Bila na pregledu kod neurologa i on mi je dao Brandt-Daroffove vježbe
Jedan od najčešćih uzroka je kupulolitijaza, taloženje kristala kalcijevog karbonata u labirintu, a očituje se pojavom vrtoglavice pri određenim kretnjama glave (kao što je npr. zabacivanje, nagli okret glave u jednu stranu...). Kupulolitijaza je benigno (dobroćudno) stanje koje u velikoj većini slučajeva prolazi samo od sebe, a zbog specifične slike bolesti poremećaj nazivamo i benigna položajna vrtoglavica.
Pojavu benigne paroksizmalne vrtoglavice možemo umanjiti raznim vježbama, kao što su Epleyjev i Semontov manevar - kojima pomoću promjene položaja tijela umanjimo pojavu simptoma - te Brandt-Daroffove vježbe, kojima izazivamo vrtoglavicu postavljajući glavu u najnepovoljniji položaj i na taj način tjeramo tijelo da se što prije privikne na vrtoglavicu kako bi je naučilo ignorirati.
http://www.webmd.com/brain/liberatory-maneuvers-for-vertigo

i reci da je to vratna kraljeznica
a onda procitam i shvatim da i ja nesto takvo imam oduvijek, ja to zovem neimanjem ravnoteze. meni se i od okreta (citavog tijela) zavrti. kako sam ja imala tesku saobracajku ja sam to i tome pripisivala
da ja nigdje na stranicama na hrvatskom jeziku nisam našla neke preprouke, nego tek kada sam ciljano kopala, naletila sam na te vježbe. Uglavnom pišu da je od vratne kralježnice ili suženih vratnih žila.