Sada je: 05 kol 2026, 21:59.

dojenje noću- što, koliko dugo, kako prestati (spojene teme)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dojenje noću- što, koliko dugo, kako prestati (spojene teme)

PostPostao/la Buhtlica » 21 stu 2002, 11:05

Moja bebica ima malo vise od 4 mjeseca. Jos ju uvijek dojim po noci. Ne znam je li to OK ili bih trebala ukinuti taj nocni o
ok. Naime, ona ne place po noci kad se polurazbudi, nego se samo vrti po kreveticu i nesto prica. Ja ju odmah uzmem i nahranim ju. Da li je to u redu ili bih ju mozda trebala probati uspavati bez dojenja? <i></i>
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Re: Nocna hranjenja

PostPostao/la Webmama » 21 stu 2002, 15:28

Ni slucajno nemoj prekidati nocna dojenja, bebice ne mogu izdrzati cijelu noc bez hranjenja, jer imaju male zelucice u koje ne stane velika kolicina hrane. A neke se bebe deru (ko moja karla ), neke se samo probude pa "zovu". Ti si samo sretnica <
><
>Ja sam nocne o
oke (dojenja) odrzavala dokle god sam i dojila, a to je 14 mjeseci.... Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 21 stu 2002, 16:42

Puno ti hvala Webmama na odgovoru. Neki kažu da treba probati uspavati dijete bez dojenja, ali ja baš nisam bila sigurna u to, a ti si me sad potpuno razuvjerila. Hvala još jednom. <
>PS ovo pitanje ne spada ovdje, ali ako imaš malo vremena - kako se stavi da ti piše ispod nicka još nešto - meni piše član obitelji, mogu li to promijeniti? <i></i>
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 21 stu 2002, 18:00

I Lara (4,5 mjeseca) ima sličan način traženja sise po noći. Ja joj dajem koliko god puta hoće. Nekad je to i svaka dva sata. <i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Martina007 » 21 stu 2002, 22:47

Ja sam imala isti "problem" dok god sam dojila (7,5 mjeseci). Par puta sam pokušala uspavati bebu bez dojenja, ali sam napravila samo to da se rasplače.Također nije plakala nego se samo okretala i nešto pričala. Kad je prestala sisati, još par noći se budila a ja bih joj dala par žličica vode i ona bi ponovo zaspala.Sada ima 9 mjeseci i spava od 20:00-07:00, otprilike već mjeseci pol.Mislim da bi trebala bebu hraniti kad ona to traži.Kad joj to ne bude trebalo, prestat će se buditi.Nisam pobornik drastičnih mjera poput naglog izbacivanja noćnih o
oka. <i></i>
Martina007
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Webmama » 21 stu 2002, 23:54

potpis pod nickom mijenjam ja, kad nadjem "stofa" Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

nocno dojenje

PostPostao/la emily31 » 22 stu 2002, 00:09

i moja beba je na pocetku samo mljackala i vrtila se u kreveticu - to je bio znak da je gladna. Sad je malo veca (skoro 6 mj.) pa glasno daje do znanja da hoce cicu (par puta kmekne, a onda zaurla). Neka djeca rano pocnu spavati cijelu noc, mislim da moji nisu od tih - sin se budio do nedavno (4 god.), a malecka ide
atovim stopama - umjesto sve rjedje, ona se budi sve cesce, ocito joj se svidja spavati zajedno sa mamom i tatom. <i></i>
emily31
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: nocno dojenje

PostPostao/la Webmama » 22 stu 2002, 00:30

Neka djeca hoce spavati cijelu noc, ali to nije do
o, jer kod djece mladje od 3 mjeseca moze doci i do ostecenja mozga, ako spava noc u komadu bez hranjenja, zato nikako ne pustajte bebice gladne po noci, ako treba i budite ih za hranjenje... Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 22 stu 2002, 12:28

Oštećenje mozga!!!!! Bože! Nisam imala pojma. Da sam znala ne bih uopće postavljala ovakvo pitanje. Mojoj sestrični je kćerkica spavala od kad se rodila pa do 6 mjeseci cijelu noć - od 8 do 8. A onda sa 6 mjeseci se počela buditi u 5 pa traži jesti. Još sam čula par takvih slučajeva pa sam mislila da je moja Zitica iznimka. Sada vidim da nije. Hvala svima na odgovorima. Ja isto nisam pobornik drastičnih mjera, samo nisam bila sigurna radim li ispravno, odnosno ono što je najbolje za nju. <i></i>
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Daniela32 » 22 stu 2002, 13:36

