Sada je: 27 kol 2026, 03:08.

curke pusite li?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: curke pusite li?

PostPostao/la beammama » 12 tra 2008, 22:52

LiKmama je napisao/la:
beammama je napisao/la:
yra je napisao/la: I---lakše je smršaviti nego prestati pušiti.

Da :shock:
Ja ne bih rekla.

yra, draga, kamo srece da je. dobra utjeha, ali...
najgore je valjda pokusati smrsaviti nakon sto si prestala pusiti, jer vise nikakve zamjene nemas.

lik :shock: nemoj me strašit. Već i prije prestanka pušenja sam imala ohohoho previše kila koje nemrem skinuti.
yra, 7-8 je mačji kašalj, što bi rekla da imaš 3 x toliko.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la yra » 13 tra 2008, 14:52

Na moju visinu od 158 cm?

Bolje da niti ne razmišljam o tome...

Ali, činjenica je da otkako sam prestala pušiti sama sebi :rolf bolje izgledam :3srca , manje sam žuta u licu, manji su mi podočnjaci. Išla sam čak na glancanje zubi da budu opet bijeli, a kilaža... a Bože moj, i to ćemo s vremenom riješiti, glavno da više ne pušim! :drink
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la she » 14 tra 2008, 06:17

Ja i dalje pušač :dunno

Prestanem na dna-dva a onda nastavim, prvo sa jednom uz kafu, pa onda pijem kafu na svaka 2h, pa na svakih 1h... :whew

razbolela sam se pre 2 nedelje. Ks kaže da mi je organizam jaaaako istrošen i da moram uzimati gvožđe i vitamine. Pivski kvasac u tabletama pored ostalog. I sad žderem kao mečka. Za cca nedelju dana natukla sam sigurno 2kg, ništa ne mogu zakopčati. A i nervozna sam u psolednje vreme užasno i stvarno nemam osećaj da bih uspela u odvikavanju sada. Ali i dalje maštam - od toga barem nemam apstinencijalne krize :dunno
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Snježa » 14 tra 2008, 09:29

Ja sam okorjeli NEpušač :up
i mrzim bit okružena pušačima, ne dozvoljavam pušenje u svom domu...
i pošizim ak netko puši pored mene dok jedem il dok je dijete uz mene i jedva čekam da zaživi i kod nas zakon o nepušenju na javnim mjestima

LiKmama je napisao/la:
beammama je napisao/la:
yra je napisao/la: I---lakše je smršaviti nego prestati pušiti.

Da :shock:
Ja ne bih rekla.

yra, draga, kamo srece da je. dobra utjeha, ali...
najgore je valjda pokusati smrsaviti nakon sto si prestala pusiti, jer vise nikakve zamjene nemas.

Ma imaš, uzmi žvaku ;)
Ja sam pušila nekih pola godine oko 18. (davno dakle :mrgreen: ) i to više iz fore da se pravim važna.
I bez problema prestala :dunno
Jednoj kolegici sam rekla nek si zbroji kolika joj godišnje ode lova na cigarete i žena je pala u nesvjest :mrgreen:
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 14 tra 2008, 09:55

snjeza, bez uvrede, ali s pusackim stazom od 6 mj. i kao sto kazes "iz fore" zbilja ne mozes biti mjerodavna.
beammama, gle, to sam ja, ne mora biti da ce i tebi biti isto. meni je mrsavljenje ponajprije problem zato sto je ovo prvi put u zivotu da se moram kontrolirati, a poceti paziti sto (tj. vise koliko) jedes s trideset i kusur godina - nije lako. nekome tko ima tu samokontrolu i inace pazi sto i koliko jede, sigurno nece biti tako tesko, ali ja bih morala iz temelja mijenjati stil zivota i prehrambene navike.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la she » 14 tra 2008, 10:45

LiK, ako ti nešto znači u istoj sam priči. Nikad problema sa kilažom do posle poroda. Mogla sam jesti šta i kad sam htela i ni grama viška nisam dobila. sada muke mučim sa zadnjicom i šlaufom i iako to nije neki višak (cca 5kg) smeta mi sama činjenica da ga ne mogu kontrolisati. Tačnije, skinem ja sve to i vratim brže nego što sam ga skinula. Disciplina nula bodova :roll:

