Sada je: 01 svi 2026, 15:57.

astma

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

astma

PostPostao/la Buba » 10 stu 2006, 17:10

Danas su E. (za 2 mj. ce imati 4 god.) dijagnosticirali bronhalnu astmu. ima napadaje kaslja vec tjedan dana, prvo smo mislili da je "samo" bronhitis, ali eto. :(
kao terapiju je dobila inhalaciju ventolinom + inhalaciju atronent(nisam sigurna za naziv jer je dr. necitko napisao a nisam zapamtila kad su joj davali :tom ) - to 3x dnevno + flixotide 2x2.
inhalirati cemo se doma, ali moramo dolaziti i kod njih.
radili su joj i spirometriju, vrijednosti su na oko 60% sto kaze dr da je dobro obzirom da joj jako skripi.
ide i na drenaznu masazu, 1x kod njih i ja ju doma 3-4x masiram.

Ima li jos astmaticara? Rekao je da cemo vjerojatno mroati kao profilaksu uzimati flixotide.
Moramo kupiti i babyhaler. Koji da uzmemo? ili je svejedno?
bas sam sva nikakva od ove dijagnoze. :bad
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Neda3kids » 10 stu 2006, 23:18

Nemoj se jako zbedirat. Ako uzimaš babyhaler pokušaj ne s onim običnim, našim, već pitaj da li imaju GlaxoWellcome-ov. Dođe malo iznad 200 kuna, ali je po meni bolja solucija.
Ovak ti to izgleda (makar je naša kutija bila full bijela).
slika

ili malo iz drugog kuta, i bliže
slika

Nama nikad nisu dijagnosticirali astumu. Ali smo granični s bronhijalnom astmom. Ono kaj ti mogu reć, jest to da kak raste, i kak se bavimo sportom imamo manje problema. Tak da sve skupa nije tak strašno crno.
To mi je najstarija bila blizu. Ali inače su svi bronhitični i na svaku prehladu reagiraju izuzetno dugotrajnim i mukotrpnim napadajima kašlja. Da li su alergični ili nisu, ne znamo - jerbo su svi testovi pokazali da nisu. Ali to nikad nisi sto posto sigurna.
I najmlađa je imala terapiju Ventolinom. Znala sam i ja par puta davati kad je bila u situaciji kao taj put kad ju je dobila - izuzetno škripanje, tj. whizzing na bronhijima. Tad krećem isto sa 3 dana svakih 8 sati po 10 udaha na jedan potisak, pa onda smanjim na dva puta dnevno, i onda ostane jednom dnevno. Najduže do 7 dana. Toga se držim.
Uglavnom prolazi.
ALi paralelno s tim ide čišćenje nosa, šetnja po "zdravo hladnom" itd. itd.
Po meni, super je ako ste dobili dijagnozu na vrijeme, i da učite, i da dobivate terapiju. Treba krenuti na vrijeme, a vidjet ćeš da će se to smiriti.

I btw, znam da si nikakva. Ja dijagnozu "granična" nisam mogla prihvatiti. Ali kad sam se malo prodrmala - po meni je dijagnoza i ispravna terapija jedini pravi put do izlječenja.
Pusa i :hug
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Buba » 11 stu 2006, 12:02

nedo hvala tu puno :kiss
sad sam vec malo dosla k sebi, najvise zato jer joj je nakon 2 dana intenzivne terapije puno bolje.

u pon. idemo opet kod doca, rekao je da ce nam objasniti sve o astmi, kako treba postupati i sl.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 11 stu 2006, 16:23

buba nemoj se bedirat i mi smo zaradili tu dg, sve dok nismo na srebrnjak dosli, tamo su rekli da nije astma... astmu uglavnom postave za dg samo ak je alergija u pitanju ili vise uzastopnih bronhitisa sa sapazmom.. spirometriju nismo uspjeli napraviti kako treba i to je jako tesko tak malima, cudno da ste vi uspjeli... tj da su vam priznali taj nalaz,... ne bediraj se i kad si u prilici svrati do srebrnjaka ...
bebyhaler imamo i mi kupili ga u crikvi pred mj dana , jer ga hitna nije imala a mi bili tad na ventolinu i flix. i sada smo na profilaxi do operacije u pon. a onda se skidamo pa cemo viodit kako ce nam biti...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 11 stu 2006, 17:56

