“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Kako ubrzati rast kose (u duzinu)?

04 lip 2008, 13:13

nemojte mi se pliz smijati :oops:

bila sam kod frizera podasisati vrhove pa se frizerka malo otela kontroli :baba
zalosna sam do neba jer mi je konacno kosa bila narasla i trebalo je samo minimalno srediti frizuru...
a ona je previse osisala...

sad sta je tu je, no, zanima me ima li ista prirodno sto ubrzava rast kose u duzinu? (meni ne treba u sirinu, gusta je za pop...iti).
kurtizana?
enibadi?

moze i link na znanstveno istrazivanje kojim je dokazano da kosa brze raste u lipnju :mrgreen: ili kad se netom osisa. ma, bilo sto da me malo oraspolozi...

tenks :klanja

Re: Kako ubrzati rast kose (u duzinu)?

04 lip 2008, 13:16

trudnoća :mrgreen:
ništa drugo mi ne pada na pamet :rolf (nemoj se ljutit :hug)

edit: našla sam ovo: http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/fset.html
pa aloe vera http://www.javno.com/hr/moda-i-ljepota/clanak.php?id=72390
Zadnja izmjena: Snježa; 04 lip 2008, 13:19; ukupno mijenjano 1 put/a.

04 lip 2008, 13:18

Ja nemam odgovor na tvoje pitanje, ali se pridružujem ovoj temi jer me ista stvar zanima. Kod mene je situacija takva da sam se ja ove zime ošišala na frizuru koja zahtijeva peglanje kose da bi stajala kako treba (ona Victoria Beckham đir), a kako sad ide ljeto nemam namjeru ne močiti kosu na moru ili je pak močiti pa svaku večer peglati da ličim na čovjeka ujutro na poslu. Tako da puštam kosu, a sad sam na dužini ni tu ni tamo, jednom riječju užas :roll:

04 lip 2008, 13:19

Kod mene trudnoća ne dolazi u obzir :mrgreen: , ne znam za drugaricu Imge :mrgreen:
Dalje.....

04 lip 2008, 13:24

Masiraj vlasiste :mrgreen:

Ah, i mene je frizerka nekidan tak zajebala. Taman je kosa bila pristojne duzine, ja otisla skratiti vrhove, a ona mi ostavila duzinu donjeg sloja, a gore skinila da vise ni rep nemrem vezati, sve leti okolo. Pa sam otkrila rajfove :mrgreen:

Sto se tice nekih pripravaka, postoje, al jebi ga, ukljucuju i rast nove kose, ja sam na sebi nesto eksperimentirala prije par mjeseci, pa sam nakon mjesec dva ugledala puno onih male kratke nove kose duzine 2 cm, koju nemres nikako ukrotiti :mrgreen: . Sad je 4-5 cm pa se nekako uspijem upristojiti. Mislim, za to vrijeme je i stara kosa brze rasla, al eto, nuspojava je jos kose, a kolko pamtim, tvoja je ionako gusta.

04 lip 2008, 13:30

Čula sam da je jedna meni poznata gospođa imala problema sa noktima i da joj je doktorica preporučila Biotin tablete (ili tako nekako). Od kada ih koristi nokti su joj čvrsti i sjajni, a primjetila je i da joj je kosa bujnija, brže raste, gušća je i sjajnija.
http://www.dietpharm.hr/?PiID=224&ItemSubID=24&back=24

04 lip 2008, 13:42

kurtizana, mene je frizerka obrnuto sjebala.
ostavila mi one gore repove, a donje sam joj rekla da mi malo vise sreze (ali, ne toliko :baba ) da bude bolja forma. i sve oslo u k...
znaci, rajfovi. jebote ko dario simic cu izgledati :rolf

p.s. trudnoca ne dolazi u obzir. guljka, majketi, kako da zavedem muza vaka cosava? :rolf

pisem sve prijedloge, samo vi dalje pucajte :klanja

nego, kurtizana, kim i cim da masiram vlasiste? :objasni

04 lip 2008, 20:49

A kako ubrzati rast kose u sirinu? Moja kosa jako brzo raste ali brzo i opada pa mi je rijetka i jos malo cu kao Gustav biti,m sa dvije duge dlake na vrh glave.

04 lip 2008, 21:08

Ček ček. Ne kužim ovo s tim repovima navrh glave, a dole podšišala. Kak to izgleda?
Ja sam odustala od ljepote. Meni je cilj preživiti do 20. 6.

20. 6. :3srca :kiss :band :zivili :trio Jedva jedva jedva čekam.S kosom ili brez nje svejedno mi je.