A još kad si ukinem cigarete pa krenem da žvaćkam nešto na svakih pola sata (kriška šunke, jedna kiflica, parče prženice, pola tanjira ručka da probam je li dovoljno slan, 3 zalogaja salate da se ne baci, pola keksa opet da se ne baci, jabuka jer nisam jela voće od juče, banana jer sinak nije mogao da je završi...). Kakve žvake, kakve gluposti :shock:
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 14 tra 2008, 12:28

eh, she, ti bar skines, ja ne mogu. ma fora je u tome da ja imam takav organizam da nit se debljam, nit mrsavim. znaci da bih smrsavila - ja moram drasticno smanjiti jelo (i poceti vjezbati), drugacije ne ide. a samokontrole nemam. :roll: no dobro, velim, to sam ja, ne mora biti da je svima tako - netko mozda prestane pusiti i istovremeno smrsavi bez problema.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Snježa » 14 tra 2008, 14:28

she je napisao/la: Kakve žvake, kakve gluposti :shock:

to je bio samo prijedlog
glavno da nije cigareta ;)
znam da nisam mjerodavna jer nisam bila ozbiljan pušač, al samo sam se izjasnila da ne pušim
i puno toga se mogu odreći, čak 6 mjeseci nisam popila kavu sam da dokažem da mogu :up
a da ne kažem da alkohol nisam popila neke 3 godine (zbog trudnoće + dojenje)
treba samo imat jaku volju i nać načine kako preć apstinencijsku krizu :peace
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la direktorica svemira » 14 tra 2008, 14:38

Odricanje od alkohola ti se broji samo ako si prije toga bila alkoholicarka, dakle - ovisnica.

Mislim, mogu se i ja tak odrec alkohola pa alkoholicaru pricat kak je samo volja bitna :mrgreen:
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zira » 14 tra 2008, 15:13

daaaaanima čitam ovaj topik i sve si mislim dal da šta napišem ili ne .
ovako, pušila sam od srednje škole. nekoliko puta sam prestajala i počinjala.
kad smo mm i ja prohodali on je odlučio prestati pušiti i ja sam ga podržala i nisam pušila 4 godine, mm 3. prestala sam relativno jednostavno unatoč pušačkom stažu od skoro 10 godina :roll: .
prošlo ljeto sam iz čista mira počela ponovo pušiti i sad sam zbog toga tužna i žalosna. najgore ili pak najbolje od svega je što pušim eventualno 3 cigarete dnevno, osim ako je neko društvo, klopa i sl. onda pušim puno više.
u kući ne pušim, kad sam vani s djecom ne pušim. najčešće nemam ni vremena za te 3 cigarete jer zapalim jednu kad cure odu spavati po danu i navečer.
ali uvjerena sam da "imam vremena" pušiti, da nisam stalno s djecom, da bih pušila preko pola kutije dnevno, ako ne i više. i to je ono što me brine jer ne želim biti talav pušač, ali naravno nema toga ili pušim ili ne.
mm je prije 6 dana počeo lijepiti flastere i ne puši i ja sam ga opet odlučila podržati i eto ni ja ne pušim već 6. dan. mm to podnosi daleko bolje nego ja, krizna su mu bila prva tri dana i sad ide nekak lakše. ja pak ne prestajem misliti na cigaretu, a bilo je i inače dana da nisam zapalila niti jednu. grozno, ne mogu vjerovati koliki problem meni sada predstavlja tih par cigareta dnevno.
najgore pak od svega što mi svi pušači koji puše i oni koji su prestali skoro ili davno, kažu "da bar ja mogu pušiti tako ko ti, ne bih nikada prestajao-la". to je ono na šta ja pak poludim jer mi totalno umanjuje volju za prestankom.
zašto nisam htjela prije pisati? zato jer cijelo vrijeme mislim kako ću si danas ipak jednu zapaliti, pa da se bez veze ne sramotim :mrgreen: . i tako si mislim svaki dan, a na kraju dana mi je ipak drago što nisam pušila.
ovaj moj monolog je možda i čista uzurpacija topika, žao mi je, ali da ne bude samo to; cure koje ste prestale, svaka čast i tek sada ćete polako uvidjeti što ste sve kao pušači propuštale. 10001 miris koji prije niste primjećivale, odjeća koja uvijek miriši po omekšivacu, kosa koja pak zaista i miriši po šamponu, ruke nikada ne smrde na duhan i još gro toga. zato ustrajte jer poboljšavate i svoj život i život cijele svoje obitelji.
evo, živi sam dokaz da i jedna cigareta dnevno je problem kao i deset njih.
držim vam svima fige!
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 14 tra 2008, 15:28