DA - ako ste bili tu, trebala si ici u Thalassotherapiu, vjerujem da bi vas primili. Mi smo isli direktno do doktora jer sestre na prijemnom nas nisu htjele primiti. Stpo se tice spirometrije, rekli su mi prvo da ju ne rade kod djece mladje od 4 god., a kak onjoj fale jos 2 mj., mjerili su je (sad ima 114cm i 22 kg), to je bilo dovoljno pa je puhala 2 ili 3x i rekli su da je dobro. jedino sto mi je krivo sto nisam inzistirala da ju poslije prve spirometrije inhaliraju pa da ju onda ponovimo jer mi je sestra koja tamo radi poslije rekla da se to u pravilu tako radi. Idemo na pregled u pon. i nadam se da ce joj to napraviti.
na srebrnjak se treba naruciti? koliko se ceka?
vidjela sam danas u ljekarni babyhaler, bas ovaj o kojem Neda prica, kosta 244kn, u pon idem u Ri pa cu vidjeti koliko je tamo i onda kupiti.

i jedan :baba sto ste bili tu i nisi se javila! :spota
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sanji » 30 stu 2006, 02:10

Samo hrabro nije to tak strašno koliko ti se u prvi tren učini, danas imaju odlične terapije s kojima zapravo spriječavamo da se plučni volumen pogorša- oslabi i time i pogorša asthma...
Ako je za ikakvu utjehu ja ju imam i pola moje familije... nealergijsku -razvila ju u prvoj trudnoći, moj sin ju ima -9g- od polaska u školu i to također nealergijsku te smo cijelu godinu na flixotidu.. a sada kako izgleda i malena iako još jako mala-1,5g- slijedi naše stope...
glavu gore i nikad se ne predajte.. :bye
BDW: BEBYHALER IDE NA DOZNAKU, JEDINO ŠTO SE ČEKA ...NO I TO JE ALTERNATIVA ... ALI JU RIJETKO TKO OD LIJEČNIKA SPOMINJE..MI GA DOBILI!!
:3srca
sanji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 30 stu 2006, 11:51

Babyhaler treba kupiti prema starosti djeteta. Buba, obavezno napomeni koliko je staro dijete kod nabavke jer se radi o različitim volumenima ovisno o kapacitetu pluća.

Ovdje je dobar link http://www.astma.hr.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 20 pro 2006, 17:13

BIli smo jucer na Srebrnjaku kod dr. Turkalj. Bilo je dobro, dala joj je umjesto Flixotide-a Seretide 2x1 na baby haler. Ventolin po potrebi. Ona opet jako kaslje, skripi, nekidan je cak i povracala od silnog kasljanja.
Bili smo i na spirometriji, koju je dobro napravila.
Jedino sto nisam stigla sve pitati dr. sto sam htjela.
Dobili smo i peak flow metar tj. kupili smo ga danas, a moramo voditi dnevnik te uzeti Ventolin ako su vrijednosti ispod 80% (sestra mi je napisala vrijednosti). Jedino sto E. jos ne zna puhati u to pa danas vjezbamo.

hajdi - hvala na ovoj adresi! kod kupnje babyhalera smo rekli koliko ima godina ali u ljekarni kazu da postoje samo 2 velicine (za djecu i odrasle) :dunno
sanji - vis, ovo nisam znala. bas sam danas pitala peidjatricu, ali nije bilo nase, a ova na zamjeni ne zna, pa cu sutra zvati hzzo i vidjeti mozemo li dobiti novce jer racun imam.

cure, sto radite kad dodje do napadaja kaslja? jucer mi je dokica rekla da ju prvo inhaliram fizioloskom, onda mjerimo pfm i ako su vrijednosti ispod 80% damo ventolin. I da dajemo ventolin obavezno na babyhaler.
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 pro 2006, 11:23

bas mi je zao za astmu al bar sada znate s cim se borite.. dal je i ona rekla da ima bas astmu? jel ona alergicna na sto?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 21 pro 2006, 13:26

