rastebuša, drži se... izgurat ćete i to... ne mogu ni zamisliti kako bi mi bilo čekati sve nalaze koje spominješ!

a željezo... pa fakat ne kužim...
mi bez promjene. neće povrće i meso (već puna 4 mjeseca

), miksam povrće i meso iz juhe i miješam (dvije-tri žličice, tako da ni ne osjeti skoro) s jogurtom. povremeno i za večeru pojede žličicu-dvije s jogurtom. bez jogurta ne ide

zadala sam si maleni zadatak - da projede juhu i da sama gricka bananu. dala sam nam mjesec dana za to.

počela je jesti dosta jabuke (sama je grize), obožava naranču (žličicom joj vadim sok i sitni komadićak tu i tamo), gricka zapravo sve samo da nije povrće ili meso. i ne voli komadiće u kašici - ili veliki komad da grize sama ili kašica da ništa ne osjeti. i dalje mi je misterij zašto neće NIŠTA od onoga što mi jedemo, a hoće, recimo, zlevanku iz pekare probati. no nema šanse da stavi grašak ili mrkvu u usta. doduše, uzela jednom-dvaput nekuhanu mrkvu (koju sam stavljala na kuhanje), bilo joj pretvrdo. dakle, nije posve nezainteresirana - jedino je nezainteresirana za ono što mi jedemo. hm... možda bih trebala nositi tjesteninu ili sl. sa sobom vani pa joj davati u šetnji? možda će tako htjeti, sada mi pada na pamet...
pije AD mlijeko navečer i ujutro, mislim da njime nadoknadi nedostatak željeza u prehrani. inače jede dosta zdravo - ujutro joj dajem proso sa sušenim voćem (brusnice su hit, njih u dobrim danima dosta prožvače!), bananom i narančom, jede dosta jabuke, naranče (jedva čekam napokon bolju ponudu sezonskog voća!), barem dva jogurta dnevno, nešto vrhnja, kruha hoće tu i tamo, rižine krekere jede, po novome i cornflakes žvače, voli i kisele krastavce, u jogurt stavljam i instant žitarice i maslinovo / laneno ulje, hm... i zapravo je to - uz par žličica ručka - sve što jede

no teža jest, čini mi se, možda ima čak i 10 kg.