Sada je: 28 srp 2026, 04:16.

Preparat za kicmu uz dojenje?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Preparat za kicmu uz dojenje?

PostPostao/la Jullishka » 02 ruj 2011, 14:46

Znaci, rastura me...a nastavlja se i bol u karlici,kolenima i skocnim zglobovima na kraju dana..
Gledam preparate za lokalno mazanje, i na svima pise da se ne koristi u trudnoci i dojenju.U trudnoci sam koristila Ben Gay kad bi me jako bolelo...a na njoj bas pise da se ne maze na vece povrsine dokse doji zbog toga sto taj metilsalicilat se apsorbuje preko koze.
Moja logika je da to NIJE tolika kolicina da se apsorbuje u mleko, posebno sto se to namaze u tankom sloju, malo izmasira i onda hladi...
Okej,to je moja logika, koja mozda nema veze,a zena iz apoteke mi kaze da se svi oni ogradjuju i da to sto cu popiti paracetamol mi nista nece pomoci (znam) a da ovo delije lokalno,i da nije tolika kolicina koja bi se apsorbovala u mleko.
Kiroprakticarka me nece raditi dok dojim, posto se toksini iz tela tokom tih tretmana luce preko tecnosti,znaci i preko mleka. A da prekinem dojenje, to mi trenutno ne dolazi u obzir. Prekinula bih iskljucivo ako se ne daj boze desi da se ukocim i da moram da primam neku strasnu terapiju...ali, da ne dodje do toga, moram naci resenje.
Help!
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: Preparat za kicmu uz dojenje?

PostPostao/la lara.b » 02 ruj 2011, 15:20

Prvo da ti zaželim da te prođe što prije jer znam kako to boli.

Drugo, meni se dogodilo ovo zadnje o čemu pišeš + je moj mali bio strašna ljenčina za vuć...niti da bi, kako se kaže,
pa sam na kraju zbog jakih lijekova morala prestat dojit.
Raspitaj se na sve strane šta ti je činiti i to pod hitno.
meni kreme nikad nisu pomagale.
Možda te redovito vježbanje spasi, ovisi što ti je točno i imaš li od prije kakve dijagnoze i sl.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la roka470 » 05 ruj 2011, 22:10

možeš piti Voltaren ( diklofenak) max, doza 200 mg na dan
, Lubor, Erazon( piroksikam), max doza 20 mg na dan ( to je jedna tbl i pije se jednom dnevno)
Također lokalno mazati Voltaren mast ili Luboreta kremu.

Ako netko ima posudi si TEENS aparatić za kućnu upotrebu, efikasan za bolove ( elektrode se lijepe na bolne točke), smanjuje upotrebu lijekova, nema štetnosti za dojenje.
Vježeba za kralješnicu.
Masaža.
Udoban položaj kod dojenja.
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la beammama » 06 ruj 2011, 08:56

Jesi li možda probala s onim oblozima s nekakvim gelom unutra. Kupe se u apoteci pa se rashlade ili zagriju u toploj vodi i stavljaju na bolno mjesto.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la lara.b » 06 ruj 2011, 09:15

Ovako, voltaren i lubor sam davno pila i nikad mi nisu nešto posebno pomagali...zaracet su mi bolje.
Meni je pomogao magnet + teens ali za to moraš na terapiju.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.