Sada je: 25 kol 2026, 18:18.
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997
Postao/la domy » 15 pro 2011, 14:48
Prije par dana me počelo boliti na vratu sa lijeve strane znaći na predjelu ispod uha prema dolje.
Ali nije konstantno evo danas me baš dosta boli i veli mi sveki da mi je oteklo i da je tvrdo.
Iako se meni ne čini tvrdo ali da je oteklo malo je.
Prvo mi je na pamet palo da su zaušnjaci...
Jel zna netko koji su simptomi posljedice ...
-

domy
- Povremeno i pišem

-
Postao/la snowwhite » 15 pro 2011, 15:22
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/cl ... -Mums.htmlSimptomi zaušnjaka
Virus zaušnjaka u organizam ulazi kroz usta ili nos. Kako se razmnožava, može se širiti u mozak i ovojnicu, žlijezde (obično podušne žlijezde), gušteraču, testise, jajnike i druge dijelove tijela. Najčešći simptomi zaušnjaka su:
* Oteklina i bol u jednoj ili obje podušne žlijezde, što uzrokuje otečeni izgled jednog ili oba obraza. Oko 30-40% osoba zaraženih sa zaušnjacima imaju ovakav simptom. Iako se ovaj simptom smatra klasičnim znakom zaraženosti virusom mumsa, postoje i neke druge bolesti koje se manifestiraju na sličan način, pa je za točnu dijagnozu potrebno posavjetovati se s liječnikom;
* Visoka tjelesna temperatura, između 38 i 40°C;
* Glavobolja, bol u ušima, grlobolja, bol prilikom gutanja ili otvaranja usta;
* Bol prilikom konzumiranja kisele hrane ili pića, poput limuna ili voćnog soka;
* Umor, bol u mišićima i zglobovima;
* Slab apetit i povraćanje.
Prvi simptomi pojavljuju se najčešće između 16 i 18 dana nakon izlaganja virusu, iako period inkubacije može potrajati i do četiri tjedna. Otprilike jedna trećina osoba zaraženih virusom mumsa nemaju izraženih simptoma. Posavjetujte se s liječnikom i ako osjetite ukočenost u vratu i jaku glavobolju, bolne i osjetljive testise ili bolove u gornjem ili donjem dijelu trbuha.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
-

snowwhite
- Nije unikat!
-
Postao/la teutonija » 16 pro 2011, 13:00
Prije naotečeni limfni čvor nego zaušnjaci. Možda čak i od zuba, umnjaka.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
-

teutonija
- sex blau aviona
-
Natrag na Fit i zdrava
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.