Da, bas je astma. :( Alergicna je na prasinu i grinje, a imala je i atopijski dermatitis jos kao bebica, tako valjda pocinje, prvo dermatitis, alergije pa astma :(
Njoj je jos kao bebi "skripalo" u plucima, sad mi je zao sto nisam inzistirala na pretragama, mozda smo ovo mogli sprijeciti jer ona kaze da je to vjerojatno bio pocetak. Nama su tada govorili da to nije nista jer beba ne moze iskasljati slajm i da zato skripi. :dunno
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 pro 2006, 21:03

mah, ja mislim da to niste mogli izbjec cim je alergija tu .. samo sto neki doktori to odmah proglase astmom a neki nikad ili kasnije kasnije u zivtou... mislim da je bitno da znate s cim se borite i kako se prema tome postaviti :) astma ce se zalijeciti i drzat pod nadzorom.. raspitaj se za terapiju u talasoterapiji iako vi tam i zivite pa znas o cem se radi... no mozes fino nabrati u proljece u crikvi uz more mlade grancice borova pa napraviti onaj sirup od borovih iglica :) uguglaj borove iglice pa ces naci recept , ako ne napisem ti ga :)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 22 pro 2006, 11:54

DA hvala ti na ovome za borove iglice! Nasla sma i isprintala.
Ja joj sad dajem zelenu magmu koja je jako dobra za astmaticare, da smanjuje simptome, a u blazim odlicima cak da nestaje. Za sad ju koristimo oko 2 tjedna, rezultati da se vide nakon 2-3 mjeseca.
Morat cu ici u thalas., mislim vec slijedeci tjedan, jer se je ipak lijecila tamo, a oni su mi najblizi u slucaju zlunetrebalo.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 22 pro 2006, 14:24

ja sam bas tamo brala kod ljuljacki i tobogana, mislim da su te odlicne jer su jodirane od mora ;)a i nema auta tamo , samo more..
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 22 pro 2006, 23:39

ali ima jako puno pasa koje dovode u setnju bas tamo kod dj. igralista :(
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 23 pro 2006, 09:53

ali ima jako puno pasa koje dovode u setnju bas tamo kod dj. igralista
pa kaj , pa ne penju se na borove ;-) beres s grana ne s poda , mlade izdanke :)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 23 pro 2006, 12:45

ahaaaa, skuzila sam te da skupljas ono sto padne sa stabla :tom
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krkica » 23 pro 2006, 20:30

Buba, i moj sin ima astmu, ali bronhijalnu, nije pokazao nikakvu alergiju (ali, testiran je s nepune tri, pa ćemo testiranje radi vjerodostojnosti morati još jednom ponoviti s 5)

Mi smo se upravo vratili sa Srebrnjaka (od jučer), jer mi dijete praktički kašlje od početka rujna s malim prekidima. Nešto upale grla, pa antibiotik, pa na ant, opet ant. i dobio kozice i otada stalno bolestan (više doma nego u vrtiću). Dokica prekjučer više nije znala što bi napravila tako da smo dobili uputnicu za hitni prijem i otišli na Srebrnjak i ... ništa novoga. Doktorica (dr. KOvač) se iznenadila rekavši da nas nije bilo godinu dana (taman od lanjskog Badnjaka) i opet je na flixotidu (koji će vjerojatno isto uzimati kao profilaxu do proljeća).Uglavnom, ovo sada je laringitisni traheotitis sa asmatičnim nadražajima (čitaj kašljem).
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 24 pro 2006, 18:24

taj laringitis traheotiicni smo imali pred tjedan dana , rijesili ga se micronepfrinom... jer ste to dobili krkice? nama to odmah istu noc pomogne i ak ide 3 dana prestane skroz, no svaka prehlada i viroza vraca nas nazad... probaj si ga za doma naruciti na dolcu, iako je skupo jako al nama pomogne...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 24 pro 2006, 21:57

krkice :hug

I E. je prva dijagnoza bila bronhijalna astma, sad je samo astma.

