Sada je: 25 kol 2026, 14:35.

alergije kod nas mama

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

alergije kod nas mama

PostPostao/la aniram 103 » 18 sij 2010, 19:13

zanimalo bi me ima li koja mama da ima problema sa alergijom i da se posavjetujemo jer neznam više kako da dođem do još korisnih informacija a da budu od koristi i maen i drugim mama.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: alergije kod nas mama

PostPostao/la Mama Mia28 » 19 sij 2010, 23:03

Alergija...hmmm.to bi mi trebalo bit srednje ime.Ja imam valjda najgoru moguću,a to je na SUNCE :(
Pojavila se prije 6 godina i nikad je se neću riješit...
Izloženi djelovi tijela(osim lica)mi pocrvene i počnu jako,al stvarno jako svrbit.Nakon "češanja" pojave se plikovi kao kad te kopriva opeće...Pomaže jediono dobro mazanje eucerinovom kremom protiv alergija na sunce.Ona smanji to gotovo za 90%...
Bila sam kod dermatologa i neznam di sve ne i svi se slažu da se toga neću nikad riješit.Kažu da je to posljedica opećenosti iz djetinjstva i to je istina.Sjećam se da mi se tri puta koža gulila od opekotina i to pošteno.Imam i jednu sliku di izgledam ko da sam pobjegla iz nekog horor filma...strašno za vidjet :strah Mene moja mama nije mazala nikakvim kremicama jer su tada bile jaaako skupe,a i nije ih bilo u blizini našeg stanovanja kako kaže(odrasla sam maltene u zabiti).Zato drage mame mažite svoju djecu što debljim slojem kreme i što većim faktorom jer koža sve pamti... :strah
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MMI » 19 sij 2010, 23:40

ja imam po ruci i nogama
ničim ne mažem jer neznam šta bi pomoglo
to se vuče godinama,a ljeti je najmanje
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 00:09

mamamia2828 je napisao/la: i nikad je se neću riješit...

Samo da kazem da ima nade, mojoj mami se povukla pre par godina.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 00:17

Ja imam par, na polen, na prasinu (dve vrste grinja), na ubod ose i na maline (za sada). Najteze mi je kad lete oni beli cvetovi kanadske topole u petom mesecu i kad cveta ambrozija i neki korov u devetom mesecu.

Isto tako mi je tesko sto ne mogu citati stare knjige. Naravno ne tumaram ni prirodom kad sve cveta.

Moje alergije su mislim posledica preterane cistoce kojom je bila opsednuta moja majka.

Ali sazivela sam se sa njima i hendlujem ih.

Osnovna mudrost je izbegavati alergen najvise sto se moze.

Pokusala sam polensku da izlecim homeopatijom i zamalo nisam umrla od alergijskog napada. Odonda nista ne diram, trpim.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la pulse » 20 sij 2010, 10:21

Stefanova_mama je napisao/la:Pokusala sam polensku da izlecim homeopatijom i zamalo nisam umrla od alergijskog napada. Odonda nista ne diram, trpim.

Dobro je da si ovo napisala, jer sam ja imala u planu da ovog proljeća probam na taj način da se liječim od polenske alergije. :place
pulse
atletičarka

PostPostao/la Adorabla » 20 sij 2010, 10:24

A ne rjesava se polenska alergija injekcijama za desenzibilizaciju? Koji je uopce uvjet da to primis?
Adorabla
Medena

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 11:16

pulse je napisao/la:
Stefanova_mama je napisao/la:Pokusala sam polensku da izlecim homeopatijom i zamalo nisam umrla od alergijskog napada. Odonda nista ne diram, trpim.

Dobro je da si ovo napisala, jer sam ja imala u planu da ovog proljeća probam na taj način da se liječim od polenske alergije. :place

Pulse niposto u aktivnoj fazi alergije. Trebalo je nekako drugacije, mozda je i uspesno kod boljih homeopata, ne znam. Ja sam isto pocela u aprilu, ali sam vec reagovala na alergene, a to stalno dodavanje dan po dan me dovelo do najgoreg alergijskog napada u zivotu, jedva sam stigla do bolnice i toliko sam jako gusenje imala, da sam mislila da je gotovo. Odonda me strah.

Moj lekar opste prakse mi svake godine da novu automatsku injekciju i u letnjoj sezoni kad ima puno osa svuda je nosim sa sobom, a polensku i prasinu izduravam dan po dan.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 11:17

Adorabla je napisao/la:A ne rjesava se polenska alergija injekcijama za desenzibilizaciju? Koji je uopce uvjet da to primis?

Ne znam, ovde ne pominju tu mogucnost, bas cu se raspitati.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la breg » 20 sij 2010, 11:45

Stefanova_mama je napisao/la:
Adorabla je napisao/la:A ne rjesava se polenska alergija injekcijama za desenzibilizaciju? Koji je uopce uvjet da to primis?