zira, iako je moj slucaj bio potpuno drugaciji
ja pak ne prestajem misliti na cigaretu,

ja i dalje mislim da cigarete. :roll:
uhvatim se, pogotovo u nekim stresnijim situcijama, kako si razmisljam "da bar nisam prestala pusiti, bas bi mi sad dobro sjela". :roll: boze, kretenjace. necu opet poceti, to nema sanse, znam da bi mi bila odvratna i bla bla sto sam vec pisala, pa si sad u zamjenu (ponekad) mislim ovo, da bar nisam prestala.
snjeza, ja sam imala period od 5, 6 godina da nisam kap alkohola popila. bravo ja. i uopce mi nije bilo tesko. zapravo nisam ni primijetila.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 14 tra 2008, 15:37

Ja često kad sam nervozna pomislim na cigaretu i nekoliko puta sam povukla dim od mm-a i odvratno mi je. Meni su stvarno problem te kile jer sam i prije prestanka pušenja imala problem s velikim viškom kila, a sad mi je sve knap. Još malo pa neću moći ništa obući. Preko dana nekako normalno jedem, ali me navečer uhvati šiza, a kako mi se sad cigarete gade žvačem.
Žvake mi uopće ne padaju na pamet :dunno :drink
beammama
burek pod bor

PostPostao/la LiKmama » 14 tra 2008, 16:32

pa to je, meni su veceri koma. kad djeca zaspu muz i ja si natalozimo oblizeka i pici. :roll:
mislim da cu pocet rezat mrkvice i sir. :cool
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 14 tra 2008, 16:45

LiKmama je napisao/la:pa to je, meni su veceri koma. kad djeca zaspu muz i ja si natalozimo oblizeka i pici. :roll:
mislim da cu pocet rezat mrkvice i sir. :cool

Tak smo i mi kad su moji dečki bili stari otprilike kao tvoji. Sve pod parolom: "Klinci sad konačno spavaju, ajmo mi konačno jedan obrok na miru :klopa " Naravno, pred televizorom i odmah iza toga spavanac.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la mamaivana » 14 tra 2008, 17:07

Znam da bi vas tribala ohrabrit ali ja još nisam upoznala nekog tko je ostavio cigarete i ostao na istoj kilaži.
Po meni je dosta bitnije ostavit se cigareta i kad kriza prođe onda mislit na kile!
Moja mama je bila okorjela ovisnica i dobila je nikotinski šok (nisam znala da to postoji) bila je u bolnici desetak dana jer organizam joj više nije moga podnit nikotin od tog dana više nije zapalila ali sad ima ovisnost o hrani,koliko je pušila sad toliko jede i ima 20-30 kg viška.Sad znam da sam išla u krajnost ali ona šteti svakako sebi jer sad ima drugačije zdravstvene probleme!
Sad je u fazi djete i uspjeva joj jer joj je doktor naredija da mora pod hitno na djetu,na granici joj je šečer!

Iako ona je več u godinama ali svima koji su u tome,mislim da nije problem da se malo udebljaju,neče biti nikakva šteta a puno dobivaju!
Ja iako pušim navečer navalim na spizu jer mi je nekako u miru slađe pojest!
...uvik kad sam s tobom,ja sam ka i dite...
mamaivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ciara » 14 tra 2008, 20:34

moj tata je bio pušač najgore vrste (pušio je do 3 kutije dnevno)

jednog jutra je donio odluku da nikada više neće zapaliti cigaretu i STVARNO nije. nažalost umro je nakon par godina , prvo se udebljao kojih 15 kg a onda pokupio sve bolesti ovog svijeta. od dijabetisa pa nadalje, umro od raka kostiju

doktori nemogu sa velikom točnošću tvrditi da je to od toga ali znaju da je to bio preveliki šok za organizam, čak je dok. rekla da je trebao postepeno prestajati ili samo drastično smanjiti.