04 lip 2008, 22:14

a ja jedva čekam da malo smršavim i dovedem se u red da se mogu ošišati na kratkoooooo

ja k'o Mak, drugarica TriPera :roll:

neki dan sam se vidla na slikama. ne samo da sam debela, nego mi kosa više nije ni svjetla pa još neka sirota metlica tanka viri iz te gumice :roll: x300

04 lip 2008, 22:42

ovima koje imaju dugu kosu i tri dlake na glavi savjetujem da se oma sutra prijave kod frizeura i ošišaju na kratko. ja to napravila nakon xx godina (neću priznat) i moja je kosa sad ko za trovremenski taft. gusta, čvrsta, mašala. ;)

ovima šta žele da im kosa brže raste ne savjetujem ništa, jer ne znam. :mrgreen:

04 lip 2008, 23:34

ja sam to napravila isto nakon iks godina ali nikako ne savjetujem.

brrr, kad se sjetim bed her deja :shock:
sad sam opet dugokosa, jedva docekala.
sto mejkover savjetnika ne bi me uvjerilo da mi je bolje kratka kosa, ne ide pa ne ide

05 lip 2008, 08:20

- meni prošli put rekla frizerka da bih trebala šišati vrhove svaka 3 mjeseca, jer sam joj se požalila kako mi kosa sporo raste... a ja se šišala svake prijestupne
- edit: nego kurtizana, jel bi taj tvoj pripravak bio za mm, on je skroz oćelavio :da?

05 lip 2008, 08:24

Kurtizana, lijepo molim koji su to pripravci od kojih će mi početi rasti nova kosa? Želim ih početi koristiti ODMAH!

05 lip 2008, 11:08

sad sta je tu je, no, zanima me ima li ista prirodno sto ubrzava rast kose u duzinu? (meni ne treba u sirinu, gusta je za pop...iti).

joj, imge, ti si meni super :mrgreen:

05 lip 2008, 11:34

melita je napisao/la:Kurtizana, lijepo molim koji su to pripravci od kojih će mi početi rasti nova kosa? Želim ih početi koristiti ODMAH!

još jedna :cool

05 lip 2008, 11:53

duga, kaj ti je smijesno, ha :baba ?
hebalgavrag, rekla sam vec stoput da imam kosu ko regoc i da je ima za pol ovog pdf-a. e bas zato :mrgreen: kosa mora biti ili stepenasto osisana ili istanjena i u svakom slucaju duza da je tezina vuce dolje
no, sad to bas sve skupa ne izgleda tako.

dakle, u svakom slucaju ne zelim neki preparat za jacanje kose jer cu izgledat ko da imam mikrofonku na glavi :web . zelim samo :rolf dugu sjajnu prekrasnu kosu blago kovrcavu na krajevima :proljece

kurtizana, malo sam guglala i nasla da je za brzi rast kose dobro ricinusovo ulje i recimo kopriva.
ali ne bih da se sjebem pa da mi pocnu rasti dlake posvuda :rolf .
hocu samo duzu kosu :1

sad izgledam s rajfom ovako :rolf (samo mi je kosa naravno gusca) :
http://img.skysports.com/07/09/218x298/ ... 576930.jpg

05 lip 2008, 15:17

Pa ako izgledaš tak, ne izgledaš uopće loše. Za tvoju lokaciju baš primjerena zurkica.

05 lip 2008, 17:54

Ma nisam nikad čula da od nekog preparata može rast brže kosa :shock: u to iskreno nevjerujem!
Nekome je frizerka rekla da se mora više šišat pa da če ona brže rast,pa nije kosa blitva,da šta je više šišaš ona više raste i tu frizerku promini odma :baba da je rekla da če bit zdravija,to da!

05 lip 2008, 18:46

Pa sam otkrila rajfove

Ja ih imam u svim bojama i trake isto, ova srednja nesredjena duzina me izludjuje, a rajfovi ublaze kaotican izgled, a i kad se upari boja s bojom odjece, ne izgleda lose...

06 lip 2008, 09:57

SlucajniGost je napisao/la:ovima koje imaju dugu kosu i tri dlake na glavi savjetujem da se oma sutra prijave kod frizeura i ošišaju na kratko. ja to napravila nakon xx godina (neću priznat) i moja je kosa sad ko za trovremenski taft. gusta, čvrsta, mašala. ;)

ovima šta žele da im kosa brže raste ne savjetujem ništa, jer ne znam. :mrgreen:

Nemam ja dugu kosu. Vec tri godine sam na kratkoj, najmanje 2 cm najduze jedno 6-7.