Tako me je strah sto ce biti kad krenemo u vrtic (pogotovo kad vidim kad kazes da ste vise doma nego u vrticu) kroz nekih mjesec dana krecemo, pa kad krenu bolestine, jer njoj cim pocne curiti nosic, drugi dan kasalj i onda se valjda ta astma jace "aktivira". Nadam se da ce joj pomoci Seretide, nekidan mi je jedna mama rekla da im flixotide nije pomogao (kao ni nama), ali kad su krenuli sa seretide-om nije bilo napadaja cijelu zimu.
sad joj dajem zelenu magmu, to pomaze kod astme, kazu da se nakon 2 mjeseca koristenja simptomi jako ublazuju. dobro je i za imunitet, pa cemo vidjeti.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krkica » 25 pro 2006, 00:17

Dobri andjeo, daj malo info o tom micronefrinu (jesam li dobro napisala)?

Buba, ja u srijedu po magmu i počinjem odmah.

Da, da, kod nas to s prekidima traje od početka vrtića (ali, u biti, to njemu i jest prva vrtićka godina jer je krenuo lani tek na proljeće pa su ga ove zimske boleštine mimoišle).

Ma, ja sam bila tako razočarana, jer mi je naša dokica sa Srebrnjaka rekla da je to M. u biti sve ovu jesen i bilo od astme da smo već trebali doći...a, ja mislila, nema onog strašnog kašlja pa ga nisam gore vodila.

Nego cure, jel vi lampice stavljate i u sobe gdje djeca spavaju? Mislim, na eterična ulja.
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 pro 2006, 19:49

JA STAVLJAM AL gasim kad zaspu, ne cijelu noc... bojim se pozara jer smo ga imali jednom od etericnog ulja i lampice i upaljaca...
krkice mikronefrin je lijek za laringitis s kojim gore inhaliraju- to je inace recemicni adrenalin koji djeluje lokalno na glasnice i nama jako jako gotovo trenutno pomogne , kad se izinhalira njime odma prestane kasalj i izljeceni smo za taj put :) narucila sam ga putem dolca ...
jesu ga inhalirali s tim?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 pro 2006, 19:52

na osnovu cega zalijepe dg astme? bas me to zanima? nama je rihter rekao da nema astme jer nema alergije :conf
a ponavljane bronhitise i laringitise ima cijelu jesen , bronitis sa svakim curenjem nosa - vec evo u dva mjeseca 5 spazam :dunno i dva laringitisa -sve od 10 mj...
spirometriju nismo uspjeli napraviti, a alergicni nismo...
krkice kaj si o singulairu htjela napisat ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 25 pro 2006, 21:35

ja im znam ponekad staviti etericno ulje u ovlazivac zraka jer ima na vrhu neku posudicu bas za to. kad su , kao sada, smrkavi i kaslju, stavim eukaliptus.

a sto se tice dijagnoze, ne znam. Prije godinu dana je imala prvi jaci napadaj kaslja, tada dijagnosticiran kao bronhitis. Alergiju smo utvrdili prije 2 godine, ali nitko nikad nije spominjao astmu, mada je i prije znala skripati. U zadnjih godinu dana, bilo da je zima ili ljeto, cim curi nos odmah ju ulovi bronhitis, laringitis jos nije imala, i vec par puta smo zavrsili na injekcijama.

vis, ona je uspjela napraviti spirometriju, i u crikvi i sad na srebrnjaku, mada ne od prve jer je bila neka uzasno zivcana sestra koja joj je cim drugi put nije dobro puhnula napisala nesuradnja. :spota poslije je dobro puhala, a ventolin test je bio pozitivan.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 26 pro 2006, 13:56

Cure, što se tiče eteričnih ulja, nikako se ne preporučuju za astmatičare. Također treba izbjegavati parfeme, dezodoranse, lakove za kosu i slične stvari.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 26 pro 2006, 15:42

hajdi zasto? meni su rekli da je ulje eukaliptus citrus bas za astmaticare dobro. :dunno
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krkica » 27 pro 2006, 22:11

Vidis, ja isto nisam znala ovo o eteričnim uljima, baš sam imala kontra informaciju, i to od alergologa, da je u biti to dobro. To ću još provjeriti.
MM ima astmu, njegovi roditelji /znači nisu u krvnoj vezi/ i djed mu je imao astmu. Znači, genetski kod nas, iako on nema dokazanu alergiju ni na što. Međutim, mi smo testiranje radili s nepune 3, tako da ćemo to morati ponoviti, a ja sam već par puta primijetila da smrce, kise, kaslje bas u doba alergena, izrazito. Osim toga, imao je dvije alergijske reakcije na hranu (nikad potvrđeno točno na što).