Moj Luka koji sada ima 7,5 mjeseci noćas je dojio 6 puta. Ima perioda kada noću doji 1-2 puta, ali i ovakvih koje trenutno prolazimo. Također ne plače, nego se jednostavno probudi, vrti se, nešto utiho priča. <i></i>
Daniela32
Forumski Mastercard

PostPostao/la Novamama » 23 stu 2002, 00:46

Ni moj Ivan (6 i pol mj) nikad po noći ne plače, a zna se desiti da i prespava cijelu noć s cicom u ustima!! Meni ni ne pada na pamet to mu uskratiti, mislim da to nije samo glad nego i potreba za maženjem <i></i>
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zana19 » 23 stu 2002, 12:54

Moja Tea isto ne plače za hraniti se, nego se ko blesava okreće u krevetu i stavlja ruke u usta. I ja joj svaki put dam. To istina više nije tako puno, jednom možda dva puta negdje oko 5-6 sati. Ima 4 mjeseca. <i></i>
zana19

PostPostao/la Kolberg » 13 pro 2002, 01:42

a moj toni jos malo pa 9 mjeseic i ne da place, ali se dere par puta po noci, jucer valjda sest puta. nikad nije plakao po noci, poceo je negdje oko 8 mjeseca, kad su mu poceli izlaziti zubici, komada 4.<
>ja sam se pomirila sa nocnjim dojenjem i kako radim od kuce stvarno neznam da li cu ga odvikavati ili pustiti ga da sam prestane<
><
>mika <i></i>
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la drazenka » 13 pro 2002, 13:12

samo da se i mi dopisemo <
>Iva ima 9 mjeseci i budi se barem 3 puta tijekom noci. Isto ne place ali kad bih je ostavila tako budnu nekoliko minuta bez cicie sigurno bi plakala, da ne kazem drecila se.<
>Ne znam kako cemo kad pocnem raditi <
>Ona cak i preko dana dok spava mora pocesto dobiti cicu, inace nastupa dernjava. <i></i>
drazenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivastojan » 16 pro 2002, 00:53

Ja sam se prije jedno mjesec dana baš pohvalila kako mi je Ga
ijel počeo spavati cijelu noć(sa nešto manje od tri mjeseca)a kad sad je opet počeo sa buđenjem.I ne smatram da je to loše,makar izgledam ko zombi nego mu naravno dam ciku. <i></i>
Gabrijel 27.08.2002.
Mihael 15.03.2006.
ivastojan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 16 pro 2002, 01:07

ja upravo citam knjigu Nighttime Parenting od W. Searsa (posudile mi zene iz knjiznice ovdasnjeg LLL centra kad sam im rekla da sam toliko neispavana da necu doci na nekakav bozicni domjenak ), i to mi je jedna od zadnjih slamki da cu odspavati prije njenog 3. rodjendana . <
><
>ne znam jel knjiga prevedena na hrvatski??? jako mi se svidja sad vidjet cemo kako ce ici u praksi <i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

noćni podoji- što, kako, do kad, kako prestati? (Spojene tem

PostPostao/la skorpionka » 06 svi 2003, 18:07

Ja ti nazalost ne mogu pomoci savjetom jer je Jakov to rjesio sam, bez ikakvih mojih zasluga. Naime, upravo kao sto si i sama rekla situacija se stalno pogorsavala i bas kad po mislis da ne moze cesce i vise oni te zacas demantiraju. U dobi kad je imao oko 10,5 mjeseci uhvatilo ga jedno tjedan dana non stop na cici po cijelu noc. Ja sam bila u nekakvoj plus fazi pa me to uopce nije diralo. Kadli nakon dvije zaoravo mozda najteze noci u smislu ne da bi cicao pa onda odvalio komad spavanja nego dva put povuce, 15 minuta spava pa pet dva puta povuce i tako cijele noci. Trece noci ja ocekujem isto od nejga kadli on odlucio da nce vise cicati nocu. I odonda vise nikad nije nocu trazio. Probudi se eventualno da se uvjeri da smo tu ili samo u polusnu zagundja i to je to. nazalost, nemam pametan savjet jer za sve ovo nisam ni najmanje zasluzna, nisam ga nikako prisilno odvikavala, i bilo je zaista neocekivano jer sam ja npr. ocekivala da ce to ici postepeno da ce se buditi rjeđe i rjeđe kadli vlastito dijete me iznenadilo. <i></i>
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Re: Noćno dojenje velikih - DOKAD????

