O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: kupovne kašice - na što paziti?

29 lis 2008, 16:08

šmrc

03 stu 2008, 01:11

kad na hipp kašici od povrća i žitarice (službeno deklariranoj od 4. mjeseca, al ja to ne gledam uopće i ne vjerujem, sadrži grašak primjerice) piše da sadrži punomasno mlijeko jel to hipp adaptirano mlijeko ili kravlje punomasno mlijeko?

03 stu 2008, 12:16

najvjerojatnije hipp2 jer su sve njihove kašice u prahu na bazi hippa2.

03 stu 2008, 13:51

tako je, eli.

03 stu 2008, 14:00

nije u prahu, u staklenki je kašica o kojoj pričam

03 stu 2008, 14:02

u kasicama je hippovo adaptirano mlijeko.

03 stu 2008, 14:10

hvala!
onda mi je prihvatljiva za kupiti. nisam bila sigurna jer sam primijetila da hipp ima tendenciju stavljat u povrtne kašice vrhnje.
inače, strašno sam razočarana izborom povrće+žitarica hipp kašica. našla sam samo tu i možda brokulu i rižu, al nisam sigurna da i ta nema vrhnje.

03 stu 2008, 14:27

U knjizi koja je bila sveto pismo za mene ti piše da se kupovne kašice posebno obrađuju,
te da se zato neke namirnice mogu koristiti ranije nego što je preporučeno u tablicama dohrane. :dunno

03 stu 2008, 14:29

ja ne bih riskirala :dunno
mislim, vrhnje je vrhnje i nikako ga ne bih ponudila bebi od 6 mjeseci.

03 stu 2008, 14:38

a ja se slažem s nojom

03 stu 2008, 14:39

:dunno
Nisam baš koristila kašice, pa nisam ni razmipljala puno o tome, ali eto, "svetog pisma" se sjećam u detalje... :mrgreen:

10 stu 2008, 14:15

samo da znate da se i opreznima događa - kupila hipp šljivu ne čitajuć sastojke! došla doma, vidla da ima dodanog šećera (haloooo, šljiva, kiselkasto voće, trebala sam prije misliti o tome!). aniš, neće ju ubit 4 dana te šljive, al neće ih bome više jest.

nego, opet ja imam jedno glupo pitanje. kad je na mesnoj kašici, primjerice od puretine, nacrtan pečeni pureći batak (a piše na njoj od 4 mjeseca :roll: ) jel je to samo ilustracija ili je stvarno unutra pečeno meso?
kupila šogi, kaže da joj miriši na pečeno meso kašica :dunno

10 stu 2008, 14:34

ja kupila HIPP Marelicu, breskvu i sljivu - citala sastojke, nisam nasla nista upitno?

10 stu 2008, 15:23

upitno je to što su tri voćke u jednoj kašici pa zato nije za bebu koja nije apsolvirala bar dvije od te tri.

10 stu 2008, 15:29

mozda sam se krivo izrazila, to su sve pojedinacne kasice...
naime voce koje nemam raspolozivo kupim HIPP kasice (ali iskljucivo pojedinacno voce) pa ga kombiniram sa onim sto imam :)

10 stu 2008, 15:49

ja ne kupujem hipp marelicu jer ima šećera nego bananu i marelicu koja nema ;)

jel zna netko za ovo pečeno meso?

10 stu 2008, 15:56

nije pečeno. to bi kompliciralo postupak spremanja i teško da bi se dalo lijepo smiksati. batak je tu ilustracije radi. može biti meso sa bilo kojeg dijela te životinje.

10 stu 2008, 15:58

ups,jesam napravila sto krivo sto sam mu dala marelicu?

10 stu 2008, 17:19

ma, neće mu niš bit. isto k'o što sam ja kupila šljivu koja isto ima šećera pa ću joj dat. al neću ponovno kupovat.
jer razmišljam da
a) ne treba joj dodatni šećer
b) ne treba se navikavati na zaslađeno hranu, pogotovo ne voće
c) ako tu namirnicu mogu dat bez šećera dat ću bez šećera...

10 stu 2008, 17:20

a dat cu mu i sljivu :)

a di ces kupit drugu?

10 stu 2008, 17:30

nigdje...apsolvirat ćemo šljivu i zaboravit ju dok im ne dođe sezona...nije nam nužna baš (ionak kaka 2-3 puta dnevno :D)
jabuka, kruška, banana, breskva i marelica..nekak bude preživila bez šljive ;)

10 stu 2008, 17:39

a marelica? pa i ona ima secera?

