Sada je: 26 kol 2026, 01:14.

Neka brza dijeta

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Neka brza dijeta

PostPostao/la Loreta » 23 lip 2010, 06:43

Prijedlozi,savjeti,iskustva...
Kako skinuti 15 ak kg u dva mjeseca... :sumo
Loreta
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Neka brza dijeta

PostPostao/la she » 23 lip 2010, 08:09

Ne postoji nijedna zdrava dijeta koja će skidati 2kg sedmično :dunno

I zar nije bolje svoje misli upravljati u pravcu ''bolje je skinuti i 5kg nego ništa'' :kima
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 23 lip 2010, 08:45

loreta, iz svog osobnog iskustva znam da od te priče nema pretjerano puno koristi, nažalost :( i sama sam po prirodi jače građe, od puberteta sam vječito bila na nekim brzopoteznim dijeticama pred ljeto, izgubim višak kg na brzinu uz orlovsku volju, osjećam se moćnije od samsona kad to uspijem, ali, nastavkom normalne prehrane nakon tih izgladnjivanja te sjedelačkog načina života nakon ljeta su se svi viškovi uvijek vraćali, tako da sam se stalno vrtila u krug i palila i gasila alarme promatrajući svoju garderobu, dok mi nije jednom sinulo da moram promijeniti sklop razmišljanja u glavi i početi zdravije jesti i biti fizički aktivna... tek sam sa 25 skužila formulu vitalnosti, izmućena sezonu za sezonom gadnim pothvatima, a nije to dobro ni za organizam, draga, svi organi pate...

istina bog, sad sam nakon 2. trudnoće ipak opet većih gabarita, ali dojim i ne opterećujem se više toliko vanjštinom, iako se i ja pripremam psihički poduzeti neke mjere pred početak posla jer mi je garderoba sva malena...

kužim te u potpunosti kako se osjećaš, došlo je toplije vrijeme, žene su počele izlaziti van u kratkim haljinicama i uskim majčicama, dolazi i vrijeme kupanja, sve to skupa utječe psihički na nas i naravno da bi htjele u zadnji tren izgledati fit u što kraćem roku, tako da te neću puno pilati oko neučinkovitosti tih drastičnih metoda, ukoliko se više ne možeš pogledati u ogledalo (poznato mi je to sve)... samo ću te upozoriti kad jednom uspiješ što si naumila, da se ne smiješ opustiti, treba krenuti vježbati i zdravo jesti, tek onda će rezultati biti trajni ;)

od mog silnog portfelja brzopoteznih dijeta, ova mi se čini nekako najbezbolnijom i najzdravijom... s obzirom da sam ih hrpu prošla koje su kao glavni sastojak sadržavala tvrdo kuhana jaja, vrhnje, bez ikakvih začina, ma, mani se toga...

DVOTJEDNA DIJETA

1. dan: bijela riža kuhana na vodi (za čišćenje organizma)
2. dan: kuhano povrće
3. dan: sezonsko voće
4. dan: sirovo povrće
5. dan: riba
6. dan: piletina
7. dan: mliječni proizvodi (naglasak na svježem kravljem siru i jogurtima, može i ostalo)

Dijeta je zamišljena kao 2 ciklusa od po 7 dana u komadu, nakon toga se organizam mora odmoriti barem još sljedećih dva tjedna, da bi krenula dalje... to vrijeme se jede normalno, samo se ponedjeljkom umjesto doručka jede grejp i umjesto večere jabuka, na taj način se regulira višak od proteklih tjedan dana...

Uz sve namirnice se dozvoljava korištenje klasičnih začina (u što manjoj količini) znači: malo soli, malo maslinovog ulja, vegete (ukoliko ju koristiš), octa, po mogućnosti bez šećera, svi ostali začini (osim paprenih) su dozvoljeni u potpunosti (peršin, češnjak, ostali lisni i korjenasti začini su čak preporučljivi)... ono što je bitno je to d se količine namirnica u pojedinom danu NE ograničavaju, dakle, možeš jesti koliko ti srce hoće, ali samo tu skupinu namirnica taj dan... to je dobro ako si savjesna pa uz česte obroke ne mora biti one neželjene gladi koja ubija volju za životom...

