se drzi svih uputa koje je dobila u bolnici za postoperativnu njegu i prehranu nakon operacije. jos uvijek.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mrava » 24 ožu 2011, 17:58

ja sam već sad dobila žučnu dijetu.

Hvala vam svima na dobrim savjetima, raspitat ću se :zivili
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Arkana10 » 24 ožu 2011, 22:05

zao mi je sto moras ici na operaciju :hug
cure su ti dale dobre savjete. sretno!
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 24 ožu 2011, 22:17

Arkana10 je napisao/la:zao mi je sto moras ici na operaciju :hug
cure su ti dale dobre savjete. sretno!

:/ :grligrli
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la beammama » 24 ožu 2011, 22:47

ivana7997 je napisao/la:mjesec dana? pih, moja je sveki vec tri godine na toj dijeti. i strogo se drzi svih uputa koje je dobila u bolnici za postoperativnu njegu i prehranu nakon operacije. jos uvijek.

Poslije mjesec dana mi je na kontroli dok rekao da mogu probat sve jest, ali da ono od čega mi bude zlo više nikad neću moći jesti. Da ću vidjet što mogu, a što ne.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Nerica » 25 ožu 2011, 22:53

mrava sorry nisam stigla na net

ovako je bilo kod mene, Matej je imao 16 dana kad sam dobila 2. napad po redu, gadan da sam na hitnu odvežena. tad su skužili da imam kamence-u biti pijesak i zadržana sam u bolnici. ja sam u škrinji imala već nešto mlijeka jer sam ga imala na pretek. dali su mi neku tabletu za bol, i htjeli mi zaustaviti cicanje i ja sam popizdila i rekla da neću niš i ko osa sam stajala kad bi mi neki lijek pokušali ugurat i stalno pitala a što je to, a to? uzela sam izdjalicu sa sobom i izdajala i bacala tu noć i jutro, oko 2 popodne su mi kroz usta vadili dva kamenčića koja su izazvali napad jer su ušli u kanal. to je bilo poprilično gadno, uglavnom drugo jutro sam išla doma, matej je samo 2 put morao piti AD jer moga više nije bilo, rekli su mi da slobodno popodne mogu dojiti, dobila sam neki antibiotik koji se daje i djeci, ubi me ali se ne sjećam kako se zove. sjećam se da je matej navalio ko pijan na plot. sve bilo ok.

dobila sam strogu ali strogu dijetu, ako ti treba recepti za biskvite bez jaja i svašta nešto javi, ja sam bila konstantno gladna i jela sam stalno nešto, malo pomalo.

uglavnom kad je matej imao 6 mjesci dogodio se opet napad jer sam bila na piru jednom i skakala što nisam smjela i jela malo drugačije i teže. zakazali su mi hitnu operaciju, on je imao 7. tad. u tih mjesec dana sam izdajala ko luda, nije ga više toliko bilo, ali dosta, spremala sam u škrinju. no on nije više htio bocu pa su mu trpali svakako, radili mu frutolino s vodom običnim, po danu je tad već jeo kašice lakše. primljena sam u pon, obavila pretrage, svi su znali da moraju paziti što mi daju jer dojim i nisam htjela stati, navečer su mi dali da mi dovedu mateja pa je cicao, i ujtro još sam bila u parku pred bolnicom i dojila prije operacije, operirana sam laparoskopski, drugi dan su me pustili oko jedan doma, dali su mi neku tabletu ujutro za bol i rekli da mogu oko 3 dojiti već antibiotik i to je to. preporodila sam se. nakon nekih 20 dana sam jela čokoladu nakon dobrih 7 mjeseci. :mrgreen a jaja to sam još imala strah dugo dugo. sad je sve ok.

moj savjet je pridržavaj se dijete i odi što prije to riješiti. ja sam se prepolovila s kilažom.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrava » 26 ožu 2011, 21:26

nerice, tebe sam čekala da se javiš! :kiss

Jesam na dijeti i gladna sam ko vučica ali sve je bolje nego imati napad! Sutra imamo krstitke koje smo btw, skoro smo ih ukinuli.
Idem uskoro na operaciju.
javim se sutra jer sam danas preumorna od priprema za krstitke. Hvala i tebi i svima koje mislite na mene! :kiss
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Nerica » 27 ožu 2011, 01:24

heh ja sam ti se snšla s tom hranom maksimalno. našla sam i njoke bez jaja, i paštu i kekse , stalno sam neš drvila, jela svježi sir, baka mi njoke-okruglce s marmeladom napravila bez jaja, pekla sam činke bez jaja, kolače, koristila one vrećice za pečenje u pečnici, sve laganije kuhala.mogu ti reć da sam od tada neke navike i kuhanje zadržala i dan danas, i zdravije je tako. ja sam čekala da on poraste, da mu bude lakše i da s emeni ne bi desilo nešto pa da izgubim mlijeko. al sam se napatila. drž se, tu sam ti za sva pitanja :kiss
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.