Postao/la natasha32 » 08 sij 2006, 16:51
Rita, je li ti ovo jos aktualno? Nisam dugo bila sistematicnije na Dojenju, pa mi promaklo<
>imam nekoliko prijateljica ovdje (Irska) s kojima sam se intenzivno druzila u doba kad su dojile u tandemu, pa ti mogu nesto napisati. osobnog iskustva nemam, s obzirom na razliku izmedju moje djece, razumljivo <
><
>sto se tice manjka osobnih iskustava na forumu - ako se uzme u obzir koji postotak zena uopce doji (jos uvijek vrlo mali), pa koliko njih uopce doji nakon 6 ili 12 mjeseci, i koliko ih uopce zatrudni u tako malom razmaku (kod nas), jasno je da je stastisticki tesko naci zenu koja i doji 'dugo' i zatrudni u periodu manjem od recimo 2 godine, da bi uopce imala sansu za tandemsko dojenje.<
>ako tome dodas i cinjenicu koliko ima djece jedinaca, a drugo dijete je valjda prvi preduvjet za tandemsko dojenje, cudo da ima i ovoliko (malo) koliko i ima na forumu zena koje su dojile u tandemu. vani je puno veci trend da se ostane par godina doma ('pauza u karijeri') i u tom periodu rodi nekoliko djece , pa imas i vise sansi da nadjes mame s tandemskim dojenjem.<
><
>sjetila sam se jos jednog problema kod nas - cak i zene koje doje, i koje i zatrudne, kolika je sansa da kad odu ginekologu, on ih podrzi u tome da nastave dojiti, cak i ako je sve ok s trudnocom. uz sve ove faktore (velik
oj jedinaca, velik razmak izmedju djece da bi uopce doslo do situacije tandema, kratko dojenje, uopce nedojenje, stav lijecnika prema dojenju u trudnoci i uopce dojenju nakon 6 ili 12 mjeseci), traziti iskustvo tandemskog dojenja u Hrvatskoj, tesko je naci. <
>sretna nova svakome<
><i></i>