Iz svog iskustva mogu reći da sam bezbolno prolazila sve daneosim mesa i ribe jer mi se to baš i nije jelo za doručak, ali neka tuna u konzervi bez ulja bi spašavala jutarnju glad, iako sa polugađenjem (inače se preporuča sve kuhano)...

sretno i nadam se da ćeš postići što si naumila, ali i da ćeš ostati na tim kilama :mah

e, da, zaboravila sam spomenuti da se s njom skida po 7 kg u jednoj dvotjednoj turi (kako piše), ali to je ionako empirijska brojka i svaki oraganizam je različit... sa sigurnošću mogu reći samo to da PALI!
Zadnja izmjena: boysmama; 23 lip 2010, 08:49; ukupno mijenjano 2 put/a.
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la sj » 23 lip 2010, 08:46

Dođi na Klub žderonja, ja sam na onoj 10% težine u 3 tjedna. Upravo sam na trećem tjednu...
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la melita » 23 lip 2010, 09:59

Loreta, ja sam skinula 11 kg u mjesec dana na dijeti od 750 kcal dnevno koju sam kombinirala s akupunkturom. Stvar funkcionira besprijekorno, nikakvog osjećaja gladi nema, nisi našapanana, ni ljuta na cijeli svijet jer gladuješ. Jedina kvaka u tome jest da kad se skineš s iglica glad se vraća, a s njom i kilogrami ako nemaš karakter. :|
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la su » 23 lip 2010, 10:04

melita, a kaj je s kožom? jel opuštena i mlitava?

previše je izgubiti 11 kg u mjesec dana a da ti kože ne izgleda kao iscijeđeni limun :dunno
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 23 lip 2010, 10:08

Ja sam jednom skinula 13 kg u 2 mj UN dijete... :dunno
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 23 lip 2010, 10:17

lilly777 je napisao/la:Ja sam jednom skinula 13 kg u 2 mj UN dijete... :dunno

a ja 15kg
samo ipak je bolje manje mršaviti uz laganu prehranu, nego naglo uz ove drastične dijete
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pulse » 23 lip 2010, 10:21

Boysmama, a koliko si ti skinula sa tom dvonedjeljnom dijetom?

Melita, koja je ta tvoja dijeta od 750 kcal?
pulse
atletičarka

PostPostao/la melita » 23 lip 2010, 10:54

melita, a kaj je s kožom? jel opuštena i mlitava?

Meni nije bila, nemrem reć.

Pulse, dijetu dobiješ na klinici kad dođeš na akupunkturu.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 23 lip 2010, 12:24

I meni je voda već davno došla do grla, tako da se polako ipak počinjem baviti mišlju o ovoj boysmama-2tjdnoj dijeti. :cool Moram priznati da za nju još ne znam.
Iako znam svu teoriju o nezdravosti brzih dijeta, ipak se tješim da će mi motivacija biti ipak 5-6 prvih skinutih kila malo brže, pa ću onda kao jaaako brinuti o prehrani nadalje.

Bilo kako bilo - ja u Klub žderonja iz principa ne idem. :lol
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 23 lip 2010, 12:56

pulse i pf, ja sam svaki put skinula uredno oko 5-6 kg, s tim da sam ja jela i neke poluzabranjene namirnice npr. sa kuhanim povrćem uredno sam jela i krumpir (nije mi imalo smisla se njega odricati sa npr. blitvom), zimi sam u dan sirovog povrća jela kiselo zelje na salatu, svaki dan sam pila kavu s mlijekom 1-2 puta dnevno, u dan kad je riba ujutro bih na poslu jela tunu iz konzerve, a u dan piletine male pileće hrenovkice light (opet ujutro zbog posla), sedmi dan sam uz jogurt znala pojest i dvopek... i sl.

dijeta je mrak, cure, samo ako si unaprijed pripremiš planski dovoljnu količinu namirnica tako da izbjegneš glad...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la rusulica » 23 lip 2010, 13:09

podocnjaci forever je napisao/la:Bilo kako bilo - ja u Klub žderonja iz principa ne idem. :lol