PostPostao/la djecakovamama » 06 svi 2003, 21:50

Kod nas je to izgledalo tako sto sam ja prestala dojiti po danu kad je napunio 1 godinu. Oboje smo navikli na to da cim se probudi popodne da ga uzmem sebi i da dojimo, ali jedan dan ga nisam uzela sebi vec sam cekala bas da trazi - on nije trazio i tako smo ostali na 2 dojenja: ujutro kad se probudi i prije spavanje navece. nakon toga prestao se buditi po noci, da li je to slucajnost ili ne - ne znam, ali ja sam uvijek bila pristalica toga da me moje dijete nekako vodi i to mi se dosada pokazalo kao uspjesno i razumno.<
><
>Ti ga nekako mozes probati odvikavati od tih podoja koji su ti najtezi po noci, ali misljenja sam da u to trebas biti 100% sigurna i da do
o, do
oo treba da osluskujes njega i nekako svojim instinktom da vidis da li je on stvarno na to spreman.<
>Moram zavrsiti, muzu pocinje nogomet Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la LedinaMama » 07 svi 2003, 07:19

Ja sam se bas potrudila da je odviknem od tih nocnih podoja, jer mi je dosadilo dizati se po 6 puta nocu, a ujutro moram na posao.<
><
>Islo je tesko jer mlada dama nije bila spremna na to, pa smo na odvikavanje potrosili 2,5 mjeseca. Jednostavno bih je uzela da spava sa glavom meni na prsima i to cim bih je zacula (ne dopustiti da se rasplace). Tako smo odmah sa 6 podoja dosli na 3, sto je meni mnogo olaksalo stvar.<
><
>Sada vrlo rijetko trazi dojiti nocu, samo kad su zubici ili temperatura.<
><
>Takodjer smo prije toga izbacili i dnevno dojenje (kad je imala 13 mjeseci), ne znam je li i to utjecalo. Sada dojimo samo pred spavanje. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anajecestoime » 08 svi 2003, 08:40

Ja sam noćno izbacila sa 6 mjeseci kad sam krenula na posao.Kad bi se noću probudila, ubacila bih je u kolica i uspavala.Uskoro se prestala buditi noću.Sad se probudi, ali radi žeđi pa čaj rješava situaciju. Dorotea 12.08.2002.<
><
><i></i>
Anajecestoime
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Yamasaki Jelena » 09 svi 2003, 05:25

Teo je sam prestao sa 14 i pol mj., no sjecam se da je bilo situacija kao kod tebe...i mislila da stvarno vise necu moc...no znas da kad tad mora proci...i pomoglo je sto sam i ja kunjala po malo dok je on grickao<
>Drz te se <i></i>
Yamasaki Jelena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mirci » 09 svi 2003, 13:28

L (9mj) još dojim po noći barem dvaput i obavezno jednom oko sat vremena prije buđenja. I ne predstavlja mi to neki problem jer mi je puno jednostavnije podojiti ga i nakon dojenja ili u toku dojenja mirno zaspati nego ga uspavljivati na bilo koji drugi način. Ne bojim se zaspati u toku dojenja jer ja izuzetno mirno spavam, a niti mi on ne može ispasti s kreveta. Svjesna sam da će veliki problem biti odviknuti ga od toga, ali zasad to niti ne želim pokušavati. A možda i sam prestane, tko zna...
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Štefica Cvek » 10 svi 2003, 10:40

:shock:
Zadnja izmjena: Štefica Cvek; 06 vel 2007, 09:32; ukupno mijenjano 1 put/a.
Štefica Cvek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 12 svi 2003, 09:18

Hvala cure, ma znam da će proći... dok se bude ženio. <
><
>Ali dala bi svašta za jednu prospavanu noć u komadu! Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la djecakovamama » 12 svi 2003, 22:36

Ha, Barbi ... a kad budes mogla spavati cijelu noc, pretpostavljam da ces, kao i svaka od mama, gledati na prozor kad ce mali s tuluma doma Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

Noćno dojenje velikih - DOKAD????

