Sada je: 28 kol 2026, 14:21.

jedno malo blesavo pitanje o temperaturi

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

jedno malo blesavo pitanje o temperaturi

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2010, 22:34

da, ispast ću glupa, al moram pitat :oops: :oops:
dosad mi je bilo jasno
virozica jednako nekakva polutemperatura, respiratorne tegobice...
upala (bakterijska) jednako dugotrajna malo viša temperatura, veće tegobe (grla, uha, biločega)
gripa je isto virusna podrijetla i jednako visoka temperatura, malaksalost...itd..
znam da to nije egzaktno, al tako je otprilike

ali moje malo dijete na sve reagira jako visokom temperaturom, jednom mjesečno ima temperaturu 39 i više, koja prodje u 2-3 dana, i koju, ako odemo dr, ona dijagnosticira ko "virozu"-i stvarno ne bude joj ništa, bude okej volje, malo lošije spava, jede, cica, pije...ali ima temperaturu 38,5-39,5 :dunno Temperatura se skida, nakon 3 dana je ko nova. Ovaj put opet tako-samo je jednom povratila i to je to, normalne volje,jede, pije..

e sad, to moje glupo pitanje: što neki ljudi (il djeca u ovom slučaju) tako jače odreagiraju, pa se brže bore s virusom? Ono-na običnu virozu dobiju tako visoku temperaturu?? :oops: Mislim, gadno je vidjeti 40 u guzi :loce
Krumpirić
Cobra 11

Re: jedno malo blesavo pitanje o temperaturi

PostPostao/la Beppa Joseph » 03 svi 2010, 22:40

mislim da to dosta ovisi o djetetu. Moja mama kaže da smo ja i starija sestra imali uvijek temperaturu do 38-39 i da se relativno lako skidala, dok najmađa sestra uvijek ima višu prosječnu vrijednost i mnogo se teže skida.
I to bez obzira na to od čega dolazi, bakterijski ili virusno.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Barbi » 03 svi 2010, 23:11

Moje iskustvo s temperaturama srećom nije bogato ali moji su oboje najviše temperature imali baš kod viroza. :dunno
Patrik je jednom davno, imao je godinu i pol ili dvije, imao virusnu upalu grla, baš jaku, tjedan dana je imao jako visoke temperature, preko 39. Taman kad sam ga htjela opet voditi dr.-ici (bili smo u Ma pa smo išli privatno kod pedijarice tamo) prošlo je.

Dakle, rekla bih da ti je kriva početna hipoteza. :mrgreen
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2010, 23:15

ma mene muči što ona na sve živo ima dosta visoku temp.
ono procuri oboma nos, on ništa, ona 39,5

prekjučer jednom povrati, pa 2 dana 39,5

itd..
mislim, ništa konkretno, na svaku virozu visoka temperatura?!
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ivana7997 » 03 svi 2010, 23:20

je. strastvena zenska. kao moj jakov. on je uvijek radijator.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2010, 23:21

dankešjn, to sam htjela čut. Nakon djeteta koje je imalo tako visoku temperaturu valjda jednom-i to je bila prava gripa-malo mi čudno toliko često vidjet crveno na toplomjeru
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Una » 03 svi 2010, 23:23

mozda ti on njoj donosi viroze iz vrtica, ako ide u vrtic, a ona je mala, pa je jace uhvati, a on je veci, pa se jace s tim bori

tako zna biti kod mene, ovih dvoje starijih najmanjem svako malo "donesu" neke gluposti na sebi i na njemu to bude puno gore, a oni to u hodu prebole

to mi je i pedijatrica potvrdila, jer je i mene to zanimalo
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2010, 23:24

to i ja pretpostavljam da se događa, a i doktorica-ali i on je imao te virozice sve kad je krenuo u jaslice-i nikad nije imao tako visoke temperature
zato sam postavila temu
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Una » 03 svi 2010, 23:29

to iskreno ni ja ne kuzim, ali sam isto to primjetila, da su neka djeca sklonija visokim temperaturama
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 03 svi 2010, 23:53

Krumpi, i moj je Lukas takav. Rijetko je imao temperaturu ali uvijek jako visoku, i iznad 40. Neovisno jel virus ili bakterija. Njegovo tijelo naprosto tako reagira na nametnike. Time da se on, tek kad mu temp. predje nekih 39, pocne ponasati bolesno.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Duga » 04 svi 2010, 07:42

