Sada je: 27 kol 2026, 21:38.

Oziljak od epiziotmije boli svaki mjesec nakon mjesecnice

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Oziljak od epiziotmije boli svaki mjesec nakon mjesecnice

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 00:12

Nisam smislila bolji naslov.

Prvo dijete sam rodila prije 10 godina na zadak i napravili su mi epiziotomiju. Rana nakon poroda je dobro zarasla i nisam imala nikakvih
problema. Medjutim, zadnjih par godina ta rana me boli svaki, ali bas svaki
mjesec nakon mjesecnice.
Bol je nepodnosljiva toliko da nemogu spavati, sjediti, stajati, lezati, hodati niti funkcionirati normalno ni u kojem pogledu. Ti
bolovi traju 4-5 dana ponekad i tjedan dana. Moram reci da sam ja tek nedavno saznala da je zapravo taj rez ono sto mene boli.
Mislila da imam hemoroide (i imala sam ali 2. stupanj, i ta bol nije bila od njih) jer prije mjesecnice osjecam svrbez i imam jako slicne
simptome hemoroidima.Ja sam cijelo vrijeme ljecila hemoroide, cak sam isla i na paljenje infracrvenim laserom i tek nakon treceg puta doktor mi je rekao da to nisu hemoroidi to sto mene boli.
Samo da spomenem da mi analgetici nisu pomogli nista. Isla sam kod ginekologinje i rekla mi je da ne zna sta da radi s tim oziljkom, te da ce se raspitati.
Mene zanima dali se moze sta uciniti s tim, jer bolovi su nepodnosljivi. Sad mi je dala Ketonal tablete i pomazu mi, no
ne mogu ni njih piti svaki mjesec.
Bila bih zahvalna na savjetu. Ili da se bar netko javi tko ima slicno iskustvo.
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Oziljak od epiziotmije boli svaki mjesec nakon mjesecnice

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 00:16

Jos da dodam.
Postavila sam pitanje online ginekologinji jer me zanimalo drugo misljenje.

Evo njenog odgovora:
Moguće je da imate endometriozu u ožiljku.....Zato toliko boli. Trebalo bi Vas
pregledati i, ako je vjerojatna ta dijagnoza, napraviti plastiku ožiljka....To
nije veliki zahvat, ali može jako puno pomoći.
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 02 lip 2011, 08:00

ja sam imala upaljene šavove, al to se manifestiralo odmah, ovako da se manifestira 10g kasnije, ja bi svakako otišla dr. :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la suzica » 02 lip 2011, 08:12

Možda te zeza bartolinijeva žlijezda (bartholin gland- nema puno tekstova na hrvatskom)? Opis predsimptoma i boli mi je poznat :ajme Jesi li proučila kako to dolje izgleda kada te boli?

:mah
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 11:28

Bila sam na pregledu, te je ginekologinja utvrdila da je rez uzrok moje boli. Neznam.
Ispricavam se ali reci cu da je to utvrdila tako sto ga je tiskala(tad nije bio upaljen ali kad je to radila bolio je da su mi suze krenule).

suzica Ne izgleda nista drugacije nego obicno s vanjske strane, no osjetim da je povecano tijekom upale i puno se vlazi.
A, ti imas problema s tom zlijezdom ili?

Zanima me mogu li otici i nekom drugom specijalistu osim ginekologa ili je to podrucje iskljucivo ginekolosko?
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 02 lip 2011, 11:41

ja bi se ubacila na ovu temu sa svojim problemom :bidan naime ja nemam bol već nesnosan svrab na mjestu ožiljka od epi, dugo sam mislila da imam gljivice i svašta koristila ali bez uspjeha , na kraju je doc. skužila da nemam gljivice već da me svrbi taj šav :/
Nije mi dala nikakav koristan savjet pa eto ako netko ima kakav savjet za moj problem plizzz :klanja
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sreca najveca » 02 lip 2011, 11:47

mene taj ožiljak boli prilikom promjene vremena.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Duga » 02 lip 2011, 13:34

Titirlice, probaj si mazati kantarionovim uljem ( gospina trava), ali nabavi kvalitetno, nemoj žnj iz DM-a pa javi.
Vidi ovdje ulje
http://www.aromaterra.hr/

Možda bi i boluckanje olakšalo :dunno (to ja sreći pišem).

E, sad bartolinijeva žlijezda... obzirom na njezin smještaj, a york se žali na bol gdje je rez od epiziotomije, ne znam, jedino ako se radi o nekoj refleksiji boli :conf .
York, da vidiš u kojem je to dijelu ciklusa i da li uvijek u istom, možda naći vezu između hormona i pojave upale (čim ti ketonal pomaže :conf , lupam sad...) pa otići još nekomu ginekologu po mišljenje.

Nailazim i na ovo:
estrogeni stimuliraju ponovni rast i obnavljanje sluznice maternice nakon menstrualnog krvarenja.

Kako i raseljene stanice endometrija posjeduju u većoj mjeri estrogenske receptore (40 - 60%)...