PostPostao/la Barbi » 05 lip 2003, 17:20

Ima li tome kraja, svaki put kad mislim da ne može biti gore od trenutne situacije (po moj san ) shvatim da ipak može.<
>Prije su noćni podoji bili otprilike desetominutni i onda bi nastavio spavati. Pa makar ih bilo i četiri, pet bar je bilo
zo gotovo.<
>A sad ima novu foru - par puta povuče pa se okrene na drugu stranu, ja taman pomislim da neće više on se opet okrene i dahće i traži sisu. To zna trajati i 45 minuta, meni onako jadnoj neispavanoj čini se i puno duže. A ja pritom ne mogu zaspati jer on svaki put kad skoči ponovo na sisu ne može je naći pa mu moram pripomoći.<
><
>A ako slučajno ima u ruci i dudu, onda i nju povremeno ubaci u pauzi. <
><
>U to gluho doba noći već ozbiljno pomišljam na primjenu cry it out metode strpavši ga u njegovu sobu dok ja i MM spavamo sa vatom u ušima. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
Barbi
gospođa pukovnica

Noćno dojenje...

PostPostao/la mirjana33 » 08 lip 2003, 18:34

Mislim da postoji velika istina kada se kaže da treba odvojiti spavanje i dojenje tj.ne uspavati dijete dojenjem.Ja sam, otprilike kad je Martika imala godinu dana,definitivno odlučila da ću je stavljati ubuduće spavati u kinderbet.Do onda je spavala sa nama u krevetu i,naravno,nacicavala se svako malo.A što je najgora stvar,toliko se razbacala po cijelom krevetu dok je spavala,da mi je masu puta došlo da odem spavati na pod.Ni muž ni ja nismo se mogli nikako naspavati,i onda smo zaključili da je već dovoljno velika za kindić.<
>S obzirom da joj se kindić nalazi prislonjen na naš krevet,lijepo sam je stavila u kindić i legla se kraj nje.Ona je naravno urlala iz petnih žila,meni se srce slamalo ali sam odlučila ne popustiti.<
>Kroz ogradicu od kindića sam ubacila svoju ruku,mazila je pričala joj i ona je nakon pola sata plača konačno zaspala.To se ponavljalo otprilike 7 dana,s time da razdoblje plača skraćivalo.<
>I evo,nakon otprilike sedam dana više nije plakala.Stavljala bi je u kindić bez problema,legla kraj nje dala jo svoju ruku ,malo joj tepala i ona bi bez problema zaspala.Samo treba biti uporan i ne gubiti živce .<
>Od kada je tako naučila spavati,više nije bilo noćnog nacickavanja i spava bez problema cijelu noć.<
>A konačno se MM i ja možemo malo pomaziti <i></i>
mirjana33
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Noćno dojenje...

PostPostao/la patkica » 29 lip 2003, 13:13

Mi smo uspjeli skinut nocno dojenje s repertoara (Mika ce za 10 dana 2 godine ). <
>Ja sam presretna. Mada - trazi on povremeno i dalje, al se relativno
zo umiri.<
>Al nemrem bas rec da prespavamo noc u komadu. Ima budjenja, plakanja, pijenja vodice, tjesenja (nevezano uz dojenje - to je i prije stalno radio - budio se)...<
>Prvi put dojimo sada negdje oko 5 ujutro, pa oko pol sedam. veselim se ljetu!text <i></i>
patkica
svizac

Re: Noćno dojenje...

PostPostao/la Barbi » 30 lip 2003, 11:03

Pernata, to oko 5 ujutro ja isto računam pod noćno! Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
Barbi
gospođa pukovnica

> Re: Noćno dojenje...

PostPostao/la dunja » 30 lip 2003, 15:07

Bruno je sam prestao tražiti ciku po noći, ne sjećam se više kad točno, ali dosta dugo je to noćno dojenje trajalo. Onda je odjednom počeo spavati cijelu noć bez problema. Ali zato je po danu pravi mamonametnik - visio bi na meni non stop uopće ne znam kako da to riješim. U jednu ruku mi ga je žao, a u drugu mi je već fakat dojadilo. <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.