06 lip 2008, 10:11

Za brzi rast ne znam, ali ako zelite malo "pojacati" kosu , meni su se odlicnima pokazali americki vitamini KAL.
Skupi su i smrede ko pseca hrana, ali stvarno djeluju. :mrgreen:

06 lip 2008, 14:15

I mene zanima kako progustiti kosu, pa zato kurtizana piši recept :mah

07 lip 2008, 20:24

mare979 je napisao/la:I mene zanima kako progustiti kosu, pa zato kurtizana piši recept :mah

:mrgreen: i mene zanima

08 lip 2008, 10:37

pa stvarno gdje je ta kurtizana

:pise i :objasni

09 lip 2008, 11:51

Ah, i mene je frizerka nekidan tak zajebala

pomogao jedino fitoval, od njega mi kosa gušća i kao da brže raste

09 lip 2008, 14:04

Rimaithor je napisao/la:Za brzi rast ne znam, ali ako zelite malo "pojacati" kosu , meni su se odlicnima pokazali americki vitamini KAL.
Skupi su i smrede ko pseca hrana, ali stvarno djeluju. :mrgreen:

ja ih isto koristim ;) i pridružujem se pohvalama!

10 lip 2008, 12:16

Evo me :mrgreen:

I meni je fitoval super sampon, a svojevremeno s u dm-u mogao kupiti i tonik samson kao isto za rast kose - meni je bio fenomenalan, iako smrdi ocajno :mrgreen: .

A kucne carolije: etericna ulja ruzmarina kt. cineol, ruzmarina kt. verbenon, atlaskog cedra i lavande bijahu neki od sastojaka mojeg eksperimentiranja. Skupa sa biljnim uljem ljesnjaka, to sam stavljala u sampon, a takodjer i u tonik za kosu na bazi hidrolata atlaskog cedra. Od pomoci su jos i cajevi/ekstakti korijena koprive i arnike (brdjanke).

Npr, za sampon:
skuhati caj: dvije zlice korijena koprive i jedna zlica arnike, 10 min u 1 dl vode, procijediti, pustiti da se slegne talog, i pokusati izvuci 30 ml bez taloga; dodati u 250 ml sampona (ja koristim djecji babylove ili hipp); dodati jos 5 ml biljnog ulja (ljesnjak, kantarion, arnika) u kojem je otopljeno 20 kapi ruzmarina kt cineol, 20 kapi ruzmarina kt verbenon, 10 kapi cedra, 10 kapi lavande.

Tonik:
baza hidrolat atlaskog cedra, malo jabucnog octa, etericna ulja: po 10 kapi obaju ruzmarina, po 5 kapi cedra i lavande. Uvijek dobro protresti prije upotrebe. Tonik se u pravilu koristi svaki dan tako da se umasira u vlasiste a potom se posusi kosa fenom.

21 tra 2009, 18:05

bok svima,evo vidim da se svi mučimo istim problemom,ono što ja znam da se pokazalo učinkovito pa savjetujem i vama da probate je PIVSKI KVASAC od enciana- to su kapsule na prirodnoj bazi u obliku vitamina za kožu kosu i nokte,odlične su samo ih morate piti redovno da bi vidjeli nekakav učinak, nisu skupe oko 40,00kn u bočici ima 90 kapsula, stvarno isplativo i možete ih naći u svim lijekarnama pa čak i u dm. to preporučam jer su na prirodnoj bazi a i čitala sam da slab rast kose je vjerojatno nedostatak vitamina ili stres, a također sam u jednoj enciklopediji čitala isto,da pivski kvasac i ti taj B vitamin i iz njega neznam točno koji ne sjećam se,ne samo da pomaže koži , kosi i noktima nego i čuva nervni sustav,a pošto je to sve povezano mislim da je to super stvar,meni je pomoglo,po noktima sam prvo primjetila,nadam se da vas nisam ugnjavila i da će tko bude pokušao vidjet promjenu.eto pozdrav svima

23 tra 2009, 13:17

ctanja dobrodosla :mah

zahvaljujuci tvom podizanju ovog topica tek sam sad vidjela muke po kosama :mrgreen:

da to s pivskim kvascem...meni baka oprala s tim nekim samponom kad sam imala 10tak godina,
pa pala kisa...pa sve smrdi po pivi...a ja crvena do koljena..svi mislili da sam zavirila u dedin bar :mrgreen:

Imge, jel ti narasla kosa do sad ? ;) Istina kopriva je zakon...ja sam sa 3 godine ostala skroz celava..tko zna
mozda "terrible two" stress :lol , pa je deda stavio koprivu u rakiju...i time mi masirao tjeme dobrih mjesec dana, kosa narasla...al se ne sjecam kako, jer sam od svih para :roll: bila..jel...
Odgovori