Sada je: 26 srp 2026, 19:10.

ranojutarnja bočica - navika ili potreba?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

ranojutarnja bočica - navika ili potreba?

PostPostao/la frrr » 05 svi 2009, 11:32

daklem, dorosaur se zadnjih cca tri tjedna budi s urlikom oko 6-6.30 koji zaustavlja jedino bočica mlijeka. nakon toga odspava još sat, sat i po (ako sam te sreće da ju uspijem uspavati, ali ono bitno je da joj treba još sna i da joj to buđenje za bočicu prekine spavanje).

spavati ide oko 21, zaspi tad ili do 21.30. od 21.30 pa do 8-8.30 je bez bočice mogla i kad je imala 3 mjeseca, kak ne bi sad, sve mi se čini da joj je to neka fora/navika/štajaznam. nije meni teško složit joj i dat bočicu nego je ona konstantno nervozna i neispavana pa bih rado da odspava k'o čovjek. e, da - večera oko 19.30, cijeli acidofil sa 7 kornom, popije još oko 150-180 ml mlijeka oko 21. da ju šopam navečer?

ne bih mene to morilo nego mi je MM stavio bubu u uho jučer da je njoj to očito navika da se budi za mlijeko i da bismo možda mogli probati svaki dan joj dat manje sve dok ne bude mogla skroz bez tog mlijeka. ja uopće nisam pametna.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Re: ranojutarnja bočica - navika ili potreba?

PostPostao/la eli » 05 svi 2009, 11:39

nemoj joj uskratiti mlijeko jer pitanje da li će ga tokom dana htjeti.
a šest sati je i vrijeme za ustajanje. ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 05 svi 2009, 11:41

nije ako ide spavat u 21.30, provede budna još najmanje dva puta po pola sata tijekom noći i probudi se cendrava, vrištava i nikakva. čak i da se ne budi tijekom noći, 7 i po sati noćnog sna joj nije ni približno dovoljno

nije mi bed što se tiče unosa mlijeka jer pojede cijeli acidofil, popije navečer mlijeka, pojede nešto sira/skute/vrhnja za doručak, naribam joj malo parmezana na ručak....
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 05 svi 2009, 11:42

ja joj ga isto ne bih uskratila. mozda joj je trenutno potrebno to mlijeko s obzirom da, kako sam uspjela popratiti, u zadnje vrijeme ne jede dobro preko dana.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la frrr » 05 svi 2009, 11:44

dužna sam apdejt - počela je opet skroz dobro jesti. s bočicom je, dobro si primijetila, počela kad je štrajkala s klopom prek dana.

ma nisam joj ni ja mislila uskratiti - tko bi ju smirio onda i kak bi ponovno zaspala, pobogu? - nego možda ovo polagano 'skidanje', kakvo je predložio MM?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 05 svi 2009, 11:44

frrr, da, 7,5 sati noćnog sna je premalo. ali to što sada hoće mliječno ne znači da će ga htjeti i za par mjeseci (u dobi je kada se djeca često krenu odvikavati od mlijeka). ostavi tu jutrarnju bočicu za zlu ne trebalo.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 05 svi 2009, 11:47

a dobro...nisam ju ja mislila skroz ukidat nego da ona odspava do 8-8.30 pa onda dobije bočicu (ako sam krivo objasnila). dakle, samo da ranojutarnja bočica postane jutarnja, a da dete odspava kako bog zapovijeda.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kosta`s mummy » 05 svi 2009, 11:55

Mislim da joj trebas dati, moj K se isto tako budio za mlijeko u isto vrijeme i posle toga bi odspavao jos sat. Ali sad vec neko vrijeme nece mlijeko uopste, ni u koje doba, ali jede dosta sira i jogurta.
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bobica » 05 svi 2009, 13:37

Ja sam to ovako radila(neznam koliko je pametno ali meni je pasalo), Lucia bi isto tako zaspala 8:30-9h,prije toga bi popila bocu i budila se oko 5 da bih ja ustala,napravila opet bocu uz koju bi ona zaspala i spavala do 8h. Ja inače neidem u krevet nikada prije 12,12:30,pa mi je palo na pamet da napravim bocu kad pođem spavati dam je Luciji u snu ona popije i sve super...Nije više bilo buđenja ranom zorom i čak bi nekad spavala do 10h ujutro!! Vrijedi probati!
slika slika
bobica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frrr » 05 svi 2009, 21:38

bobice, to je ono baš što želim pitati...možda u žurbi nisam bila dovoljno jasna...

naime, ja se pitam budi li se ona iz gladi (potrebe) ili navike...znam da bih to ja najbolje mogla znati, al ne znam...

dakle, mislite li da beba u dobi od 14 mjeseci ne može izdržat od 21.30 do 8.30 bez hrane? ako je u gladi stvar, jede li možda premalo/prerano večera? bi li pomoglo da joj *nekak* pojačam večeru?
a ako je iz navike, bi li pomoglo da joj dam svako jutro sve manje?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la indijanka » 05 svi 2009, 21:55

teško je reći da li je to potreba ili navika, gotovo sve mame koje poznam, a imaju djecu naše dobi i daju adaptirano, hrane djecu jednom noću ili rano ujutro...mislim da joj trebaš davati jer joj očito odgovara, vjeruj mi da je od dore neće biti spavalice bez obzira na tu bočicu...
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 06 svi 2009, 09:26

mozda je krenulo kao potreba jer je slabije jela preko dana, a sad se polako stvorila navika. nista te ne kosta smanjivat kolicinu po malo, pa ako bude nezadovoljna, opet joj vratit.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la frrr » 06 svi 2009, 09:44

