daaaaanima čitam ovaj topik i sve si mislim dal da šta napišem ili ne .
ovako, pušila sam od srednje škole. nekoliko puta sam prestajala i počinjala.
kad smo mm i ja prohodali on je odlučio prestati pušiti i ja sam ga podržala i nisam pušila 4 godine, mm 3. prestala sam relativno jednostavno unatoč pušačkom stažu od skoro 10 godina

.
prošlo ljeto sam iz čista mira počela ponovo pušiti i sad sam zbog toga tužna i žalosna. najgore ili pak najbolje od svega je što pušim eventualno 3 cigarete dnevno, osim ako je neko društvo, klopa i sl. onda pušim puno više.
u kući ne pušim, kad sam vani s djecom ne pušim. najčešće nemam ni vremena za te 3 cigarete jer zapalim jednu kad cure odu spavati po danu i navečer.
ali uvjerena sam da "imam vremena" pušiti, da nisam stalno s djecom, da bih pušila preko pola kutije dnevno, ako ne i više. i to je ono što me brine jer ne želim biti talav pušač, ali naravno nema toga ili pušim ili ne.
mm je prije 6 dana počeo lijepiti flastere i ne puši i ja sam ga opet odlučila podržati i eto ni ja ne pušim već 6. dan. mm to podnosi daleko bolje nego ja, krizna su mu bila prva tri dana i sad ide nekak lakše. ja pak ne prestajem misliti na cigaretu, a bilo je i inače dana da nisam zapalila niti jednu. grozno, ne mogu vjerovati koliki problem meni sada predstavlja tih par cigareta dnevno.
najgore pak od svega što mi svi pušači koji puše i oni koji su prestali skoro ili davno, kažu "da bar ja mogu pušiti tako ko ti, ne bih nikada prestajao-la". to je ono na šta ja pak poludim jer mi totalno umanjuje volju za prestankom.
zašto nisam htjela prije pisati? zato jer cijelo vrijeme mislim kako ću si danas ipak jednu zapaliti, pa da se bez veze ne sramotim

. i tako si mislim svaki dan, a na kraju dana mi je ipak drago što nisam pušila.
ovaj moj monolog je možda i čista uzurpacija topika, žao mi je, ali da ne bude samo to; cure koje ste prestale, svaka čast i tek sada ćete polako uvidjeti što ste sve kao pušači propuštale. 10001 miris koji prije niste primjećivale, odjeća koja uvijek miriši po omekšivacu, kosa koja pak zaista i miriši po šamponu, ruke nikada ne smrde na duhan i još gro toga. zato ustrajte jer poboljšavate i svoj život i život cijele svoje obitelji.
evo, živi sam dokaz da i jedna cigareta dnevno je problem kao i deset njih.
držim vam svima fige!