I moja curka spada u ove koji reagiraju na cureći nos (viroza) s visokom temp. i bilo mi je teško "naviknuti se" da na ono što klinci prođu samo s balavim nosićem mi pratimo i skidamo temp. 24 sata i onda bude ok, ali ju uvijek zadržim u karanteni upravo zbog temp. koju prođe dok se druga djeca s curećim nosićima normalno kreću u kolektivu. Tek u zadnja dva - tri ovosezonska šmrcanja nije završava lasa skidanjem temp., a ima skoro 5 godina. Za mene kažu da sam i ja tako kao klinka reagirala.
Zato mi je bilo šokantno što na upalu mjehura uopće nije reagirala s temp., samo par puta češće otišla u wc i ja sam skužila da nešto ne štima.
Zadnja izmjena: Duga; 04 svi 2010, 07:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la IINA » 04 svi 2010, 07:50

visina temp. nema nikakve veze sa vrstom infekcije.
Ovisi o djetetu.
Meni je R isto za svaku prehladu kurila 39, zapravo, do pet godina
nije niti imala bolest sa recimo 37,5 ili 38...a prvi antibiotik je
popila tek sa četiri godine. Sve su to bile virozice...
Manja puno toga prođe i bez temperature ili sa malo povišenom.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 04 svi 2010, 08:04

Utješit ću te s mojom kćeri. :dada I utješiti da ne mora tako i ostati nadalje.

Moje starije dijete spada u one kojima je rijetko temperatura išla preko 38 uopće.
Kad sam dobila nju, bilo je :shock

Ona je u dojenačkoj dobi odradila isto par virozica koje bi pokupila od brata vrtićanca, ono što je njemu bila viroza s hunjavicom, ona bi dobila temperaturu. Rekord 41,3 u uhu (toplomjer sam korigira onaj višak u odnosu na pazuh). Ja sam bila uvjerena da ćemo s njom nadrapati što se tiče boleština, za razliku od brata. Plus što se njene temperature nisu dale skinuti s paracetamolom. :( Ali su uvijek bile samo viroze, tako da nije do sada pila antibiotik niti jednom. Kako je rasla, tako se i to promijenilo. Krenula je ove jeseni u kolektiv s 2,5 godine (godinu ranije no što smo ju planirali dati, siterica otišla čuvati unuče, itd).

Moram reći da sam ugodno iznenađena, jer je sad isti brat što se tiče bolesti. Isto većinom infekcije odradi sa šrmkavim nosem ali i to rijetko, nije od onih kojima non stop nos curi. Kozice je prebolila jednako kao i on, samo u ranijoj dobi. Max. 10 kozica po sebi, bez temperature i bez bilo kakvih dodatnih simptoma. Tako da se i to mijenja s odrastranjem. Razlika je što je on bio doma do 3 godine i prvu temperaturu je odradio s 3,5 godine. Tako da ni ne znamo da li bi i on kao dojenče reagirao s jako visokom temp tj. drugačije nego kad je bio veći, da je bio u prilici biti bolestan ranije. Ona je silom prilika zbog brata vrtićanca bila izložena :loce
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 04 svi 2010, 08:06

upala (bakterijska) jednako dugotrajna malo viša temperatura, veće tegobe (grla, uha, biločega)

Ovo ti je zabluda, što je dijete veće, češće se može sresti npr streptokokna angina bez i sa skroz malom temperaturom, a dijete bude nikakvo i malaksalo. Nikad se ne pouzdajem stoga u tip krivulje i samu visinu temeprature.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la boysmama » 04 svi 2010, 08:37

definitivno bih se složila da visina temperature ovisi o imuno-karakteristikama samog djeteta :dada znam da nije lijepo reći sa stajališta mame bolesnog djeteta, ali možda je bolje da razvijaju tako visoke temperature, tako im se organizam bolje obrani od stranih tijela... a obično se ta djeca sa "povišenim" temperaturama ponašaju kao da im nije ništa (znači da se s tim mogu nostiti), tek preko 39°C počinje promjena ponašanja i malaksalost... ja osobno i moja braća, rođaci smo svi bili takvi... zakurimo za tren... meni je temperatura do 39°C nešto normalno s čim mogu ići i na posao, obavljati sve bez poteškoća :dunno

ipak, u jednu ruku, drago mi je što moji dečki to nisu nasljedili od mene jer bi me bila frka termometra :lol
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la teutonija » 05 svi 2010, 00:09

A viš kod mene suprotno ,jako rijetko imam visoku temp ,znam biti bolesna ko pas ,a temp normalna.
Jedino di je rasla nebu pod oblake i teško se skidala je bila gripa i adenoviroza tj. oba puta virusno.
Znači ja kod sebe kad sam užasno, a nemam temp odmah sumnjam na bakteriju. :loce
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la folne » 05 svi 2010, 06:21

I moji dvojica skroz različiti. Stariji na sve živo reagira jako visokom temperaturom dok mlađi rijetko ima iznad 38.5.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.