1. ne (manje zahtjevno od vožnje bicikla)
2. meni je nekako lakše bilo raditi na običnom, ne znam za grupe mišića, nisam toliko upućena
3. umjesto ovog sa sajlama za ruke možda je bolje je uzeti orbitrek
4. svakako s podešavanjem
5. ja bih ga stavila negdje između sobnog bicikla i orbitreka, orbitrek mi se čini najefikasniji, steper manje, a bicikl najmanje (ali to je moj subjektivni doživljaj)
ja sam imala tri ona najobičnija mini stepera (s podešavanjem), jedan sam skršila u roku dvije godine, drugi ni u roku mjesec dana, srećom pa je imao garanciju, pa sam dobila treći koji mi je trajao nekih godinu dana. al to je bilo davno, ne znam kakva je sad kvaliteta tih mini stepera. u ono doba su bili jako popularni, bilo ih je za kupiti na svakom koraku, i svakakvih marki, vjerojatno sam nabasala na neke lošije (kad si studenti ne mogu priuštiti neki skuplji).
u nekim teretanama sam vježbala na nekim steperima koji nisu radili po principu opterećenja, kao npr. ovi moji (koliko pritisneš jednom nogom prema dolje, toliko druga pedala ode gore) nego prema tome koliko visoko i brzo podižeš noge, tj. što je manje opterećenje bilo na jednoj pedali, to je druga išla "dublje". (uf, sva sam se smotala objašnjavajući, valjda će netko drugi znati bolje opisati). uglavnom, ti su mi se činili još najefikasniji za ono što je meni trebalo, a to je skidanje kila. eh sad, to su vjerojatno bili i neki jako skupi steperi...