Sada je: 12 ruj 2026, 08:25.

Infantrini drink

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Infantrini drink

PostPostao/la RasteBuša » 16 tra 2013, 13:54

dakle na šta smo sve vadili krv....sledila sam se.Dio nalaza nam gotov. Krv ok, malo povišeni limfociti-može bit viroza, al ono zanimljivo ,povišeno i želejzo ,a do nema dugo smo liječili anemiju. :|

Cističnu fibrozu hvala Bogu dragom nemamo, uzv abdomena je super, a čekamo sve redom na alergije, stolicu, jetrene probe....i opet sam se sledila kad sam vidjela tumorske biljege.Al tako sve šalju-preventivno, no ipak mi nije lako to sve dočekat.

I gastrička nam dala Dekstromalt da joj dajem, a ja to po malo,mada imam osjećaj da se neće od toga udebljat.
Kaka i dalje baš zanimljivo, svih boja, i tvrdo i normalno u istom ,,istovaru,, krastavci su čak i na analizu odnešeni s primjerkom :dada :mrgreen .Ona je super, a ja čekam i papire da to potvrde.
Kako ste vi?,
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 16 tra 2013, 15:03

Ajme Bušo nije lako dočekat sve te nalaze. :hug

M malo prehlađena al drugo sve ok. Imamo kontrolni sistematski za prvi ročkas pa ćemo vidjeti.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la kittyilevin » 16 tra 2013, 15:14

rastebuša, drži se... izgurat ćete i to... ne mogu ni zamisliti kako bi mi bilo čekati sve nalaze koje spominješ! :hug a željezo... pa fakat ne kužim... :dunno

mi bez promjene. neće povrće i meso (već puna 4 mjeseca :nesvist), miksam povrće i meso iz juhe i miješam (dvije-tri žličice, tako da ni ne osjeti skoro) s jogurtom. povremeno i za večeru pojede žličicu-dvije s jogurtom. bez jogurta ne ide :ajme zadala sam si maleni zadatak - da projede juhu i da sama gricka bananu. dala sam nam mjesec dana za to. ;) počela je jesti dosta jabuke (sama je grize), obožava naranču (žličicom joj vadim sok i sitni komadićak tu i tamo), gricka zapravo sve samo da nije povrće ili meso. i ne voli komadiće u kašici - ili veliki komad da grize sama ili kašica da ništa ne osjeti. i dalje mi je misterij zašto neće NIŠTA od onoga što mi jedemo, a hoće, recimo, zlevanku iz pekare probati. no nema šanse da stavi grašak ili mrkvu u usta. doduše, uzela jednom-dvaput nekuhanu mrkvu (koju sam stavljala na kuhanje), bilo joj pretvrdo. dakle, nije posve nezainteresirana - jedino je nezainteresirana za ono što mi jedemo. hm... možda bih trebala nositi tjesteninu ili sl. sa sobom vani pa joj davati u šetnji? možda će tako htjeti, sada mi pada na pamet...

pije AD mlijeko navečer i ujutro, mislim da njime nadoknadi nedostatak željeza u prehrani. inače jede dosta zdravo - ujutro joj dajem proso sa sušenim voćem (brusnice su hit, njih u dobrim danima dosta prožvače!), bananom i narančom, jede dosta jabuke, naranče (jedva čekam napokon bolju ponudu sezonskog voća!), barem dva jogurta dnevno, nešto vrhnja, kruha hoće tu i tamo, rižine krekere jede, po novome i cornflakes žvače, voli i kisele krastavce, u jogurt stavljam i instant žitarice i maslinovo / laneno ulje, hm... i zapravo je to - uz par žličica ručka - sve što jede :ajme no teža jest, čini mi se, možda ima čak i 10 kg. :dunno

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 16 tra 2013, 20:46

kitty držim fige da projede sama juhicu i bananu.
Koliko primjećujem, ona hoće kiselo što većina djece odbija. :mrgreen
I super mi je to što joj s jogurtom stvarno može proći sve.

Mi smo nedavno uveli jogurt i abc sir i paše joj skroz.
Voljela bi joj koji put ponudit i suho voće ali em je slatko em mi se čini da bi to imalo svrhu grickalica pa da bi joj samo poremetilo obroke.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la kittyilevin » 16 tra 2013, 21:40

liv, ne trebaš žuriti, ali suhe brusnice obično jako dobro prolaze kod djece (mislim, čak i kod moje nejedačice prolaze ;)). a zdrave su.

usput - da, voli kiselo. i slatko. zato je jogurt bolji što je kiseliji. ne smeta joj ako je naranča prekisela (meni je prekisela, njoj paše, a par puta je cuclala limun ;)), a danas je slistila k'o od šale dva kisela krastavca (sama, nije ništa htjela uz to :ajme). planiram skuhati juhu od rajčice... to bi moglo proći...

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 27 tra 2013, 01:35

Ma ne zurim samo se jos raspitujem.

Mi bili jutros vadit urin i sestra je baci na vagu onako cisti infkrmativno kad vaga pokazala 8320g.
Zadnje mjerenje je bilo 7680g.
Okinula sam. :joy

Pita pedica sto sam joj napravila, kazem joj nista samo sam uvela kiselo vrhnje s 25%mm. I probiotik od zadnjeg atb.
Sad ima li to veze :dunno
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ina66 » 27 tra 2013, 07:56

Liv Tyler je napisao/la:vaga pokazala 8320g.
Zadnje mjerenje je bilo 7680g.