šmmmrc

ma, prasica se jutros probudila u 7.20, čujem ju, valja se po krevetu, nekaj mumlja sebi u bradu, ja skupljam snagu da se dignem i viknem kroz vrata MM-u da napravi mlijeko (noći su nam koma pa MM spava na kauču) i žmirim još malo...i prase malo mamino - ništa. čim sam otvorila oči i obratila joj se - drekaaaaa, mlijekaaaaa!

i nije zaspala ponovno...tak da je sad koma, al mislim si nekak da je to napredak...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 09 svi 2009, 20:08

mi smo dugo imali takvu shemu sa mlijekom...onda je odjednom prosla kako i dosla :dunno
sad ide spavat izmedju 22 i 23, budi se ujutro izmedju 7 i 8 , dobije mlijeko i to je to .
ali on je beba koja nikada nije spavala duze od max 8 sati po noci , pa je meni to normalno ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 17 lip 2009, 13:26

eto, kako mi je dijete došlo k sebi, počelo normalno spavati i normalno se buditi (znači ne vrišti više u 5 ujutro dok ne dobije bočicu) izašlo je na vidjelo kako joj jutarnja bočica više ne treba. popila je i danas i jučer cca 50-80 ml i već nakon cca pol sata je doručkovala i to obilno.

da ne pričam da je odmah po buđenju počela plazit okolo, a inače bi ležala kod nas u krevetu i u krevetu popila bočicu.

dakle, jutarnja bočica baj-baj. uvodim jogurt za međuobrok i to je to.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 17 lip 2009, 13:29

zar ne vrijedi jos uvijek ono pravilo da im treba pola litre mlijeka dnevno ?
(neznam kako to nadoknaditi jogurtom, sirom,....)
D pije cca 300 - 400ml mlijeka (nece vise), i ostatak nadoknadim sirom i jogurtom.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Krumpirić » 17 lip 2009, 13:35

meni se to čini premalo mlijeka, al ako ti misliš da je dosta...kad pogledam, Marin je u toj dobi još sisao ko lud :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 17 lip 2009, 13:38

meni se ovo sto D pije cini premalo pa sam mu uvela jutarnju , popodnevnu i vecernju bocicu. sad nategnemo (kako koji dan) cak i do pola litre :joy
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 17 lip 2009, 13:45

misla sam Plusić na ovo što frrr nabraja, toliko Marin pojede mliječnih proizvoda (ne mlijeka-mlijeko rijetko popije u obliku kakaa) sa 4 godine (cca 2 jogurta, svježeg sira malo, ako ima vrhnja domaćeg...), plus što on drma ostale proteine ko lud (meso obožava), ne mogu odredit koliko 14mj beba treba mlijeka ako se radi o ad, samo rekoh da je M tada još obilno sisao :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Matilda » 17 lip 2009, 13:48

Jan isto ujutro čim se probudi popije mlijeko. Ali ne vidim ništa loše u tome. Da doji, isto prvo što bismo ujutro napravili bilo bi cicanje.
Probudi se u 6, pola 7, popije 2 dcl mlijeka i za sat vremena doručkuje. Navečer ide spavati u 7-8 i spava skoro 11 sati u komadu.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 17 lip 2009, 13:55

Krumpirić je napisao/la:misla sam Plusić na ovo što frrr nabraja

a ja umisljena odmah mislila da govoris meni ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 17 lip 2009, 14:42

Plusic je napisao/la:zar ne vrijedi jos uvijek ono pravilo da im treba pola litre mlijeka dnevno ?
(neznam kako to nadoknaditi jogurtom, sirom,....)
D pije cca 300 - 400ml mlijeka (nece vise), i ostatak nadoknadim sirom i jogurtom.....

ako pojede bar pola jogurta dnevno - pije i previše mlijeka
ne treba njima pola litre mlijeka dnevno, treba im kalcija koliko ima u pola litre mlijeka, a mlijeko i mliječni proizvodi su najlaki i najbogatiji izvor tog kalcija
jedan jogurt (dora jede acidofil) od 200 ml je ekvivalent oko 400 ml adaptiranog mlijeka. da uz jogurt popije još samo 100 ml - dovoljno je. ima negdje na dohrani temu o nadomještanju kalcija iz mlijeka, tamo sam i ja ovo sve naučila.
teoretski, ako jede dovoljno mliječnog, ne mora popit niti ml mlijeka

dora, dodue jede i dosta sezama + ribam joj malo parmezana na ručak kojiput.

dora je dosad jela 3/4 do cijelog acidofila, 150-180 ml adaptiranog uvečer i 50-100 ad ujutro.
sad će dobit jogurt i pol + koliko popije mlijeka uvečer.

a to večernje joj je ionako samo smirenje pred spavanje
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 25 lip 2009, 21:22

prijavljujem da smo sad ni vrit ni mimo...jedan dan se probudi u 5 i plače, plače, plače pa dobije bočicu tad jer je to jedini način da zapsi ponovno...pa se dva dana budi normalno i probudi vesela pa nema bočice (jedino što onda nema izležavanja za mamu nego se moram dić odmah i počet joj kuhat doručak)...pa onda opet pije mlijeko u 5 ujutro i tak ukrug...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.