:rolf

Joj bolje bi bilo da nisam naletila na ovaj topic, ja se uvijek zaljepim za te brzopotezne dijete bez obzira na to koliko mi mozak vrišti da to nije zdravo... i uvijek si obećam da ću poslije promijeniti kompletnu prehranu i biti fizički aktivnija... i uvijek prekršim obećanje
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2010, 13:16

meni se uvijek najbržom pokazala ona najnezdravija - mesna ili atkins, 10 kg mjesečno.
pogotovo ako sam se baš baš strogo držala pravila.
UN mi je najsporija, oko 3 kg mjesečno.
sad sam na Dukanu, blažoj verziji atkinsa, u 3 tjedna 3 kg, isto baš i nije sjajno, ali mi odgovara što nikada nisam gladna i mogu jesti kada to meni odgovara, a mršavljenje nije prenaglo kao kod mesne, pa se nekako tješim da nije toliko nezdrava.
bolnička, ona s dvopekom i narančom/grejpom i kavom bez šečera za doručak kod mene nikada nije funkcionirala, iako je kod mnogih u 3 tjedna čuda činila.
kao ni ova u 14 dana, svaki dan samo jedna namirnica, samo što sam ja imala verziju kada se jedan cijeli dan jedu samo jaja, i redovito mi je taj dan bilo loše pa sam brzo odustajala.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la podocnjaci forever » 23 lip 2010, 13:24

10 kg mjesečno

:shock

To ne mogu uopće zamisliti.

Najviše što sam ja do sada mršavila jest sa 66 na 54 kg (eh, da mi je sad ovih 66 :drink ) - znači, 11 kg, alil na 3 mjeseca. Oko 3,5 kg mjesečno. I moram priznati da mi je to bilo prestrašno. Pre-stra-šno. :ne
Sva sam bila depresivna, tmurna, u grču. Nisam mogla spavati. Ali sam izdržala.

Grozno je to što mi se prag izdržljivost stalno smanjuje, tako da mi je sad uspjeh izdržati - 3 dana na normalnom jelovniku, tek bez večere. :oops:

Al iz ove kilaže moram pod hitno.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Madir » 23 lip 2010, 13:32

lilly777 je napisao/la:
Ja sam jednom skinula 13 kg u 2 mj UN dijete...

a ja 15kg

i ja isto :dada
edit-u 3mj.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la melita » 23 lip 2010, 13:38

sa 66 na 54 kg

Upravo to trebam sada! :(
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Laurini » 23 lip 2010, 19:38

Eto i ja sam polako očajna tako da ću čini mi se na ovu dijetu od boysmame. Ove kile od trudnoće nikako dole. Nakon prve trudnoće sam išla na operaciju žuči tako da sam morala mjesec dana bit na žučnoj dijeti i to mi je super došlo. 10 kg bez gladovanja i nepovratka, ali sam onda morala a sad nemoram pa nikako da se prisilim.
Leona 01.04.2007.
Laura 09.04.2010. - 02.04.2011.
Laurini
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanaibruno » 23 lip 2010, 21:10

a daj nemojte samo o hrani... to je (meni osobno) 17x teže od vježbanja. e, a kad vježbaš, onda se to odražava na prehranu da si misliš: želim li to stvarno pojesti? gladna nisam- dakle-ne treba mi. jer ako si sad malo udovoljim, to je dodatnih bar 15 minuta cjeđenja/trčanja/što-se-mene-tiče-umiranja.

i onda je lako ne trpati u usta sve što poželim. ide sporije, ali ... ste vidjeli moju sliku na svečanim prigodama??? a??? 8-9 kila, u par mjeseci. jedem i slatko, i masno, i mcdonalds. ali 2 sata tjedno vježbam. zadnja 3 mjeseca to radim brzim hodanjem po sat vremena ili bicikliranjem, isto sat vremena. to je taman koliko imam slobodno dok je klinac na tenisu. spriječi me samo kiša. kišica ne.

sretno!!!

