Sada je: 11 lip 2026, 18:44.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
milkyway je napisao/la:Izmedju uvodjenja skupina (zitarice, voce povrce ) radi se razmak od dva tjedna.
pojasni mi ovo za skupine - prava sam plavuša
voće i povrće je u jednoj, žitarice u drugoj ili?
, kontam ima toga i po zimi hehe. Samo treba pazitda je od nekog poznatog, jer nikad nezna s cim je spricano, ak nema onda je hipp i bolji od nepoznatog. Voce ne treba kuhat, treba gulit i radije rendat ili gnjecit nego pasirat. Jer kasnije kad se naviknu na pasirano kad nalete na komadic izbljuckaju sve sto su pojeli....tog sam se sjetila za sad...

na koliki je rok uopće preporučljivo da smrznuto povrće boravi u zamrzivaču?

. Inaće i jabuku i tikvice same voli jesti.

adry je napisao/la:@ zaca - nemoj ju tjerati, pokušajte sa nekim drugim žitaricama ili nastavite kao dosad, a sa palentom probajte opet kasnije.

jogobela je napisao/la:Imam pitanje za iskusne mame:prošli tjedan krenuli smo s dohranom i to s rižom.Nije baš nešto oduševljena.Danas smo probali jabuku...ajme koje face je radila,kao da jede limun.Valjda joj je kiselkasto,uglavnom ne sviđa joj se nikako.E sad,dal da nastavim i dalje s jabukom ili da pređemo na nešto drugo?

jogobela je napisao/la:Danas smo probali jabuku...ajme koje face je radila,kao da jede limun.Valjda joj je kiselkasto,uglavnom ne sviđa joj se nikako.E sad,dal da nastavim i dalje s jabukom ili da pređemo na nešto drugo?

Kombinacije možeš raditi čim usvojite 3, 4 namirnice, s time da kod tako malih nije bitno kakve su kombinacije, može povrće s voćem, voće sa žitaricama kao i povrće sa žitaricama,
Pazi samo da ti mrkvica i riža jedno za drugim totalno ne zatvore bebu

srecica tara je napisao/la:
Citala sam na ininoj tablici dohrane da je radila pauzu, zato pitam, neznam dal se u pravilu tako treba.
znaci nemora bit pauze izmedu .

jogobela je napisao/la:Imam pitanje za iskusne mame:prošli tjedan krenuli smo s dohranom i to s rižom.Nije baš nešto oduševljena.Danas smo probali jabuku...ajme koje face je radila,kao da jede limun.Valjda joj je kiselkasto,uglavnom ne sviđa joj se nikako.E sad,dal da nastavim i dalje s jabukom ili da pređemo na nešto drugo?
gaga0305 je napisao/la:jogobela mom je osobito pasala skuhana jabuka,i onda u toj vodici ukuhana palenta, pa sve zajedno smiksano.cak se i meni svidjelo koja nisam ljubitelj palente ni u jednom obliku.

jabuku operem,pa je ogulim i ocistim od kostice i onda je na cetvrtine narezem i kuham.za palentu ti neznam rec omjer jer ja to odokativno,ali je napravim malo rijedje nego nama tako da kad se stvrdne ima finu formu kasice,nije ni pretvrda a ni prerijetka.otprilike na 2 dcl vode stavim 2 kasike palente.ako mi bude gusce pri kuhanju dodam jos vode.tanjabb je napisao/la:Srecica, nikakva pauza nije potrebna ako je s probavom sve OK. Svaku namirnicu dajes samu minimalno tri dana. Onda dajes novu namirnicu (npr. rizu) pa tek onda te dvije pomjesane skupa (riza + jabuka npr.)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.