Sada je: 24 lip 2026, 17:01.

Krvarenje uz veliku nuzdu!

Moderator/ica: direktorica svemira

Krvarenje uz veliku nuzdu!

PostPostao/la djavolcica » 11 srp 2009, 22:07

Porodila sam se 17.3. carskim rezom i od tad imam problema sa stolico.Dojim bebce!Nije mi redovna,a i imam tvrdeu stolicu.Prilikom nuzde i na toaletu,a i u solji bude krvi!Malo me strah!Ako neko ima slican problem ili zna nes o tome nek mi napise.Zahvaljujem se unapred.
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Krvarenje uz veliku nuzdu!

PostPostao/la pinky » 11 srp 2009, 23:46

mozda ti je kakva zilica pukla od naprezanja, ili su hemeroidi.
najbolje bi bilo da podjes u dr , ali ja sam fakat grozna po tom pitanju. 90-ih mi se znalo cesce puta to dogoditi (stolica mi je vise nego neredovna) a jednom sam pokakila samo sluz i krv, boze sacuvaj.... bila sam isfrikana totalno... ali ni tada nisam otisla u dr....

dakle imas 2 opcije, ignorirat ko ja, ili otici na pregled. preporucujem br 2
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la ina_sa » 25 srp 2009, 00:10

Ja mislim da su u pitanju hemoroidi ili jednostavno oštećena sluznica od tvrde stolice.

Da, i ja bih ti možda savjetovala da odeš kod dr,ali ja sam imala tako grozno iskustvo kada sam otišla zbog tih problema, da mi je i sada muka kad se sjetim :strah .

Mislim da nije razlog za paniku, dosta ljudi to ima ili je imalo u nekom periodu života, pazi šta jedeš, hrana bogata vlaknima, dosta tečnosti i biće sve ok.

Sretno :mah
Ema 5.7.2004.
Una 3.11.2007.
ina_sa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 25 srp 2009, 06:55

U ljekarni imaš biljnih preparata za hemoroide,te ono što ti je još važno nakon svake nužde,a to je pranje u hladnijoj vodi,ne u vručoj,nikako začinjena hrana(crvena paprika,papar...),donat ti jako pomaže u tim situacijama,dosta tekučine,sada imaš lubenice.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djavolcica » 25 srp 2009, 10:51

Hvala za misljenje i savjete.Isla sam kod doktora i trebam da uradim nalaze stolice,al jos uvjek je nisam imala ujutro tako da moram da cekam ko zna koliko.
Javim vam sta je u pitanju pa ako neko bude imao ovakvih problema da zna o cemu je rec i sta treba da radi.
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bakina apoteka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.