edit: evo, ako sad počnete, nema koja neće biti AVION za recimo doček nove godine. i to je nešto, ionak niš ne ide (i ostaje) preko noći

priprema, pozor... sad!!!
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2010, 22:20

ja vježbam SVAKI DAN sat vremena već 5 mjeseci, latino aerobic koji nije baš prelagan kako zvuči, ili kad sam premorena onda sobni bicikl koji je ipak malo lakši.
tijelo se oblikovalo, ali niti gram nije krenuo prema dolje sve dok nisam krenula s Dukan dijetom.
kod nekih jednostavno ne funkcionira samo vježbanje.
a dva sata tjedno, ne mogu zamisliti da bi mi to imalo pomoglo.
ok, možda sam ja više među iznimkama nego što se uklapam u neko pravilo, što zbog hormona, što zbog stresa...
a čim se malo opustim, kile krenu vrtoglavo prema gore.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la TanjaMT » 23 lip 2010, 22:23

daniela, a kako to tu dukan dijetu upraznjavas? to je ono kad jedes uglavnom proteine? kako to izgleda, tj. sta se i kad jede?
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2010, 22:32

to je kao neka malo blaža verzija atkinsa, sa mliječnim proizvodima, i sa manje masnoće.
ima 4 faze.
u prvoj koja traje par dana jedeš isključivo nemasno meso (piletina, teletina...), ribu i jaja u količinama koliko želiš, i malomasne mliječne proizvode (do šalice mlijeka i do litre jogurta dnevno, ali onog najmanje masnog, posnog sira neograničeno).
u drugoj fazi dodaješ povrće, pa izmjenjuješ dane kada jedeš samo proteine kao u prvoj fazi, i dane kada uz proteine jedeš i povrće (sve osim krumpira, graha, leće, graška). druga faza traje do postizanja željene težine.
u trećoj fazi polagano uvodiš kruh i žitarice, ali do 200 g dnevno, s tim da jedan dan u tjednu jedeš isključivo proteine.
četvrta traje do kraja života, i jedino je pravilo odabrati jedna dan u tjednu u kojem jedeš samo proteine kao u prvoj fazi.
osmišljena je navodno tako da se kilogrami ne vraćaju, ali ja tu tvrdnju uzimam s rezervom iako ću isprobati pa vidjeti, nikad ne znaš...
do sada nisam bila na nijednoj dijeti iza koje mi se kilogrami nisu vratili nakon što sam počela živjeti po starome.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la TanjaMT » 23 lip 2010, 22:35

ja sam citala nesto o toj dijeti, ali nigdje nisam nasla na konkretne podatke koliko traje koja faza. osim da je prva 3-5 dana, ako se dobro sjecam.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la danijela81 » 23 lip 2010, 22:39

http://www.zdravakrava.hr/clanak/672/sl ... kan-dijetu

1. 3-5 dana, najviše 10 dana (proizvoljno)
2. do željene težine
3. br. izgubljenih kg x 9 = broj dana u toj fazi (npr ako je netko izgubio ukupno 10 kg kroz 1. i 2. fazu, u toj fazi će biti 90 dana)
4. do kraja života
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Laurini » 24 lip 2010, 12:34

Ja danas krećem sa dijetom od boysmame pa javim rezultate
Leona 01.04.2007.
Laurini
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 24 lip 2010, 12:50

Laurina... ajde, navijam za tebe :cheer :cheer :cheer

pitaj samo ako ti neki dan bude teži, ja sam se već s tom dijetom ispraksirala pa ti možda mogu nešto predložiti od zgodnih trikova kako ne ostati gladna, a držati se pravila...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Laurini » 24 lip 2010, 12:53

boysmama je napisao/la:Laurina... ajde, navijam za tebe :cheer :cheer :cheer

pitaj samo ako ti neki dan bude teži, ja sam se već s tom dijetom ispraksirala pa ti možda mogu nešto predložiti od zgodnih trikova kako ne ostati gladna, a držati se pravila...

reci mi odma trikove da mi skratiš muke :kiss
Leona 01.04.2007.
Laurini
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 24 lip 2010, 14:27

već sam neke prije pisala, ali evo mogu ti napisati moj prosječni 'dijetni' tjedan:

