Sada je: 30 kol 2026, 19:52.

kontracepcijski prsten

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

kontracepcijski prsten

PostPostao/la yra » 23 pro 2010, 18:31

Ozbiljno razmišljam da počnem koristiti Nuva ring pa me interesira slijedeće:
Koristi li ga netko?
Jeste li zadovoljne?
Imate li ikakve nus-pojave?
Da li je prije upotrebe potrebno napraviti krvnu sliku i jetrene probe kao s pilulama?
Postoji li opasnost da ispadne?
Osjeti li se pri snošaju?
Da li ga je teško ispravno umetnuti?
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

Re: kontracepcijski prsten

PostPostao/la mirnela » 23 pro 2010, 21:44

ja ga imam već 9 mjeseci i prezadovoljna sam...

doktorica mi ga je preporučila zbog toga jer imam malo "masnu jetru"...
nuspojave nemam nikakve osim kaj sam se nakon godina nošenja Mirene, morala natrag naviknuti na menstruaciju :p

prije prve uporabe sam radila krvne pretrage, ali prvenstveno zato jer jetru kontroliram svakih 6 mjeseci (i hdB, nema nikakvog utjecaja na jetru)...

prvo stavljanje se čini malo komplicirano, jer treba dokučiti kak prsten zapravo "stoji" u rodnici, ali vrlo brzo se stekne rutina...
kod svakog tuširanja jedino probam da li je na mjestu (ostala mi navika od traženja konaca od spirale :oops: )...
a usprkos činjenici da se svaka korisnica prije prve uporabe zapita: a kak se izvadi? - to je tako jednostavno da jednostavnije ne može biti ;)

prilikom odnosa se uopće ne osjeća (uostalom kao ni prilikom svih 21 dana nošenja), a MM veli da ga za razliku od konaca od spirale uopće niti ne zna da ga imam...

a da li postoji opasnost da ispadne? - moja ginekologica veli da statistika kaže da je vjerojatnost da se to dogodi minimalna (čak dapače: veća je vjerojatnost da se zaboravi popiti kontracepcijska pilula, nego da prsten ispadne)...

eto, to su moja iskustva, nadam se da sam barem malo pomogla ;)
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirnela » 23 pro 2010, 21:46

i da.. još nešto:
kod na u ljekarni Nuva Ring prsten za jedan mjesec stoji 140,00 kn, no ja skočim u SLO gdje jedan prsten dođe 10,00€, a imaju čak i pakiranje za tri mjeseca za 29,99 €, pa mi je to super isplativo :dada
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zizzi » 01 sij 2011, 23:22

Bok! Evo i mene zanima taj kontracepcijski prsten.Kupuje se u apoteci,koliko košta,kako se zove,za koliko vremenski je pakovanje za 1 mjesec ili?Vjerovatno dobiješ i nekakva uputstva za stavljanje i vađenje.Koliko je komplicirano sve to? :ajme
01.04.1994 moja prva radost,29.10.1996 moja slatka djevojčica,15.01.2010 moj mali miš
zizzi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Cathy » 01 sij 2011, 23:26

mirnela je napisao/la:i da.. još nešto:
kod na u ljekarni Nuva Ring prsten za jedan mjesec stoji 140,00 kn, no ja skočim u SLO gdje jedan prsten dođe 10,00€, a imaju čak i pakiranje za tri mjeseca za 29,99 €, pa mi je to super isplativo :dada

Jel traže u Sloveniji recept?
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirnela » 08 sij 2011, 11:47

@Cathy: u SLO me nije tražila recept - rekla sam da ga koristim već skoro godinu dana...

@zeljka:
- zove se NuvaRing
- u HR sam vidjela jedino pakiranje od 1 prstena što je za 1 mjesec (i košta 140 kn, dok ga u SLo kupujem za 10,00 eura)
- prsten staviš točno na određeni dan u određeno vrijeme (npr. subota u 20,00h) i on ostaje u rodnici točno 21 dan tj. vadiš ga za 3 subote u 20,00 h... tada nastupa tjedan dana pauze u kojoj dobiješ mensturaciju (isto kao i kod pilula)... 4. subotu stavljaš novi prsten i opet sve ispočetka...
- u svakoj kutiji dobije i sve upute
- samo prvi put izgleda komplicirano, nakon toga je sve jednostavnije ;)
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Cathy » 08 sij 2011, 15:32

mirnela je napisao/la:@Cathy: u SLO me nije tražila recept - rekla sam da ga koristim već skoro godinu dana...

Hvala. :)
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zizzi » 09 sij 2011, 11:50

Hvala ti za informacije. Ja sam prije koristila pilule ali mi ne odgovaraju zbog povišenog tlaka.To kupujem bez recepta ili?
01.04.1994 moja prva radost,29.10.1996 moja slatka djevojčica,15.01.2010 moj mali miš
zizzi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirnela » 09 sij 2011, 17:23

zeljkavitenberg je napisao/la:Hvala ti za informacije. Ja sam prije koristila pilule ali mi ne odgovaraju zbog povišenog tlaka.To kupujem bez recepta ili?

- mislim da prvo trebaš barem razgovor sa ginekologom (isto kao i kod pilula), jer ne znam dal prije prve uporabe ne treba radit kakve pretrage
- meni se taman potrefila redovna godišnja kontrola sa vađenjem krvi (imam masnu jetru)
- za prvi puta mi je trebao recept - kad sam kupovala u HR
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 11 ožu 2012, 18:32

Malo podižem temu, ako ima netko još kakva iskustva...Kako se sad kreću cijene kod nas?
Kakv je menstruacija-normalna ili slabija?
Kad sam ( davno) koristila kontracepcijske bila mi je slabija i manje bolna ( a to mi je dosta bitno)....
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirnela » 13 ožu 2012, 16:44

kerry je napisao/la:Kako se sad kreću cijene kod nas?
Kakv je menstruacija-normalna ili slabija?
Kad sam ( davno) koristila kontracepcijske bila mi je slabija i manje bolna ( a to mi je dosta bitno)....

Meni je menstruacija normalna (možda, ali tek možda bih mogla reći nešto slabija - u biti nemam onakve grčeve kakve pamtim još od razdoblja prije Nuvaringa i Mirene)...

Cijena Nuvaringa se kod nas u HR još uvijek kreće oko 140,00 kn.
No ja, kao što sam već i prethodno napisala, s obzirom na blizinu granice prstene kupujem u Sloveniji po duplo jeftinijoj cijeni: 1 prsten = 10,00 €
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.