Ja sam ko dijete godinama išla na desenzibilizaciju,bila alergična na prašinu,vunu,životinjsku dlaku i perje.
Sa ulaskom u pubertet i tim injekcijama sam se totalno izliječila.
Al sam na drugoj godini faksa počela bit alergična na korove.
Jedan stari dr mi je rekao da ko je jednom alergičan na nešto,može se s tim injekcijama izliječiti,al da će se s vremenom javiti neka nova alergija.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Mama Mia28 » 20 sij 2010, 12:04

Stefanova_mama je napisao/la:
mamamia2828 je napisao/la: i nikad je se neću riješit...

Samo da kazem da ima nade, mojoj mami se povukla pre par godina.

Stvarno???Ja se stvarno patim,nema mora za mene...samo debeli sloj kreme i hlad te dugi rukavi i duge hlače..Ovisi i o odjeći koju nosim jer neka više propušta zrake neka manje pa mi i to ovisi o jačini reakcije :(
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 12:07

Ona je alergiju na sunce imala otkad ja znam za sebe i pre par godina je otisla na more i nista se nije desilo. Odonda je nema. Zasto, kako :dunno ne zna ni ona.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la pulse » 20 sij 2010, 15:09

Joj Stefanova_mama, pa ti si sklona anafilaktičkom šoku :/ I meni se jednom desilo nešto slično, samo što sam ipak uspjela da dođem sebi za par minuta pa nisam morala u bolnicu (a zadesili se u nekoj vukojebini, gdje auto moraš da ostaviš kilometar dalje).

Kakva je to injekcija koju nosiš sa sobom, je li adrenalin? Jesu li ti i tada u bolnici dali adrenalin kad je bilo gusto, ili šta?
pulse
atletičarka

PostPostao/la newmom » 20 sij 2010, 19:01

mamamia2828 je napisao/la:.Ja imam valjda najgoru moguću,a to je na SUNCE

i ja...ali kod mene to nije toliko strašno(dobijem crveni osip koji svrbi,povuče se kad se maknem sa sunca, nakon nekog vremena),mogu na sunce ako se namažem jako visokim faktorom,ali ne idem nikad na jako sunce...kažeš pomaže eucerinova krema?nisam dosad probala,ali hoću...uglavnom se od 5. do 10.mjeseca mažem kremom s visokim faktorom,čak i za posao itd po suncu izloženim dijelovima tijela
isto me u djetinjstvu nisu mazali,često sam znala izgoriti i guliti se...(a živimo na moru,nonstop sam bila na plaži :roll )i jako sam bijela,lako izgorim...
moj problem je taj što ne smijem u potpunosti izbjegavati sunce,jer ako to radim,pojave mi se po nekim dijelovima tijela sitne srebrnkaste ljuspice(zimi obično)dermatolog kaže nešto slično psorijazi(ali srećom nije baš ta bolest)koma,šta da kažem...ali opet nije mi ni ta alergija toliko strašna,isto kao ni ove ljuspice(u trudnoći ih npr.nemam)
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la aniram 103 » 20 sij 2010, 21:02

Već sam mislila da niko nema problema sa alergijom.Moj problem je u tome što sam kao mala kada bi me mama okupala imala napadaje gušenja i ne bi bilo druge nego na hitnu po zaštitnu inekciju i tada bi prestalo a zadnjih pet godina nemam napadje nego mi izbacuju crvene točkice pretvore se u vodenkaste prištiče ali nisu.Testirali su me na sve živo biljke,životinje,trave,čak sam i flastere nosila i na kraju da nemam nikakvu alergiju bilo je da če prestat kada izađem iz puberteta a ja san to davno prešla.U trudnoći se smirilo i nakon nje odma mi izbilo opet i sada imam bebu od 11 mjseci nikakve krema ni tablete ne smin koristit jer još ga dojim pa tražim nešto šta bi moglo pomoć za prvu ruku a i da se sa nekim posavjetujem ili da ja nekoj od vas pomognem.Da mi bude lakše sa tim se nosit jer me baš opterećuje.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 20 sij 2010, 21:16

Zanimalao bi može li mi koja od vas reći kada ste na forumu pa da se znam uključittako da vam mogu odma odg ili pogledat vaš savjet
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 20 sij 2010, 21:44

Newmom... :hug da meni pomaže ta eucerinova protiv alergija na sunce(tako se i zove).Ja koristim faktor 25.Zasad mi je jedino ona pomogla,a isprobala sam ih malo more.Je malo skuplja,ali meni vrijedi tih novaca.Neznam kako bih ljeti bez nje :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aniram 103 » 20 sij 2010, 21:54

Ma nisu mi pare bitne nego zdravlje ali moram vidit šta smin jer dojim nekako mi je teško odvikavat sad maloga od dojenja a imam mlika znam da mu je sad još malo pa godu+ina i da bi bilo vrime ali mi je ipak teško
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 sij 2010, 23:57

Samo vi dojite.

Najbolje bi bilo da utvrdis na sta si alergicna (posmatraj sebe, eksperimentisi ukljucivanjem i iskljucivanjem alergena).