1. dan:
ukuhaš samo malo riže u dosta vode, dodaš malo soli, peršina, lovorovog lista, vlasca i maslinovog ulja, ne kuhaš rižu jako dugo da se raskuha nego ju jedeš anako skoro 'al dente', meni tako bude ukusnija... pa ju kuhaš dvaput dnevno da ti ne prijeđe u preslinavu sa stajanjem

2. dan:
karfiol i brokula skupa lešo (dosta zasitno, a bez krumpira), zelene mahune s malo krumpira (isto zasitno), navečer blitva s krumpirom (u sve ide masl. ulje, u blitvu i češnjak-bude zasitnije), možeš lešati tikvice i mrkvice skupa, ja sam čak 2. tjedan znala napraviti i povrtnu juhu u koju bi stavila malo graška (tek toliko da ima nešto konkretno)

3. dan:
ujutro normalno cijele voćke u hodu, za ručak voćnu juhu da ti stvori psihičku iluziju ručka (u mikseru ispasirano voće uz 1 bananu obavezno da to sve poveže), a navečer voćnu salatu na kockice uz malo limuna i ekstrakta vanilije za aromu i malo agavinog sirupa za slatkoću (bude jako mljac, a sirup sadrži 99% fruktozu, dozvoljeno)

4. dan:

e tu sam svašta kemijala jer mi je taj dan teži... ujutro sirovu mrkvu i krastavac u hodu, za ručak sezonska salata s lukom (rajčica, paprika, krastavac), zimi kiselo zelje na salatu sa peršinom, češnjakom, masl. uljem i nekad bi dodala malo kukuruza u konzervi da mi bude finije...

5. dan:
ujutro konzervu od tune ili još bolje skuše ili sardine (ako možeš jesti bez kruha), ručak i večera kuhani file od oslića ili neku drugu bijelu ribu u malo vode, da zasrži sav gušt i sa peršinom, češnjakom i masl. uljem

6. dan:
ujutro male light hrenovkice od pilećeg mesa u hodu (znala pojesti i po 300 g), poslije zapečen u tavi na naglo file sa malo masl. ulja i svakakvih mirodija za okus (jer inače nisam ljubitelj ostalog dijela piletine), onda preliti sa malo vode da omekša i da napravi malo gustog safta...

7. dan:
ujutro jogurta do mile volje (nekad u 1 dvopek), za ručak miks sira i vrhnja uz dodatak češnjaka, večera jogurti...

eto, nadam se da sam ti barem malo olakšala muke koje slijede... sretno :znoj

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la rusulica » 24 lip 2010, 15:22

Danijela u kojoj si ti fazi? kako izdržiš prvu? meni je u djeti 10 % u tri tjedna odvratno bilo jesti meso cijli dan a kamoli danima.

Ja sam s kardiološkom prvi put smršavila 7 kg a drugi put ništa. Valjda organizam pamti režim prehrane pa kad vidi da se ponavlja izgladnjivanje odmah sprema zalihe
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danijela81 » 24 lip 2010, 15:46

prva faza mi je još bila najlakša, nije mi se toliko gadilo meso, bila sam na njoj 10 dana, i uopće nisam imala potrebu za nekom drugom hranom.
čak sam bila i manje gladna nego kada sam uvela povrće, totalno nelogično, ali bilo je tako.
sada već pomišljam na čokoladu, sladoled, tjesteninu, oči mi iskaču na krumpir i variva koja kuham malome...
a meso mi je ajme fuj, pogotovo piletina, najmanje je masna, i najviše ju preporučaju, a imam domaću pa mi se prehrana uglavnom na njoj bazira.
sad sam u fazi proučavanja sličnih načina prehrane, i vidim da možda griješim u izbacivanju masnoća. naišla sam na jedan blog u kojem sam pročitala puno toga logičnog, a do sada nepojmljivog, a nakon njega i na puno tekstova o LCHF načinu prehrane. pokušat ću još i to, možda će mi puno više odgovarati
http://istineilaziohrani.blogspot.com/ (preporučam čitati od početka)
danijela81
(pre)fina gospoja

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.