recimo mm je pušio 3-4 cigareta dnevno , kad je bio kod kuće vikendom ni jednog i on kad je prestao nije imao nikakvih problema i nije se ni udebljao. znači ipak ovisi o organizmu, godinama i načinu konzumacije.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zira » 14 tra 2008, 22:32

niti ja se nisam udebljala niti kile kada sam prestala pušiti, tada kad nisam pušila 4 godine. ne mislim ni da ću se sada udebljati, samo sad imam 7kg viška još od trudnoće.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamam » 15 tra 2008, 12:03

nemam baš nešto pametno za reći- opet pušim!
kamenujte me jer bih se i ja sama najrađe............. :baba
06.04.2005.-mamino Sunce
mamam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la yra » 15 tra 2008, 21:56

Mamam, koliko si uspjela izgurati?
Ciara i moj tata puši 3 kutije na dan, on je tip pušača kojem ne treba upaljač. Jutrima kašlje ko' stari traktor. :cry: Katastrofa.

Ja sam bila tip pušača kao moj tata, strastvena do srži. I ovako sam si postavila stvari: meni moji nikada nisu branili da pušim, uvijek su to bili razgovori o štetnosti i bezrazložnosti pušenja. No, roditelji su djeci (htjela djeca to ili ne) uzor u životu i ako su moji roditelji pušili, ni meni kao adolescentici to nije bilo taboo. Dakle, odakle meni pravo govoriti mojoj djeci da to ne valja, da uzrokuje hrpu boleštura i da je skupo kada im ja ne mogu biti nikakav uzor? Netom prije nego je došao dan kada sam prestala pušiti stalno mi je to padalo na pamet.
I, još mi je jedna stvar stalno trovala uživanje u cigareti: odakle mi pravo izazivati sudbinu i povećavati teoretsku mogućnost da moji dječaci prerano ostanu bez najvažnije osobe u njihovom životu i da prerano osjete nevjerojetnu bol zbog gubitka iste?

Ja žvačem ko' luda one Orbit za djecu (roze) i tako su mi fine...mljac! :naughty
Nadam se da mi plombe ne budu poispadale.
Žvačem ih dok vozim.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Snježa » 16 tra 2008, 10:25

kurtizana je napisao/la:Odricanje od alkohola ti se broji samo ako si prije toga bila alkoholicarka, dakle - ovisnica.

Mislim, mogu se i ja tak odrec alkohola pa alkoholicaru pricat kak je samo volja bitna :mrgreen:

Joj ma nisam bila :alc
:rolf

Al mislim da je svako odricanje (bilo od alkohola, cigareta...) pohvalno :mrgreen: i da se broji za bolje zdravlje ;)
i mnogi ne uspijevaju odreć se bilo čega, npr. za korizmu i ne izdrže - pa za njih mislim da je to svakako do jake volje
i definitivno mislim da bez jake volje nema uspjeha

yra je napisao/la:I, još mi je jedna stvar stalno trovala uživanje u cigareti: odakle mi pravo izazivati sudbinu i povećavati teoretsku mogućnost da moji dječaci prerano ostanu bez najvažnije osobe u njihovom životu i da prerano osjete nevjerojetnu bol zbog gubitka iste?

bravo yra :navija
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ararita » 16 tra 2008, 11:33

Zira je napisao/la:i tek sada ćete polako uvidjeti što ste sve kao pušači propuštale. 10001 miris koji prije niste primjećivale, odjeća koja uvijek miriši po omekšivacu, kosa koja pak zaista i miriši po šamponu, ruke nikada ne smrde na duhan i još gro toga.

a ja imam problem(od kada sam se ostavila cigareta),da su mi svi mirisi preintezivni :dunno dođe mi da stavim štipalicu na nos :mrgreen:
slika
ararita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 16 tra 2008, 12:42

a ja imam problem(od kada sam se ostavila cigareta),da su mi svi mirisi preintezivni dođe mi da stavim štipalicu na nos

to sam ja tu negjde pred par mjeseci pisala - da mi sve smrdi. :roll: sad sam se navikla. ne smeta me vise toliko.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 16 tra 2008, 13:16