Da, i malac je inhaliran mikronefrinom. Nego, jesi to ti naručila na svoju ruku ili??? Jerbo je meni gore pulmologica rekla da ga mogu doma inhalirati, ali isključivo fiziološkom.
Maleni je nešto bolje, ali kašlje, kašlje, kašlje. Zadiše se kao mrav poslije 5 običnih, malo bržih koraka (što dosada nije bio slučaj). Vidjet ćemo što će se sve izroditi.
Što se tiče singulara, svekrva je njime oduševljena, nju je spasio od desetogodišnjeg kašlja (doslovce), kad je njezinoj doktorici već počelo biti sumnjivo pa su pomišljali i na kojekakve grozne boleštine koje tu neću spominjati, uglavnom, ona je alergična na sve i svašta, tako da joj je ovaj lijek u biti spas. Mi ga nismo koristili tak da dječja iskustva nemam.

Nego, jel koja od vas dobila flixotide kao profilaxu i jel to klincima pomoglo? Ima kakvih iskustava?
slika

Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buba » 27 pro 2006, 22:59

krkice nama je flixotide dan kao profilaksa do ljeta, ali su nam ga na srebrnjaku zamijenili seretide-om. bas mi sad frendica (inace lijecnica) govori da je flixotide jedan od slabijih lijekova, seretide je neka kombinacija ventolina i flixotide, jaci je pa je valjda i bolji.

E. je napokon prestala kasljati po noci. :klanja

koristi li tko peak flow metar? i koje vrijednosti djecica pusu? nama su rekli da je 100% 160, 80% 125 i sve ispod da dajem ventolin. ona u zadnja 2 dana puse 140-160, ujutro uglavnom bolje. (mislim da je razlog i taj sto je naucila puhati).

i jos nesto. radite li drenazu? nama je to dosta pomoglo kod izbacivanja slajma jer joj nosic uopce nije curio, sve se direkt spustalo u pluca.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 28 pro 2006, 10:25

Nego, jesi to ti naručila na svoju ruku ili???
da na svoju ruku i pitala njih telefonom koji omjer da slozim :)
kad krene kasalj prvo cu probat pulmicort respule inhalairat kako je rihter na cybermedu mi preporucio a ak ne pomogne nakon dan dva inhalirat cu i mikronefrin ...
jerbo znam da ak dam prvi dan kaslja jednu inhalaciju/ko sto ju uvijek i dobijemo ionako na moju rijec i moj opis jer rijetko kod doka bas kaslje da cuje o kakvom se kaslju radi pa ionak napamet nam prepisu tu inhalaciju/ i eventualno drugi dan -kasalj nam prestane i srezem bolest u korijenu sto je bolje nego tjedan dana kasljat pa od toga dobije ne samo laringitis neg zavrsi na ventolinu i inekcijama solumedrola i kaj ja znam cega ai inhalacije adrenalinom nam tada traju vise od tjedan dana :ne
neki lijecnici sa srebrnjaka kazu da se moze doma sam inhalirat mikronefrinom a neki kazu da ne, al oni sami ne porpisuju to jer je jako skup ... cca 600 kn me doslo 30 doza :ne a pulmikort respule 44 eura...