:yess
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la milka » 27 tra 2013, 08:52

Liv ovo je ludilo!
evo ja samo da prijavin da je moja beštijica počela jest sve odreda...pije dr. Theiss vitaminski sirup i otvorio joj je apetit samo tako...nakon 2 godine mučenja oko hranjenja sad jede ama baš sve...i stalno. u 20 dana je sa 10.5 došla na 12.2 kg
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 27 tra 2013, 11:28

odličan napredak Liv :joy :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 27 tra 2013, 15:38

milka odlično! :joy

Hvala cure. :kiss
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la RasteBuša » 27 tra 2013, 21:21

Cureeee, vauuu!! Super napredujete!!!

Mi dobili nalaze i sve je više manje ok, samo su joj malo povišeni limfociti, željezo i imunoglobulin E.
Nadam se da je to neznatno i da nas neće slat čačkat dalje....A opet, ako je potrebno ići ćemo. Ne bih se igrala s alergijama.

Mi papamo i dalje super,kao i do sad...a vidjet ćemo što vaga kaže...Više se ne zamaram sad kad znam da je sve ok.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 27 tra 2013, 22:43

Bušo super! :joy
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 30 lip 2013, 13:18

Malo da se javim.

Od zadnjeg javljanja smo bili tjedan dana u bolnici drugom polovicom petog mjeseca.
Nevezano uz prehranu i (ne)dobivanje na kilazi.

Od onda nam se apetit stravicno pogorsao i kolicine po obroku su jednake onima na pocetku dohrane. Jedino dojenje fercera. Dapace cak ga je i nabildala.

Sad idemo malim koracima i zivci su mi potrebni vise neho na pocetku jer bi sad vec trebala i pocet sa fingerfoodom i polako se sama hranit. Pod ovim mislim na hranu sa zlicom.
A meni se to cini sve nekako pre sporo i premalo tako da me strah sljedeceg vaganja.

Sedmi mjesec preskacemo i vagat cemo se negdje krajem osmog mjeseca.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 01 srp 2013, 19:42

kako vam izgleda dan? koliko obroka ima? što i koliko jede?
kako se tebi čini, koji je njen stav prema hrani?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la TinkiVinki » 01 srp 2013, 20:00

Samo da se ubacim. Možda nekome pomogne.
Moj mali je skoro 5 mjeseci stajao na 9kg, jeo je ko termit, ali vaga je stajala na mjestu. Uz sve obroke po rasporedu, usput je i cicao. Obavili tonu pretraga, alergija, malformacija probavnog trakta, celijakije, mjerili kloride.....svašta.
Na moje inzistiranje (i uz dobru vezu) pregledali na Rebru 3. krajnik i dr. bio zapanjen kolika je. Za dva tjedna naručen za operaciju, izvađen bez problema. Za mjesec dana na kontroli imao kilu više! I od tada nikad više problema s kilažom (iako je i dalje izjelica svega što mu dođe pod ruku, a nije buco - bilo bi i čudo s obzirom koliko je u pokretu! :mrgreen )
Dobila sam objašnjenje da osim što 3.krajnik djeluje na osjetilo okusa i mirisa (mijenja okus i miris, hrana je bljutava, pa djeca "ne vole" jesti), djeluje i na crijeva jer ih oblaže sa sluzi koja se stvara zbog krajnika i crijeva ne crpe iz hrane hranjive tvari.
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 01 srp 2013, 20:56

Trenutno sam ja u ohlađenom modu i nudim joj samo kad ona sama traži.
Kako su se od bolnice obroci količinski smanjili, stalno sam joj nešto nutkala pa sad polako vraćam na stari kolosjek. Obavezno još netko mora jesti ma koliko ona bila gladna al sama neće. Sad je još počela i nas hraniti. Valjda nam hoće pokazat kakvi smo mi prema njoj.
I u principu jede sve kako i prije samo se smanjila drastično količina. Jedino me iznenadilo što palentu ne može ni pogledati, a ona joj je bila hit. :dunno
I počela je tražiti jesti sama.

TinkiVinki jel bi treći krajnik ako je povećan vidjela i njena pedijatrica na pregledima do sad?
Mislim ona joj redovito kod mjesečnih vaganja pregleda uši i grlo te posluša pluća i opipa trbuh.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la TinkiVinki » 01 srp 2013, 21:22

Ne. Treća mandula se vidi samo malom kamericom na sondici koja se uvede kroz nos. Nije strašno koliko zvuči, traje svega par sekundi.
U Vinogradskoj nisu htjeli niti čuti o pregledu, a kamoli operaciji prije 3.godine.
Na Rebru napravili bez drame, čas posla i riješili dijete muka. Izvadili su mu krajnik sa nepunih godinu i pol.
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 01 srp 2013, 21:35

Ajme onda to u Zadru nemam ni gdje obaviti sigurno. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 06 vel 2014, 09:58

Nek malo obnovim događaje.

Moja curka je nakon zadnjeg pisanja projela doslovno na plaži, uz more, sunce i društvo. To se hdB nastavilo i dalje. U međuvremenu smo prestali i dojiti pa sam mislila kao će imati regresiju. Ništa puno manje ne jede ni kad je bolesna il prehlađena niti ništa manje od druge bolesne djece u tom periodu.
Izudužila se je al kilaža ide polako.

Više se ne opterećujem jer ima dana kad mislim da će se ispovraćati koliko je toga pojela i čak joj branim. :ajme
Ona je svejedica i gurman, nimalo izbirljiva tako da mislim kako nema straha.
Na svu sreću nije alergična na ništa do sad, što ne mora značit da neće biti, ali mislim kako bi njeno stanje bilo loše da je. Negdje bi to moralo izbiti na površinu. Ona je zdrava, vesela i jako živa većinu vremena, kaka bar triput dnevno, tako da mislim da joj je i metabolizam jako brz.

Njena pedica je zadovoljna i više nas ne misli slati na nikakve pretrage. :joy
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ina66 » 06 vel 2014, 10:23

:joy
Ina66
kuhinjska fly lady

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.