“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: LCFH-vasa iskustva,recepti..

12 vel 2013, 14:01

e, da, može li se to ?
one iz DM-a?

12 vel 2013, 14:01

ne, jia, gluten mi smeta. sto je dobro, jer bih rado pojela

12 vel 2013, 14:03

aha, razumijem.
ja sam jela. integralni kruh (onaj crni bljak), rizu i tjesteninu.
ionako sam primjetila da je moje zlo bijelo brasno, kruh, slatkisi, cola.

12 vel 2013, 14:20

Na LCHF-u ne.

Oopsie ja znam razliti na tanko pa onda rezati na komade po potrebi. Super mi je zamjena za tortilje. Sve isto ko svojima samo tortilju zamijenim oopsijem. Prefino.

U zadnje vrijeme mi mama zna u zepter tavi uz meso ispeći i povrće, uključujući i kupus izrezan na četvrtine. Mislila sam da ga prvo blanšira, ali ne, samo na tavu, poklopi i bude izvrsno.

12 vel 2013, 14:23

blago tebi kad ti mama kuha :place

12 vel 2013, 14:40

meni nitko ne kuha, ali mi stvarno nije problem pripasati pa da pojedem i ja. prilog ak je škrobni jednostavno ne pojedem. :zub

Meni ne smeta gluten, al isto ne jedem ni integralne inačice ni škrobno povrće (pogotovo krumpir, sad već pojedem grah i grašak do nedavno nisam) naime i prije sam jela isključivo integralni kruh i peciva, čak i sama doma pekla, nisam jela gricke, jela više priloga nego mesa npr , nisam pila slatka pića pa sam natukla kile.

No ja imam izleta, na kakvom rođendanu pojedem pokoji kolač, ak znam da idemo nekud bi bude hrane ne jedem doma pa je opet kalorijski unos za taj dan malen.
Npr išli na palačinka party nedavno kasno popodne, ok za ručak doma pojela malo bistre juhe ,tam pojela jednu punjenu i jednu namazanu palačinku i to mi bilo i previše, Piće- voda.
I ok, niš ne smeta ak je povremeno. Ne dopuštam da mi takav i ikakav način prehrane sputava društveni život i općenito život.
Zato nijednu dijetu nisam mogla provesti ili bi bila stalno živčana jer mi nema goreg jesti od onog što je propisano. :lol Ili još gore sjediti na nekoj fešti ili rođendanu i grickati celer. Mamojme. :basnecu

Jučer sam npr jela jako malo, ujutro kavu pa zrnati sir sa Chia sjemenkama i malo šunke , onda dvije jabuke, Dukatos, pečeno pile i pečenu papriku te dva slana zobelix keksa.

12 vel 2013, 14:43

Nego Ivana ti si probala taj Oopsi? Valja li što? Mislim jel slično ko ove naše pogačice? :liza

12 vel 2013, 14:49

nisam, nekako mi premlohavo djeluju za moj ukus :p

12 vel 2013, 14:52

ja sam ih probala, imaju okus po omletu, barem meni :dunno
ali su super za namazati ajvar :dada

12 vel 2013, 14:54

A koje su to vaše pogačice? :basnecu

12 vel 2013, 14:54

Oopsie, ti nije baš "kruhast", više na jajastu palačinku. :lol

danni, samo ponekad, ali klanjam joj s do poda radi toga. moja mama. :luv

12 vel 2013, 14:55

mirbi, pa tu smo na 4. stranici pisale o njima

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=42&t=66518&start=90

12 vel 2013, 14:55

i ja bi, svaka joj čast :luv

12 vel 2013, 14:56

Aha, to. To sam čitala više puta, čini mi se komplicirano. :ajme

12 vel 2013, 14:57

ma nije uopce, samo je skupo.