10 stu 2008, 18:16

imaš kombinaciju banana i marelica od hippa koja nema šećera ;)

11 pro 2008, 20:12

vidim da nisam jedinia koja je izluđena čitanjem etiketa i proučavanjem kašica.
naime, za Novu Godinu bismo trebali ići u Dubrovnik, pa kako nisam mu mogućnosti kuhati i spremati kašice, mislila sam kupiti...

Ipak, da krenem redom:

Zna li iko od vas (ako ima neko iz Sarajeva) gdje se mogu kupiti Holle kašice?

A što se tiče Hipp-a :angry

Voćne: šlljiva, marelica imaju šećer

mislila sam kupiti kombinacija banana marelica, jer nemaju šećer, ali prvo dijete mora savladati jednu od te dvije, kako bih mu dala. Obzirom da nema marelica, moram prvo samu bananu mu dati. E tu nastaje problem. Mi kuhamo svo voće (na pari), po uputi pedijatra. Prvo ne znam do kada ga treba kuhati (mislim do kojeg uzrasta), jer kako mu onda dati bananu????

gledala sam neke od povrća i nisam niti jednu kupila. Razlog : ona na kojima piše od 4 mjeseca :lol malo sutra, imaju recimo grašak ili grah, a zovu se RIŽA SA MLADIM POVRĆEM :lol , unutra uz rižu grah i ne znam šta još, što njegov uzrast ne smije....

ne znam ni sama šta da mu kupim...jedino mrkva, jabuka, i kombinacija mrkva i jabuka....

onda, batat koji dijete u 7 mjesecu smije jesti, kod nas nema za kupiti, ili ima, a ja ga nigdje ne nalazim....
onda onaj pastrnjak...ni to nigdje nisam našla...doduše bila sam samo na dvije pijace....

iskreno, ne znam ni kako bih ga spremila....

a inače što se tiče kašica, imam osjećaj da tariku kuham stalno sve isto :xsad ili je mrkva+jabuka, kruška+jabuka, jabuka+riža, mrkva+riža.... sve je sa mrkvom ili jabukom... nekada mu dam tikvu....a tikvicu dijete uopće ne podnosi.....

doduše, sada je već 7 mjeseci star pa bih mogla nešto uvesti novo, ali šta kada pola tog voća nema za kupiti, osim u kašicama :xsad (problem gore naveden) ili od povrća koje ja nem ogu naći (batat i pastrnjak)....molim za pomoć ili ideje za kuhanje plizzzzzzzzzzzzzzzz

11 pro 2008, 22:10

povrće: krumpir (tog sigurno imaš za kupiti), luk, brokula, koraba
voće ja ne bih kuhala uopće i dala bih bez razmišljanja bananu sirovu ili iz kašice

11 pro 2008, 22:11

Frr ti je sve napisala , jos nadodajem da se npr jabuka kuha radi lakse probavljivosti :)

11 pro 2008, 22:15

zar po tablici krompir i brokula ne idu od 8 mjeseci?

kako pravite lutk? kuhate ga sa npr mrkvom i tikvicom?

a bijelo meso? da li dajete samo juhu od mesa i povrća ili dajete i baš meso? ja sa mesom još nisam probala...jer tek imamo 7 mj i 1 sedmnicu, a sve polako uvodim...

11 pro 2008, 22:31

brokolu sam ja tek jucer uvela, ona je ipak malo teza i moze napuhivati....
luk nismo jos, ali mi smo inace poznati po tome sto sporije uvodimo namirnice....

imas na dohrani tablicu :)

11 pro 2008, 23:02

i mi isto sporo uvodimo namirnice....

na tablici dohrane brokula i krompir su sa 8 mjeseci ;)

11 pro 2008, 23:20

ova tablica ovdje je jako stroga ;)
iako je i ona kombinacija mnogih tablica, ja ju uzimam kao orijentir, ne držim se slijepo svega, samo onih bitnih, velikih stvari kao što su gluten, kravlji mliječni proizvodi, alergeni i potencijalni problemi za probavu.

mislim da je svejedno jede li beba bundevu sa 6 ili 7 mjeseci, brokulu sa 6 ili 8, špinat s 9 ili 10, krumpir sa 7 ili 8
(mislim, krumpir meni nije neka omiljena namirnica i ja ga dori ne spremam jer ga nemam naviku spremati ni sebi, ali mislim da ga slobodno daš tariku).
luk sam kuhala s povrćem, kod dore nije prošao, al ima beba koje ga obožavaju, a jako je zdrav.
dora je brokulu jela sa 6 mjeseci, nikad ju nije napuhnula, a ona je stvarno osjetljiva probavica.

slobodno daš i kuhano bijelo pileće meso ;)
Odgovori