Sada je: 25 kol 2026, 22:55.

spontani pobačaj???

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

spontani pobačaj???

PostPostao/la danijela81 » 20 lip 2010, 00:09

zvala me maloprije frendica, i zamolila da pitam na forumu.
kaže da je zadnju menstruaciju imala 23.04., i da je prije nekih 3 tjedna osjetila simptome trudnoće, bolne grudi, napetost u trbuhu, lagane mučnine, i bila je gotovo sigurna da je trudna, jer joj je identično bilo sa prvo dvoje. nije radila test i nije jurila ginekologu jer su ti simptomi nakon tjedan dana nestali i mislila je da joj menga samo kasni i da se prevarila u osjećaju.
jutros su je počela jako boljeti križa, kaže da su je bolovi malo podsjetili na slabije trudove, ali nije obraćala pažnju do maloprije dok se nije pojavila sukrvica na gaćicama. kaže da po izgledu ne može znati je li menga ili nešto drugo, ali da ima snažan osjećaj da je u pitanju spontani, jer ju sve jako podsjeća na trudove, a menstruacije joj inače nisu toliko bolne.
ja sam joj rekla neka odjuri na hitnu, ali ona nije sigurna je li uopće bila trudna pa ne zna ni što bi rekla doktorima što joj je, a čini mi se da se više boji saznati je li to spontani i da zbog toga ne želi otići.
a ona bi htjela znati, da li spontani uopće može izgledati tako?
kaže da boli dosta, ali da je uvijek mislila da se radi o jačim bolovima i jačem krvarenju.

ja se samo nadam da će sve biti ok i usput ju nagovaram da ode doktoru, jer se bojim da ako bude čekala vaše odgovore, da će biti prekasno
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Re: spontani pobačaj???

PostPostao/la eli » 20 lip 2010, 11:21

mougće, ali ne mora tako biti. treba pregled liječnika, preko neta ne može dobiti dijagnozu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 20 lip 2010, 15:48

Iskreno, ne kužim ljude koje ne zanima zašto su skoro dva mjeseca bez menstruacije (a osim trudnoće slične simptome može imati i hormonski aktivna cista i svašta). Da danas napravi test vjerojatno bi dokazala ostatke tragove hormona HCG u mokraći za slučaj da se radilo o trudnoći (bilo materničnoj, bilo vanmaterničnoj), a s obzirom na sukrvicu ja bi svakako otišla liječniku jer daljnje bajanje o čemu se radi preko neta nema smisla.

ali ona nije sigurna je li uopće bila trudna pa ne zna ni što bi rekla doktorima što joj je, a čini mi se da se više boji saznati je li to spontani i da zbog toga ne želi otići.

Ona je pacijent a ne doktor i od nje se očekuje da kaže svoje tegobe: amenoreja od 23.04. pa današnji simptomi. Ne mora ona znati što joj jest. Spontanog bi se trebala manje bojati nego recimo vanmaternične trudnoće, koja je ozbiljnije stanje a koja može ići sa sukrvicom i bolovima nakon perioda amenoreje. Razlog više da se ne odgađa odlazak liječniku.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Arkana10 » 20 lip 2010, 21:49

potpis na ovo od Skorpi. :dada
mene jedan sponatni jako bolio i puno sam krvarila. drugi ne.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 20 lip 2010, 23:28

nažalost bio je spontani. ne znam što se točno dogodilo, ali mi je žao što nije otišla ranije doktoru :place
skorpionka je napisao/la:Ona je pacijent a ne doktor i od nje se očekuje da kaže svoje tegobe

ovo sam joj i ja rekla, ne znam zašto je o tome uopće razmišljala na način na koji je razmišljala
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la rusulica » 08 srp 2010, 16:01

Slična stvar se i meni nedavno desila i imala sam jako bolne grčeve u trbuhu. Na kraju sam dobila obilno krvarenje s grumenjem. Otišla ginekologu i on kaže da nije ništa :dunno

skorpionka je napisao/la:Iskreno, ne kužim ljude koje ne zanima zašto su skoro dva mjeseca bez menstruacije (a osim trudnoće slične simptome može imati i hormonski aktivna cista i svašta).

Ja kužim. Meni npr ciklus zna jako divljati i zadnjih godinu dana do 4 mj menzes sam dobivala svako 3 mj. Više puta sam to rekla ginekologu i on mi je rekao da ne treba to tretirati osim ako pklaniram trudnoću tako da mogu neplanirano biti i trudna a da ne znam.
Od 4 mj mi iz čista mira (to je nakon što mi se dogodilo ovo što sam napisala na početku posta) menzes dolazi točno istog dana svakog mjeseca. Nikad mi nije bila tako redovita menstruacija.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la nesretna » 30 srp 2010, 13:42

cure,nova sam ovdje pa se i ne snalazim bas najbolje...molim vas za pomoc...neznam odakle poceti...menstruacija mi je kasnila 14 dana,17.07 sam prokrvarila,bilo je grozno prva tri,cetiri dana,iz mene su izlazili ugrusci i komadi nekakvog tkiva,otisla sam ginekologici koja me nije ni pitala,niti mi dozvolila da joj kazem sto se desilo,samo sam joj uspjela reci da jako krvarim i vec me poslala u bolnicu sa nalazom za hitnu....i pisala da je vanmatericna trudnoca,da mi se maternica puni krvlju..medjutim ja sam pricekala dva dana,prvo napravila b-HCG pa otisla u petrovu...rekli su mi da je moja sreca sto nisam dosla taj dan kada me ona poslala jer bi po hitnom postupku zavrsila na operacijskom stolu,jer sve sto je ona napisala u nalazima nije bilo tocno...i bio je spontani,beba je sama otisla...sada me salju na betu svaka dva dana,ostalo je jos nesto malo tkiva u maternici..pa vas molim da mi kazete mogu li ja kako pospjesiti(čajevima,tabletama..bilo cime)da se to ocisti do kraja...jos uvijek krvarim ali jako malo...eto,hvala vam unaprijed
nesretna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 30 srp 2010, 13:50

Ne mogu ti pomoći već uspoređujem tvom i moj slučaj i čini mi se da su isti. ja kad sam došla kod ginekologa, nakon prestanka krvarenja on me pregledao i rekao da je sve u redu premda se meni činilo da nije u redu. jeli on mogao nešto previdjeti. ja sam u biti prva posumljala u spontani a on kaže da nije ništa. menstruacija mi je kasnila al u mene su tada ciklusi bili svako tri mjeseca tako da su u redovitost m ne mogu pouzdati
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.