no radi se i o tome da ju vodim dakle u ambulantu prepunu djece gdje jos i pokupi upalu grla i kojesta na to pa cu probat tako dan dva :)

vidla sam da rihter to preporuca na cybermedu a i telefonom uvijek pitam , za pulmicort mi je on rekao da moze sprijeciti i laringitis i bronhitis i da se inhalira 1-3 dana 2 x na dan pa cu probat a velim kod nas u bolnici ionak na moju rijec dobije mikronefrin i to ne cak mikronefrin nego cisti adrenalin u inhalaciji jer ga oni nemaju a bolji je mikronefrin tj manje stetan...
tako da sam sigurna da nasteti ne mogu 1-2 inhalacije sama jer ionako to doibimo po cuvenju uvijek...hocu reci da kod laringitisa oni ionako "gadaju" pa ak bude bolje onda znaju da je terapija ok...
kod bronhitisa je drugacije ak dijete nema sviranje nemozes znat jel ima ili nema bronhitis...
nama je to priblem jer ona nikada ne dise tesko niti svira vec samo kaslje... no adrenalinska inhalacija je i za bronhitis i za laringitis ok, to sam nasla na netu, tak da s tim nemres u principu fulat, a nije stetan ak se pravilono dozira jer djeluje lokalno kao i pulmicort...tj manje je stetan od inekcije kortik. i ventolina...

hvala za singular krkice... nadam se da ce nam pomoc..

mi smo koristili flixotide ali nam nije pomogao :dunno zato nam je dala singulair za probu... m eni se nekako cini da oni jako gadaju dok ne nadu odgovarajucu terapiju,..
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Krkica » 28 pro 2006, 10:42

Dobri andjeo, večeras ću ti napisati još više o singulairu i kak je to kod moje svekrve išlo, sad ne stignem. Jedino ti mogu reci da se zena preporodila otkad to trosi. Nema kaslja, nema alergije. MM i ja smo ju godinama uvjeravali da mora krenuti alergologu jer smo oboje primijetili da ona svoje alergije (oralno, ali i uz teski osip, crvenilo po licu i na kraju gusenje od kaslja) dobiva u odredjeno vrijeme, ali vec pa sigurno zadnjih deset godina u isto vrijeme. To ti se nekako poklopilo s M. dijagnozom i kad sam ja rekla da sam doktorici (Matijinoj) navela da mu je familija puna alergicara, ona se prvo skoro uvrijedila (vodile smo bitku dok ju nisam uvjerila da imati astmu nije nist sramotno, inace ju obozavam, jer mi je sveki stvarno super, jedino je malo zatucana pri bolesti) i da je ono sto ona ima stoposto po mojem laickom misljenju od obicne, ali nelijecene alergije, preslo u astmu i to uznapredovalu. Uglavnom, kad smo ju konacno nagovorili na doktora, ovaj ju je pitao kak je prezivjela sve te godine bez terapije i sto je dosad cekala. Prvo je dobila nesto drugo, ne mogu se sad sjetiti kak se zove, ali to joj uopce nije pomagalo i ona je i dalje strahovito kasljala, ma gusila se od kaslja, osobito nocu i u doba cvjetanja kukuruzovine i jos nekog draca. Onda joj je to dokica promijenila, i eto, vec 2,5 godine, zena mirna. Preporodila se.

Eto, napisala ja sve.
Nego, ovo si narucivala na Dolcu? Ja imam kontrolu za 2 tjedna kod nase doktorice gore i vidjet cu sto ce biti s maleckim, on meni kaslje 1, do 2 puta po 5 minuta jos uvijek u komadu po noci. Ako to do onda ne prestane, vjerujem da ce promijeniti terapiju. A, za ovo doma, pametno zboris. Narucit cu to i ja. Kod nas je identicno kao i kod vas. On kao dodje na kontrolu i onda jos nesto pokupi u ambulanti i tako smo stalno u zatvorenom krugu.
slika

Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 28 pro 2006, 11:23

Nego, ovo si narucivala na Dolcu
da :)
pulmicort mi kum donio iz njemacke... za oboje ti treeba privatni recept na bilo cije ime, ja na svoje napisala jer mi bilo jednostavnije nabaviti, ak nemres nabaviti dat cu ti svoj ;)
uglavnom za racepinepfrin ti se jako dugo ceka jer ga iz amerike narucuju- to je mikronefrin pod drugim imanom ;) i pakiran je po dozama/30 doza/... a pulmikort je isto po dozama/20/ pakiran tak da nemres previse ni dati... ni pogrijesiti..
Dobri andjeo
zlatna ribica

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.