12 vel 2013, 14:57

ja nisam ni čitala, ali sam zaključila da je komlicirano :lol
čim vidim indijeske oraščiće, pomislim WTF :ajme

12 vel 2013, 14:58

danni je napisao/la:ja nisam ni čitala, ali sam zaključila da je komlicirano :lol

Ovako nekako. A i cijena me sputava. Zato mi se ovaj oops čini bolje rješenje. :mrgreen

12 vel 2013, 15:11

a gle, od teorije nema rezultata. ovo ne mogu, ovo izbjegavam, ovog se bojim, ovo ne bih mogla.... mislila sam i ja samo gledajuci recepte. a onda sam krenula. ove pogacice jesu i skupe i donekle komplicirane - ali samo utoliko sto moras samljeti orascice i eventualno neke druge sjemenke za 'brasno' - ali napravis ih jednom u 7 dana i imas za svaki dan po jednu. komad mesa i dvije vrste povrca nisu neka mudrost... pa jogurt ili kefir s bademima za veceru npt, i eto, jedan je dan prosao. pa idemo dalje...

12 vel 2013, 15:28

Ma da, slažem se ja s tobom 100%. Kako rekoh, nije meni problem junk, ne pijem ni gazirano, ali volim jesti finu spizu.

Mislim, kad odem na selo ili pomažem, recimo, nekome u berbi maslina, ne bi mi napamet palo nakon toga razmišljati ima li nešto UH ili koliko kalorija ima. Ako me shvaćaš. ;)

12 vel 2013, 15:52

Eh Mirbi pa onda je najlakše, ak je pun stol fine klope. Najedeš se sira, pršuta i maslina, kome uz to treba kruh. :hahaha
A i taj da ti može biti izuzetak i niš ti neće biti ako se ostalih 90 % dana hraniš kak kak si odlučila.

12 vel 2013, 15:54

E, kad je pršut i sir u igri, ne zove me kruh. :lol A i ako jedem, to je domaći kruh, sa domaćom brašnom, iz mlina. Šteta ga ne pojesti. ;)

12 vel 2013, 15:59

nego, mirbi, hoces ti na LCHF il samo zajebavas? :lol

12 vel 2013, 16:00

:hahaha

12 vel 2013, 16:02

Zajebavam, naravno. :lol

Ma, polako idem u tom pravcu već neki tjedan-dva, al stvarno polako. :ajme

12 vel 2013, 21:49

JiA je napisao/la:ionako sam primjetila da je moje zlo bijelo brasno, kruh, slatkisi, cola.

Potpis
Ja sam presretna odkad to nejedem.Nemrem vam se opisati! :lebdi
A inace odkad znam za sebe, mi je vrhunac svih zadovoljstina bio sendvic!Zamisli sad nejedem kruh! :shock

Re: LCHF vasa iskustva,recepti..

12 vel 2013, 22:34

JiA je napisao/la:nego, mirbi, hoces ti na LCHF il samo zajebavas? :lol

:hahaha

Re: LCHF-vasa iskustva,recepti..

13 vel 2013, 10:17

A da li se lchf nacinom prehrane smanjuje i postotak masnoce u odganizmu ili ne? Jer ja sam sa kilama relativno ok, da skinem jos 2-3 ne bi skodilo ali nista dramaticno. Vagala sam se na onoj nekoj vagi koja pokazuje svasta nesto i ispada da su mi masnoce povisene, pa bi malo to voljela regulirati. Ima netko iskustva i s time?

13 vel 2013, 10:22

danni je napisao/la:ja nisam ni čitala, ali sam zaključila da je komlicirano :lol

juče u trgovinu po nešto deseto i odjednom ispred mene kao ukazani: INDIJSKI ORAŠČIĆI :nesvist
ne možeš vjerovat. zaklela bi se da to kod nas sigurno nema za kupiti.
mora da je to bio neki znak :gata

14 vel 2013, 09:48

Razmisljam o lchf nacinu prehrane, ja koja bi mogla zivjeti na pasti i slatkisima...
Posto se zitarice ne jedu, pretpostavljam da ne ide ni zobeno/rizino/pirovo mlijeko?

14 vel 2013, 10:09

Danas za rucak karfiol a vrhnjem,peceni bataci,puno zelene salate.
Dorucak 2 kuhana jaja 2 klicka jetrene pastete i sarena salata,kefir&chia
Ja jedem po jednu vocku svaki dan.
Pastu nejedem al znam pojesti zlicu-dvje rize uz rucak jednom tjedno.
Pojedem i svjezu mrkvu ak mi se jede.Krumpir izbjegavam.
I netrazi mi se vise nista izmedju.Nebudem tako prokleto gladna kao na UH.
Odgovori