Nisam razumela imas osip koji se pretvara u plikove, sta ga izaziva?

Mozda bi bilo dobro da posetis dermatologa i pokazes mu taj osip i kazes da dojis, mozda ima nesto sto ti moze prepisati na biljnoj bazi?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la aniram 103 » 21 sij 2010, 14:43

Bila samu dermatologa i da je on meni tablete da pijem ali je rekada se posavjetujem sa pedijatrom od mog maloga dominika a pedijatar ni u ludilu ne da jer ga dojim ma ja to iman sigurno više od pet god iman nalaza ko stara baba bože mi oprosti ali oni nikako ne mogu otkrit šta je meni točno nego samo nagađaju.Čak sam sada mislila ako oni opet ne otkriju u čemu je problem ič kod nekog poznatoga travar u ljubuškom.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 22 sij 2010, 15:12

Pa zar nitko više nema nikakv savjet i da smo ovako malo mama ima problema sa alergijom
:conf :dunno
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tara28 » 22 sij 2010, 15:38

ja sam se prošle godine borila s užasnim ekcemom koji mi je trajao od polovice ljeta pa sve skoro do kraja godine.
izgledalo je grozno. počelo na cicama, pa cijeli trup, pa noge i na kraju ruke.
žarko crveni, nepravilni krugovi koji se ljušte, perutaju i ooooočajno svrbe.
mislila sam da ću si kožu poderati.
obavila sve moguće i nemoguće pretrage i brisove na šalati,svi nalazi ok. onda alergološko testiranje, jer su otpočetka zapravo sumnjali na alergiju.
testovi su pokazali alergiju na kobalt, nikal i smjese mirisa. još bi trebala obaviti dodatna testiranja, ali pošto dojim , dermatologica rekla da ćemo pričekati dok prestanem s dojenjem.
isto tako cijelo to vrijeme nisam smjela uzimati nikakve lijekove za alergiju (antihistaminike), samo nekakve kremice, blaže kortikosteroide da mi koliko toliko ublaže stanje.
i na kraju je prošlo samo od sebe.
kako došlo, tako prošlo. i ne ponovilo se.
koliko sam shvatila dojenje uvelike otežava liječenje kod alergija, jer zapravo dosta tih lijekova i kremica se ne smiju koristiti tijekom dojenja pošto se izlučuju u mlijeko.
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 22 sij 2010, 17:26

Tako nekako nipošto se ne smiš lječit sa tabletama meni je isto tako zacrveni se svrbi i peče a na kraju izgleda ko da se perutaš a bili mi mogla reć šta ti je dok dala da koristiš pa da probam i mene se testirali na sve živo isve šta postoji na sve mi je negativno pa sada više ni sama ne znam.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama141705 » 22 sij 2010, 19:10

meni koza pred ljeto pocne dobivati bjele flekice koje ne bole ali ruzn izgledaju i imam ih po ramenima i trbuhu i ledjima.pomagajte jer smo dermatolog i ja izgubili svaku nadu u izlijecenje.a probali smo sto sve ne
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aniram 103 » 22 sij 2010, 19:44

Imala sam ja kolegicu u razredu kojoj se dešavalo isto ali njoj su ustanovili da joj se to događaje jer alergična na sunce pa sad probaj sa nekim kremicama visokog zaštitnog faktora ili baš zato neka ti dermatolog nešto da.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 25 sij 2010, 14:22

mama141705 je napisao/la:meni koza pred ljeto pocne dobivati bjele flekice koje ne bole ali ruzn izgledaju i imam ih po ramenima i trbuhu i ledjima.pomagajte jer smo dermatolog i ja izgubili svaku nadu u izlijecenje.a probali smo sto sve ne

I ja sam imala nešto slično...na dodir je onako kao "baršunasto".Povuče se najesen a pojavi se pred ljeto.Ja mazala belodermom i otišlo.Ma sva sam neka "šugava"... :baba
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dunja » 25 sij 2010, 14:30

te bijele flekice su pitiryasis versicolor

izliječe se bez problema, možda trebaš promijeniti liječnika
dunja
most

PostPostao/la folne » 25 sij 2010, 14:32

meni koza pred ljeto pocne dobivati bjele flekice koje ne bole ali ruzn izgledaju i imam ih po ramenima i trbuhu i ledjima.pomagajte jer smo dermatolog i ja izgubili svaku nadu u izlijecenje.a probali smo sto sve ne

mama141705 jesi li ti dermatolog prepisao oronazol?

što se alergije na sunce tiče meni jako pomogne betakaroten ako ga na vrijeme počnem uzimati. to i krema za sunčanje s visokim faktorom i skroz izbjegnem alergiju.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la dunja » 25 sij 2010, 14:33

dunja
most

PostPostao/la Mama Mia28 » 25 sij 2010, 16:06

A što ako mi nije otišlo nego se samo opet povuklo?Jel mogu kako znati? ili moram opet čekati ljeto da vidim.I ja sam imala nešto takvo ko na slikama,ali u puno manjoj količini. :conf
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.