A ja još uvijek samo mudrujem :roll:
Baš sam koza.
Flasteri stoje u kuhinji, gledaju u mene svako jutro. Meni je najteže jutro, kad bi bar jedno pregrmila, mislim da bi dalje mogla.
Al jutro, hmmmm, iz kreveta ravno u kuhinju, Nesica, stolac, dvije cigarete i pogled u prazno :whew
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la yra » 16 tra 2008, 14:08

Iina sve dok ti te flastere primječuješ u kuhinji i sve dok ti oni kopkaju po mozgu ---dobro je!
I to je dio procesa prestajanja pušenja.
Ja bez kave mogu, uvijek sam mogla, ali one prve dane kada sam prestala pušiti nisam ujutro pila kavu. Skuhala bih si je, ali ne bih sjela, već bih išla nešto raditi, kuhati ili slično. Kava bi se ohladila, ja bih je posrkala onak hladnu bljakastu i da vidiš kak mi se manje pušilo!

Još uvijek mi miriši kad je friško zapaljena, ali kada uđem u zadimljenu neprozračenu prostoriju---bljah, :protest majketiga kaj bazdi!!!

p.s. Eh da, nekaj zaboravih dopisati...koji sam ja frik: napravila sam si nekakav kuršluz u glavi s tim cigaretama i sada kada se nađem u istoj prostoriji sa pušačem koji puši, a prozor nije širom otvoren počne me boljeti glava. Kaj to nije super!!! To mi je neki vid garancije! :stup :stup :stup
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 16 tra 2008, 15:15

iina, isto kao i kod mene: prvi puta kad sam pregrmila jutro i popila kavu bez pljuge - prestala sam pusiti.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamaivana » 16 tra 2008, 15:18

[quote="IINA".
Flasteri stoje u kuhinji, gledaju u mene svako jutro. Meni je najteže jutro, kad bi bar jedno pregrmila, mislim da bi dalje mogla.
Al jutro, hmmmm, iz kreveta ravno u kuhinju, Nesica, stolac, dvije cigarete i pogled u prazno :whew[/quote]

Moje nicorette stoje na mikrovalnoj tako da ih svako jutro pogledam i uzdahnem kad promislim da ništa od njih tako skoro neče bit!
IINA sve ista procedura osim da ja pijem tursku sa mlikom!
...uvik kad sam s tobom,ja sam ka i dite...
mamaivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 16 tra 2008, 15:27

Ma eto, kužimo se sve, očito ;)
Onda je sasvim jasno o čem pričam, velika volja mi treba za to jedno pišljivo jutro.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la she » 17 tra 2008, 13:37

IINA je napisao/la:Al jutro, hmmmm, iz kreveta ravno u kuhinju, Nesica, stolac, dvije cigarete i pogled u prazno :whew

Ja isto sem što pijem tursku bez ikakvih dodataka (šećera, mleka) i što mi je pogled uprt u monitor (čak i repliciram onako bunovna)

Onih dana kada sam nepušač ( :rolf ) mlatim se po kuhinji i pijem kafu s nogu, spremam deci doručak umesto da im usput kupim pecivo, jedem iako ću opet jesti čim stignem na posao...Dakle, nemam nameru da obeshrabrim, ali prošla sam ja ohoho jutara sa bezcigaretnom bljakavom kafom...Mene kriza hvata posle ručka - tad umesto da zapalim sipam sebi još jednu porciju :rolf
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la yra » 23 tra 2008, 07:47

Zadnje vrijeme me hvata kriza. Ne bojim se da budem zapalila, nego mi je teško, fali mi ono nešto. Usput pazim i na kile, ne želim povrat istih.
Koje je to zlo ta cigareta! :svadja

Znala sam da će ovaj moj put biti težak...

Opet sam sanjala da sam povukla dim i panika me uhvatila tijekom sna. Od nelagode sam se probudila.
Eto, sada mogu i službeno reći da je pušenje moja noćna mora.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 23 tra 2008, 09:50

i onda se samo sjeti koliko dugo si izdrzala, koliko ti se tijelo procistilo od tog smeca... ne zelis to sve baciti u vodu.
i ja se jos ponekad sjetim, u nekim stresnim situacijama si znam pomisliti kak bi bilo dobro da nisam prestala, al nema sanse....
gadim se sama sebi kad se sjetim kako sam negdje djeci smrdila...
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.