loreta, iz svog osobnog iskustva znam da od te priče nema pretjerano puno koristi, nažalost

i sama sam po prirodi jače građe, od puberteta sam vječito bila na nekim brzopoteznim dijeticama pred ljeto, izgubim višak kg na brzinu uz orlovsku volju, osjećam se moćnije od samsona kad to uspijem, ali, nastavkom normalne prehrane nakon tih izgladnjivanja te sjedelačkog načina života nakon ljeta su se svi viškovi uvijek vraćali, tako da sam se stalno vrtila u krug i palila i gasila alarme promatrajući svoju garderobu, dok mi nije jednom sinulo da moram promijeniti sklop razmišljanja u glavi i početi zdravije jesti i biti fizički aktivna... tek sam sa 25 skužila formulu vitalnosti, izmućena sezonu za sezonom gadnim pothvatima, a nije to dobro ni za organizam, draga, svi organi pate...
istina bog, sad sam nakon 2. trudnoće ipak opet većih gabarita, ali dojim i ne opterećujem se više toliko vanjštinom, iako se i ja pripremam psihički poduzeti neke mjere pred početak posla jer mi je garderoba sva malena...
kužim te u potpunosti kako se osjećaš, došlo je toplije vrijeme, žene su počele izlaziti van u kratkim haljinicama i uskim majčicama, dolazi i vrijeme kupanja, sve to skupa utječe psihički na nas i naravno da bi htjele u zadnji tren izgledati fit u što kraćem roku, tako da te neću puno pilati oko neučinkovitosti tih drastičnih metoda, ukoliko se više ne možeš pogledati u ogledalo (poznato mi je to sve)... samo ću te upozoriti kad jednom uspiješ što si naumila, da se ne smiješ opustiti, treba krenuti vježbati i zdravo jesti, tek onda će rezultati biti trajni
od mog silnog portfelja brzopoteznih dijeta, ova mi se čini nekako najbezbolnijom i najzdravijom... s obzirom da sam ih hrpu prošla koje su kao glavni sastojak sadržavala tvrdo kuhana jaja, vrhnje, bez ikakvih začina, ma, mani se toga...
DVOTJEDNA DIJETA
1. dan: bijela riža kuhana na vodi (za čišćenje organizma)
2. dan: kuhano povrće
3. dan: sezonsko voće
4. dan: sirovo povrće
5. dan: riba
6. dan: piletina
7. dan: mliječni proizvodi (naglasak na svježem kravljem siru i jogurtima, može i ostalo)Dijeta je zamišljena kao 2 ciklusa od po 7 dana u komadu, nakon toga se organizam mora odmoriti barem još sljedećih dva tjedna, da bi krenula dalje... to vrijeme se jede normalno, samo se ponedjeljkom umjesto doručka jede grejp i umjesto večere jabuka, na taj način se regulira višak od proteklih tjedan dana...
Uz sve namirnice se dozvoljava korištenje klasičnih začina (u što manjoj količini) znači: malo soli, malo maslinovog ulja, vegete (ukoliko ju koristiš), octa, po mogućnosti bez šećera, svi ostali začini (osim paprenih) su dozvoljeni u potpunosti (peršin, češnjak, ostali lisni i korjenasti začini su čak preporučljivi)... ono što je bitno je to d se količine namirnica u pojedinom danu NE ograničavaju, dakle, možeš jesti koliko ti srce hoće, ali samo tu skupinu namirnica taj dan... to je dobro ako si savjesna pa uz česte obroke ne mora biti one neželjene gladi koja ubija volju za životom...
Iz svog iskustva mogu reći da sam bezbolno prolazila sve daneosim mesa i ribe jer mi se to baš i nije jelo za doručak, ali neka tuna u konzervi bez ulja bi spašavala jutarnju glad, iako sa polugađenjem (inače se preporuča sve kuhano)...
sretno i nadam se da ćeš postići što si naumila, ali i da ćeš ostati na tim kilama

e, da, zaboravila sam spomenuti da se s njom skida po 7 kg u jednoj dvotjednoj turi (kako piše), ali to je ionako empirijska brojka i svaki oraganizam je različit... sa sigurnošću mogu reći samo to da PALI!