York, možda je ova doktorica koju si kontaktirala na net-u na dobrom putu.
Zadnja izmjena: Duga; 02 lip 2011, 13:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 13:46

Da, i mene uzasno svrbi i to pocinje tocno dva do tri dana prije mjesecnice.
Po tom uzasnom svrbezu znam da cu je dobiti. :bidan
Evo redosljed: prvo svrbez, tad mjesecnica uz svrbez, i kad mj. prodje, nakon dva dana nastupa bol.
Svaki mjesec, kao sat. :/

Cula jesam da to zna boljeti kad je promjena vremena, al eto meni je to vezano uz menstruaciju i nisam nigdje naisla na sl. situaciju mojoj.
I kao sto sam rekla,moja bol je nepodnosljiva, a tablete bome nebi zeljela piti svaki mj. do kraja zivota maltene, jel.
Imam vec traume od te boli, znate ono kad tocno znate sta vas ceka i tako svaki mj. :loce Kad sam bila na pregledu i kad mi je doktorica rekla da nezna sta s tim i da nije imala takav slucaj, ja sam se rasplakala, reko ja nemogu ovako zivjeti.
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 02 lip 2011, 13:48

mene identično, ali identično boli ožiljak od carskog (prvo svrbež, menga, pa bol) i gin je rekla da je to normalno, i da ne pomaže ništa
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Duga » 02 lip 2011, 13:58

York, nadopunila sam svoj post. Možda zaista da se još malo čuješ s tom doktoricom s net-a. Ima smisla ovo njezino ukoliko ti se ta jaka bol javlja nakon menstruacije.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 14:00

danijela81- Nemoj me plasiti. I kako se ti nosis sa boli, pijes tablete ili? Jel i tebi isto tako svaki mj?

I ne razumijem jos jednu stvar, zasto se sve to manifestiralo tek nakon toliko godina poslije?
Drugu curku sam rodila(nakon prve) cetiri godine kasnije, a ova bol je pocela evo sad...prije tri.
Da rez nije pupucao ili sta ja znam pri porodu? a opet sve i da je, zasto osjecam tek nakon, ajmo reci godinu i pol nakon drugog poroda,bolove?!

Ici cu na drugo misljenje svakako.
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la York4 » 02 lip 2011, 14:04

Duga je napisao/la:York, nadopunila sam svoj post. Možda zaista da se još malo čuješ s tom doktoricom s net-a. Ima smisla ovo njezino ukoliko ti se ta jaka bol javlja nakon menstruacije.

Ja sam joj sve opisala kao u svom prvom postu, sta da jos pitam, ne kuzim se bas u te stvari pa... :/

I ponavljam svoje pitanje ako tko zna.

Zanima me mogu li otici i nekom drugom specijalistu osim ginekologa ili je to podrucje iskljucivo ginekolosko?
York4
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 02 lip 2011, 14:16

duga kantarionom se mažem već mjesecima i pomogne mi samo trenutno , cca 15-20 min me ne svrbi i onda počne opet :strah
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 02 lip 2011, 14:16

York, mislila sam da te ona uputi komu na pregled (ili da odeš njoj).
E, baš mi žao, titirlice, da samo kratkotrajno olakša.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Duga » 02 lip 2011, 14:21

Meni se nekako čini da doslovno s godinama, te smetnje zbog epiziotomije (a ja imam i brdo šavova/šavića jer sam i popucala) pojačavaju - na menstrualni ciklus, na promjenu vremena, na probleme sa stolicom...:roll
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la danijela81 » 02 lip 2011, 14:22

York4 je napisao/la:danijela81- Nemoj me plasiti. I kako se ti nosis sa boli, pijes tablete ili? Jel i tebi isto tako svaki mj?

I ne razumijem jos jednu stvar, zasto se sve to manifestiralo tek nakon toliko godina poslije?
Drugu curku sam rodila(nakon prve) cetiri godine kasnije, a ova bol je pocela evo sad...prije tri.
Da rez nije pupucao ili sta ja znam pri porodu? a opet sve i da je, zasto osjecam tek nakon, ajmo reci godinu i pol nakon drugog poroda,bolove?!

Ici cu na drugo misljenje svakako.

osjetim svaki mjesec, ali ne uvijek jednako intenzivno. ponekad je nepodnošljivo, a ponekad je samo mala, povremena bol, i mogu podnijeti bez tablete.
s tim da mene od poroda stalno na neki način boli :roll nije se pojavilo naknadno
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 03 lip 2011, 16:23

meni se isto pojavila bol 10 godina nakon carskog; prošla različite ginekologe, nitko pametan nije bio. Otišla na kraju kod homeopeta dr Šimetina i nakon 2 ture injekcija bol je skoro sasvim nestala.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IvaV » 03 lip 2011, 17:21

di me nadje sa temom, ja sam mislila da se to samo meni dogadja.
kad sam prije 4 gdine rodila prvo dijete, popucala sam izvana, ali bogme i iznutra :bidan
nakon dvije godine sam rodila drugo, samo par vanjskih savova.
e sad, nakon sto sam rodila 2. dijete, poceli su bolovi za vrijeme mjesecnice, odnosno cim ona krene. oni uturanji savovi me rasturaju, stajat ne mogu, sjediti ajd, a ne boli kad lezim.
cijeli djoletov koncert sam umirala, a nisam imala gdje sjesti.

mazat ne mogu sa nicim jer je iznutra, plus, jelte, mjesecnica.
meni je palo na pamet da oziljak reagira na krv, jerbo drugog objasnjenja nemam. :dunno
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.